Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת מחשב מוזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפציינט: מחשב בן שנתיים (+/-), לוח אם גיגהבייט, מעבד AMD, מערכת הפעלה WIN 7.

המערכת עברה פרמוט מלא לפני שבועיים.

התופעה: מחשב ניכנס למצב המתנה (עד כאן זה כרגיל), התעורר בצורה צולעת ולא הצליח לגלוש או לסגור תכניות (לא מקובל אבל ניחא) ואחרי שכיבה את עצמו (דרך התוכנה - לא בלחיצה על הכפתור כיבוי) - לא נדלק שוב.

לא נדלק - כלומר בלי שום תגובה מהספק, רעש מאווררים, נורה על המקלדת, או סימן חיים כלשהו - כלום נאדה.

אחרי המתנה של חצי שעה חבר ההסתדרות חזר לפעולה תקינה כאילו כלום לא קרה.

תובנות?

פורסם

החלק האחרון נשמע כמו ספק,

הכי פשוט לבדוק את זה זה בהדלקת המחשב ללחוץ Del. רצוף עד שהוא נכנס ל BIOS (מסך כחול), אז כנס ל

PC Health status שם הוא יראה כמה וולט מסופק http://motherboards-reviews.com/ECS/socket_1156/H57H-MUS/ECS_H57H-MUS_BIOS_PC_health_status.jpg

שים לב גם למהירות המאוורר של המעבד,אם הוא לא עובד או לא בטווח המתאים התחממות המעבד במיוחד של AMD קריטית לפעולת המערכת,

צלם מהפלאפון ותעלה את זה אם אתה לא בטוח מה צריך להיות.

פורסם

בדקתי:

טמפ' מעבד 40 מעלות, מאוורר 2450 סל"ד.

המתחים נראים תקינים למעט (אולי) מתח הזיכרונות שעומד על 1.9V במקום 1.8V.

פורסם

שאלת המשך:

האם חימום המעבד ימנע מלוח האם לבצע תהליך של התנעה? - כלומר האם בזמן הדלקת המחשב לוח האם מנטר את טמפ' המעבד?

פורסם

התחממות תוביל את המחשב לחוסר יכולת להידלק במקרה שהמעבד מותקן אך אין עליו גוף קירור, ובמקרה הזה בלבד , במקרה שלך זה לא המצב ולכן התחממות המעבד אינה הסיבה לבעיה.

פורסם

חשבתי על הכיוון הבא: תקלת חשמל כמעט בוודאות שאין, כי המחשב כרגע פועל.

אבל אם הבעיה היא מכנית ומקורה במאוורר מעבד שנתפס בהפעלה אז:

המחשב יוצא ממצב שינה, המעבד לא מקבל קירור נאות ומתחמם, החימום גורם לו לגמגם (התופעה שהייתה בעת הכיבוי), המחשב כבה נח ומתקרר - בהתנעה הבאה המאוורר מסתובב והתקלה נעלמת.

השאלה היא אם לוח האם מנטר את טמפ' המעבד בעת ההפעלה.

פורסם

התשובה היא כן, טמפרטורת המעבד מנוטרת מרגע ההפעלה, אבל התחממות המעבד היא לא הבעיה כאן.

האם המאוורר של ספק הכוח עובד?

פורסם
נשמע כמו ספק כוח או לוח אם, בסבירות גבוהה לספק כוח.

בדוק אם המאוורר של הספק עובד.

אני גם מהמר על ספק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה קרה רק פעם אחת, אז אין לי פרטים נוספים.

מה שכן, עזרתם לי מאוד למקד את החשד:

1. ספק כוח שהאוורור שלו קרס, התחמם והפסיק לעבוד עד שהתקרר.

2. מעבד שהתחמם בשל מאוורר שקרס.

קשה לי להאמין שהבעיה בלוח האם שגילו כשנתיים וחצי.

פורסם

דווקא לאור הנתון הנוסף שהוא ספק-כוח חדש של זלמן, הייתי מתמקד יותר בלוח האם.

אם הבעיה חוזרת על עצמה רק אחרי כניסה למצב המתנה, אפשר להגיד שזה די בוודאות הלוח, 3 שנים זהו פרק הזמן שלוחות אם מתחילים להחזיר את נשמתם ככה ששנתיים וחצי ללוח זה מתקבל על הדעת.

קח בחשבון שלזלמן יש סידרה שקטה שבעומס יחסית נמוך המאורר לא אמור לעבוד, ככה שמאורר שלא עובד בספקי זלמן זאת לאו-דווקא בעייה.

פורסם

סבבה.

אם התקלה תחזור (בתקווה שלא, אבל אין ספק שהיא תבקר שוב), אנסה להחליף במהירות ספק (יש בבית חלפים), בנגיעה על לוח הקירור של המעבד ניתן יהיה לראות אם הוא התחמם.

מכיוון שיש לי מאוורר למעבד, מחר הוא יוחלף.

רעיונות נוספים?

פורסם

את מה שאתה מתאר אני חווה לפחות פעמיים בשבוע בעבודה.

הבעיה היא בד"כ חשמלית נטו-אבל לא במחשב אלא בשקע.

לרוב עליית מתח או ירידה.

הספק נכנס למצב SAFE ולא "מתניע" עד לפריקת המתח העודף. (וזה בהחלט יכול לקרות גם אם המחשב מתעורר משינה על צד שמאל..)

הדרך הטובה ביותר לטפל בזה היא פשוט להוציא את כבל החשמל וללחוץ על כפתור ההפעלה פעמיים או 3.

כך נוצרת פריקה מהירה של כל הקבלים.

אם תסתכל על מאוורר המעבד באותו הרגע, תראה אותו זז קדימה ואחורה מילימטר או שניים.

חבר את החשמל וסע לשלום.

• תוכן חדש...