Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב חוסר זמן ומחירי גזל במוסך של הטסטים, העניינים יטופלו במהלך השבוע.

אז אור בלם יוחלף, להערכתי הבעיה היא אחת המנורות שפעם עובדת ופעם לא, נותנים לה מכה והיא חוזרת לעבוד. אבל היא תוחלף בכל מקרה.

חיזוק מצבר - המוטות וו שתופסים את המצבר למקום היו זרוקים בצד, ניסיתי להחזיר אותם למקומם והתגלתה לי הבעיה - אחד התפסנים נשבר, מה עושים במצב כזה?

אם כבר מדברים על המצבר, הוא מחזיק דיי יפה (שנפ, רכשתי את הרכב לפני 3 שנים והוא עדיין תקין טפו טפו טפו). ראיתי שיש שם מין ברגי פלסטיק, כנראה מקום למילוי מים מזוקקים? האם צריך או לא לגעת?

פורסם

המסומן באדמדם, אלו המוטות. המוט בחלקו התחתון (בכל צד) הוא צורת וו שנתפס בתוך תפסן בתושבת של המצבר. אחד התפסנים בתושבת נשבר אז פשר לתפוס את המוטות רק בצד אחד.

1.jpg

פורסם

ראשון לציון מזרח (א.ת ישן).

האמת, אני יכול להבין את הסעיף הזה, היה בזמנו הסברים למה זה התופסנים חשובים (עד כמה שאני זוכר - במקרה של במפר רציני או קפיצה המצבר יכול לקפוץ למכסה המנוע ויהיה מגע בין הפלוס למינוס ולגרום שריפה אך לא נראה לי שזה כל כך חשוב כי אצלי ואני מניח שאצל הרבה אחרים הקוטב של הפלוס מוגן בפלסטיק, אז אין מצב בחיים שיהיה מגע ביניהם).

השאלה הגדולה עכשיו איך אני מסדר את זה כשאין איפה לתפוס אותם?

פורסם
לא יאמן שקיים סעיף שכזה של תופסני מצבר בטופס הטסט. פשוט קטנוניות מבחינתם. באיזה מכון נעשה הטסט?

זה ממש לא קטנוניות,ואף עלול לגרום להורדת הרכב מהכביש ע"י בוחן משטרתי,מצבר שמשוחרר בתא המנוע הוא מסוכן מאד ועלול במקרה קיצון אף ליפול מהרכב(ברכבים עם תאי מנוע לא צפופים).

פותח השרשור,נסה לתפוס אותו עם אזיקונים חזקים,בצורה שהוא לא יזוז.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אזיקונים יהיה סבבה אם זה היה רק בשביל הבטיחות שלי, מעבר לבטיחות אני צריך לקבל גם אישור של הבוחנים, השאלה אם זה יעבור את האישור שלהם.

מה עושים בדר"כ במקרה כזה? איפה המומחים נעלמו?

פורסם
עקב חוסר זמן ומחירי גזל במוסך של הטסטים, העניינים יטופלו במהלך השבוע.

אז אור בלם יוחלף, להערכתי הבעיה היא אחת המנורות שפעם עובדת ופעם לא, נותנים לה מכה והיא חוזרת לעבוד. אבל היא תוחלף בכל מקרה.

חיזוק מצבר - המוטות וו שתופסים את המצבר למקום היו זרוקים בצד, ניסיתי להחזיר אותם למקומם והתגלתה לי הבעיה - אחד התפסנים נשבר, מה עושים במצב כזה?

אם כבר מדברים על המצבר, הוא מחזיק דיי יפה (שנפ, רכשתי את הרכב לפני 3 שנים והוא עדיין תקין טפו טפו טפו). ראיתי שיש שם מין ברגי פלסטיק, כנראה מקום למילוי מים מזוקקים? האם צריך או לא לגעת?

הי

אכן התופסנים של המצבר מאוד חשובים ,היכן אתה גר ?

לגבי הפקקים של המצבר , בעיקרון כל המצברים שלנו הם ללא טיפול ,הפקקים נמצאים למקרים בהם צריך להוסיף מים מזוקקים למצבר .אידויי של המים יכול לקרות במידה והמצבר נמצא בתנאים קיצוניים כמו חום גבוהה או טעינת יתר .

שווה לבדוק תמיד יכול להאריך את חיי המצבר !

