Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז התקבלתי לאונ׳ אריאל. למרות שרציתי ת״א או ב״ש. מדעי המחשב ומתמטיקה.

מה עכשיו?

איך מתנהלים הלימודים באונ׳? בחרתי מערכת שעות(שמחייבות ללמוד מורשת!)

עשיתי מכינה באונ׳ ת״א ושמה פחות או יותר כיוונו אותי. ועכשיו אני מרגיש לבד.

אני מרגיש כזה ׳צעיר׳ ממש אבוד:|

על מה לשים דגש? מה חשוב ומה לא? מחברות או לפטופ? מה עם ספרים? אמרו לי שהשנה הראשונה ממש קשה.

אני גם מחפש לשכור דירה עם בת הזוג. אבל מתי עדיף לסגור חוזה? אני לא רוצה לפספס דירות טובות.

שתפו איך אתם התחלתם את הלימודים? איזה הכנות עשיתם, מה צריך לדעת.

שנה א׳ הינה אני בא.:roll:

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

לקחת אוויר ולהתכונן זה לא קל במיוחד ההתחלה, קח בחשבון שתצטרך התנהלות כלכלית מאוד מאוד מחושבת על השקל, אחרת הבנק יתקשר.

ברר עם אנשים שעשו שנה א' בתשע"ג, תשאל ותתעניין.

מחברות או מחשב זה עניין אינדיווידואלי לחלוטין האם אתה אדם שמקליד מהר? האם קשה לך לסכם תוך כדי הכתיבה במחשב? יש פיתויים להכנס ללפייסבוק או לגלוש בזמן הרצאה לא מענינת שאז אתה מגלה שדווקא עליה שואלים במבחן.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ברכותיי.

עד כה התקבלתי ללימודים פעמיים - פעם ראשונה החלטתי שהסיכון הכלכלי לא שווה את זה ופעם שניה הבקשה שלי לוויזה סורבה ברגע האחרון. בסופו של דבר עדיין לא הלכתי ללמוד אבל כל הכשלים האלה הובילו אותי לאחלה מקום עבודה ובחזרה לישראל.

מסקנה: תנשום עמוק ואל תדאג, יהיה בסדר. :wink:

פורסם

פשוט תנסה ללמוד, רק ללמוד ולא שום דבר אחר. אני בשנה א׳ קיבלתי כזו בומבה שלקח לי חצי שנה להתאפס על עצמי. אם אתה יודע לתכנת יהיה לך יותר קל, אני באתי עם ידע אפס. תשקיע בתרגולי הבית ותעשה אותם כאילו חייך תלויים בזה, אח״כ אתה נכנס לראש ולזרם והכל יותר קל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בשנה הראשונה המחשב כמעט לא ישמש אותך ללימודים פרופר - אלא למה שסביב: ספרי וחוברות לימוד, חומרי עזר, רפרנסים, תקשורת בקבוצות לימוד כאשר אתם לא יושבים יחד וכו'. מבחינת הלימודים עצמם תשתמש בו אולי לקורסי תכנות או דומים.

בשיעורים כתוב במחברת או קלסר, אין דרך אחרת. להקליד נוסחאות במהירות זו משימה בלתי אפשרית, תהיה חייב לכתוב, והרבה.

איני מכיר את אריאל, אבל מתוך היכרות שלי, ושל בני, עם הטכניון - לוקח שנה לפחות עד שמתאפסים. חומר שלומדים בתיכון משך סמסטר מתרכז באוניברסיטה בשבוע-שבועיים. כמובן ששיטות ההוראה והבחינה שונות, וצריך להתרגל לשיטות אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תשקיע בתרגולי הבית ותעשה אותם כאילו חייך תלויים בזה.

זה הלקח הכי חשוב שלמדתי במכינה. תרגול, תרגול ושוב תרגול. הכי חשוב לתרגל שוב ושוב.

עם מי מתייעצים? עם מי מדברים? יש איזה רכז או מישהו שיש לו תפקיד כזה?

בניתי לעצמי מערכת שעות ככה שהימים שלישי ושישי הם "חופש" ויש יומיים שאני מסיים ב 21:00. טעות או לא?

