Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואז מה? כל מי שרכש רכב בתקופה האחרונה יאכל אותה בצניחה כואבת (יותר)??

מה פתאום?! פשוט לעולם לא נוזיל את מחירי הרכבים, כדי לא לפגוע במי שרכש לפני חודש/שבוע...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ואז מה? כל מי שרכש רכב בתקופה האחרונה יאכל אותה בצניחה כואבת (יותר)??

קניתי רכב חדש ב125K לפני חודש, מוכן לאכול את זה בשביל הוזלה רצינית.

פורסם
קניתי רכב חדש ב125K לפני חודש, מוכן לאכול את זה בשביל הוזלה רצינית.

גם אני קניתי רכב חדש השבוע, והלוואי ויורידו את מחיר המכוניות באופן רציני.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
היום שמעתי בבוקר ברדיו את מנכ"ל או בעלים של "קל אוטו" אומר שהסיכוי שזה יקרה אפסי, והמכוניות יקרות אך ורק בגלל המיסים. מישהי פה לחוצה...

מה שכן גם אני לא מאמין שזה יקרה.

חברים, מחר אני הולך להזמין סופר מיני מהיבואן, מה הייתם עושים במקומי? מחכים עוד כמה חודשים? האמת שאני לא כל כך יכול כי את הרכב שלי אני מוכר עוד כמה ימים. מה הייתם עושים במקומי בעקבות ידיעה כזאת? אני קונה את הרכב עם הנחה של 4K של חבר...

לא נראהששוה לחכות.

שים לב שהם לא מדברים על רפורמה במסים (שאומר הורדת מחירים מיידית) אלא רפורמה במבנה השוק - משהו שיקח שנים, אם יקרה בכלל, ובכל אופן לא תהיה השפעה בחודש חודשיים הקרובים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לא נראהששוה לחכות.

שים לב שהם לא מדברים על רפורמה במסים (שאומר הורדת מחירים מיידית) אלא רפורמה במבנה השוק - משהו שיקח שנים, אם יקרה בכלל, ובכל אופן לא תהיה השפעה בחודש חודשיים הקרובים.

הלוואי ויורידו, ומי ייתו ויכניסו יותר תחרות לקרטל האטום.

בכל אופן הזמנתי כבר.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

טוב מאוד. הלוואי ויצליחו.

הכוונה להוזיל מחירי רכב חדש וגם מחירי חלפים.

שימו לב שמדברים גם על אפשרות יבוא "פרטי" של מעל 20 כלי רכב - כלומר חברה או עסק שצריך מי רכב יוכל לייבא אותם לבד. אני מניח שיצוצו גם סוכני תיווך לאפשרות כזו, כי עבור עסק (שאינו בתחום שיווק רכב) מדובר בפעולה חד פעמית, פעם בכמה שנים, וסביר להניח שמעט ארגונים ירצו להכנס לטיפול בנושא כזה עבור פעולה מזדמנת.

אני בספק אם הכל יחוקק ויוגדר עד יולי השנה (אתה יודעים - שימוע ליבואנים, פגרת קיץ, זמן לבדיקת הנושא וכו'). גם ליבואנים המקבילים דרוש זמן להתארגן עם הסכמי אספקה, מערכי לוגיסטיקה, ניהול ומכירות.

אם הנושא יותנע ויטופל בצורה נמרצת - בטווח סביר בעתיד כולם יהנו.

והיבואנים הנוכחיים? יואילו להתאמץ ולשפר את השרות, השיווק ומערכת המוסכים שלהם. יהיה להם קהל לקוחות גדול שימשיך וגם חלק מהרוכשים מיבוא מקביל. וממילא לרובם יש נתח שליטה בחברות ליסינג ופעילות משלימה בתחום הרכב ומעבר לו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

היבואנים הישראלים מקבלים מחירים מאוד נמוכים מהיצרנים בגלל המסוי הגבוה.

הם יכולים להרשות את זה לעצמם כי ישראל היא שוק מבודד גיאוגרפית ואין סכוי גבוה שמכונית שמכרו כאן בזול תצוץ בשווקים אחרים.

הסכוי ליבואן מקביל לקבל מחירים טובים יותר ממה שמקבל היבואן הרשמי מהיצרן נמוכים ולכן כל העניין של יבוא מקביל לא מתרומם.

אם רוצים לעשות כאן רפורמה אמיתית צריך לפתוח את השוק ליבוא של מכוניות משומשות, תחת פיקוח ומעקב כמובן, זה יוריד את המחירים באמת.

הבעיה היא שמהלך כזה יפתח הרבה פרצות לפושעים והפיקוח צריך להיות הדוק ומקצועי.

התחום של יבוא מכוניות הולך ומתמקצע במשרד התחבורה ואני מקווה שהם ירימו את הכפפה הזו.

פורסם

פורסם עכשיו ב-YNET:

ישראל כץ: "מחירי המכוניות יוזלו לפחות ב-20%"

כצפוי מדובר ברפורמה במבנה השוק ולא רפורמה במיסים.

הרפורמה תתיר לחברות ליסינג למכור מכוניות חדשות, וכן תתאפשר הרחבת הפעילות של סוכני יבוא אישי.

מול ההערכות האופטימיות של שר התחבורה, סבורים רבים בשוק הרכב כי השפעת הרפורמה על מחירי המכוניות החדשות תהיה שולית בלבד, כל עוד לא יופחתו המסים שמטילה המדינה. יש לציין כי גם בדיקה שערך בשנה שעבר צוות בינמשרדי העלתה כי "בניכוי מרכיב המיסוי, רמות המחירים של רכבים חדשים אינן חריגות באופן מיוחד מהמקובל בעולם".

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כל עוד לא תהיה רפורמה עמוקה במיסוי על הרכב, לא נראה ירידה במחירים.

מרכיב המס מהווה כמעט 80% ממחיר הרכב. כץ מבקש מהיבואנים להילחם ביניהם על ה20% הנותרים, שמגלמים בתוכם גם את כל הוצאות התפעול.

כלומר, אם היבואנים פשוט יוותרו על הכנסותיהם וימכרו מכוניות לצורך צדקה, נוכל לראות הוזלה של 5-7% במקרה הטוב.

הטענה שהיום אין תחרות היא מופרכת מיסודה.

אף אחד לא מתאבד על פורד פוקוס, ולא קונה שום רכב שהוא כי הוא תמיד חלם על פורד פוקוס. הוא מתלבט בינה לבין I25 לבין קורולה.

אז קיימת תחרות, אבל היא לא מביאה להורדת מחירים מאסיבית, פשוט משום שאין מאיפה להוריד.

פורסם

אז זהו השרשור היחיד בנושא הרפורמה הזאת?

באתי לשאול האם מישהו שחושב שכדאי לחכות עם קניית רכב חדש אבל ממה שאני מבין מהשרשור, אז ממש לא :shock:

• תוכן חדש...