Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 10K לצעיר רצוי יפנית :]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה כול הזמן מדבר על ״חובבי רכב״ , שזה מעולה, אתה הרי נמצא בפורום של כאלה, אבל מה סיוויק קשורה לעניין?

אם אתה חושב שבגלל שלרכב יש 15 כוח סוס יותר מהמתחרים שלו אז זה הופך אותם לעגלות ואת הרכב הזה למטוס?

בוא נישאר בפרופורציות. הרכב ירגיש לך קצת יותר מהיר ובעליות של ירושלים איפה שהפורד תהיה על 60 ,אתה תהיה על 70. זה הכול.

בא לך לקנות רכב שבור בשביל זה? סבבה, אבל אל תתרץ את זה בתור ״חובב רכבים״. אני תמיד בגישה של אני קונה רכב חזק באמת, ואם אני לא יכול,אז אני קונה את הרכב שיעשה לי את המינימום הוצאות עד שאני אוכל לקנות אחד כזה

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז באה השאלה, למה להתפשר על רכב סטודנטים כמו שרייד, פיאסטה פונטו או כל פחנוע אחר? מי אמר שהם בהכרח יהיו שמורים יותר? האם סטודנט חסר פרוטה שחוסך ללימודים שכר דירה ובילויים ישקיע בטיימינג נורמאלי לרכב שלו? האם בהכרח הזקן בן 80 שהוא יד ראשונה עם 80k ק''מ זוכר לטפל בה בזמן ובודק כל ציקצוק וקרקוש?

אז פשוט תזכור. כל רכב שלעצמו. לבדוק עשרים פעם עם אדם שאפשר לסמוך עליו, לפני שאתה מוציא את הכסף. אל תקנה רכב גמור כי אתה לחוץ. קח קצת זמן, תחסוך ל20 אש''ח ותוך כדי חפש משהו שמור, שישור הקו שלו לא מוגזם.

.

שוב, אחזור על זה.

למה נראה לך שבהכרח הסיוויק תהיה גמורה והגטס שמורה? זה שקשה יותר למצוא לא אומר שלא קיים. ושהסיוויק 100% תהיה גמורה. זו הקצנה.

בהשוואה של סיוויק שמורה וגטס שמורה, אין פה השוואה בכלל.

למה חובב רכב?

שוב. כל חובב רכב ירצה להוציא מהרכב שלו קצת יותר. אנשים פה בפורום שיפורים כל הזמן פותחים שרשורים על "איך לשפר טויוטה קורולה? איך לשפר יונדאי אלנטרה?" וכו'. בסוף הכל נגמר ב"תקנה רכב חדש ולך לעזאזל".

בסיוויק המצב שונה, כבר כתבתי:

* שיפורים. הסיוויק פותחת דלת לעולם שלם של שיפורים בצורה ששום רכב עד 30k או אימפרזה טורבו לא יתן. שוק האפטרמאקרט עצום עד היום, הכל פשוט וניתן להחלפה. ההתאמה בין דגמי הונשה השונים מאפשרת החלפת מנועים פשוטה יחסית. האפשרות לגדוש על מנוע מקורי או מחוזק. ולהגיע להספקים כמו 250 כ''ס אפשרי יותר מבכל רכב אחר.

שיפורי שלדה והתנהגות בדמות מוטות פיתול, קוילאוברים מכל יצרן שמכבד את עצמו ומבחר עצום, מאפשרים להפוך אותה גם למתנהגת ומהנה בפיתולים.

היא פשוט באה "מוכנה" לקבל את כל השיפורים שיבואו לך לראש. היא פלטפורמה משובחת ובין היחידות מסוגה.

אני תמיד בגישה של אני קונה רכב חזק באמת, ואם אני לא יכול,אז אני קונה את הרכב שיעשה לי את המינימום הוצאות עד שאני אוכל לקנות אחד כזה

קשה לדמיין שהעולם לא שחור לבן וקיימת חיה כזאת, נכון?

מהמפעל היא לא "באמת חזקה" ברמה של רכב ספורט, אבל שוב, אל מול המתחרות והתקציב קניה ואחזקה, אין פה השוואה.

מה גם שאם המצב הכלכלי בעתיד ישתפר, תמיד תהיה האפשרות לחזק אותה ולהביא לרמה של רכב ספורט טהור.

