Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה המקרה:

אני נוסע ברחוב שמהירות הנסיעה המותרת 70

כ100 מטר לפניי מזדחל "ג'יפ" בנתיב הכי שמאלי במהירות 50 , אחרי ששתי רכבים עקפו אותו מימין אני מחליט לעבור גם כן לנתיב הימני ולא להיתקע אחריו אבל מה החכמולוג מחליט שעכשיו בא לו לעבור מהשמאלי ביותר לימני ביותר, אז נכון הוא הסתכל במראה והפעיל וינקר אבל למה לעזעלזל הנהג הישראלי הממוצע מיחס חשיבות רק למרחק ולא למהירות הרכב שנוסע מאחוריו?!?!

אז אחרי שצפרתי לו ועברתי לנתיב העוד יותר ימני ועקפתי מימין(כן אני מודע שאסור לעקוף מימין, בכל זאת העדפתי לעשות את זה מאשר לבלום בגלל החמור הזה) החוצפן הזה והאישה שלו עוד עוצרים לידי ברמזור וצועקים עליי שאני משוגע ורוצח :evil:

לפעמים אני מאוד מצטער שאין לי טנדר טויוטה ישן ודפוק מכל צד רק בישביל לדפוק אנשים כאלה בכוונה , אולי רק ככה הם ילמדו שהם הלא צודקים.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורה לי כל פעם שאני נוסע יותר מ5 ק״מ.

היום בדיוק רוקנתי את הdvr וראיתי קטע שלמשך כמה דקות הימין ריק השמאל מלא במהירות של 60-70 בכביש שבכיף אפשר לנסוע 120+ ולידי נוסע רכב במהירות שלי. כך שגם לעקוף מימן לא יכולתי. זאת תופעה.

בלילה שאתה מהבהב להם שיזוזו לוקח להם כמה דקות עד שנמאס להם מההבהובים והם זזים ואז נוסעים מאחוריך עם אור גבוה וביום גם אם תתפור עד שנה הבאה הם לא זזים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

התנהלת באופן רשלני ולא סבלני.

היית צריך לאפשר לו לעבור לימני, ואז לעקוף משמאל, כי מלכתחילה העקיפה שלך מימין היא תמרון מסוכן, עם חוקיות גבולית.

אז נכון, הוא לא היה צריך להיות בשמאל מראש, אבל אם הוא כבר בא לתקן, מה כואב לך לסייע לו?!

נהג טוב מסייע לזרימת התנועה, לא עסוק בעיקר בתמרון על מנת להרוויח מיקום על הכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז מה אתה ממליץ לעשות ? להמשיך אחריו בשמאלי ? לאותת כדי להסב את תשומת ליבו ? פשוט לעבור לימני ?

(שאלה רצינית לגמרי)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא מזמן איזה בחור מהמגזר זגזג לפני על הב אם וו המיושנת שלו ולא נתן לי לעבור אותו ויהי מה.

פשוט לא מבין את האנשים האלה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
התנהלת באופן רשלני ולא סבלני.

נהג טוב מסייע לזרימת התנועה, לא עסוק בעיקר בתמרון על מנת להרוויח מיקום על הכביש.

אני אקבל את הביקורת שלך לגבי הסבלני אבל רשלני לא.

לגבי "נהג טוב מסייע לזרימת התנועה" אין הרבה נהגים כאלה במדינה שלנו.

התגובה שלי היתה באמת לסגור את החלון ולהגביר את המוזיקה מה שפיצץ את האישה שלו עוד יותר (לפחות גם העצבים שלה עבדו שעות נוספות ולא רק שלי )

פורסם
אז מה אתה ממליץ לעשות ? להמשיך אחריו בשמאלי ? לאותת כדי להסב את תשומת ליבו ? פשוט לעבור לימני ?

(שאלה רצינית לגמרי)

"בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם". וכאן גם לא היית צודק וגם לא חכם. זה שהם נסעו לאט (יחסית..כי 50 זה לא 30) זה מצב נתון שנהג טוב ורגוע פועל על פיו. ומה אתה הרגוע והאדיב עשית? צפרת? כן, עקפת מימין? גם. לא חזית שהם ירצו לפנות ימינה? בטח. הוא אותת ובכלל נראה שנהג זהיר? כמובן. ואתה? הנהג הישראלי הממוצע כדבריך, עצבני שלא מסוגל לחכות חצי דקה עד הרמזור הקרוב? לא ויתרת, מ-ל-ח-מ-ה.

