Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW X5. נערך

=Adi=
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתעניין ברכישת BMW X5 שנתון 2004-2006 מנוע 4.4,

אני מחפש חוות דעת על הרכב הנ"ל,

מה דעתם? בעד? נגד?

יש מחלות ספציפיות לרכב/שנתון הזה?

איזה שנתון הכי מוצלח?

תודה רבה לכל העוזרים,

שבוע טוב

פורסם

אחזקה תהיה יקרה.

זה רכב יוקרה בן 10 שכנראה עם הזמן חיפפו יותר וטיפלו פחות.

זה שקנית את הרכב בX שקלים לא אומר ששם זה ייגמר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

חברים בדיוק מכרו כזה לפני חודשיים, הרכב לא עשה להם חיים קלים או זולים- כריות אויר של מתלים שמתו, אלטרנטור, כל מיני תקלות קטנות ומעצבנות נוספות.

ראוי לציין שהרכב שלהם היה אומנם שנת 2002 אבל הם היו יד 3 אם אינני טועה ולרכב שהיה ברשותם כשנתיים היו רק 70k קילומטרים בעת המכירה.

אה כן, צריכת דלק, הרכב אמנם זריז יחסית אבל יש מחיר למנוע הגדול מאוד על משקל עצמי גבוה והנעה כפולה, זה בא לידי ביטוי בצריכת דלק מאוד גבוהה (ליטר על כל 5 קילומטר במצב מאוד אופטימי בנסיעה משולבת של הרוב בינעירוני, כשרוב הנסיעה עירונית זה נשק לכיוון ליטר על כל 3 קילומטר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בשנתונים האלה ממליץ לך לחפש מנוע 3.0 ולא 4.4. ה 3.0 יותר פשוט מבחינת מכלולים, בעיקר של המתלים

וההגה, וגם המנוע שלו ותיבת ההילוכים נחשבים יותר אמינים.

צריכת דלק כמו שעידן ציין, בעיר 1:5-1:6.5, מחוץ לעיר סביב 1:8-1:9. אין הבדל מהותי בצריכת הדלק בין

שני המנועים, כמה שזה נשמע מוזר לחלק מהאנשים.

הסאנרוף הפנורמי מורכב משני חלקים, ובד"כ החלק האחורי שלו נתקע, ומחייב ביטול של ההרמה שלו(מה שרוב

המוסכים בארץ לא יודעים לעשות, למרות שזה עבודה של עשר דקות לבד), או החלפה של כל הקסטה שלו,

שזה סכום של 5 ספרות...

תבדוק טוב את כל הרכיבים החשמליים כמו חלונות, מושבים, נעילה, פנסים, וכד'. יש להם לפעמים נטייה למות בטרם

עת. בד"כ יהיה לך לא קל להשיג את החלקים בארץ, ותצטרך לחפש קצת בחו"ל.

בוקסות קדמיות של התפוחים יהיו לרוב עם חופש שמחייב החלפה. מאוד פשוט לבדוק את זה, אתה נותן ברקס

חזק במהירות כמעט אפסית, ואם אתה מרגיש שהגלגל הולך טיפה קדימה, ואז ננעל, סימן שיש חופש וצריך

להחליף. לא סיפור בשמיים, סביב 1500 שקל להחלפה של שניהם.

תבדוק שהמזגן תקין 100%, גם שהרכב עומד בניוטרל. אם לא זה מחייב החלפת מדחס ברוב המקרים.

כמו שציינתי בהתחלה, דגם ה 3.0 ליטר מומלץ יותר, ונחשב סחיר ואמין יותר. אם תמצא אחד שמור, יהיו לך חיים יותר

פשוטים. יחסית יש X5'ים שמורים, ובמחירים סבירים. תבדוק טוב טוב לפני, ואל תתפתה לרכוש מציאה, כי יישור קו

יהיה יקר מאוד. בנוסף אם אני זוכר נכון, ב 2005 בוצעה מתיחת פנים, והדגמים של 2005-6 יותר מוצלחים.

בהצלחה.

פורסם

מעולה תודה רבה על העזרה, אני אתמקד במה שציינתם,

אגב, ראיתי שקיימת סדרת מנועים של 4600 סמ"ק ו-4800 סמ"ק,

מה לגביהם? אותם סממנים כמו ל-4400?

קשה לי להתפשר על פחות מה-4400 סמ"ק, ה-3000 סמ"ק חלש מדי לטעמי.

