Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ויום טוב

שמי שלמה, חדש בפרום

אני בעלים של רנו סניק 2002 מנוע 2000 סמ"ק מזה כ- 3 וחצי שנים

עד כה מאוד נהנתי מהרכב ולא סבלתי מבעיות מיוחדות

בחודשים האחרונים הרכב סובל מבעיה שהולכת ומחריפה והנה התיאור: בלוח החיווי נדלקת נורה בצורה של ברז ולאחר זמן נדלק חיווי של גרף קטן ו"חיווי תקלה חשמלית" (ציור של סליל) וכן חיווי בצורה של קונוס המנוע נכנס למצב של סל"ד עולה ויורד כשההילוך ב P, וב D הרכב נמצא בהילוך גבוהה (לפחות שלישי) ובלי שום אפשרות שליטה בגז.

המוסכניק שלי שלח אותי לבדיקת מחשב בת"א (לא במוסך מורשה) המחשב העלה כשמונה תקלות שאחת מהן קשורה למאפ (לא יודע מה זה, כך נכתב במחשב) והשאר קשורות לבית מצערת, המכונאי הציע תחילה להחליף את המאפ, למחוק את כל התקלות במחשב ולראות האם זה יעזור וכך היה!

הרכב נסע חלק כשבועיים ולאחמ"כ חזרה התקלה ביתר שאת ובתדירות גבוהה מאוד

שוב נכנסתי לבדיקת מחשב והפעם תקלת המאפ נעלמה ונשארו רק התקלות של בית מצערת

המכונאי קבע כי יש להחליף אותה!!

אשמח מאוד לשמוע את דעת המומחים מה כדאי לעשות

תודה מראש

שלמה

פורסם

שלום

לא בטוח שה MAP ו TPS תקולים ודורשים החלפה.

בבת-אחת נדלקות כמה מנורות חיווי שונות + תקלות מחשב מרובות, בד"כ

מצביע על בעיה אחרת.

סריקת מחשב-דיאגנוסטיקה לא יכולה לאתר בעיות בסיסיות

בהרבה דגמים של חברות שונות, גם יפני לא רק רנו ושאר סטיגמות (אפילו במרצדס-דגם S מפואר לא מונית)

נתקלתי בתופעה של תקלות מחשב-קודי תקלה מרובים, ללא קשר למציאות!

קשה להסביר את כל "התורה" בכמה משפטים ובאופן מילולי. אבל

זו לא תורה מסיני

בעל-מקצוע טוב עם ניסיון, יוכל לפתור את זה בקלות יחסית ובעלות נמוכה - אם הוא הגון.

שאלה חשובה: אתה יכול לחשוב/לספר על משהו שנעשה/קרה ברכב לפני/סמוך לתופעה

משהו יחסית חריג או איזשהו טיפול במוסך?

יש...!!! "חוק" ספורט-מוטורי :lol: נו... איפה המסלול, למי משלמים ליום-מסלול, מי בא? מפה, נתוני GPS משהו...??? :?

MegaSquirt- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480260

פורסם

ראשית, תודה על תגובתכם

לא הייתה כל תופעה מוקדמת, במהלך הנסיעה נדלקה נורת החיווי בצורת ברז, הרכב מתחיל לגמגם, ואז נדלקת נורה בצורה של סליל וגרף וכן נורה בצורה של קנוס (סליחה שאני לא יודע לקרוא להם בשמות מדויקים, אין לי ספר רכב! ) ואז נשמעת כעין חבטה מכיוון הגיר, המנוע עולה לטורים גבוהים, דוושת הגז לא מגיבה כלל והרכב נוסע בהילוך כנראה שלישי כשכל השליטה עליו היא ע"י הברקס.

ברגע שאני מעביר לניוטרל, הטורים עולים וירדים בעצבנות והמנוע רועד בחוזקה, ממש לא נעים!!

בתחילה ה"תופעה" הייתה לעיתים רחוקות ונעלמת, אך לאחרונה, זה המצב כמעט קבוע.

כפי שציינתי קודם בבדיקת מחשב עלו מס' תקלות אחת קשורה לMAP והאחרות כולן לבית מצערת

פורסם
ראשית, תודה על תגובתכם

לא הייתה כל תופעה מוקדמת, במהלך הנסיעה נדלקה נורת החיווי בצורת ברז, הרכב מתחיל לגמגם, ואז נדלקת נורה בצורה של סליל וגרף וכן נורה בצורה של קנוס (סליחה שאני לא יודע לקרוא להם בשמות מדויקים, אין לי ספר רכב! ) ואז נשמעת כעין חבטה מכיוון הגיר, המנוע עולה לטורים גבוהים, דוושת הגז לא מגיבה כלל והרכב נוסע בהילוך כנראה שלישי כשכל השליטה עליו היא ע"י הברקס.

ברגע שאני מעביר לניוטרל, הטורים עולים וירדים בעצבנות והמנוע רועד בחוזקה, ממש לא נעים!!

בתחילה ה"תופעה" הייתה לעיתים רחוקות ונעלמת, אך לאחרונה, זה המצב כמעט קבוע.

כפי שציינתי קודם בבדיקת מחשב עלו מס' תקלות אחת קשורה לMAP והאחרות כולן לבית מצערת

חבטה מכיוון הגיר והילוך שלישי זה מצב חירום של הגיר - עד כמה שידוע לי. זה לא אומר שיש בעיה בגיר. נשמע לי הגיוני יותר שיש באמת בעיה כלשהי עם הפיקוד על בית המצערת או נתונים לא נכונים על מצב בית המצערת. זה גם יכול להסביר את התופעה של עליות וירידות בסיבובי-מנוע. אכן מצב לא נעים.

לא מובן מה הקשר ל-map - manifold absolute pressure - חישן שתפקידו לתת למחשב הרכב את הלחץ בתוך סעפת היניקה. בסופו של דבר זה נשמע קצת כמו בעיה שקשורה באמת לבית המצערת. אולי עם השנים הצתבר שם לכלוך שמקשה על תנועה או בעיה חשמלית או שיש איזו תקלה בבית המצערת עצמה.

אפשר להתחיל מניקיון ובדיקה של החיבורים החשמליים..

מקווה שעזרתי.

פורסם

תנצל את הנסיון שלי

תן לי עוד פרטים ואני אפתור לך את זה.

כנראה בעיית צמה,חבל לבזבז סתם כסף מסביב. תרשום לי

בפרטי את כל הפרטים ואני אכוון אותך.

• תוכן חדש...