Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר שתגמר האחריות על הרכב שלי אני הולך לכיוון של לבצע את החלפת השמנים וכל הפילטרים לבד בבית(לא רוצה לראות שמן פז יותר!), מצאתי פטנט אשר חוסר את כל הלכלוך והקושי בריקון השמן והופך את כל התהליך לקל וחוסך זמן בטירוף, צירפתי סרטון של המוצר:

http://www.youtube.com/watch?v=VHIoQb2WPL0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כרגע אני בחיפושים איך ואיפה אפשר לקנות אחד כזה והאם יש בארץ ?

מה אתם אומרים?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה נחמד. הדבר היחידי שקצת מפריע לי זה האם הכפתור של השסתום באמת תפוס חזק שם, האם אחרי תקופה הוא לא משתחרר ויגרום לנזילה, אפילו קטנה של שמן?

פורסם

רעיון נפלא, מעניין היכן משיגים אחד כזה.

תמיד שהחלפתי שמן הייתי יורד עם כפפות לטקס וסבון ומים ועדיין מתלכלך, הרבה יותר נקי זה בטוח.

אביב8)

פורסם

לא מוצאת חן בעיני חברה שבפרסומת שלה אומרת כי צריך להחליף שמן כל 3 חודשים או 3000 מייל (כ-5000 ק"מ).

כבר עשרים שנה אין תדירויות החלפה כאלו.

הרעיון נראה בסדר, אבל גם לא בסדר: מכה קטנה (באמפר? מדרכה?) או אבן שניתזת בכביש יכולה לגרום לפתיחה מסויימת של הפקק ונזילת שמן בלי ידיעת הנהג. רפרוף חפיפי ברשת מראה שיש הרבה ודי מוצרים כאלו והרבה שנים. קצת מוזר לי שיצרנים לא אימצו את המוצר, והוא בשימוש חובבי רכב ישן או ספורטיבי שנזקק להרבה החלפות שמן. המחיר 25-45$, וצריך התאמה מדוייקת לרכב האישי.

תן דעתך כי טיפול ברכב אינו רק החלפת שמן מנוע. יש בדיקה כללית של נוזלים, מערכות היגוי ובלימה ועוד דברים שאיש מקצוע ובעל ידע יודע לעשות. גם גירוז והשלמות לנוזלים אחרים היא חלק מטיפול. אם יש לך רכב חדש יחסית - אל תדלג על בדיקה וטיפול כאלו.

ברוב המקומות "רק" טיפול החלפת מסננים ובדיקה/השלמת נוזלים - אינו יקר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
נכנסת לאתר שלהם?

ניתן להזמין ממנו ולבצע שילוח לארץ.

לא ראיתי באתר שלהם

http://www.fumotousa.com/

לא מוצאת חן בעיני חברה שבפרסומת שלה אומרת כי צריך להחליף שמן כל 3 חודשים או 3000 מייל (כ-5000 ק"מ).

כבר עשרים שנה אין תדירויות החלפה כאלו.

הרעיון נראה בסדר, אבל גם לא בסדר: מכה קטנה (באמפר? מדרכה?) או אבן שניתזת בכביש יכולה לגרום לפתיחה מסויימת של הפקק ונזילת שמן בלי ידיעת הנהג. רפרוף חפיפי ברשת מראה שיש הרבה ודי מוצרים כאלו והרבה שנים. קצת מוזר לי שיצרנים לא אימצו את המוצר, והוא בשימוש חובבי רכב ישן או ספורטיבי שנזקק להרבה החלפות שמן. המחיר 25-45$, וצריך התאמה מדוייקת לרכב האישי.

תן דעתך כי טיפול ברכב אינו רק החלפת שמן מנוע. יש בדיקה כללית של נוזלים, מערכות היגוי ובלימה ועוד דברים שאיש מקצוע ובעל ידע יודע לעשות. גם גירוז והשלמות לנוזלים אחרים היא חלק מטיפול. אם יש לך רכב חדש יחסית - אל תדלג על בדיקה וטיפול כאלו.

ברוב המקומות "רק" טיפול החלפת מסננים ובדיקה/השלמת נוזלים - אינו יקר.

צריך כמובן להתאים את הדגם לרכב, כמו כן לבדוק באותו הרכב איפה האגן שמן יושב ובאיזו זווית, כמובן שאם ברכב מסויים הבורג ניקוז פונה כלפי מטה והרכב נמוך אז אסור להרכיב עליו מוצר שכזה

אני חבר בהרבה פורומים אמריקאים והם דווקא מחליפים שמן בתדירות גבוהה - 5,000 עד 8,000 ק"מ, לדוגמא ברכב שלי הוראות היבואן דורשות החלפה כל 12,000 ק"מ ובאותו דגם בדיוק זהה מבחינת מנוע, מכלולים ומיוצר באותו המפעל בארצות הברית ההנחיות שלהם להחליף את השמן כל 8,000 ק"מ ורובם מחמירים ומחליפים כל 5,000(הם טוענים שזה מאפשר אורך חיים הרבה יותר בריא למנוע, שלא לדבר על זה שהחלפים מאוד זולים שם), למה זה?

