Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מילאתי היום גז במזגן(R12 )בקמארו והמדחס התחיל "להשתגע" לגמריי, כלומר נכנס ויצא מעבודה כל שנייה והמזגן סירב לקרר. יש לציין שאיוורור בתוך הרכב יש אך לא קר בכלל(אפילו יותר חם). ודבר נוסף ששמתי לב אליו זה שבזמן מילוי הגז כשנגעתי עם היד בצינורות בתא המנוע הם היו ממש קפואים, אז איפה פה למעשה הבעיה/תקלה?

דבר נוסף שחשוב לציין זה שהמזגן/מדחס לא היה בשימוש במשך כמה שנים.

תודה רבה מראש למגיבים והמשך ערב נעים לכל חבריי הפורום הנכבד.

פורסם

ייתכן ויש סתימה במעגל הגז בעיקר בשסתום התפשטות.

האם ביצעת ואקום לפני מילוי גז?

בדוק שמאוורר המעבה נכנס לפעולה

פורסם

לדעתי, ונתקלתי במקרים כאלו, יש יותר מדי גז במערכת.

הדבר גורם להשתוללות המדחס ופגיעה בתפוקת הקירור.

בדוק לחצים במערכת וחזור לעדכן.

פורסם

אחרי שתבדוק את כל הנ''ל ואחרי שתתקן את הנ''ל, אתה כבר ממש תשתעמם:wink:

חידשת את כל המערכות ברכב שלך - מדהים וכל הכבוד !

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

מהכרותי הקצרה עם הבחור(נפגשנו פעמיים ודיברנו בטלפון מספר פעמים)אכן עושה רושם שהבחור מאוד פדנט ואוהב שהכל ברכב עובד ומתפקד כראוי,למיטב זכרוני גם הרכב עמד במשך תקופה דיי ארוכה (חודשים ואוליי אפילו שנים)וגם מה לעשות שהוא כבר דיי ישן(למעלה מ20 שנה)אז מן הסתם שיש בלאי.

באמת כל הכבוד לבחור על ההשקעה הרבה והאהבה שלו לרכב.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בקר טוב מיצתרף לברכות של קודמי גם אני ניפגשתי איתו והיתרשמתי מאהבתו לרכב וכמובן מההשקעה בו לעניין - מי מילא גז ואיך?

פורסם

תודה רבה חברים על התשבחות והברכות , ולענייננו, אני בעצמי באופן אישי מילאתי את הגז מבלון (R12 )שהיה לי בעבודה(מוסך),חיברתי את הבלון לברז/וונטיל של הלחץ הנמוך ותוך כדיי פעולת המנוע הזרמתי את הגז למערכת עד אשר יצא אוויר ממש קר מהתריסים בתא הנהג. ובנוסף לזה כפי שכבר ציינתי תוך כדיי פעולת מילוי הגז נגעתי עם היד בצינור המתכת שאליו למעשה חיברתי את הבלון והוא היה ממש קפוא למגע.

יש לציין שבאותו היום שמילאתי את הגז המזגן קירר היטב והמדחס נכנס ויצא מפעולה בצורה טובה.האם עשיתי משהו לא תקין/נכון בעת מילוי הגז או שזוהי באמת הדרך הנכונה למלות גז ברכב הזה?

אגב, יש קשר לזה שכרגע אין לי טרמוסטט במנוע לבעית הקירור בתא הנוסעים?

פורסם

אין קשר כל שהו בין הטרמוסטט למזגן ממליץ לך לגשת לבעל מיקצוע בנושא המזגן יש צורך לבצע ואקום למערכת ליבדוק דליפות ולמלא בנוסף לגז שמן מיוחד

פורסם

חייבים למלא גז עם שעונים. אם הצינור הדק יותר לא חם מאוד יש כנראה סתימה במייבש או בשסתום.

אין ברירה לבדוק רכיב רכיב.

פורסם

במזגן שעמד ללא גז נכנס אויר אטמוספירי שמן הסתם מכיל לחות.