Honda civic EJ6

פורסם

אני אומר את זה בתור מישהו שחיפש לא מזמן רכבים בתקציב הזה. המבחר פשוט מלא בזבל. אף אחד לא אמר שגטס תהיה פחות שבורה, אבל אם אתה מחפש דגם ספציפי שעוד מיועד לפורענויות, אתה יכול להמשיך לחפש גם שנה עד שתמצא משהו שמור. ותעשה לי טובה, מר בחור שלנו לא יחפש שנה. הוא יחפש גג חודש עד שימאס לו והוא יתחיל להתפשר. כבר ראיתי את זה יותר מפעם אחת.

פלטפורמה לשיפורים? אני רחוק מאוד מלהבין בשיפורים וכו׳ אבל אני בספק גדול שמישהו ימליץ לך לשפר גרוטאה ב 10 אלף שקל, במיוחד במדינה שעל כול שטות מורידים אותך מהכביש, וקל וחומר ברכב ערסי כמו סיוויק שעוצרים אותו כול שניה.

העולם רחוק מלהיות שחור או לבן. מה שחזק בשבילי כשניראה יהיה חלש בשביל מישהו אחר. אבל גם לא צריך ללכת לקיצוניות השניה ולהסתכל יותר מדי לרמת המיקרו. סיוויק זה רכב נחמד שמרגיש טיפ טיפה נמרץ יותר ממשפחתית רגילה. הוא לא מטוס, ואפילו לא אווירון. רק בקצת חזק יותר. זהו.

פורסם

מר דייב היקר. עליך להבין שאף אחד מאיתנו לא מכיר אישית את פותח השרשור, ולא יודע מה יכולת ההתמדה וכוח הרצון שלו. יכול להיות שהוא סתם מבלבל את המוח ואין לו אפילו רשיון.

אבל האם לדעתך, זה מוטעה להראות לו אתת כל האפשרויות העומדות לפניו לפני שיגיע להחלטה?

האם מישהו פה פיספס ולא ציין שקשה מאוד למצוא סיוויק שמורה? אם אני לא טועה העניין נכתב לא פעם וגם לא פעמיים. אם לא שלוש. זה די מובן.

הנק' שאני מנסה להבהיר היא שעם קצת מזל והתמדה בחיפושים ניתן למצוא רכב שמור, השוק לא עד כדי כך גמור כמו אצל mx3 או האצ'בק 92-95, ולאו דווקא צריך להתפשר על רכב שיוציא את כל החשק.

מודל 96-00 ידנית שמורה זה לא מילה גסה.

לגבי מה שכתבת בנושא פלטפורמה לשיפורים, עדיף שלא אגיב.

באמת שאנחנו גובלים כאן בידע בסיסי.

על אותו עיקרון שלא תאמין לי שסיטרואן זה מותג צרפתי.

מה שכן, מחירו הזול של הרכב גורם לדלי תקציב וידע לקנות את הרכב ו''לשפר'' אותו בחלקי זבל סינים בשקל תשעים.

לקהל הרכב הזה בארץ אין הבנה במותגי איכות, או רצון אמיתי להשקיע בכאלה.

מה שגורם לדעה מזלזלת ויחס שלילי כלפי הדגם.

Honda civic EJ6

פורסם

ידידי, גם פותח השרשור יכול לחפש לנצ׳יה קאפה טורבו שנת 95. במחירון שלה היא בטח שווה איזה 8 אלף. רק צריך סבלנות למצוא אחת שמורה. ואם האבסורד בעניין עוד לא ברור, אני מציע לך להכנס ליד 2 ולחפש הונדה סיוויק ידנית עד 10 אלף שקל. יש שם רכבים שנראים כאילו צילמו אותם בפירוקיה, בין כול שאר הפנינים שעברו 250 אלף וצפונה.

שמע, אני אמרתי שאני לא מבין כלום בשיפורים, אז אני אשמח אם תפרט לי איזה שיפורים יש? מה הם מוסיפים? כמה הם עולים? האם הם חוקיים? ואם הם כול כך רחבים ופשוטים אז למה כבודו לא מיישם אותם בהונדה שלו עצמו?

פורסם

מר דייב היקר, איני מבין מדוע אינך קשוב לדבריי. הרי כבר ציינתי, ולא רק אני, שאת התקציב יש למתוח עד ל20k, כי עד 10k לא קיים דבר כזה רכב שמור.

מכיוון שפותח השרשור מקבל הכנסה קבועה, אין הדבר בעייתי.

אני מבקש שתקרא את תגובותיי בעיון, כבר כתבתי את זה בתגובתי הראשונה. יש סיבה שהיא כל כך ארוכה ומקיפה.

