Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הייטקיסטים, דרושה עזרתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמור על ראש פתוח והכול יהיה בסדר.

עדיף מתכנת עם חיבה לאלגוריתמים או אלגוריתמיקאי עם חיבה לתכנות

מאשר אחת מהקיצונויות.

בנוגע לתעסוקה - אם יש מקצוע אחד בעולם שמעמדו מובטח ל-150 השנים הקרובות, זה תכנות.

יחד עם סיעוד (תמיד יהיו חולים / לידות / תאונות).

היום רצות תוכנות אפילו במוצרים הכי "טפשים" - מוצרים שהיו בעבר מכאניים לגמרי

הפכו לאוסף גיבובים עם תוכנה. בכל מטען אידיוטי לטלפון יש תוכנה עכשיו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שאם העניין הוא באתגר של קושי לימודי, אז הנדסת אלקטרוניקה לוקחת. חדו"א זו רק ההתחלה, מד"ר יותר מאתגר. במיוחד שככל שהקורסים יותר מתקדמים מתמטית ככה המרצים פחות ניתנים להבנה - בשנה שלישית ההרצאה הופכת לבלילה של ביטים, רוסית עתיקה ורעש לבן, פחות או יותר. למהנדסי אלקט' לא חסרה עבודה בארץ לפי דעתי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עבודה וביקוש בהחלט יש, שלושה מחברי סיימו הנדסת תוכנה, וכיום עובדים עם משכורות יפה הרבה יותר משל הרבה 'מנהלים' כאלו ואחרים.

אם אתה מחפש עצה, יש לי רק אחת, קח בחשבון (לתופ''ש) שבשנה הראשונה יש המון נושרים וזה דיי מפחיד וגורם לך לבחון מחדש

את תורת היחסות ואת הסיבה שאתה בכלל מנסה להמשיך שם, הכי חשוב שאם החלטת, לך עם ההחלטה עד הסוף ואל תיתן לדברים

הללו להתריד אותך. אלה אם כן הכל ניראה לך כמו סינית עתיקה כבר בשנה א ואתה לא עומד אפילו על 20% מהחומר, אולי באמת כדאי לשקול כיוון אחר.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

אני מניח שדוגמא למוצר שמעבד כמויות מידע מסיביות יהיה מנוע חיפוש אינטרנטי וזה מסביר למה הם העסיקו 2 מפתחי אלגוריטמים, אחד בשלבי סיום המאסטר והשני פרופסור.

הבנתי (רק ברמת העקרון כמובן) מה מהות המפתח אלגוריטמים.

מה המקביל שלו בעולם הפיתוח?

יש עוד ענפים ראשיים לעולם התוכנה?

בדוגמא עם הגמדים אני מניח שהמטרה היא לא לכתוב נוסחא אלא לתאר חוקיות.

עבור n ראשוני כבוי.

עבור n בעל מספר גורמי חלוקה שלמים זוגי - כבוי.

עבור n בעל מספר גורמי חלוקה שלמים אי זוגי - דלוק.(רק למען ההבהרה 1 נכלל בקבוצה הזאת)

דווקא קליל.

עריכה:

הבעיה שלי היא לא להלחם חזק יותר כשקשה, אלא להשאר עם האצבע על הדופק כשקל.

hans

צודק לחלוטין. ככה אני משתדל להתנהל בכל תחום עניין ותעסוקה, עד עכשיו זה רק עזר לי.

פורסם

כבר אי אפשר לערוך. הרגע נפל לי האסימון ש n אי זוגי נופל להגדרה של מספר גורמי חלוקה שלמים זוגי ולכן השורה הראשונה מיותרת.

פורסם
האמת שאם העניין הוא באתגר של קושי לימודי, אז הנדסת אלקטרוניקה לוקחת. חדו"א זו רק ההתחלה, מד"ר יותר מאתגר. במיוחד שככל שהקורסים יותר מתקדמים מתמטית ככה המרצים פחות ניתנים להבנה - בשנה שלישית ההרצאה הופכת לבלילה של ביטים, רוסית עתיקה ורעש לבן, פחות או יותר. למהנדסי אלקט' לא חסרה עבודה בארץ לפי דעתי.

יש עבודה בשכר נאה, ובעיקר יש עתיד תעסוקתי אחרי גיל 45 מה שלא תמיד יש אצל מתכנתים, אבל - היצע המשרות דל יותר והעבודות הן לרוב בחברות תעשייתיות\אפורות. יש הרבה פחות חומרה בסטארטאפים. פעם היו כאן סטארטאפים בתחום הצ'יפים (ועל זה נבנתה כאן תעשיית VLSI מפוארת), עכשיו זה תחום שלהרגשתי הוא נכחד.