איך כתב זה שמעלי ומעליך? התנהגת באופן רשלני ולא סבלני ואני מוסיף שלא חוקי...

אכן "נהג ישראלי ממוצע".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
"בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם". וכאן גם לא היית צודק וגם לא חכם. זה שהם נסעו לאט (יחסית..כי 50 זה לא 30) זה מצב נתון שנהג טוב ורגוע פועל על פיו. ומה אתה הרגוע והאדיב עשית? צפרת? כן, עקפת מימין? גם. לא חזית שהם ירצו לפנות ימינה? בטח. הוא אותת ובכלל נראה שנהג זהיר? כמובן. ואתה? הנהג הישראלי הממוצע כדבריך, עצבני שלא מסוגל לחכות חצי דקה עד הרמזור הקרוב? לא ויתרת, מ-ל-ח-מ-ה.

אכן "נהג ישראלי ממוצע".

רוב הפעמים אין ברירה. או לסוע על 80 בכביש של 110 שלפי תנאי הדרך אפשר הרבה יותר או לעקוף מימין.

אני אישית רוב הפעמים עוקף מימין במקרה שהנהג שלפניי לא מבין מה לא בסדר.

וזה לא שאני נוהג בפראות ועוקף תוך סיכון התנועה. אני תמיד מסתכל לכל הצדדים כולל אחורה ומוודא שהעקיפה בטוחה.

אין מה לעשות. אין תרבות נהיגה בארץ. אני תמיד מסתכל כל כמה שניות במראה לאחורה ואם אני בשמאל ורואה מישהו מתקרב אליי אני מיד עובר לימין ונותן לו לעבור.

יש פעמים שאתה ממהר ואי אפשר לסוע בגלל כמה מפגרים שחושבים שהכביש של אמא שלהם.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
רוב הפעמים אין ברירה. או לסוע על 80 בכביש של 110 שלפי תנאי הדרך אפשר הרבה יותר או לעקוף מימין.

אני אישית רוב הפעמים עוקף מימין במקרה שהנהג שלפניי לא מבין מה לא בסדר.

וזה לא שאני נוהג בפראות ועוקף תוך סיכון התנועה. אני תמיד מסתכל לכל הצדדים כולל אחורה ומוודא שהעקיפה בטוחה.

אין מה לעשות. אין תרבות נהיגה בארץ. אני תמיד מסתכל כל כמה שניות במראה לאחורה ואם אני בשמאל ורואה מישהו מתקרב אליי אני מיד עובר לימין ונותן לו לעבור.

יש פעמים שאתה ממהר ואי אפשר לסוע בגלל כמה מפגרים שחושבים שהכביש של אמא שלהם.

שים לב שמדובר בכביש עירוני והתנועה צפופה יחסית ולא בדרך מהירה... דיברתי על תנאי הדרך. ועובדה שכמעט קרה אסון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
שים לב שמדובר בכביש עירוני והתנועה צפופה יחסית ולא בדרך מהירה... דיברתי על תנאי הדרך. ועובדה שכמעט קרה אסון.

לפי פותח השרשור לא מדובר בתנועה צפופה ולא בטוח דרך עירונית.

גם בבגין בירושלים המהירות המותרת 70. חוץ מזה שלא חסרים כבישים חדשים רחבים ושדה ראיה טוב שמוגבלים ל60.

כמו שאמרתי - ברוב המקומות ישנה התופעה. בשער הגיא זה גורם לפקקים ברוב שעות היום סתם. על זה אנשים מתעצבנים. חבל שמחקתי את הסרטון שצילמתי השבוע. שבוע הבא אני יעלה סרטון שממחיש את התופעה. כל נסיעה שלי אני נתקל בה לאורך כל הנסיעה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אכן "נהג ישראלי ממוצע".

נתחיל מזה שנהג טוב וזהיר כמו שהגדרת אותו מיחס חשיבות למהירות הרכב שמגיע בנתיב לידו, עובדה שהוא ראה אותי והוא עדיין החליט לדחוף את עצמו מולי או שהוא פשוט מאלה שמפעילים איתות וכל השאר ש**** כי אני הפעלתי איתות הרי,נהג טוב וזהיר מתכנן את מסלול הנסיעה בהתאם ולא נוהג בנתיב השמאלי כשהוא יודע שהוא צריך לפנות ימינה ברמזור הבא, עוד דבר זה שאם הייתה לי את האפשרות לנסוע 70 וגם לעקוף מימין תוך כדי מעבר לנתיב הימני ביותר מעידה על כך שכביש לא היה עמוס למרות שזה כביש עירוני(כמו שרשמת בהמשך התגובות ).