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם
לא ניתן לרתך אולי את החלקים השבורים באיזושהי צורה ?

התושבת עד כמה שראיתי היא פלסטיק, החלק השבור כבר לא בנמצא, הוא כנראה התעופף לו איפשהוא. בנוסף זה נשבר לשני חלקים. אני יכול לפרק הכל ולנסות לבצע הלחמת פלסטיק אבל אני לא יודע אם זה יצליח ולא בא לי לפרק את המצבר (לשגע את המערכות ברכב) ללא צורך.

הי

אכן התופסנים של המצבר מאוד חשובים ,היכן אתה גר ?

לגבי הפקקים של המצבר , בעיקרון כל המצברים שלנו הם ללא טיפול ,הפקקים נמצאים למקרים בהם צריך להוסיף מים מזוקקים למצבר .אידויי של המים יכול לקרות במידה והמצבר נמצא בתנאים קיצוניים כמו חום גבוהה או טעינת יתר .

שווה לבדוק תמיד יכול להאריך את חיי המצבר !

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

קרוב לראשל"צ.

איך ניתן לבדוק האם היה אידוי של מים ומה הרמה התקינה שלהם?

פורסם

אולי ניתן להשיג ברכב דומה מפירוק סט כזה.

סברתי שמדובר בתופסן ממתכת (הלחמת פלסטיק - לא נראה גם לי שתחזיק מעמד יותר מדיי).

ישנה אפשרות להכין משהו אצל מסגר ?

alfa 156 2.5.

פורסם

א. אזיקון גדול יפתור לך את הבעיה

ב. בקשר לנורה הבעייתית, יש לך בעיית מגעים.

נסה לפרק את הנורה וללטש מעט את המגעים עם נייר שיוף עדין. ניתן אף לרסס "ספריי מגעים", סביר להניח שזה יפתור לך את הבעיה.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

לבדוק את גובה שך מפלס המים במצבר לא בעיה, קח מטבע של 10 אגורות ותפתח את הבורג בעדינות ותסתכל בתוך החור לראות שם את גובה מפלס המים. אם חסר אז תוסיף, אבל רק מים מזוקקים. ניתן לקנות בבית מרקחת בעלות של 5 ש"ח ואם תבוא לשם עם בקבוק משלך לפעמים המים הם בכלל ללא עלות. בתחנת דלק 11 ש"ח.

ולגבי התפסנים הם בד"כ מתברגים לתחתית של הבסיס שעליו יושב המצבר, ואתה מחזק אותם על ידי הברגה.

פורסם

תודה לכולם.

עקב בעיות בריאותיות לא היה לי יותר מדי אפשרות להתעסק עם המצבר, אבל היום בעזרת אשתי (כן כן, כפיים לאשתי בבקשה) הצלחנו לתפוס את המצבר עם אזיקונים (הבוחן בדק שהמצבר הדוק מספיק ולא משוחרר), החלפנו מנורות (מסתבר שגם המנורה האמצעית הייתה שרופה וגם המנורה בצד) ועברנו את הטסט.

פורסם

ששמנו מצבר בפיאסטה חדשה באו עד הבית אחת מהחברות האלה עם המלצות בפורום, בלי בושה הוא שם מצבר בלי חיזוק. הבטיח בניסיונו והוותק בעסק שאין שום בעיה עם זה והוא מתחייב לכך. העיקר סיפרו כמה חשוב להם לקוח מרוצה. כל הסיפור היה בעצם שיש להם מצברים מסויימים ולא מוכרים כלל שנפ שהיה היחיד שמתאים. כנראה, היה יותר חשוב להם למכור.

אז מתברר שגם מסוכן וגם לא חוקי!, הנה למדתי משהו חדש מהשרשור הזה.

אזיקונים מפלסטיק עלולים להתייבש בחום שבתא המנוע ולאבד מהגמישות שלהם וכך בקפיצה הם יקרעו והמצבר יוכל לזוז ממקומו. מכיוון שכבר עברת טסט אז זה תלוי בך עכשיו אבל לדעתי כדאי מאוד לקחת את פסי המתכת שמצאת ברכב ולגשת למסגרייה כלשהי שינסו לעשות להם התאמה כלשהי שכן יסגרו. אולי בעזרת איזה בורג ארוך שיושחל לבסיס תושבת המצבר. יכול להיות שלא מסובך לתקן.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...