מלאנצ'יה שומר נפשו יתרחק. כבודה במקומה מונח, אך אינה עונה על התנאים של אמינות ואחזקה שוטפת נמוכה.

יותר מזה, גם כתבתי שהונדה עם מעל ל200k ק''מ זה בסדר גמור.

בעניין השיפורים. קצרה היריעה מלהרחיב על כלל השיפורים הקיימים. תאר לעצמך דבר פשוט- כל חברת אפטרמרקט שמתמחה בייצור חלפים מכווני ביצועים לרכב, ומכבדת את עצמה, מחזיקה אצלה גם דגם להונדה סיוויק.

לדוגמא:

אתה מחפש קוילאוברים לרכב? אין יצרן קוילאוברים מכובד שלא מחזיק אצלו קוילאוברים המותאמים להונדה סיוויק. החל ממחירים של 350$ ועד למעל ל3000$.

ההתלהבות שלי מהרכב הזה באה מכיוון שהוא מגיע מהמפעל סטנדרטי, ועקב היצע השיפורים אתה יכול לקחת אותו לאיזה כיוון שתרצה. רוצה להפוך אותה למכונת תקיפת פניות? אפשרי. רוצה להנמיך עד לרצפה? אפשרי. רוצה לטוב בקו ישר? אפשרי. הכל החלטה שלך ושל כמה $$ אתה מוכן להשקיע. כי הכל כבר קיים על המדף עשרות שנים ומיוצר ומשתכלל עד היום.

אמנם איני אוהב להביא את עצמי כדוגמא, אך מכיוון שביקשת, אעשה זאת.

התנהגות הרכב במקור אינה טובה. הרכב רוכן בפניה, קיימות זוויות גלגול והתחושה מההגה אילמת. גם היא מאוד גבוהה משום מה. ניתן לדחוף 4 אצבעות במרווח שבין הצמיג לכנף. החלטתי להשקיע בסט קוילאוברים (בולמים וקפיצים).

לאחר אינספור מחקרים, החלטתי על יצרן יפני ידוע, ופניתי לאחת הסדנאות בארץ. המחיר היה גבוה, אך הגיוני בהתאם לאיכות.

כרגע הם מורכבים על הרכב כבר מעל לעשר אלף ק''מ, ומה אוכל להגיד?

הם מאפשרים כיוון גובה וקשיחות בכל אחד מהבולמים, בחרתי להפוך את הרכב לנמוך וקשה. התענוג הגדול ביותר שלי זה כביש מפותל, כל פניה מלווה בחיוך ויש סיבה לקום ב4 בבוקר בכל יום שבת.

הרכב תוקף פניות מבלי למצמץ, מלווה בטיפונת היגוי יתר עקב כיוון תחת קשה יותר ופרונט רך יותר, למניעת תת היגוי. ההגה מתקשר ומעביר פידבק, בעוד כל פירור ואיכות האספאלט מועברים אליי ישירות מהכביש. זויות הגלגול מינימאליות, הרכב נמוך, ונראה טוב ככה.

הרכב מרגיש אחר לחלוטין, ולדעתי זה שיפור חובה, ואין פה השוואה בכלל למקור.

בעתיד אוסיף גם מוט פיתול אחורי, מוט x brace אחורי והרשימה עוד ארוכה. חסר רק תקציב.

המושבים המקוריים סבירים. לא אהבתי את הטקסטורה המיושנת בהם, והם פשוט הוחלפו במושבים של סיוויק טייפ אר ep3.

הם פשוט היו למכירה, והם מדהימים.

מבחינה קוסמטית נוספו ליפ קדמי ואחורי (500 שח), הוחלפו פנסים אחוריים בשל מודל 99 אדום לבן (250 שח לפנס מפירוקיה), הוחלפה ידית הילוכים לblox ממתכת, הותקנה מערכת שמע.

עד פה הכל חוקי ועובר טסט כמו גדול.

עניני מנוע הם שיפור רציני יותר שדורש תקציב גבוה יותר. כרגע אני חוסך.

מכיוון שהמנוע נותן לי את החיסכון בדךק שאני צריך לתקופה הזאת, לא מיהרתי להחליפו.

חיזוקים פנימיים, כמו טלטלים, בוכנות, קאמשאפט, סעפות פליטה ויניקה ניתן להחליף בשמחה וששון.

ראש 1600 ויטק על בלוק 1400 גם ניתן בחוקיות.

