Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר בכלכלה כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מספר סוגים של תארים. להבנתי, תואר דו חוגי בכלכלה נחשב פחות מתואר כלכלי נטו, שהוא כבר לא נחשב בכלל מדעי החברה.

ולא ממליצים כי אין כל כך מה לעשות עם זה. (לפי מה ששמעתי)

במיוחד כשהיום לכל פלוץ יש תואר במנהל עסקים.

אני אישית כן הולך ללמוד כלכלה, אבל אני יודע בדיוק מה אני רוצה לעשות עם זה ולמה אני הולך ללמוד את זה.

אנשים שהולכים ללמוד את זה כי נראה להם שזה מעניין ואין להם מושג במה הם יעבדו, אבל במשהו שקשור לכלכלה, בד"כ ימצאו את עצמם בצומת דרכים מדאיגה.

פורסם

קח בחשבון שבזכות המכללות השוק מפוצץ בבוגרי תואר בכלכלה.

מומלץ למצוא עבודה בתחום כבר בשנה ג'.

במקרה שלי כבר יש עבודה 8).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה בידיוק מה שאמרו לי, שלכל פלוץ יש תואר ראשון בכלכלה ובלי תואר שני אין כל כך מה לעשות עם המקצוע.

האם תואר ראשון באמת לא מועיל וגם המשכורת נמוכה?

פורסם

עוד לא סיימתי את התואר, אבל אני כבר בישורת האחרונה...עוד סמסטר וחצי.

לפי מה שהבנתי בשביל לקבל משכורת טובה, אתה צריך נסיון ובשביל למצוא עבודה מאוד טובה בסיום התואר בלי נסיון אתה צריך פרוטקציות.

זה הסיבה שהעדפתי ללמוד תואר באוניברסיטה, שמה לא בדיוק כל טמבל מוציא תואר בכלכלה.

בשביל תואר שני עדיף לך להשתפשף כמה שנים בתחום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני בוגר תואר ראשון בכלכלה במכללת עמק יזרעאל עם ממוצע 81.

היה לי ניסיון תעסוקתי לאורך כל התואר. בסיום התואר היה לי קשה מאוד למצא עבודה, ולא נכנסתי בכלל לתחום הפיננסי.

אני יכול לספר לך על אינספור קולגות שלא מצאו את מקומם בהצלחה רבה בשוק העבודה ובמיוחד לא בתחום הפיננסי על אף שחלקם שאפו לכך.

השוק מוצף בהכל, ואם אתה טוב אז אתה תצליח. אבל לא קל להיות טוב ובולט, ובאופן מפתיע גם לפעמים זה לא מספיק.

סיפרו לי על מישהו מהחוג שלי שסיים בהצטיינות יתרה ופשוט לא מצליח למצא עבודה, אז גם מזל זה חלק מהעניין.

ולסיכום: אני לא ממליץ ללמוד כלכלה. ואם חשקה נפשך בללמוד כלכלה בכל זאת - רק באוניברסיטה, ורצוי באחת שנחשבת.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כמובן שתואר מאוניברסיטה. תואר ראשון במנהל עסקים/כלכלה ממכללה זה נייר נחמד להראות לאמא, לא יותר מזה.

אני מניח שהכוונה הייתה לאונ' מלכתחילה, לא?

פורסם

הבעיה העיקרית היום, היא ששוק ההון עבר מיזוגים רבים, בעיקר עקב רגולציה מוגברת,

הורדת דמי הניהול, ותחרות, ששחקה את הרווחים, וגרמה להרבה גופים להעלם מהמפה.

בגלל זה יש היום הרבה אנשים עם השכלה, וכמו כן עם נסיון, שמחפשים עבודה בתחום,

ומי שמגיע מהאקדמיה נמצא בנחיתות מולם, מה גם שמגיעים לא מעט מהאקדמיה.

כמו בכל תחום יש מחזוריות, ואם יהיה "שוק טוב" שנתיים שלוש, אז תראו את כל הגופים

מגייסים אנשים, וגופים חדשים ייפתחו, מה שיהפוך את המקצוע למבוקש יותר.

כן או לא זה מאוד קשה להגיד. זה אמור לעניין אותך, ולא רק בגלל שזה "נחשב".

אני למדתי כלכלה בגלל שזה באמת עניין אותי, ורציתי לדעת איך הכל "עובד" ומה זה כל

המספרים והדוחות שרואים בעיתון, ולא מבינים מהם כלום, ולמה מורידים ריבית,

או מעלים מיסים(לא שהיום אני יודע ;-)), ומה זה כל ההודעות המשונות האלה במדורים

הכלכליים.

פורסם

ה 2 שקל שלי (בעצם מחזק מה שאמרו לפני).

1. ללמוד כלכלה רק באוניברסיטה ורצוי בת"א, העברית או ב"ש.

2. לצבור ניסיון כמה שיותר מוקדם, עדיף בשנה ב'. דווקא כסטודנט קל להיכנס לעבודה במשרה חלקית במקומות טובים וכך גם להרוויח ניסיון וגם אפשרות למשרה טובה לאחר התואר. עדיף לא להתפשר על עבודה במקום שלא היית בוחר להמשיך בו לאחר התואר כגון טלר בבנק או מוקד טלפוני.

בהצלחה

פורסם

ואני שואל, כלכלה זה בעצם הכוח הכי חזק שמניע את העולם הזה, מושג בומבסטי, מה לומדים בפועל בלימודי כלכלה לתואר ראשון? מה הכלים הפרקטים שמקבלים לביצוע פעולות בשטח מההכשרה של התואר הראשון? תודה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
תודה לכולם על התשובות.

קאררה אתה עובד כרגע בתחום?

לא. איבדתי עניין בלעבוד בתחום הנ"ל. הוא קצת משעמם מבחינת עבודה. מדובר על לעבוד מול קבצי אקסל כל היום. אני יותר איש של אנשים ופחות לשבת מול המסך כל היום.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...