מ-ל-ח-מ-ה?! , זה שלא נכנסתי לויכוח עם הבן אדם הזה, לא נצמדתי לו לתחת עם צפירה רועמת והבהוב עצבני אלא החלטתי לעקוף מימין (תמרון די פשוט ונפוץ) אם זה מלחמה בעינייך אז כנראה שלא ראית נהגים שבאמת עושים מלחמה בכביש (אתה מוזמן לצפות בסרטונים הרבים שיש ביוטיוב)

פורסם

אני אנסה לחדד את השאלה של פות"ש (אני יודע שזאת לא הייתה שאלה אבל אני אשאל בכל זאת).

בכביש החוף יש נקודה שהמהירות הופכת מ100 קמ"ש ל110 קמ"ש, הרבה נהגים לא שמים לב\ מפחדים\ סתם מפגרים וממשיכים לנסוע 100, אותם הנהגים גם עוקפים לפעמים ולא תמיד חוזרים לימני, אני שנוסע 110 מגיע מאחוריו מה עלי לעשות ?

לעקוף אותו מימין זה לא חוקי, להישאר מאחוריו אני בעצם מפריע לזרימה של התנועה, להבהב לו זה ישר אומר שאני ברברי.

נ.ב. אני נהג חדש, בשיעורי הנהיגה לא נסעתי מעולם על כביש מהיר עם יותר מנתיב אחד (האמת נסעתי 5 דקות במנהרות הכרמל אבל בשיעורי נהיגה זה לא נחשב כי אתה גם ככה נצמד לימני)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
נתחיל מזה שנהג טוב וזהיר כמו שהגדרת אותו מיחס חשיבות למהירות הרכב שמגיע בנתיב לידו, עובדה שהוא ראה אותי והוא עדיין החליט לדחוף את עצמו מולי או שהוא פשוט מאלה שמפעילים איתות וכל השאר ש**** כי אני הפעלתי איתות הרי,נהג טוב וזהיר מתכנן את מסלול הנסיעה בהתאם ולא נוהג בנתיב השמאלי כשהוא יודע שהוא צריך לפנות ימינה ברמזור הבא, עוד דבר זה שאם הייתה לי את האפשרות לנסוע 70 וגם לעקוף מימין תוך כדי מעבר לנתיב הימני ביותר מעידה על כך שכביש לא היה עמוס למרות שזה כביש עירוני(כמו שרשמת בהמשך התגובות ).

מ-ל-ח-מ-ה?! , זה שלא נכנסתי לויכוח עם הבן אדם הזה, לא נצמדתי לו לתחת עם צפירה רועמת והבהוב עצבני אלא החלטתי לעקוף מימין (תמרון די פשוט ונפוץ) אם זה מלחמה בעינייך אז כנראה שלא ראית נהגים שבאמת עושים מלחמה בכביש (אתה מוזמן לצפות בסרטונים הרבים שיש ביוטיוב)

אז נניח שהוא לא בסדר... סו ווט? אלו תנאי הדרך! וחוצמיזה קראתי שוב את מה שכתבת בפתיחת השירשור. מה אתה אומר למשל על האפשרות שהוא ראה את ההיבהוב והצפירה והחליט לאותת ולפנות ימינה כדי לפנות לך את הדרך אבל אז הוא נתקל בנהג "הישראלי" שלא נתן לו צ'אנס?

מלחמה? בטח! קרא את מה שכתבת:"התגובה שלי היתה באמת לסגור את החלון ולהגביר את המוזיקה מה שפיצץ את האישה שלו עוד יותר (לפחות גם העצבים שלה עבדו שעות נוספות ולא רק שלי )". אכן ישראלי ממוצע של "אני לא מוותר לו".

אה..ואחרי מיליון ק"מ בכבישי ארצנו ובעולם, תאמין לי שראיתי הכל ולכן אני גם יודע לא להכנס למצבים כאלה ובטח לא להתחשבן...

• תוכן חדש...