ואולי הכי קריטי, בתוכנה יש טולרנטיות כלשהי כלפי חסרי נסיון, בחומרה לא.

ההרגשה שלי כרגע היא שעדיף תוכנה. זה תחום מגוון יותר וגמיש הרבה יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אין דבר כזה "מקצוע שמובטח ל-150 שנה הקרובות".

עוד 20 שנה לא נצטרך לתכנת (לפחות לא במובן של השפות כיום), בדיוק כמו כשלפני 20 שנה ישבו בחורות חינניות והלחימו קבלים על המעגלים המודפסים - מה שמתבצע היום ע"י רובוטים.

לדעתי, תכנות (כמו כל מקצוע אחר בעולם) הוא מקצוע שצריך לאהוב כדי להצליח ולהתמיד בו.

עצתי לך - נסה אפילו להתחיל לבד. אם תגלה שאתה אוהב את זה, אז תמשיך בכל הכוח ואתה כבר תמצא את הכיוון שמעניין אותך. כמו שאמרו פה לפני, בתוכנה יש טונה של כיוונים - החל מפיתוח אפליקציות לסלולר, ועד מערכות שליטה מורכבות או אתגרי אבטחת מידע (תחום שמתחזק).

אין שום קשר בין המקצוע לבין ההצלחה. 80% מהתוכניתנים הם עבדי היי-טק נרצעים וגם ישארו כך, ולא חסרים קבלנים ומכונאים שהפכו מליונרים מאושרים בלי שקיבלו תעודת בגרות.

זה הכל בתשוקה שתהיה לך , בהתמדה, ומה לעשות - גם בקשרים שתיצור עם האנשים מסביבך.

מישהו פעם אמר לי: תחשוב במה אתה טוב, מה אתה אוהב לעשות, ומהן האמונות שלך. בנקודת המפגש של 3 אלה תמצא את הסיכוי הגדול ביותר להצלחה.

פורסם

תכנות זה המקצוע הכי לא טולרנטי למי שלא אוהב תכנות בעצמותיו.

יש הרבה כאלה שהתכנות יוצא להם מהמערכת מהר מאוד ואז עושים הסבת מקצוע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אחד הדברים שאני נוהג לעשות כשאני מראיין מועמדים לתפקידי תכנות, זה אחרי סדרת שאלות אינפורמטיביות יבשות לשאול בפשטות "אתה אוהב לתכנת?". אני מחפש את אלה שכשהם עונים "כן" (ברור שכולם עונים כן...) העיניים נדלקות להם והם מספרים עד כמה הם אוהבים לתכנת (ולא למה. כי אהבה לא צריך להסביר במונחים סיבתיים).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם
אחד הדברים שאני נוהג לעשות כשאני מראיין מועמדים לתפקידי תכנות, זה אחרי סדרת שאלות אינפורמטיביות יבשות לשאול בפשטות "אתה אוהב לתכנת?". אני מחפש את אלה שכשהם עונים "כן" (ברור שכולם עונים כן...) העיניים נדלקות להם והם מספרים עד כמה הם אוהבים לתכנת (ולא למה. כי אהבה לא צריך להסביר במונחים סיבתיים).

אשמח לקבל ממך טיפים לראיון עבודה.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם
זה בסדר גמור ללמוד לתכנת בעצמך,

הרי לא לומדים לתכנת במדעי המחשב...

האם ברשותך תואר במדעי המחשב ומאיזה מוסד השכלה הוא?

אני שמעתי שדווקא יש הרבה מאוד תכנות בתואר שכזה, אז אני קצת מבולבל.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

נו, אני באמת צריך להסביר מהו ההבדל בין אוניברסיטה לחיים האמיתיים, בכל תחום שהוא?

יש תכנות במדעי המחשב. אבל אחרי 4 שנים אתה לא יוצא משם כמתכנת, אלא כבוגר מדעי המחשב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אשמח לקבל ממך טיפים לראיון עבודה.

תשמע, 90% מהעניין זה להיות אמיתי ולתת למראיין להחליט אם אתה, כפי שאתה, מתאים. בסה"כ יש 3 טעויות קריטיות שמורידות הרבה נקודות למרואיינים, אצלי:

1. איחור בלי הודעה מראש. אם אתה מאחר ומתקשר בזמן סביר להגיד שאתה מאחר - זה בסדר גמור.

