Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע יומהולדת נוסף. כולם שואלים מה אני רוצה מתנה, וכמובן התשובה "נהיגה מתקדמת".

כמובן שתגובות המשפחה : "נו באמת, למה אתה צריך את השטויות האלו?", "עוד פעם הדבר הזה?", "לא נמאס לך?", אמא: "אולי אני אקנה לך כמה חולצות?"

מן הסתם שלא הסכמתי, כולם התקפלו, במקום מתנה קיבלתי כסף. הוספתי עוד כמה גרושים בעצמי וקבעתי עם הדוקטור - קונדסון.

הרכב הנבחר - I10 ליסינג של אחותי.

פעם אני לא יכולתי, פעם הוא לא יכל, אחר כך הייתי חולה, כבר הייתי על סף ייאוש, שבועיים חיכיתי וכל הזמן נדחה.

בסוף אתמול הגיע היום המיוחל.

התחלנו בנסיעה לכיון נס הרים. הדרך קלילה וזורמת, ללא פקקים. הגענו ועשינו עצירה קטנה למלא מצברים (ארוחת בוקר) ואז התחיל הכיף.

מהקו הצהוב, לקו הלבן, לקו הצהוב, ברקס, פול גז, לקו הלבן...

הקטעים בנס הרים משום מה היו יחסית עמוסים בתנועה אתמול, לא ברור ממש למה, אבל אחרי שהם עברו.. הנאה צרופה..

החמורים (הנהגים) לא חסכו מאיתנו כמה סטיות חדות כאשר נכנסו לנו באין מפריע לנתיב (על קו לבן), ונתקלנו בזה כמה וכמה פעמים, לא ברור מה עובר להם בראש להכנס לנתיב הנגדי במהלך עליה כשאין שדה ראייה ועוד על פס לבן.

על קצה המזלג מה למדתי : אייפקס מאוחר, מוקדם, מעגל אחיזה, לחשוב ואז לעשות, האינסטינקט טועה, ושלל דברים אחרים.

קצת על הרכב :

בהתחשב בנסיבות ה I10 לדעתי הוא רכב ממש טוב, הוא עם אותו מנוע 1300 של ה I20 אבל הרבה יותר קליל, מקבלים רכב זריז יחסית. הגיר פלגמט (דבריו של קונדסון), הוא מתבלבל ומגיב קצת בדיליי, אבל המנוע נותן ביצועים נחמדים.

בעיה נוספת כמובן זה הגלגלים (שעליהם כבר פתחתי שרשור נפרד), בגלל שזה ליסינג, אין יותר מדי מה לעשות בנדון.

הרכב הנ"ל נבחר בכוונה. קודם כל בגלל הליסינג והדלק. וגם כי אני מעדיף ללמוד להוציא את המקסימום שרכב קטן יודע להוציא, כדי שאני אדע להוציא את המקסימום מרכבים גדולים בהמשך.

במילה אחת : מדהים.

בכמה מילים : נהנתי הרבה יותר מהשיעור הראשון. עכשיו סוף סוף החומר מתחיל לחלחל בראש, ההבנה גדלה וכמובן מה שאפשר להוציא מהרכב גדול יותר.

על קונדסון : מדריך פשוט נדיר. אין לי נקודת השוואה למדריכים אחרים, אבל אין לי ספק שהוא אחד הטובים.

לנס הרים אני אחזור בהקדם האפשרי לתרגל.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע נחמד מאוד, אכן תמיד אפשר ללמוד ולהנות עם כל רכב.

רק קח בחשבון, לפני שאתה עולה שוב לנס הרים, שמדובר בכביש מאוד מסוכן, עם המון פניות עיוורות, נהגים גרועים, רוכבי אופניים ועוד. נכון שזה כביש הבית של המון נהגים בישראל, אבל בשורה התחתונה המקום עדיין מסוכן, בטח כשאתה לבד, ללא עוד זוג עיניים של מדריך מנוסה שגם מכיר את הדרך טוב יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ה I10 לדעתי הוא רכב ממש טוב, הוא עם אותו מנוע 1300 של ה I20 אבל הרבה יותר קליל

רק תיקון קל, ה-I20 מגיעה עם מנוע 1.4 או 1.6 ולא 1.3 כמו שציינת.

