Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטויות לגבי קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי די הרבה התלבטויות החלטתי לחפש לעצמי טויוטה קורולה אוטומטית מהשנים 97 ומעלה. חשבתי שזה רכב בטוח, אמין, חזק וסחיר, בתחום מחירים שאני עוד יכול להרשות לעצמי (סביב ה-50 אלף).

בינתיים עלו כמה התלבטויות שכנגד:

היה מי שאמר שעלויות האחזקה של הקורולה יקרות לעומת אחרות, כיוון שמדובר בטויוטה שגובה מחירים גבוהים יחסית לחלפים. יש בזה משהו?

תהיתי לעצמי האם מבחינת חישוב כלכלי של עלויות אחזקה (לרבות ביטוחים ודלק) כדאי ללכת על רכב קצת יותר זול ומיושן, או דווקא על רכב שיעלה עוד 10-20 אלף, שיחזירו עצמם מבחינת עלויות אחזקה במשך חמש שנים של נסיעה (כולל עלויות עקיפות כמו אובדן ימי עבודה). מה אומרים על זה?

תהיתי שוב גם לגבי ההחלטה שלי לרכוש רכב אוטומטי. אני מסתובב בעיקר בחיפה שזה שטח הררי, וכשיש פקקים רכב ידני זה לא תענוג גדול. הרכב גם עשוי לשרת בת זוג שאצלי עדיין לא ממש קבועה, ולא כל אחת מסתדרת בקלות עם ידני (לא שוביניסט או משהו; פשוט על עצמי אני יודע, על בת זוג עתידית לא). אישית אין לי ממש צורך להגיע לביצועים אופטימליים שיכול להציע גיר ידני, כך שזה לא שיקול ממש חשוב מבחינתי. קיימת גם האפשרות שגיר אוטומטי יתקלקל, וזו כמובן הוצאה גדולה שלא קיימת כמעט בגיר ידני, ובכלל רכב אוטומטי עולה משמעותית יותר (בפרט במקרה של קורולה). מה דעתכם בנושא?

בנוסף, עולה תמיד ההתלבטות האם לא לבחון אופל אסטרא או רנו מגאן, שגם הם רכבים בטוחים מאוד. זאת, בעיקר עם מדובר בגרסאות ידניות. כפי שהבנתי הגירים האוטומטיים האירופאים פחות אמינים.

תודה מראש על כל עצה והערה...

אהוד

פורסם

שלום אהוד - ראשית על טויוטה קורולה דנו כאן רבות.

אבל לגופו של עניין אני ממליץ לך לרכוש אחת מ-1998 ואילך. אל תחשוש מאחת שבעברה היתה מהשכרה, אבל אל תתפשר על מצבה החיצוני.

לגבי עלויות אזקה של קורולה - הן אינן גבוהות משל מתחריה. ובכל מקרה היא נהנית מאמינות מופלגת.

לקורולה גיר 4 הילוכים אוטומטי שאינו מסרס את המנוע יתר על המידה. בנוסף היא אפילו חסכונית באופן יחסי.

אני באופן אישי ממליץ דווקא ללכת על הקורולה ואין צורך להתפשר על החלטתך הראשונית (היא גם כנראה ההחלטה ההגיונית ביותר).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אפשר ללכת גם על קורולה קצת יותר ישנה משהו כמו 95 או 96 עדיין אחלה אוטו עם מנוע וגיר טובים נוחות יחסית סבבה ומספקת גם אם לא צרפתית . מומלץ !

ים long time no

פורסם
... אני ממליץ לך לרכוש אחת מ-1998 ואילך. אל תחשוש מאחת שבעברה היתה מהשכרה, אבל אל תתפשר על מצבה החיצוני.

לגבי עלויות אחזקה של קורולה - הן אינן גבוהות משל מתחריה. ובכל מקרה היא נהנית מאמינות מופלגת.

לקורולה גיר 4 הילוכים אוטומטי שאינו מסרס את המנוע יתר על המידה. בנוסף היא אפילו חסכונית באופן יחסי.

אני באופן אישי ממליץ דווקא ללכת על הקורולה ואין צורך להתפשר על החלטתך הראשונית (היא גם כנראה ההחלטה ההגיונית ביותר).

למה ההמלצה דווקא ל-98 ואילך? היה איזה שינוי ברכב ב-98?