שיפורים רציניים כמי החלפת מנוע או טורבו, דורשים אישורים מתאימים או קומבינות בטסט.

אדם כמי פותח השרשור, שמתקשה להשיג 10k לא יכנס לפרוייקט השתלת מנוע h22 .

אבל טוב שתהיה לו האפשרות כשיחליט לעשות זאת..

אנשים שמתעסקים בתחום הזה יודעים גם לדאוג לעניין החוקיות, לא פעם ולא פעמיים פורסמו בלוחות המכירה סיוויקיות עם מנוע 2.2 ו2.4 ליטר בעלי מעל ל200 כ''ס עם מנוע מאושר ברשיון.

ככה שכשיגיע הזמן, עם התקציב המתאים, אני לא דואג.

מלבד זאת, הדגם קיים קרוב לעשרים שנה ונמכר בכל חור בעולם. כמויות המידע על כל שיפור, תחזוקה, פרוייקט או כל דבר אפשרי שאי פעם תרצה בנושא הרכב, בלתי נתפסים.

מגזינים וירחונים, פורומים אמריקאים, בריטים, רוסים וכלל עולמיים מאחסנים כמות אדירה של מידע ופרוייקטים החל מהפשטת הרכב והרכבתו מחדש, בכל נושא הקשור לרכב הזה.

אז מר דייב היקר, אשמח לענות לך על עוד שאלות במידה ולא כיסיתי הכל.

Honda civic EJ6

פורסם

מיצובישי קולט ידנית מהשנים 93-96.

הייתה לי כזאת שנת 95 4 שנים ותקלה אחת (צינורית משאבת מצמד שהתייבשה)

מאוד מומלצת!

תאוצה מדהימה (פחות מ-9 שניות ל-100)

צריכת דלק בשגרה 1:12

אמינות מופלגת וחלקים זולים

הייתה שמורה בצורה לא נורמלית הועברה לבסוף לאחותי שסיימה לא את הקריירה ככה"ן כשטרקטור שנסע על השוליים החליט לפתע שהוא פונה שמאלה...

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אחרי שאני קורא את השרשור הזה שלחלוטין יצא מהקשרו אני יכול להגיד בוודאות:

אם אתה רוצה לקנות רכב שנת 94 ב 10K, להשקיע במהלך השנים הקרובות עוד 50K על שיפורים במנוע, מוטות פיתול, בולמים וקפיצים, החלפת פנסים ומושבים ואלוהים יודע מה עוד (ואם אתה גם מעדיף לדחוף את האצבעות במרווח שבין הצמיג לכנף במקום במקומות אחרים :lol:) ואחרי כל זה למצוא את עצמך בשנת 2015 עדיין עם אותו אוטו שנת 94 תקנה הונדה סיוויק :roll:

אם אתה מחפש אוטו שייקח אותך בבוקר לעבודה ובערב למסעדה או לסרט תלך על משהו אחר משנתון גבוה ככל האפשר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בוקר טוב.

מס' דברים יצאו מהקשרם, ואשמח להסביר.

אקדים ואודה שאני בעל סיוויק האצ'בק 97.

ובכן, מאיפה להתחיל?

כשחיפשתי רכב בתקציב דומה לשל פותח השרשור, נברתי בין גרוטאות ורכבי סטודנטים מוזנחים... חיפשתי רכב בכיוון של שרייד או פיאסטה. בשנייה שפזלתי ליכוון סיוויק, מצאתי את הכלה, ובמבט לאחור, עשיתי את אחד הצעדים החכמים בחיי.

מדוע?

כיצב משפחתית משנות ה90 היא הצעד החכם בחיי?

אז ככה:

קודם כל יש להבין כמה אמירות שנאמרות מנסיון ולא על סמך תיאוריה ושמועות:

* כל רכב סופר מיני או מיני מכל שנה עד אולי המחצית השניה של שנות ה2000, ירגיש זול ופחנועי יותר. למה? כי אלה רכבים שמיועדים מההתחלה לקביצת יעד של אנשים דלי תקציב, והיצרן גורם לך להרגיש את זה טוב טוב.

