Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

לאחרונה רכשתי רנו מגאן מבציר 2001.

הרכב טופל היטב במוסך מרכזי. מדובר על מנוע 1600 16v סדאן ידני.

הרככ אמנם ספינה כבדה ומצופה ממנו לצריכת דלק לא חסכונית במיוחד אבל בכ"ז... צריכה שמזכירה לי את האלנטרה האוטומטית הצמאה שברשות ההורים זה כבר יותר מדי.

בעקרון הנהיגה היא לא החסכונית ביותר. יש הרבה מזגן והרבה עיר. מצד שני אין לחיצות כמעט בכלל והרכב לא מגיע לסלדים גבוהים מדי.

הייתי מצפה לצריכה של 1 ל-11/12 לא 1 ל-9/8

בכ"ז. אני מניח שהגיר הידני אמור להוות פה איזו נקודת חסכון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תשמע אני לא מבין גדול אבל אתה יודע צריך רק ידע בסיסי כדי לדעת שקודם כל -

1. רכב ישן תמיד ישתה יותר מימה שהוא אמור לשתות כאשר הוא יצא מהחברה.

2. הפעלת מזגן מלווה בזבוז לא חסכוני בעליל של דלק אם תרצה או לא .

3. תוסיף לזה את ענין העיר , האצה עצירה וגם אם אתה לא מושך את הסלד אתה עדין משתמש ביותר דלק מאשר שיוט כאשר אתה יוצא מהמקום.

בנוסף - הגיר הידני אכן חסכוני יותר בדלק אך זוהי לא תרופת פלא ותצרוכת הדלק לא משתפרת פלאים אחרת כולם היו קונים ידני , הגיר הידני מהווה חסכון מהותי קטן בעיר ומחוצה לה כאשר אתה מאיץ כי אין צורך בקיק דאון שמלווה בהדבקת הדוושה בחלק מין הרכבים

חוץ מיזה - 8-9 בעיר לרכב 1600 ישן יחסית בטכנולוגיה שלו זה לא כזה נורא.

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

בכ"ז. ההשוואה פה היא לרכב אוטומטי צעיר יותר ב4 שנים, כבד יחסית לשאר המשפחטומטיות וכבד מאוד יחסית למנוע שלו ועקב כך גם עצל. כל החסרונות האלו מובילות לצריכת דלק מחפירה ואני עם הרכב הידני שלי עם מנוע שסוחב לא רע בכלל מגיע לאותה צריכה.. מרגיש שמשהו פה לא הגיוני.

בכל מקרה אחכה לעוד תגובות. אני לא שולל אופציה שפשוט זו הצריכה של הרכב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מניסיון אישי - הרכב אכן אמור לצרוך 1/11 בעיר עם מזגן (ממש כך זה לא מופרך)...

כך שנשאר , להתחבר עם סורק ולבדוק אם יש בעיה...

מה הכוונה מטופל היטב? מטופל באופן שגרתי עם תוספים? בוצע אי פעם ניקיון בית מצערת?

לחץ אוויר בצמיגים תקין? מתי הוחלף מסנן אויר , מצתים?

כל אלו אמורים להשפיע באופן ישיר על צריכת הדלק.

פורסם

האם הצריכה היא לפי מחשב דרך או לפי מילוי בתחנה? לאורך כמה זמן וק"מ בדקת?

מחשב הדרך מראה ליטר ל-100 ק"מ ואז הנתון סביר. אם מראה בנסיעה עירונית 9 ליטר ל-100 ק"מ יוצא 1:11 בק"מ לליטר.

מזגן לא משפיע משמעותית על צריכת דלק, 4-8% ומשתנה לפי צורת הנסיעה.

מנסיוני עם סניק שהיתה משנה דומה (המכללים די זהים) הצריכה חסכונית יחסית ואפילו הייתי מגדיר אותה טובה ויפה לשנתון.

אין לי נתון על נסיעה רק בעיר, במשולבת היתה 1:12 עד 1:15 ק"מ לליטר.

כמובן יש עוד הרבה מכלולים שמצבם וצורת תחזוקתם משפיעה על הצריכה. אולי יש דליפה ?

...בעקרון הנהיגה היא לא החסכונית ביותר. יש הרבה מזגן והרבה עיר. מצד שני אין לחיצות כמעט בכלל והרכב לא מגיע לסלדים גבוהים מדי.....

אני לא מבין איך מסתדרים ביחד שני המשפטים האלו. ואם אתה מודע לכך שצורת הנהיגה שלך אינה חסכונית - אז מה השאלה? אתה יכול להיות גם עם מצב של 6 ק"מ לליטר בגלל צורת נהיגה לחוצה (וכנראה מסוכנת).

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...