פורסם

ה-4.6/8 זו גרסה מחוזקת עוד יותר, שהמנועים פותחו ע"י אלפינה אם אני זוכר טוב.

בעיות דומות ל 4.4, רק בטח קשה יותר להשיג חלקים.

מסכים שגרסת ה 3.0 פחות חזקה, אבל עדיין לא מדובר ברכב חלש.

לגבי עלויות לדוג', בולם אחורי שהולך, סביב 3K, קומפרסור בולמים אחוריים 12K,

אלה דברים שלא קיימים בגרסת ה 3.0.

פורסם

בהמשך לדבריו של אושרי, מעולם לא הבנתי למה חבריי רכשו את גרסת ה-4.4 שכן גם בגרסאת ה-3 ליטר המכונית זזה בקצב סביר מאוד והיתרון שלה נעוץ בכך שצריכת הדלק טובה משמעותית והתחזוקה כנראה תיהיה זולה יותר הודות לכך שהיא פחות מורכבת.

רצוי לציין, נהגתי כמה פעמים ברכב של חבר שלי, למרות המנוע הגדול והנתונים לגבי תאוצות בפועל זה לא מרגיש כזה מהר, כנראה תולדה של זה שהרכב גדול וכבד וגבוה.

מנהיגה על כמה וכמה רכבים בסגמנט הזה, כולל קאיין טורבו ששקלתי לרכוש- אתה לא מרגיש בהם את נוכחות הסוסים והמומנט כמו ברכב סדאן או כמו בג׳יפון קטן יותר (הקאיין הרגישה לי כמו סדאן עם לפחות 100 סוסים פחות).

אני ממליץ לך להתנסות בנהיגה בדגם ה-3 ליטר וכן בגרסת ה-4.4, ירתה תרגיש הבדל כמובן, אבל זה יתן לך אינדיקציה לגבי הכדאיות שברכישת המנוע הגדול יותר, על כל ההוצאות המוגדלות המשתמעות מכך.

דבר נוסף שלא התייחסתי אליו ואושרי כן נגע בו- תבדוק טוב טוב את כל החישמולים והאיבזורים, לאלה יש נטייה לסבול לא מעט מאמינות שנובעת מכך שהם לא זולים לתיקון ולכן במרוצת השנים יש בעלים שפשוט לא מתקנים (הלך מנוע של חלון חשמל אחורי? לא נורא, גם ככה אני יושב רק מקדימה...).

תבדוק את כל הפונקציות של המושבים החשמליים, תבדוק את כל החלונות החשמליים, גג שמש, מראות חשמל, מערכת הסטריאו, חימום מושבים (אם יש), מיזוג אויר (חום וקור), אם יש keyless entry תוודא שזה עובד- קרי לפתוח ולנעול את האוטו מכל הידיות (עולה לא מעט כסף להחליף ידית עם מנגנון keyless(.

הבנת את הרעיון- תבדוק ה-כ-ל.

דבר נוסף, חשוב לדעת אם הרכב מהיבואן המקומי או מייבוא, לעיתים ברכבים מיובאים יש מערכות שלא יעבדו במדינה אחרת- מערכת הניווט, מערכת התקשורת (אם יש טלפון), רדיו לווייני\אינטרנט וכדומה, לא להקל בכך ראש כי אם תרצה שהם יעבדו- זה יעלה המון.

בכל אופן- בהצלחה, קיבלת המון מידע ששווה לך המון כסף, דיר באלק תעשה טעויות. ;)

פורסם

אכן ה3.0 דיזל יותר מומלץ, לא סובלות מהרבה מחלות כמו ה4.4\6\8.

נסה לכוון לשנת 2006, שווה את התוספת בגלל המתיחת פנים ופתרון של הרבה חבלי לידה.

אהבתי את העצות שלכם לפני הרכישה, מעביר את השרשור הזה למועדפים :).

פורסם

ממליץ על בנזין 3.0 - היא ממש לא מרגישה חלשה, מנוע מוצלח למדי, המנוע מתמודד יפה מאוד עם משקל הרכב. נהגתי ברכב כזה עם חישוקים 19 - היא הייתה די נוקשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סחטיין על הרצון לעזור,

משמח אותי מאוד לדעת שיש עוד אנשים כמוכם,

עכשיו אני מעורער לגמרי !! :-)

הפרט שיכריע הוא רמת הגימור!