מי פה ישב בפונטו פעם? ובפיאסטה? גטס? אקסנט? בפולו ישבתם? אני זוכר שהסיעו אותי פעם בפונטו 2003. ומה אומר? פלסייקים זולים, דקים ובהירים מכל עבר, נסיעה רועשת וקופצנית, אין חלונות חשמל בשום מקום, מושבים זולים מבד זול, פח דק ודהוי (תמיד) והרשימה עוד ארוכה. הרכב מיועד להיות זול, ולכן מרגיש כזה בכל רומח איבריו. אני לא אתבייש להגיד שסיוויק 92 תרגיש הרבה יותר מוצקה ובנויה היטב מפונטו 2002, גטס 2002, אקסנט 2002 והרשימה עוד ארוכה. איכות הבניה והגימור ברכבים מהקטגוריה הזאת פשוט מזעזע, וזה בכוונה.

יש להבין שסיוויק נבנתה כרכב משפחתי, והייתה נפוצה מאוד בשוק האמריקאי חובב האבזור. גרסאות 92 באו מהמפעל עם abs, חלונות חשמל בכל הדלתות, נ''מ, סאנרוף, משענת יד, קרוז קונטרול ועוד.

איכות הבניה והגימור של הפלסטיקה בסיוויק, מנסיון ובדיקה מוקפדת, מרגישים טוב יותר משמעותית משל לאנטיס מודל 2002, בלנו מכל שנה, יונדאי מתחילת ה2000 ועוד.

* עשר אלף לא יספיקו לכלום. תגדיל את התקציב ל20 שישאר לך ליישור קו וביטוחים. ההבדל בהיצע גדול יותר משמעותית בתקציבים האלה, והסיכוי למצוא רכב שמור גדול יותר, כי לרכב עדיין יש ערך.

* מי שאומר שקשה למצוא סיוויק שמורה צודק. כמה פעמים ראיתי מודעות של רכב יד ראשונה עם 160 אלף ק''מ בלי תאונות וטסט לשנה, אך כשהייתי מגיע הייתי מגלה שהרכב בקושי מצליח לצאת מהחניה, ואת המזגן מדליקים בקומבינה מאחד הצינורות, בעוד שכל הרחוב מלא בעשן שחור. רכבים אחרים אחרי מנוע נשמעו מושקעים במודעה, נסעתי עד למרכז במיוחד והייתי מוצא ערימת פח מצופה במעטה שפכטל כבד בכל אחד מחלקי הרכב.

אבל מה. לפני שבוע הייתי במוסך מורשה לקנות חלק לטיפול, ומה אני רואה? מודל 94 שעדיין מטופלת במורשה... לפני חצי שנה קפצתי למוסך להרכיב כמה שיפורי מתלים, ומה אני רואה? האצ'בק 93 יד ראשונה... אמנם עברה מעל ל350 אלף ק''מ ולא קצת תאונות, אך טופלה אצל המוסכניק שלי מיומה הראשונה באחריות ועד היום, מנוע וגיר אוטומט מקוריים, תא מנוע נקי ומתוחצח ללא טיפת נזילה משום מקום. מדוגם. רכב מטוס. אז גם זה יש לפעמים.

* רכב ישן= יותר סיכויים לתאונות והזנחה. יותר שנים על הכביש, יותר ידיים וכו'. אין מה לעשות חלקי פח מוחלפים כל הזמן. סטטיסטית לא הגיוני למצוא רכב מעל גיל עשר? בלי כמה חלקי פח מוחלפים.

* אמינות וטיפולים- זמן שבירת המיתוסים. לא חשוב איך תהפוך את זה, מה יגידו לך, וכמה ינסו לקטול, המנועים של הונדה פשוט חזקים ואמינים יותר. מנוע 1600 אטמוספרי שמוציא 125 כ''ס? רק אחרי עשרים שנה היצרנים האחרים משלימים - עם רכבים כבדים יותר פי 2.

ה1400 נחשב עגלתי, אך מהיר יותר מ1400 אחרים. בין הרכבים שנשארו מאחור מול סיוויק 1400 ידנית- קרוז 1600 אוטומט, קורולה 1600 אוטומט 2003, גטס, אקסנט, איביזה 2006 1400, ועוד.

חפש את ה1600, הוא משמעותית חזק יותר.

דוגמא לאמינות? גדישה עם מנוע סגור ולא מחוזק אפשרית באמינות טובה מאוד.

טיפולים... חח... פילטר דלק 20 שח, פילטר אויר 20 שח, שמן 100 שח,פילטר שמן מקורי הונדה 50 שח. טמבון קדמי חדש 350 שח, מנוע 1400 באזור ה1500 שח, מנוע 1600 באזור ה4000 שח? הסבה מאוטומט לידני באזור ה2500 שח כולל הכל, טיימניג אחת ל90 אלף ק''מ בניגוד לאירופאיות עם אחת ל60. חלפים יש כמו זבל בכל מקום, החל מכנפיים ודלתות ועד סאנרופים שלמים.