חוץ מזה שטיפול של החלפת שמן ופליטר שמן עלה לי במוסך מורשה 750 ש"ח אשר כלל פילטר מקורי אומנם אבל שמן פז זול(יקר)

אם אפילו אבצע החלפת שמנים בין טיפולים גדולים במוסך אחסוך מאות שקלים ואשים חומרים הרבה הרבה יותר איכותיים

אני עדיין שוקל את הפטנט הזה ומחפש עליו עוד ביקורות באיטרנט..

פורסם

אני מחליף את השמן בעצמי לכמה רכבים במשפחה.

אני מודע לקיום הפטנט הזה.

אם אתה נוהג על רכב שטח - פשוט שווה לך לוותר על זה.

אני חושב שהחלפת השמן עם הכלים הנכונים היא ממש פשוטה, שפשוט אין צורך בשסתום הזה, מה גם שאף אחד לא ערב לכך שההברגה תתאים.

חסרון נוסף שאני יכול לחשוב עליו: הצרות משמעותית של פתח הריקון, מה שעלול להותיר משקעים (לא שיש אצלי).

פורסם

פטנט מיותר.

כמו שנכתב, הוא הרבה יותר פגיע מבורג רגיל.

גם אם לא תתלכלך בזמן ריקון שמן, תתלכלך כשתפרק את הפילטר.

כפפות גומי פותרות את הבעיה הזו מצויין.

פורסם

דווקא רכב שטח יותר גבוהה ויש פחות סיכון שהוא יפגע בגלל הגובה, כמובן הכל תלוי במבנה ובזווית של בורג הריקון של אגן השמן באותו הרכב

לגבי מידה, יש להם המון דגמים ויש טבלה שמראה איזה דגם מתאים לאיזה רכב לפי סוג מנוע ויצרן

יש להם גם טבעת בטחון שאפשר לרכוש בדולר אשר נועלת לגמרי את המנוף לפתיחת ריקון השמן ככה שזה לא יכול להיפתח לבד,

בהזדמנות אתן זחילה מתחת לרכב אצלי לראות אם האגן שמן מספיק גבוהה, לגבי בורג הניקוז אצלי מותר בגלל מתחת לSkid plate (לוח מגן כזה) אז זה יכול להתאים, באופן כללי זה פטנט חמוד מאוד למי שמטפל ברכב לבד בבית ושונא רק את המחשבה שהוא הולך להתמלא בשמן בזמן ההחלפה וגם ללכלך את כל הרצפה

פורסם

עדיין תתלכלך בהחלפת הפילטר. אז בשביל מה?

אם תשתמש בכלי איסוף שמן מתאים (כלומר מספיק גדול) - הרצפה לא תתלכלך.

פורסם

אני חבר בהרבה פורומים אמריקאים והם דווקא מחליפים שמן בתדירות גבוהה - 5,000 עד 8,000 ק"מ, לדוגמא ברכב שלי הוראות היבואן דורשות החלפה כל 12,000 ק"מ ובאותו דגם בדיוק זהה מבחינת מנוע, מכלולים ומיוצר באותו המפעל בארצות הברית ההנחיות שלהם להחליף את השמן כל 8,000 ק"מ ורובם מחמירים ומחליפים כל 5,000(הם טוענים שזה מאפשר אורך חיים הרבה יותר בריא למנוע, שלא לדבר על זה שהחלפים מאוד זולים שם), למה זה?

אני עדיין שוקל את הפטנט הזה ומחפש עליו עוד ביקורות באיטרנט..

אין לך מושג כמה כסף מתגלגל שם בתעשיית החלפת השמנים. בעבור $29.99 מחליפים לך שמן ופילטר. אם אנשים יבואו להחליף כל 10 אלף ק"מ או יותר זה יפגע בעסקים הללו שממליצים להחליף שמן כל 3,5 אלף מייל.

ישנם הרבה שמנסים לשנות את העובדה ששמן מחזיק עד 5,000 מייל אבל אתה מכיר אנשים. ברגע שנדבק להם רעיון בראש קשה לשנות אותו, ראה דוגמת מפלצת לוך נס.

בבקשה, חומר לקרוא בעניין החלפה תכופה של שמנים.

http://blogs.cars.com/kickingtires/2013/04/do-you-really-need-to-change-your-oil-every-3000-miles.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני בהחלט לא שולל את העניין של קניית מיכל איסוף ייעודי, עדיין לא החלפתי שמן ברכבי לכן איני יודע איך תהיה החוויה(נקייה או מלוכלכת) חוץ מזה שעדיף לרוקן את השמן כשהוא חמים ולא קר וככה אפשר לקבל כוויה לא?

אצלי הפילטר שמן יושב ב90 מעלות לכן צריך להשאיר את היד יציבה ולא לשפוך את השמן בתוכו ואמור להיות בסדר לפני תמונות שראיתי בפורום, הנה פה בפוסט האמצעי

http://www.jeeppatriot.com/forum/showthread.php?t=7231&page=8

פורסם

לפי דעתי מיותר. חלילה מישהו ירצה להשתשע איתך ויחליט לפתוח את הברז או איזה חתול מופרע שיחליט שהברז הוא משחק בשבילו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...