Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלי עומד על 50+- אלף ש"ח.

אני מחפש רכב , עדיפות ל - 3 דלתות , לא ספורטיבי , אבל בעל התנהגות קצת מעל מכוניות משפחתית.

מכיוון שאני סטודנט , אני לא מחפש אחזקה יקרה (לא פולו , גולף , A3 ושאר הגרמניות) , וכמו כל אחד - אמינות.

שלושת המתמודדות בראש שלי הן:

- מיצובישי קולט 98-99

- רנו מגאן קופה 1600 98-99 (עכשיו יתחילו כל אלה שיטענו שהביצועים הם של רכב משפחתי , ואלה שיטענו שהמתלים הוקשחו וההתנהגות שונה - הוויכוח הזה לא רלווטנטי)

- פז'ו 206 XS שנת 99

כל הרכבים הנ"ל בעלי הספק זהה (90 כ"ס) והתנהגות דומה (כמעט)

אני נוטה לכיוון הקולט בגלל ששמעתי משלושה בעלי קולט שאף אחד מהנ"ל לא משתווה לה באמינות

ואני גם נוטה לכיוון המגאן בגלל שלדעתי (שוב פעם , לדעתי - אין פה ויכוח) זה הרכב הכי יפה שבסכום הזה ניתן לרכוש.

אני ישמח לשמוע דעות בנושא , או לחילופין , המלצות נוספות בסכום ובשנתון הנ"ל.

תודה מראש ,

רון !

פורסם

אכן הקולט אמינה יותר משתי הצרפתיות,והיא גם מהירה יחסית בייחוד בגרסה הידנית.לדעתי היא גם

יותר יפה מהשאר אבל זה עניין של טעם. אם אתה מחפש כמה שפחות הוצאות על רכב תוכל לרכוש גם

דייהטסו שרייד מודל 99 שהביצועים שלה לא משהו מיוחד אבל צריכת הדלק מאוד שלה בגיר ידני

מצוינת. אבל שוב,הייתי מחפש קולט במצב טוב ונראה לי שבשבילך זה הרכב הכי מתאים.

פורסם

א. לגבי ההמלצה של STINGER - לשרייד (ויש לי אחת כזו, ידנית) התנהגות כביש ממוצעת ומטה - ההגה לא מתקשר והמנוע די חלש ורועש, מה שכן יש לה זה אמינות בלי סוף, איבזור משביע רצון ומרחב פנים. צריכת הדלק שלה לא יותר מנורמלית (1 - 11 נתוני יצרן רשמיים) ובוודאי לא מצויינת.

הקולט היא למעשה לנסר מוקטנת - המחירון שלה (לדעתי) מופרך, אין שום סיבה לשלם כ"כ הרבה כסף עבור מה שהיא נותנת.

אמנם על מגאן קופה לא נהגתי אבל נוכחתי לדעת שהמגאן הרגילה מהנה למדי לנהיגה (יש להאמין שהקופה אפילו יותר מהנה).

אולם, מבין השלוש האפשרויות שכותב ההודעה המקורית ציין, הבחירה המועדפת היא ה 206 ידנית. תבדוק אם התקציב שלך מאפשר את רכישת המנוע החזק יותר (1.6, מאה ולא זוכר בדיוק כמה כ"ס). שים לב, ה 206 נמכרה עם מנוע זה החל משנת 2000 ובשנת דגם זו נמכר גם ה - 1.6 הישן (90 כ"ס). ללא ספק זו המכונית המהנה ביותר לנהיגה מבין השלוש ומספקת את התמורה המירבית למחיר. מבחינת אמינות ל 206 שהכרתי אין בעיות מיוחדות.

פורסם

טיפולים קצת יותר יקרים לא בהכרח אומר אחזקה יקרה יותר.

לדוגמא - ציינת את המגאן ברשימה שלך, אני לא בטוח שלתחזק מגאן וותיקה עולה פחות מאשר גולף נניח.

אם אין לך הרבה רזרוות של כסף הייתי ממליץ לך לקנות רכב הכי אמין שאתה יכול ע"מ לא לתת לאחזקת הרכב לכרסם לך בתקציב האוכל ;)

פורסם

אני לא מכיר את המגאן קופה.