עבודה לא עולה הרבה, הכל נגיש ופשוט, טיפולים פשוטים אפשר אפילו לבד.

* שיפורים. הסיוויק פותחת דלת לעולם שלם של שיפורים בצורה ששום רכב עד 30k או אימפרזה טורבו לא יתן. שוק האפטרמאקרט עצום עד היום, הכל פשוט וניתן להחלפה. ההתאמה בין דגמי הונשה השונים מאפשרת החלפת מנועים פשוטה יחסית. האפשרות לגדוש על מנוע מקורי או מחוזק. ולהגיע להספקים כמו 250 כ''ס אפשרי יותר מבכל רכב אחר.

שיפורי שלדה והתנהגות בדמות מוטות פיתול, קוילאוברים מכל יצרן שמכבד את עצמו ומבחר עצום, מאפשרים להפוך אותה גם למתנהגת ומהנה בפיתולים.

* אל תקנה רכב מילדים. אל תקנה רכב כשהקונה קודם כל מתפאר מהתוספות ולא מהמצב המכני. או שתקנה רכב שמור ומקורי, או שמור ומשופר אך ורק בטוב טעם עם חלקי איכות מיצרנים ידועים ויקרים.. 90% מבעלי ההונדות בארץ ש''משקיעים'' שמים תוספות זבל מסין ומאיביי בשקל תשעים. עדיף לברוח כמו מאש.

אז באה השאלה, למה להתפשר על רכב סטודנטים כמו שרייד, פיאסטה פונטו או כל פחנוע אחר? מי אמר שהם בהכרח יהיו שמורים יותר? האם סטודנט חסר פרוטה שחוסך ללימודים שכר דירה ובילויים ישקיע בטיימינג נורמאלי לרכב שלו? האם בהכרח הזקן בן 80 שהוא יד ראשונה עם 80k ק''מ זוכר לטפל בה בזמן ובודק כל ציקצוק וקרקוש?

אז פשוט תזכור. כל רכב שלעצמו. לבדוק עשרים פעם עם אדם שאפשר לסמוך עליו, לפני שאתה מוציא את הכסף. אל תקנה רכב גמור כי אתה לחוץ. קח קצת זמן, תחסוך ל20 אש''ח ותוך כדי חפש משהו שמור, שישור הקו שלו לא מוגזם.

.

זה רכב שתהנה ממנו. כבר הפסקתי לספור את כל הפעמים ששאלו אותי אם אני מוכר.

מה שכתבתי אלה דברים שרק בעלי סיוויק 92-99 יוכלו להעיד עליהם. אנשים שבאים מבחוץ יסתכלו בפליאה ויחשבו שאני משוחד ומגזים בקיצוניות. כבר הכנתי קסדה.

אני מתייחס לדגמים הידניים בלבד, למרות שגם האוטומט די בסדר.

דור, אני גם לא מאמין שפונטו בת עשר או שרייד יהיו בטיחותיות יותר.

זה שאתה עוקף עם קליאו חדשה זה יפה מאוד, קבל מחיאת כף. ההמחשה הייתה כדי שתבין שגם אחרי 200 אלף ק''מ על הכביש, הרכב חזק יחסית לקטגוריה בה נמצא.

כן, דיהו לאנוס לא רחוקה מפונטו בהרגשה.

כאן נדרשת השאלה: אתה מוכר?! ))

(אגב גם אני מחפש כבר זמן מה רכב זול לתקופת לימודים אחרי שמכרתי רכב ספורטיבי יחסית ב60K)

תשמע, אחרי שקראתי כל מה שרשמת הייתי קונה את הרכב שלך אפילו בלי לקחת אותו לדוד של חבר שנוסע 40 שנה ובודק רכב עם בעיטה בצמיג. עד ששכנעתי את עצמי לחפש מגאן קופה או אימפרזה AWD שהן היחידות שנראות מספיק טוב בשבילי בתקציב (שלי עד 20K כרגע כולל יישור קו ביטוחים ומזוזות על כל דלת (חייב מטעם משרד הרישוי החל מספטמבר 2013. לא שמעתם?))

עכשיו אני פוזל לכיוון הסיוויקים היי שם, תמיד היה לי דעות קדומות על הרכב הזה וכל אקזמפלר שראיתי מקומו היה בגירטה.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

• תוכן חדש...