Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייטקיסטים, דרושה עזרתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור הקדמה: אין לי שום ידע בעולם התוכנה.

זה נשמע לא רציני אבל זה בדיוק המצב, החלטתי ללמוד תואר משולב של מדעי המחשב ומתמטיקה בשביל לפתח קריירה בתור מפתח אלגוריטמים, הסיבה? בעיקר בגלל שהבנתי שזה קשה.

הבעיה? מעבר לזה שהשמות מפוצצים הם לא אומרים לי הרבה, אז אני אשמח לדעת מה עומד מאחורי התחום תעסוקה הזה שהופך אותו לכל כך קשה, מה בעצם עושים שם?

בגלל שאני נרשם רק לשנת הלימודים הבאה אני רוצה לנצל את הזמן להתחיל ללמוד קצת את עולם התוכנה לבד, מאיזה שפות כדאי לי להתחיל? אם מישהו יוכל לצרף קישורים לחומר זה בכלל יהיה מושלם. אמנם קראתי כתבות ושרשורים בנושא אבל רובם התייחסו ללימוד תוכנה בתור תחביב ולא בתור הכנה לתואר.

תודה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכי חשוב זה ללמוד עקרונות ולא שפות, לכל שפה יש את השטויות שלה אבל ההבדלים זניחים.

בבסמ"ח (איפה שמכשירים תכניתנים בצה"ל) למדנו עקרונות ב-C++ ו-C#.

באקדמיה שמעתי שלומדים בעיקר ג'אווה (אנחנו לא למדנו בכלל בתואר, פיתחנו איך שאנחנו רוצים).

את הלימוד לפי דעתי כדאי לתרגל בג'אווה כי ממה שאני ראיתי הביקוש יותר גבוה והשפהיותר חופשיה ופחות תלויה במיקרוסופט

בכללי, החלק הכי קשה זה להתקבל לעבודה על סמך תואר בלבד

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

זה בסדר גמור ללמוד לתכנת בעצמך,

הרי לא לומדים לתכנת במדעי המחשב...

הייתי בוחר ב-2 כיוונים בו זמנית:

שפת c, עקוב אחר השיעורים בספר הוותיק של מפתחי השפה (נו, לא זוכר את השם, התנך, בקיצור).

שפה עילית דינמית כלשהי - פייתון, ג'אווסקריפט.

כתוב משחק טטריס, בלי להעתיק.

אחלה מבוא לאלגוריתמים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה בסדר גמור ללמוד לתכנת בעצמך,

הרי לא לומדים לתכנת במדעי המחשב...

שפת c, עקוב אחר השיעורים בספר הוותיק של מפתחי השפה (נו, לא זוכר את השם, התנך, בקיצור).

אחלה מבוא לאלגוריתמים.

זה לא בדיוק נכון. בתואר במדמ"ח כן לומדים תכנות. נכון שמדעי המחשב לא סובבים סביב תכנות, אבל זהו מרכיב מהתואר.

לגבי שפה, אני מסכים שיועיל לדעת C, אבל לעולם לא להתחיל עם Javascript. אתה צריך שפת OOP חזקה. תתחיל מג'אווה.

172

פורסם

ואו, אם הייתי מתחיל היום הייתי מתחיל ממשהו כמו scala, הסיבה העיקרית היא היצע העבודות שתוכל להתברג אליו, באופן כללי זה יכווין אותך למשרות הרבה יותר איכותיות.. כשאגב כמו שאמרו כאן לפני כן, אין באמת משמעות לשפה הספציפית שבה תבחר, בלי העקרונות אתה תכתוב קוד גרוע בכל שפה שתבחר :)

פורסם
זה לא בדיוק נכון. בתואר במדמ"ח כן לומדים תכנות. נכון שמדעי המחשב לא סובבים סביב תכנות, אבל זהו מרכיב מהתואר.

לגבי שפה, אני מסכים שיועיל לדעת C, אבל לעולם לא להתחיל עם Javascript. אתה צריך שפת OOP חזקה. תתחיל מג'אווה.

לגבי הדיוקים והדקויות - בשביל זה יש ריבוי דעות.

מה שכן, אני לא מצליח בשום צורה להבין מה "חזק" בג'אווה. אולי אתה מתכוון ל"נוקשה".

לא מזיק להכיר כמובן ולהשתפשף, כמו כל דבר בחיים.

תן לבחור ליהנות מהעולם הדינמי, הבחור עוד יסבול קשות בחדווה... ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתור הקדמה: אין לי שום ידע בעולם התוכנה.