מה ההגיון בבחירת ה-I10 כרכב לקורס שכזה? האם אין חשיבות להספק, ספורטיביות, התנהגות וכו'?

אני שואל ברצינות.

פורסם
רק תיקון קל, ה-I20 מגיעה עם מנוע 1.4 או 1.6 ולא 1.3 כמו שציינת.

מה ההגיון בבחירת ה-I10 כרכב לקורס שכזה? האם אין חשיבות להספק, ספורטיביות, התנהגות וכו'?

אני שואל ברצינות.

ה I20 שהייתה לי (גם ליסינג) הייתה מנוע 1300 או 1400 עד כמה שאני זוכר. הרכב כבד יותר משמעותית ולכן נוסע פחות טוב. זאת דעתי האישית כמובן.

נסעתי על ה I20 ובמקביל על ה I10, נהנתי יותר לסוע על ה I10 עד כמה שזה נשמע אבסורד.

ה I20 יותר מאובזרת, אבל הייתה עגלה, אני מעדיף רכב זריז על פני רכב מאובזר.

יש לציין שאת ה I20 היה לי לפני הקורס נהיגה המתקדם הראשון, וזה היה לפני יותר משנה, ולכן כל מה שאני אומר זה הרושם שלי דאז.

עכשיו לתשובה הרצינית.

קודם כל הקורס עצמו הוא הוצאה בפני עצמה. תוסיף גם ארוחת בוקר וארוחת צהרים, ואם צריך להוסיף על זה גם עלויות דלק ושחיקת בלמים, אני מעדיף רכב ליסינג איטי מאשר רכב פרטי זריז.

התשובה השניה היא שלכל רכב יש מקסימום שהוא יכול לתת, הבעיה (ולשם כך אנחנו לוקחים את הקורסים האלו) היא שאנחנו לא יודעים להוציא את המקסימום מהרכב.

אני מעדיף ללמוד להוציא את המקסימום מרכב קטן כדי שאוכל לדעת איך להוציא את המקסימום מרכב ספורטיבי יותר.

העניין הוא שגם המקסימום מרכב קטן ולא ספורטיבי, הוא מאוד גבוה יחסית למה שאנחנו רגילים.

הנטייה הטבעית (וראיתי את זה על עצמי אתמול) היא להבהל מהמהירות הגבוה ולעשות שטויות (אינסטינקט) כי אנחנו לא רגילים שאפשר.

אם אקח רכב שהמקסימום שלו גבוה יותר, ייתכן שאף פעם לא אגיע למקסימום שלו. אני תמיד מעדיף ללמוד לאט לאט, גם אם זה לוקח יותר זמן.

דוגמא קטנה :

במקום בו הרגל צריכה להיות על פול גז האינסטיקט אומר תן ברקס. נאמר והייתי על מהירות X עם רכב קטן ולחצתי ברקס, האוטו מתחלק. אם הייתי עם רכב זריז יותר, הייתי על מהירות X+40 וברקס במהירות כזאת זה כבר בלאגן..

עכשיו תעזוב את אתמול, המדריך יושב איתך באוטו ומכוון אותך, אבל הכוונה כאן היא ללמידה העצמית. אם תלמד טוב וכראוי על קטן, תדע גם על גדול. אם תעשה שטות בלי כוונה על רכב גדול, אתה יכול לאבד שליטה.

כל קטע שעברנו הוא הראה לי את גדר ההפרדה החדשה שהתקינו, והכל בגלל נהגים שהגיעו עם רכבים עצבניים וחשבו שהם שומאכר.