2. להגיע מזיע ולא אסתטי. אומר זאת כך - עדיף לאחר בשתי דקות מאשר לרוץ כדי להגיע בזמן ולהגיע מיוזע ומבולגן למראה. מעבר לכך, פחות מעניין אותי מה אתה לובש, אבל אם אתה לא דוגמנית עדיף שלא תבוא במכנסיים קצרים וסנדלים. (גברים ונשים כאחד)

3. לחפור. תתפלא כמה מרואיינים מנוסים ופיקחים למראה נופלים בפח ומביאים איתם את המעדר מהבית. בראיון, כמו במצגת מכירות ובכלל בחיים, תלמד להקשיב גם לעצמך ולשים לב מתי אתה חופר - ופשוט לעצור. לפעמים עדיף אפילו לעצור בלי פואנטה מאשר לנסות להמשיך לחתור לפואנטה ולהסתבך בדרך במשפטים שלא נגמרים. מרואיין שמשעמם אותי די פוסל את עצמו כמעט מכל משרה אפשרית.

פורסם
תשמע, 90% מהעניין זה להיות אמיתי ולתת למראיין להחליט אם אתה, כפי שאתה, מתאים. בסה"כ יש 3 טעויות קריטיות שמורידות הרבה נקודות למרואיינים, אצלי:

1. איחור בלי הודעה מראש. אם אתה מאחר ומתקשר בזמן סביר להגיד שאתה מאחר - זה בסדר גמור.

2. להגיע מזיע ולא אסתטי. אומר זאת כך - עדיף לאחר בשתי דקות מאשר לרוץ כדי להגיע בזמן ולהגיע מיוזע ומבולגן למראה. מעבר לכך, פחות מעניין אותי מה אתה לובש, אבל אם אתה לא דוגמנית עדיף שלא תבוא במכנסיים קצרים וסנדלים. (גברים ונשים כאחד)

3. לחפור. תתפלא כמה מרואיינים מנוסים ופיקחים למראה נופלים בפח ומביאים איתם את המעדר מהבית. בראיון, כמו במצגת מכירות ובכלל בחיים, תלמד להקשיב גם לעצמך ולשים לב מתי אתה חופר - ופשוט לעצור. לפעמים עדיף אפילו לעצור בלי פואנטה מאשר לנסות להמשיך לחתור לפואנטה ולהסתבך בדרך במשפטים שלא נגמרים. מרואיין שמשעמם אותי די פוסל את עצמו כמעט מכל משרה אפשרית.

ערן, אני מודה לך על תשובתך אבל לא כ''כ הבנת אותי (כנראה שאני לא הסברתי את עצמי),

ביקשתי טיפים לראיון ספציפי כבוגר מדעי המחשב (כשאני יהיה, בעזרת השם, יש לו הרבה עבודה איתי),

כגון המצלות לראיון נקודתי זה, ולא ראיון עבודה בכללי. אגב כל מה שציינת כמובן נכון וידוע לי שנים רבות.

פורסם
ערן, אני מודה לך על תשובתך אבל לא כ''כ הבנת אותי (כנראה שאני לא הסברתי את עצמי),

ביקשתי טיפים לראיון ספציפי כבוגר מדעי המחשב (כשאני יהיה, בעזרת השם, יש לו הרבה עבודה איתי),

כגון המצלות לראיון נקודתי זה, ולא ראיון עבודה בכללי. אגב כל מה שציינת כמובן נכון וידוע לי שנים רבות.

בתור בוגר מדעי המחשב אני מניח שהראיון יתמקד בידע המקצועי שלך ופחות בניסיון שלך בתחום. לכן:

1. תעשה בדיקת רקע על החברה לפני שאתה מגיע. הכנס לאתר האינטרנט, קרא בלינקד-אין (במיוחד בפרופיל של מי שיראיין אותך) אם יש להם מוצר שמתקינים אפילו תנסה להוריד ולהשתמש. תתפלא כמה מידע תמצא לגבי הטכנולוגיה, שפות הפיתוח והנושאים שי החברה עוסקת בהם. סביר מאוד שאלו הדברים שיתמקדו בהם בראיון ובתפקיד

2. תתרגל את שאלות ראיון העבודה הנפוצות בתחום (אפשר למצוא באינטרנט)

3. למרות שנקודת ההנחה היא שאין לך ניסיון, דווקא כל ניסיון מעשי שיהיה לך יכול לעשות פלאים. במהלך הלימודים תנסה לצבור ניסיון מעשי אפילו בלי עבודה. למשל, תכנות בהתנדבות בקמפוס שלך, תכנות בסדנה לידע ציבורי (אלה שבונים את אתר הכנסת הפתוחה), או עבודה על אפליקציה משלך בבית.

4. אם אתה לא יודע תשובה לשאלה מסויימת, תנסה להסביר איך היית מחפש את התשובה (למשל, נכנס לאתר stack overflow). חלק גדול מהראיון הוא גם כדי להכיר את צורת החשיבה שלך ויכולת פתרון הבעיות.

• תוכן חדש...