זה נשמע לא רציני אבל זה בדיוק המצב, החלטתי ללמוד תואר משולב של מדעי המחשב ומתמטיקה בשביל לפתח קריירה בתור מפתח אלגוריטמים, הסיבה? בעיקר בגלל שהבנתי שזה קשה.

אם אלו השיקולים שלך, נשמע שתפור עליך תואר באסטרו-פיזיקה מהטכניון. תוכל לשלב את זה עם רפואת שיניים, ככה בשביל האתגר. :shock::roll:

בנימה רצינית יותר - בחייאת. מהפגישה שלנו בזמנו אתה זכור לי כבחור די חכם עם ראש על הכתפיים ומנטליות של אחד שלא מפחד להתלכלך אם צריך, אז מה לך ולמשיכה הזאת אל העדר? חסר מקצועות מעניינים בעולם? מגיאוגרפיה ו-GIS עד לביופיזיקה או פסיכולוגיה קוגניטיבית... האם אין משהו בחיים שמעניין אותך וגורם לך לרצות לעסוק בו?

אתה יודע, ישראל זה לא מרכז היקום ולא נגזר עליך לבלות פה את שארית חייך. יש מדינות שבהן אפשר להתפרנס בכבוד גם מחוץ להייטק.

פורסם

סביר להניח שתזדקק לתואר שני בשביל לעבוד בתור אלגוריתמאי, וגם אז זה לא מובטח.

בכל מקרה תתחיל את התואר, השפה פחות קריטית. (אלא אם בא לך באמת לקרוע את המוח ואז תתחיל בללמוד scheme)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

KOOKOO שאלת המפתח היא אם אתה בכלל תאהב את זה. אתה לא מדבר על להיות "דוחניתן" (מין תכניתן low level כזה שאומרים לו בדיוק מה לעשות) אלא דווקא לפתח אלגוריתמים. נכון שזה הרבה יותר מעניין ואם אתה ממש, אבל ממש טוב בזה, אפשר להתברג לתפקידים עם רמת אתגר והכנסה גבוהים יחסית. אבל מעבר לכל מה שאפשר ללמוד בתואר צריך להביא "מהבית" כישורים - ראש מתמטי מאוד חזק, יכולת לוגית חזקה, יכולת הפשטה. לפרק בעיה לגורמים, למצוא להם את האלגוריתם הקיים הכי דומה, לייצר את ההתאמות כדי להגיע לפתרון שמתאים לבעיה החדשה, להרכיב פתרון מכל הגורמים שפירקת קודם. בוא נגיד ככה, איך אתה בשחמט?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שטרח והגיב, בהחלט הבאתם לי חומר למחשבה ורשימת מושגים שצריך להבין מה הם אומרים.

אחלה מבוא לאלגוריתמים.

תודה על העצה, זה כנראה מה שאני הולך לעשות.

אם אלו השיקולים שלך...

אז אתה כנראה מבין שלא יכול להיות שקיבלתי החלטה כזאת כי קמתי יום אחד באמצע המיטה והחלטתי לשבור את הכלים, יש עוד הרבה נפח מסביב אבל הוא לא ממש רלוונטי בגלל זה לא טרחתי לציין אותו אחרת הפוסט הראשון היה יותר ארוך מכל שרשור הגיבוב ביחד.

למיטב הבנתי את התחום מפתח אלגוריטמים זה ממש לא "עדר", מעבר לזה, גם אם כן, אם המקצוע עונה על הדרישות שלי מקריירה אין סיבה לפסול אותו בגלל שהוא נפוץ.

השנה אני מתכנן להגיע להבנה עמוקה יחסית של עולם התוכנה והפיתוח שלה(עולם שאני לא מכיר בכלל, שזאת דרך אגב אחת הסיבות שלי למשיכה אליו), מה שאני מאמין שיתן לי את הכלים להחליט אם המקצוע הוא אכן תואם לרושם שקיבלתי, במידה ולא, כמו שציינת אלטרנטיבות לא חסר. אבל תודה על הדאגה, אני מעריך את זה.:-D

סביר להניח שתזדקק לתואר שני בשביל לעבוד בתור אלגוריתמאי, וגם אז זה לא מובטח.

אני יודע שבדרך כלל הדרישה היא תואר שני רלוונטי ומעלה, אבל הבנתי שספציפית התואר שאני רוצה ללמוד עומד בדרישה הזאת. אשמח לתיקון אם אני טועה.