פורסם
ה I20 שהייתה לי (גם ליסינג) הייתה מנוע 1300 או 1400 עד כמה שאני זוכר.

צא מזה.

ה-I20 היא או 1,400 או 1,600.

אלו המנועים היחידים בהם היא שווקה - בדוק, פרוק ונצור. :wink:

התשובה השניה היא שלכל רכב יש מקסימום שהוא יכול לתת,

העניין הוא שגם המקסימום מרכב קטן ולא ספורטיבי, הוא מאוד גבוה יחסית למה שאנחנו רגילים.

אני מסכים לגמרי,

השאלה היא האם אם רכב ספורטיבי יותר הקורס לא היה מועיל או מהנה יותר?

פורסם

מהנה כן, מועיל בטח שלא. הדברים הבסיסיים שלומדים (למשל מבט נכון) לא אמורים להשתנות. מה שכן אולי משתנה זו מהירות התגובות, אבל כמו כל דבר, עדיף להתחיל ללמוד בקצב המתאים.

פורסם
צא מזה.

ה-I20 היא או 1,400 או 1,600.

אלו המנועים היחידים בהם היא שווקה - בדוק, פרוק ונצור. :wink:

אני מסכים לגמרי,

השאלה היא האם אם רכב ספורטיבי יותר הקורס לא היה מועיל או מהנה יותר?

אוקיי, קיבלת. 1400. :lol:

מהנה יותר אולי, מועיל יותר, אין לי את הידע לענות לך.

בצירוף הנסיבות זה מה שהחלטתי, ואני לא מצטער על זה אפילו לרגע.

פורסם

גם מנסיוני קורס כזה מאוד מועיל ומהנה ובאמת הפעם השנייה הרבה יותר טובה.

ה i10 דווקא מהנה באופן מפתיע. יותר מהפיקנטו שאיתה היא חולקת מכלולים.

emotion of motion

פורסם

פעם אני לא יכולתי, פעם הוא לא יכל, אחר כך הייתי חולה, כבר הייתי על סף ייאוש, שבועיים חיכיתי וכל הזמן נדחה.

בסוף אתמול הגיע היום המיוחל.

.

תתנחם ידידי, לפני שבועיים חגגתי יומולדת ובין המתנות שקיבלתי מאישתי- קורס בין יום של נהיגת מירוץ במכוניות פורמולה רנו במסלול מירוצים בינלאומי בסין.

אצתי רצתי לקבוע תאריך שיתאים לי ונתבשרתי שהצוות עומד להשתתף בסדרת מירוצים במהלך אוגוסט-ספטמבר, כשהם יחזרו חודש אוקטובר מלא ולכן לא נותר לי אלא להמתין עם מימוש המתנה המגניבה הזאת עד נובמבר.

:roll:

ולעניינך, כיף לראות אנשים שעושים קורסים כאלה ומבינים את החשיבות שלהם, הם גם נהנים מאוד מהקורס על תכניו וגם יוצאים נהגים טובים יותר.

רכב ספורטיבי יותר היה כנראה מזרים יותר אדרנלין בדם ולכן מהנה יותר אבל מבחינת גרף למידה הכללים זהים בין אם זה רכב ספורטיבי או מנהלתי, העיקר שאתה מקבל בסיס טוב, עם הזמן תחזיק רכבים חזקים יותר או פחות- הכללים ישמשו אותך כך או כך.

אה כן, מזל טוב!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמהות האלה חחח, מסרב שתקנה לך חולצות בסוף אם היא מפתיעה אותך,אלה החולצות היחידות שתלבש.:-D

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
הרכב הנבחר - I10 ליסינג של אחותי[...]על קצה המזלג מה למדתי : אייפקס מאוחר, מוקדם, מעגל אחיזה, לחשוב ואז לעשות, האינסטינקט טועה, ושלל דברים אחרים[...] בהתחשב בנסיבות ה I10 לדעתי הוא רכב ממש טוב[...]הרכב הנ"ל נבחר בכוונה. קודם כל בגלל הליסינג והדלק. וגם כי אני מעדיף ללמוד להוציא את המקסימום שרכב קטן יודע להוציא, כדי שאני אדע להוציא את המקסימום מרכבים גדולים בהמשך.[...]על קונדסון : מדריך פשוט נדיר.