פורסם

לאט לאט אתה תבין איפה צריך להשקיע ואיפה אפשר לחפף.

ממש לא כל שיעורי הבית הם קודש, אתה תבין שבלא מעט מקצועות הם יותר בזבוז זמן ועדיף לרפרנס אותם. כנ"ל לגבי הרצאות.

תתחיל מלהגיע להכל, ולעשות הכל ולאט לאט תבין מה ומתי אפשר להוריד.

באמת לוקח חצי שנה-שנה עד שמבינים מה הולך, ככה שאל תתרגש אם זה נראה מפחיד בהתחלה (אף אחד לא מבין חדו"א ובהתחלה נכנסים להיסטריה, אחרי כמה זמן אתה כבר מתרגל לא להבין דברים :) ).

עניין המערכה - הכל תלוי מתי אתה מתחיל וכמה חלונות יש לך באמצע, כלל אצבע - לעולם אל תבנה מערכת עם יותר מ6 שעות לימוד רצופות (עדיף פחות).

פורסם

תנסה לאתר דרך חברים/מכרים אנשים שלומדים/למדו שם ויוכלו לתת לך טיפים מכיוון שאין חכם כבעל ניסיון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא פשוט למצוא מישהו שלמד שם.

הרגשה קצת מוזרה שאף אחד מהאונ' לא יוצר איתי קשר לגבי תחילת הלימודים.

איך זה צריך להתנהל כל הדבר הזה?

הרי צריכים להודיע לי איזה ספרים לרכוש וכו'.

פורסם

אתה לא הולך לתיכון, שמספק רשימת ספרים 3 חודשים מראש.

תגיע להרצאה הראשונה בכל מקצוע ותקבל סילבוס, שכולל גם את רשימת הספרים.

ד"א - בני, שסיים לימודים בטכניון לפני כחצי שנה, קנה ספרים בודדים - רוב החומר הגיע בצורת קבצים ברשת או ספרים בהשאלה מספריית הפקולטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה עכשיו?

על מה לשים דגש? מה חשוב ומה לא? מחברות או לפטופ? מה עם ספרים? אמרו לי שהשנה הראשונה ממש קשה.

אני גם מחפש לשכור דירה עם בת הזוג. אבל מתי עדיף לסגור חוזה? אני לא רוצה לפספס דירות טובות.

קודם כל, מזל טוב!

לגבי על מה לשים דגש, כמה שנראה לך שאפשר ואף מומלץ להכין את עצמך מראש - שום דבר לא מכין אותך לדבר האמיתי:

כמות הבולשיט!

סתם סתם, קצת רצינות :)

לגבי לפטופ או מחברת - אני לא חושבת שיהיה לך נוח ללמוד קורסים במתמטיקה בלפטופ. מניסיון אישי ושל הסטודנטים אשר לומדים איתי בכיתה, לכל אחד שיטה משלו ללמוד: יש כאלה שחייבים לכתוב כי רק ככה הם זוכרים את החומר, יש כאלה שלא יכולים לרשום ולהקשיב בו זמנית (בדרך כלל גברים :-P ) אז הם יושבים ומקשיבים בשיעורים ובסוף הסמסטר הם מתחננים לסטודנט/ית הכי חנונים בכיתה שיתנו להם לצלם את המחברת, יש את אלו שמקליטים את המרצה ומתמללים אותו בבית, יש כאלו שמכינים סיכומים לקראת סוף הקורס ויש כאלה שמספיק להם פעם אחת לקרוא את החומר והם מוכנים... כל אחד והשיטה שלו.

ממליצה לך להגיע לשיעור הראשון, להבין את אופי הקורסים ולפי זה להחליט.

אני אישית חוץ מלחסוך כסף לפני תחילת הלימודים, לא עשיתי הכנה מיוחדת. בדיעבד, הייתי אולי טסה לכמה שבועות לחו"ל, לנקות קצת את הראש לפני תחילת התואר, אבל גם זה לא חובה כי יש חופשות בין הסמסטרים.