KOOKOO איך אתה בשחמט?

כשהייתי קטן מאוד אהבתי את המשחק אבל לא שיחקתי כבר הרבה שנים. המערכת יחסים שלנו הייתה מורכבת מידי, כשהייתי מרוכז הייתי מעולה, אבל לשמור על ריכוז לאורך זמן זה משהו שנכון לאותה תקופה היה דבר לא סתם נורא קשה עבורי, אלא בלתי אפשרי לחלוטין. זה יצר המון סיטואציות מתסכלות שבסוף גרמו לי לפרוש לחלוטין. היכולת ריכוז שלי השתפרה פלאים בשנים האחרונות, ואני ממשיך לעבוד עליה באינטנסיביות (הפרט הזה גם משחק תפקיד בהתעניינות במקצוע הספציפי הזה).

לגבי אם אני בכלל אוהב את זה? אני מאמין שאת התשובה אני אדע בחודשים הקרובים.

פורסם

א. אין בזה הרבה עבודה.

ב. מי שעובד בזה בד״כ זה כל מיני דוקטורים רוסים למתמטיקה או גאונים ווירדו׳ז למיניהם.

ג. מדובר במציאת פתרונות יעילים לבעיות, קח דוגמה מפורסמת : יש שורה של מאה נורות כבויות, מאה מתגים - מתג ליד כל נורה.

מאה גמדים - הראשון עובר ולוחץ על כל המתגים (כלומר מדליק את כל הנורות), השני עובר ולוחץ על כל מתג שני, השלישי על כל מתג שלישי וכך הלאה.

תן פתרון יעיל שמחשב את המצב של כל נורה אחרי הגמד המאה. מעניין אותך דברים כאלה?

ד. אין לאן להתקדם כ״כ מתפקיד כזה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מעניין אותי איך הגעת לזה...

זה נשמע כמו התואר הכי קשה עלי אדמות.

אם תוכנה מדבר אלייך ויש לך את הנתונים המתאימים, אז אולי תבדוק כיוון של הנדסת תוכנה, אני מבטיח לך שגם שם יהיה לך מספיק קשה, שם תקבל מתנה חדווא 1 ו2 ושאר מירעין בישין, קיצר יהיה שמח, מניסיון אישי :-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

סיקרנת אותי עם הדוגמא.

הגמד השני לוחץ המתג הראשון ואחרי זה מתג שלישי וכו' או שהוא לוחץ על המתג השני ואז על הרביעי וכו'?

אליבאבא - בהחלט הצלחת לסדוק חלק מהאופוריה שלי, חשבתי שזה אחד המקצועות הנדרשים דווקא בגלל שהוא כל כך קשה.

ליאור - אני יודע שתוכנה זה קשה, גם חשמל זה קשה, גם מכונות קשה ובכולם יש חדווא. אם תוכנה מדבר אליי, זה בידיוק מה שאני מנסה לברר כאן.

פורסם

זה לא כל כך נדרש כי סה״כ רוב התוכנות בעולם לא כ״כ מסובכות אלגוריתמית וגם אין זמן לשבת ולהגות בפתרונות מתמטיים מושלמים אלא צריך להוציא תוכנה לשוק לפני המתחרה, שרק תעבוד כבר איכשהו. קל וחומר בחברות פרויקטליות.

איפה כן ? חברות אבטחת מידע, עיבוד אותות, עיבוד מידע בכמויות מאסיביות ושאר מקומות שבידול המוצר זה ה״שכל״ המיוחד שיש בו.

לגבי הגמדים : גמד n לוחץ על המתגים שהם כפולות שלמות של n. כלל עזר לפתרון יעיל - לרוב אפשר לסחור במקום (זכרון) תמורת זמן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מעניין אותי איך הגעת לזה...

זה נשמע כמו התואר הכי קשה עלי אדמות.

אם תוכנה מדבר אלייך ויש לך את הנתונים המתאימים, אז אולי תבדוק כיוון של הנדסת תוכנה, אני מבטיח לך שגם שם יהיה לך מספיק קשה, שם תקבל מתנה חדווא 1 ו2 ושאר מירעין בישין, קיצר יהיה שמח, מניסיון אישי :-D

למה אתה מגלה לו?

החיים הרבה יותר קלים, יפים, ופשוטים עד שמגיעים לחדו''א :\

ואז זה רודף אותך כל החיים :evil:

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

• תוכן חדש...