האם יש שוני ברמות הגימור במנועים השונים? (3.0/4.4/4.6/4.8)

הרבה מוכרים מפרסמים "כל התוספות",

אבל אני רואה שלאחד אין "מדרכות צד" ולשני יש אבל אין לו פס ניקל סביב לחלונות וכיוצא בזה,

לפי אילו תוספות ניתן לזהות את רמת הגימור הכי גבוהה?

תודה רבה רבה לכולם על העזרה ! איזה אושר!

פורסם

ה 4.4 אמור להיות מאובזר מאוד כבר ברמה הבסיסית שלו, ולכן סביר שתמצא את רובם מאובזרים.

מסגרת הניקל תהיה בכל ה 4.4, אלא אם מישהו ביקש במיוחד ללא זה. זה אמור להיות בדגם החזק

של כל סדרה. לכן תראה את זה ב 330 למשל. לגבי מדרכות צד אני לא בטוח,אבל מעטים האיקסים

שהם ללא מדרכות.

לגבי דגם ה 3.0 נכון שיש כאלה שהם פחות מאובזרים, אבל לפחות ממה שאני ראיתי, רובם הגיעו עם

רוב התוספות שהיו קיימות באותו זמן. לי היה את ה 3.0, ולא נראה לי שהיתה חסרה בו תוספת כלשהי

חוץ מחימום מושבים, שזה גם אין לדעתי ברוב הרכבים, כולל ה 4.4.

בבמוו אין דבר כזה רמת גימור. יש רמת בסיס ואז אתה מתחיל להוסיף מה שאתה רואה לנכון.

כמו שציינתי, רוב הרכבים הגיעו מאובזרים מאוד, אבל יכול להיות שתיתקל בדגם 3.0 שמאובזר

יותר מ 4.4 ולהיפך.

מה שהיה אצלי ברכב היה: ריפודי עור, גג פנורמי חשמלי(מה שכותבים לך שני גגות), מושבים

חשמליים עם זכרונות(נהג ונוסע), מראות חשמליות מתקפלות, כולל מניעת סינוור, מזגן מפוצל,

עם בקרת אקלים, גלגלי 20״, טלפון gsm, מדרכות צד, תריסים לחלונות הצד האחוריים.

קסנון לא היה אצלי, ואם יש ברכב שאתה בודק, תבדוק שזה מקורי, כי יעשו לך בעיות על זה

במידה וזה לא מקורי. חלק מהדגמים הגיעו עם מסך dvd קדמי וחלק לא, תלוי מה הזמינו.

קח בחשבון שהניווט לא מתאים לארץ ממילא. אני אישית הבאתי מחו״ל מע׳ סינית שהיה בה

ניווט, בלוטוס ומסך מגע, שמתחבר לרכב כאילו זה מקורי, בלי צורך לחתוך ולנתק כלום,

וגם הלחצנים בהגה עבדו עם זה מצוין.

לגבי המושבים, יש שני סוגים, קומפורט שהם מפנקים יותר, ורגילים, וזה תלוי מה הוזמן

במקור עם הרכב.

פורסם

לגבי הניקלים עליהם דיברת, קח בחשבון שברכבי ב.מ.וו עם חבילת ספורט הרכב מגיע עם מסגרות חלון שחורות וללא ניקלים אז שלא תטעה.

מעבר לזה, שוב מחזק את אושרי, האיבזור ברכבים האלה תלוי בעומק הכיס של הבעלים הראשונים שהוציא אותם מהחברה, למעט פיצ'רים מסויימים שלעיתים מוגבלים רק לגרסאות הבכירות של הדגם בגדול אין בעיה לרכוש גירסת בסיס-ביניים FULLY LOADED.

תבדוק כל רכב לגופו.

ככלל, הרכבים האלה בכל אופן מאובזרים יותר ממקבילהם ה"עממיים" ואני מציע לא לחפש את הרכב המאובזר ביותר אלא לחפש את הרכב המטופל\שמור יותר, זה יחסוך לך המון כסף.

פורסם

עידן צודק. מה שצריך לשנות לך זה מצב הרכב, ולא אם יש זכרון למושב הנוסע, או שהמחשב יגיד לך שזה הזמן לשתות קפה.

זה לא שתקבל רכב פשוט בלי תוספות, רובם כמו שנכתב נרכשו עם לא מעט תוספות.

• תוכן חדש...