שוב אני תוהה האם כדאי ללכת על רכב קצת חדש יותר, האם ההפרש במחיר משתלם, ומה הסיכוי שאם ארכוש רכב משנת 96 למשל אצטרך פתאום להחליף גיר או מנוע?

יתרה מזאת, מה יהיה המחיר של פעולה כזאת, אם יש סיכוי סביר שתתרחש?

בעצם מה שאני שואל זה מה לדעתכם השנה\דגם\קילומטרז' האופטימלי שכאדי ללכת עליו מבחינת המחיר לטווח ארוך (לרבות תחזוקה) ו\או מבחינת גורמים אחרים, שאולי אני לא מודע אליהם (אולי אביזרי בטיחות מסויימים או שיפורים במנוע... לא ממש יודע)?

תודה מראש

פורסם
למה ההמלצה דווקא ל-98 ואילך? היה איזה שינוי ברכב ב-98?

שוב אני תוהה האם כדאי ללכת על רכב קצת חדש יותר, האם ההפרש במחיר משתלם, ומה הסיכוי שאם ארכוש רכב משנת 96 למשל אצטרך פתאום להחליף גיר או מנוע?

יתרה מזאת, מה יהיה המחיר של פעולה כזאת, אם יש סיכוי סביר שתתרחש?

בעצם מה שאני שואל זה מה לדעתכם השנה\דגם\קילומטרז' האופטימלי שכאדי ללכת עליו מבחינת המחיר לטווח ארוך (לרבות תחזוקה) ו\או מבחינת גורמים אחרים, שאולי אני לא מודע אליהם (אולי אביזרי בטיחות מסויימים או שיפורים במנוע... לא ממש יודע)?

תודה מראש

אז ככה, בשנת 98' הוחלפה הקורולה לדגם עם הפנסים העגולים:

קורולה לפני 98:

D116B.JPG

קורולה אחרי 98':

solvcoeolla.JPG

שתיהן מכוניות מצויינות - ה-98' יותר מתקדמת מכל בחינות אבל יותר צפופה מאחורה.

בנוגע לשנתון המתקדם: תמיד עדיף לרכוש רכב מתקדם ככל שניתן - אבל עקב מגבלות התקציב שלך אתה מוגבל לרכבים בני 5-7 שנים.

ייתכן ותצטרך להחליף מנוע/גיר, תלוי במצב המנוע והגיר הקיימים.

אם תרכוש רכב במצב טוב ושמור אז לא תצטרך להחליך מנוע וגיר (המנועים של טויטה בעלי אמינות מופלגת ויכולים להחזיק המון שנים - קרוב שלי נסע כ-500K ק"מ על קורולה 91' בחו"ל ללא שום תקלות במנוע/גיר עד שהחליף אותה לקאמרי חדשה).

הוכחה נוספת הן ניידות המשטרה, בעוד שהמאזדות ממשיכות להתקע הקורולות סוחבות ומרביתן עברו מזמן את קו - 400K ק"מ!!!

עלות המנועים יקרה ויכולה להגיע אף ל-7K ומעלה למנוע מייבוא.

ע"מ למנוע זאת - הקורולה הוא רכב נפוץ אל תקנה אחת שהיא לא במצב מושלם (רצוי יד ראשונה ורכב שרואים שהוא שמור ומלוקק ולא ננהג ע"י בני 18 שקרעו אותו).

מבחינת שנתון אופטימלי - אין כזה דבר הכל תלוי בכמה כסף יש לך וכמה אתה מוכן להשקיע.

אם תמצא קורולה 96' שמורה, תדאג לטפל בה בזמן אז רוב הסיכויים שלא תראה מוסך (פרט לטיפולים).

גם לקורולה 96' ישנם מרבית אביזרי הבטיחות החשובים (כריות אוויר ו-ABS).

בנוגע למנוע: המנוע של הקורולה 96' הוא מנוע מצויין ונמרץ ובשנת 98' הוכנס מנוע ה-VVT שהוא עוד יותר טוב.

פורסם

תודה קודם כל על התשובה המושקעת ואשמח כמובן גם לחוות דעת נוספות, בעיקר לגבי מה משתלם יותר לטווח ארוך - להשקיע עוד 10-15-20-30 אלף עכשיו ולקבל רכב אמין יותר, או לשלם זאת בתיקונים במשך הזמן, או אולי זה בכלל לא משמעותי כשמדובר ברכב כל-כך אמין כמו שאתם אומרים...?