כמה נקודות מעניינות שעלו כאן בין השטין:

מרבית המדריכים בארץ לא מלמדים או מדגישים את רעיון "מעגל האחיזה" וחבל שכך! מעגל האחיזה הוא המודל המתאר בצורה הנאמנה ביותר את התנהגות הרכב ואחיזתו בכביש אספלט, וזאת להבדיל מהמודל הפשוט יותר להבנה או הרבה פחות רחוק מן האמת שבו מלמדים רק על העברות משקל.

לגבי הרכב: מעטפות הביצועים של רכבים היום, גם רכבי ליסינג קטנים, הן גבוהות מאוד וגם אני אחרי שלושה קורסים לא מסוגל להוציא 100% ממכונית כביש פשוטה. אם בוחרים ברכב חזק ו"ביצועיסטי" הנהיגה בדרך כלל תהיה מאתגרת יותר לנהג שאינו מאומן ולכן תגרום לו בסך הכל להגיע לביצועים פחות טובים, כך שגם מבחינה זו - הצדק עמך.

מודה שלא עברתי הדרכה אל הקונדסון. קראתי מספר מדבריו הכתובים, שמעתי על אודותיו וגם למדתי אצל מדריכים/בתי ספר שבהם הוא למד ולימד. אבל בכל זאת אסתכן בשיפוט לחיוב, ולו רק בשל העובדה שמצאתי עוד מדריך (מלבד דני G ואיתי אלון) שמלמד על מעגל האחיזה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע איך אפשר להגיד שהI10 רכב זריז. הרכב הזה בגרסתו האוטומטית פשוט עגלה על גלגלים. המנוע בקושי מגיב גם ללחיצות חזקות , הרכב רועש ולא מדובר על אקזמפלר אחד, נסעתי על מאות כאלו בחברת הליסינג.

פורסם

לגבי הרכב: מעטפות הביצועים של רכבים היום, גם רכבי ליסינג קטנים, הן גבוהות מאוד וגם אני אחרי שלושה קורסים לא מסוגל להוציא 100% ממכונית כביש פשוטה. אם בוחרים ברכב חזק ו"ביצועיסטי" הנהיגה בדרך כלל תהיה מאתגרת יותר לנהג שאינו מאומן ולכן תגרום לו בסך הכל להגיע לביצועים פחות טובים, כך שגם מבחינה זו - הצדק עמך.

.

חייב לחזק את מה שאתה אומר. תסתכלו על הג'ימקנה שהיתה בדלתון לפני כמה שבועות. אחד מהנהגים המהירים שם נהג בניסן ג'וק סטנדרטית לחלוטין (עד כמה שידוע לי לפחות), בעוד שמנגד התמודדו אנשים עם רכבים מאוד משופרים וחזקים. מעבר לרכב מהיר יותר דורש גם יותר יכולות, אם באמת רוצים לנצל אותו עד תום. מציע שתקראו את מה שנכתב בנושא בשרשור המקביל בפורום הספורט המוטורי. לשפר את הנהג זה תמיד הכי משתלם, אך גם הכי קשה. בגלל זה הרוב תמיד יעדיפו פשוט לשפר את הרכב.

פורסם

אפשר לתרגל בכל רכב קווים, נק' בלימה, אייפקס מאוחר כו'. כמו שנכתב, הבנה של מעגל האחיזה היא המפתח.

מה שכן, המגבלות ברכב הזה הן נמוכות וקטעים רבים אפשר לעשות בפול גז בגלל שהמנוע חלש. מעגל אחיזה של רכב ספורטיבי לא יהיה דומה לשל I10.

• תוכן חדש...