תכין את עצמך נפשית, תגיע בראש שקט ונקי מדאגות ותהיה עם ראש פתוח ללמוד ולהרחיב אופקים.

בהצלחה 8)

פורסם

בד"כ, עדיף מחברות (יותר נכון: דפדפות) במקצועות מדעיים. קשה (אך לא בלתי אפשרי) לסכם הרצאות במחשב, בעיקר בגלל נוסחאות ושרטוטים. אני מכיר בנאדם שדווקא עושה את כל זה במילישניות, עם מחשב שיש לו סטיילוס כזה, אבל הוא אחד ממליון, אם בכלל. ההעדפה לדפדפות היא שיהיה לך יותר נוח ככה (להיסחב עם דפדפת אחת לכל היום/שבוע, במקום מלא מחברות), במיוחד אם צריך לצלם.

אם אתה יכול להתאפס על לימודים מהר, תוכל לבד כבר לגלות אילו הרצאות חשובות ואילו ניתן להשלים מסיכומים. בכ"א, בשבוע הראשון כדאי להגיע לכל הרצאה ותרגול.

הזכירו כבר חשיבות של תרגולים - הם אכן חשובים מאוד, ולעיתים יותר מההרצאות עצמן. אם אתה מוצא את עצמך במצב שאתה חייב לדלג על משהו (סתם דוגמא: רופא שיניים), עדיף להפסיד הרצאה מאשר תרגול.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין כמו דפדפות וקלסרים. הקלסר שוכב בבית ואתה משרבט מה שאתה רוצה על הדפים שמועברים לקלסרים.

על דף אתה יכול לקשקש, לרשום הערות ולצייר תרשימים בקלות רבה יותר.

לגבי השוק, קח בחשבון שיתחילו לשגל לך את הבינה עם כל מיני אפסילונים ושטויות שישמעו לך כמו סינית אבל אל תדאג, אחרי כמה שבועות אתה תתאפס.

אני זוכר שבסימסטר הראשון שלי בטכניון התחלתי אותו עם 21 ימי מילואים. כשחזרתי לא היה לי מושג על מה מדברים אבל אחרי עוד שבועיים הדברים התחילו להתבהר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה לא עושה תואר בספרות שבו יש לך רק מלל לכתוב. ניסית פעם לצייר גרף באקסל תוך כדי הקלדה של הרצאה? אני ניסיתי וזה לא היה כ"כ מהיר כמו שחשבתי. ואז הפסקתי לבוא עם לפטופ לשיעורי כלכלה.

עזוב אותך מלפטופ - תשקיע במחברות נוחות וטושים זוהרים.

עצה נוספת - אם שולחים לכם מצגות לשיעורים - תדפיס, תביא אותם אתך, ותכתוב עליהן.

פורסם

מה עכשיו?

פרט לשיעורים עיוניים (לא יודע אם יהיו לך כאלה פרט למורשת), לא הייתי ממליץ על לפ-טופ - מסורבל ומאוד לא נוח לרשום שם נוסחאות ולעקוב אחרי השיעור בו זמנית.

לגבי ספרים - אני לא כ,כ מכיר את אריאל - אבל מהיכרות שלי עם אוני' אחרות - תמתין עם רכישת הספרים - תנסה לבדוק אם באגודה משכירים ספרים, אם הם זמינים בספריה והאם אפשר לרכוש יד שניה. תוכל לנסות גם למצוא עותקים אלקטרוניים ברשת.

בחירת מערכת - הדבר מאוד חשוב בשנים הבאות, פחות בשנה א' על כל קורסי המבוא שבה.

לקראת סמסטר הבא אתה כברה תבין באילו קורסי בחירה כדאי לבחור ועל איזה לוותר (רמז: ממצוע ציונים ונגישות המרצה)

שיעורים - יש שיעורים שנורא חשוב להגיע אליהם ולתרגל אותם - יש כאלה שמספיק לעבור על המחברת יומיים לפני המבחן - תוך פחות משבועיים תדע להבחין בניהם.

לגבי שכירות - איפה אתם מחפשים? אריאל / ראש העין ? ישובים אחרים?

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...