בכל מקרה, אף אחד לא התייחס להתלבטות לגבי ידני מול אוטומט:

תהיתי שוב גם לגבי ההחלטה שלי לרכוש רכב אוטומטי. אני מסתובב בעיקר בחיפה שזה שטח הררי, וכשיש פקקים רכב ידני זה לא תענוג גדול. הרכב גם עשוי לשרת בת זוג שאצלי עדיין לא ממש קבועה, ולא כל אחת מסתדרת בקלות עם ידני (לא שוביניסט או משהו; פשוט על עצמי אני יודע, על בת זוג עתידית לא). אישית אין לי ממש צורך להגיע לביצועים אופטימליים שיכול להציע גיר ידני, כך שזה לא שיקול ממש חשוב מבחינתי. קיימת גם האפשרות שגיר אוטומטי יתקלקל, וזו כמובן הוצאה גדולה שלא קיימת כמעט בגיר ידני, ובכלל רכב אוטומטי עולה משמעותית יותר (בפרט במקרה של קורולה). מה דעתכם בנושא?

כאשר מדובר בקורולה, זה הפרש מאוד משמעותי במחיר, ששקול ליותר משנה מבחינת שנת דגם, לעומת זאת לא ראיתי במודעות הרבה ידניות. יש מי שיש לו מה לומר בנושא?

שוב תודה מראש, אהוד

פורסם

אהוד שלום,

אתה חייב להגדיר לעצמך כמה כללי יסוד לפני שאתה הולך לרכוש רכב.

מה אתה רוצה ממנו, כמה אתה הולך להשקיע.

הכללים הללו לא יישתנו!!! תמיד אפשר להוסיף עוד כמה אלפים ולרכוש משהו יותר טוב.

אבל זה בחיים לא ייגמר ככה.

תגדיר לעצמך תקציב - התקציב חייב לכלול כסף לתיקונים שיהיו מייד אחרי הקנייה (יישור-קו), לביטוח וגם לתקלות שיגיעו במהלך הזמן.

האם אתה מתכנן להשאיר את הרכב אצלך הרבה זמן או להחליף כל 2-3 שנים? אם אתה מתכנן להחליף לא כדאי לזרוק עכשיו את כל החסכונות ולקנות רכב יותר מתקדם. עדיף אולי להשקיע את זה עוד 3 שנים שתרכוש כבר את הרכב הבא.

אם גם אתה וגם זוגתך נוסעים הרבה בפקקים ובשעות הבוקר רצוי שתרכוש אוטומט כי ידני זה סיוט בפקקים וגם זה בעייתי יותר למכור רכב ידני.

תעיין קצת במדריכי קנייה כמו זה:

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-982,00.html

הם יעזרו לכוון אותך לכיוון הנכון.

פורסם

לעניין המנועים - מנועי ה-VVT נכנסו לשימוש רק בשנת 2001 (ולא כפי שצויין ב-1998 ). ב-1998 אכן בוצע לדגם מתיחת פנים שכללה שיפור איכות הסאלון (ולא שיש טענות כלפי הסאלון הקודם).

לגבי מנועים, דווקא המנועים עד-2001 נחשבים לאמינים יותר (כמובן בכפוף לטיפולים ולשימוש) היות והם מנועי ברזל עם ראש אלומיניום (ומכאן שבעת התחממות הנזק הוא בעיקר לראש מנוע ופחות למנוע עצמו), בניגוד למנועים החדשים שעשויים כולם מאלומניום הרגיש יותר למי ברז ולהתחממות. ואולם מצד שני מנועי האלומניום חזקים יותר וחסכוניים יותר.

אני ממליץ לך לרכוש כפי שציינתי רכב לפחות משנת 1998 - ועוד משהו אל תתפשר על ABS (בשנת 1999 הובאו גם מכוניות ללא ABS). לגבי הגיר, סביר להניח שיש קורולות עם גיר רגיל - ואולם אני לא ניתקלתי באחת ומכאן שהן כנראה נדירות. הגיר האוטומטי כפי שציינתי משולב בצורה מוצלחת עם המנוע.

לגבי קילומטראז' - הוא פחות חשוב (תשתדל לרכוש רכב עם פחות מ-100000 ק"מ), אך תחפש אחת במצב חיצוני ופנימי שמור ככל האפשר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...