Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי אלנטרה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים בסימן טוב ומזל טוב התפטרתי מהרכב הקודם שלי (פיז׳ו 206 2002 1.4 אוטו ).

ראיתי היום יונדאי אלנטרה 2001 יד ראשונה 136000 ק״מ אוטומטית עם סאן רוף וטסט עד 4/14 הבנאדם מבוגר נראה אמין מאוד וסיפר לי שהרכב מאוד טוב וששאלתי איך האוטו מבחינת דלק הוא לא ידע לענות לי.

אני בחור עם שני ילדים והרכב ישמש אותי כרכב שני ( לא יותר מ 10 ק״מ ביום) עכשיו אני לא מחפש רכב שאני יראה בו בן 19 אבל גם לא רכב שאני יראה בו בן 100.

מבחינת דלק ברור לי שהרכב לא יהיה כמו הפיג׳ו בדלק (1-12 בערך) אבל איך הרכב מבחינת אמינות? תקלות? מחלות? כי מהפיז׳ו אכלתי מירורים ברמות.

עזרה מישהו?

פורסם

אחלה רכב.חלקים בזול .בנסיעה רגוע אפשר להגיע איתה בתוך העיר ל1 ל8 אבל עם נסיעה של 10 ק"מ ביום לא ילך לך אפילו מיכל 1

לא יודע מה המחיר שרוצים על האוטו אבל קח בחשבון שאין לה שוק בכלל .מישפחה שלי מוכרת אחת 2006 ב20000 אפילו פחות . אמא שלי מוכרת גם אחת 2007 ב25+-

פורסם

אני דווקא לא מחבב כל כך את האלנטרה. לדעתי מדובר ברכב בסיסי שעושה את העבודה בצורה מתקבלת על הדעת ולא יותר מזה (לא שאני אומר שזה רע).

בסך הכל מכונית בעלת נוחות די סבירה, תא מטען די גדול, מראה די מודרני ביחס לשנתון (חיצונית), מרווח טוב ואמינות מפתיעה לטובה. לרעה נציין שהמושבים לא ממש נוחים. עדיף שתבדוק את זה לפני שאתה רוכש את הרכב אם הם מתאימים לך, איכות חומרים ירודה, יש קצת קרקושים, רשרושים בעיקר מאזור הדלת (לא ממש אכפת), הרכבה די טובה בסך הכל, שמתי לב לפתחי מזגן שנוטים להישבר, מושב אחורי די מרווח, אבל לא אהבתי את תנוחת הישיבה, ביקוש "דרדלה" בשוק המשומשות, צריכת דלק גבוהה - משהו כמו 1:9 בממוצע. הצריכה יכולה תחת מאמץ בעיר לרדת אפילו ל-1:6.5 ק"מ לליטר (קצת הזכיר לי את האופטרה שהייתה ברשותנו), התנהגות כביש לא ממש טובה, המון תת היגוי, זוויות גלגול גדולות, במהירויות בין עירוניות הרכב מתנדנד יחסית הרבה על המתלים ואחיזה סבירה (תלוי גם בצמיגים), ההגה גדול, קל, ארוך, לא תקשורתי ולא הכי נוח (אתה בא מפיג'ו 206 שיש לה היגוי מאוד טוב יחסית, ייתכן וזה יציק לך). מנוע ה-1.6 לוקה בגמישות ואין לו הרבה כוח. הגיר האוטומטי עושה מאמצים רבים בעיקר בעליות כדי לשמר על קצב סביר. מנוע ה-2.0 יהיה בחירה טובה יותר, גם בעירוני וגם בבינעירוני ואין הקרבה גדולה מצד צריכת הדלק (אם בכלל). אם אתה נוסע 10 ק"מ ליום גג אז בכלל אין לך מה לדאוג בקשר להפרש בצריכת הדלק בין שני המנועים.

בכללי כן מדובר במכונית ששווה את המחיר, גם הטיפולים יחסית זולים וכך גם הביטוח. אם הרכב מצא חן בעינייך ומצאתה אחת במצב טוב, לך על זה. רוב הסיכויים שלא יהיו לך הרבה הפתעות לרעה (עדיין יותר מ-12 שנה על הכביש אז אי אפשר להבטיח כלום...).

אם תגיד מה התקציב יהיה אפשרי לכוון אותך לעוד דגמים שיכולים להתאים לך כמו הפוקוס דור 1 (2000-2005), ניסאן אלמרה פרפקט, מאזדה לאנטיס וכדו' שיהוו תחלופה לא פחות עדיפה.

בהצלחה :-) .

פורסם

תודה אחי האמת כבר רכשתי את הרכב (יד 1 136000 ק"מ טופל רק במוסך מורשה מהיום הראשון שהנולד) נהג יחיד מבוגר בן למעלה מ 70 אז ככה שהפח שלו בחוץ לא כול כך משהו, אבל הבפנים ברמה שיש עדיין נילוניים (פאקיג ניילונים) על המושבים האחוריים וגם המחיר היה מאוד אטרקטיבי (11000 ש"ח) בכול מקרה תודה.

ודרך אגב בקשר לפיג'ו אני בן 31 ובממוצע מחליף רכב אחת לשנה וחצי (תעשה חישוב לבד כמה מכונית כבר עברתי) והרכב הזה נפילה שאין כמוהה הרכב הכי גרוע שהיה לי והחוויה הכי רעה שחוויתי.

תודה.

פורסם

נשמע שנפלת על אחת שמורה ביותר מבן אדם מבוגר ופדנט. נחמד מאוד. גם המחיר לא רע...

בקשר לפיג'ו, כנראה שהגיעה לידך מכונית לא ממש שמורה ואכן הפיג'ו דורשת תשומת לב גדולה יותר באחזקה. עדיין כשדיברתי על ה-206 לא אמרתי הרבה דברים עליה, רק אמרתי שיש לה היגוי טוב מאוד יחסית, במיוחד ביחס לאלנטרה. מה שכן, האלנטרה (בהנחה וטופלה כפי שאתה מתאר) כנראה תראה אמינות טובה למדי.

בכל אופן, תתחדש ותהנה מהרכב. עושה רושם שעשית קניה טובה.

• תוכן חדש...