אבל אני מכיר מצויין את המגאן הרגילה ומנסיוני:

1. הרכב סובל מהמון בעיות אמינות. הן במערכות החשמל והן במכלולים מסביב. לא יודע מה מחירי התיקונים (הרכבים הם צבאיים כך שאנחנו לא משלמים על התיקון) אבל אני מניח שהם לא זולים.

2. תנוחת הישיבה גרועה ומזכירה לי יותר משאית מפרייבט. הראות אחורה ולצדדים לא טובה במיוחד (באסה בתימרונים בעיר). סה"כ הרכב מציע נוחות סבירה, מעט רך מדיי לדעתי לרכב "ספורט" אבל ייתכן שכל זה שונה במגאן קופה.

פורסם
מה דעתך למשל על הטיגרה 1.6, במקרה הזה אתה תקבל רכב שהוא בטוח חזק יותר ממה שהזכרת (110 כוחות סוס)...

לא תודה , אני רוצה יותר משני מושבים...

פורסם

תנוחת הישיבה ברנו מגאן הרגילה(לא ניסיתי את הקופה) אכן נוראית!

זה אוטו שאני פשוט יכול לומר שאני שונא.

פורסם

מכונית עם התנהגות קצת מעל משפחתית ?

תוריד את המגאן והקולט - נשארת עם ה 206.

עכשיו תחשוב מה יותר חשוב לך מבחינת עלויות אחזקה והידוק הקשר עם לובינסקי - וכך תוכל לעשות חשבון בעצמך ולהגיע להחלטה...חשוב שתבין שמדובר במערכת שיקולים,ב 99.99% אתה לא יכול לקבל ה-כ-ל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
מה דעתך למשל על הטיגרה 1.6, במקרה הזה אתה תקבל רכב שהוא בטוח חזק יותר ממה שהזכרת (110 כוחות סוס)...

לא כדאי, האמינות בקאנטים...

בדוק כל אתר שעושה רוויוס... אנשים מדברים על חגורות טיימינג כל 10K, חלודה אחרי 4 חודש ומה לא...

וביצועים ממוצעים למדי.

כל הציוד למכירה!

Clarion | Morel | JL Audio | Helix | Custom Crossovers | Custom Silver RCAs

<< FF

פורסם

אם אתה רוצה עלויות אחזקה זולות, תוריד גם את המגאן וגם את ה206 שהראשונות בהן (שנת 99-00) כבר מתחילות לעשות בעיות

(מדיווחים של חברים מהלימודים)

נשארה המיצובישי... אמינות אמינות ,אבל הבטיחות והנוחות על הקרשים (תרתי משמע)\

נ.ב. אני סטודנט וקניתי את הפולו לפני 3 שנים בתחילת התואר.(אז היתה שווה 50, היום שווה 38)

(עריכה : שלושים ושמונה - למה אי אפשר לכתוב 8 בפורום הזה?)

הרכב בכלל לא שוחט באחזקה.

כל מה שהושקע זה טיפולים (במוסך לא של צ'מפיון , או בחצר , תלוי בזמן הפנוי),

דלק, ביטוח וטסט.... קניתי צמיגים חדשים בהתחלה , אבל זהו.

כעת קרה דבר "נורא" והלך לי מצבר (300 ש"ח) ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
איזה שני מושבים ? יש בו ארבעה מושבים...
מושבים יש,לא תמצא מי שיהיה מוכן לשבת בהם....

ולפותח השרשור כמו שהזכירו כאן לפני כן המחירון של הקולט בהחלט לא מצדיק את התמורה,לכן לדעתי לך על הרנו היא נראית לי גם יותר מרווחת מה206(לא ישבתי בקופה רק ברגילה)וגם יפה יותר (ההתנהגות אמורה להיות זהה פחות או יותר וכך גם האמינות ושאר ירקות).

פורסם

המלצה - בתקציב שציינת אתה יכול ללכת על יונדאי קופה שנת 98 ותהנה ממנה לא פחות מהמכוניות שציינת.

בקשר לרנו מנסיון לא לגעת מק"מ של למעלה 120000 כל חודש תראה מוסך ואם לא הרווחת...

טיפולים ממש ממש לא זולים.

מיצובישי אמינות כן במוסך לא תהנה מטיפולים זולים.

ביכלל לא נופלת מהרנו מבחינת עלות טיפולים.

• תוכן חדש...