אם לחות זו נשארת בצנרת הגז היא קופאת בשסתום ההתפשטות של המזגן ומשבשת הפעולה.

הדרך הנכונה לנלא גז במזגן היא:

1. לוודא שאין נזילות.

2. לבצע ואקום ממושך במערכת .

3. לחבר בלון גז (לבצע הוצאת האויר ע"י הזרמת גז בצינור המילוי טרם חיבורו לונטיל)

4. למלא כמות גז לפי משקל בהתאם לרשום במזגן .

5. להפעיל ואז באם יש בעיה יותר קל לאתר אותה בידיעה שכמות הגז מדוייקת.

6. בהיעדר אפשרות למילוי לפי משקל- למלא לסרוגין גז ביום לא קר מידי במהירות פאן גבוהה עד ללחץ גז המתאים לכ-4 מעלות.

פורסם

הגז מולא במערכת כאשר הטמפרטורה בחוץ היתה דיי קרירה(לפניי 6 בבוקר)וזה למעשה מה שנתן לי לחשוב שהאיוורור שיצא בתוך תא הנוסעים מספיק קר ופה כנראה היתה הטעות הראשונה שלי.

דבר שני אצלנו בעבודה יש אפשרות להכנסת גז לפי משקל מדוייק+שמן+וואקום באמצעות מכונה ייעודית משוכללת אבל רק לגז החדש A134 ,ולכן לא היתה לי האפשרות לעשות וואקום ממושך ולשים שמן במדחס וכמובן למלות את הגז לפי משקל/לחץ מדויק.

ובנוסף בדקתי את עוצמת הקירור בתא הנוסעים באמצעות תחושת היד בלבד ולא עם מכשיר טמפרטורה ייעודי שמוכנס בעת מילוי הגז לתריס בדשבורד/קונסולה.

בשורה תחתונה כנראה שלא הכנסתי מספיק גז למערכת שאמור היה להספיק ולקרר כראוי גם כשהטמפרטורה בחוץ חמה מאוד.

אני אנסה למלות שוב גז במערכת והפעם ביום חמסין ונקווה לטוב.

עופר,במידה ועדיין תהיה בעייה יש לך מזגניסט מיקצועי ומומלץ באיזור המרכז עם מכונה ייעודית שמותאמת לגז הישן R12 ?ׂׂ

פורסם
הגז מולא במערכת כאשר הטמפרטורה בחוץ היתה דיי קרירה(לפניי 6 בבוקר)וזה למעשה מה שנתן לי לחשוב שהאיוורור שיצא בתוך תא הנוסעים מספיק קר ופה כנראה היתה הטעות הראשונה שלי.

דבר שני אצלנו בעבודה יש אפשרות להכנסת גז לפי משקל מדוייק+שמן+וואקום באמצעות מכונה ייעודית משוכללת אבל רק לגז החדש A134 ,ולכן לא היתה לי האפשרות לעשות וואקום ממושך ולשים שמן במדחס וכמובן למלות את הגז לפי משקל/לחץ מדויק.

ובנוסף בדקתי את עוצמת הקירור בתא הנוסעים באמצעות תחושת היד בלבד ולא עם מכשיר טמפרטורה ייעודי שמוכנס בעת מילוי הגז לתריס בדשבורד/קונסולה.

בשורה תחתונה כנראה שלא הכנסתי מספיק גז למערכת שאמור היה להספיק ולקרר כראוי גם כשהטמפרטורה בחוץ חמה מאוד.

אני אנסה למלות שוב גז במערכת והפעם ביום חמסין ונקווה לטוב.

עופר,במידה ועדיין תהיה בעייה יש לך מזגניסט מיקצועי ומומלץ באיזור המרכז עם מכונה ייעודית שמותאמת לגז הישן R12 ?ׂׂ

יש בעל מיקצוע בחסד שתחליט דבר איתי אשלח אותך אל תנסה למלות גז ביום חם זה רק יגרום נזק למדחס

• תוכן חדש...