Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אתן לך דוגמא:

טיסה מהראשון במאי מתל אביב להונג קונג וחזרה בשמיני במאי עולה באל על 1600$

אותה טיסה מלונדון להונג קונג עולה 800$ עם קונקשן, 960$ לטיסה ישירה.

ותסכים איתי שלונדון מרוחקת יותר מהונג קונג מאשר תל אביב.

פשוט כל החברות שטסות לארץ מיישרות קו עם אלעל, כנראה שהם יודעים מה קורה למי שמציע תחרות אמיתית למוביל הלאומי.

אני לא שונא את אלעל, את עובדי אלעל או את שקדי. אני רק רוצה את החופש לבחור באופציה הטובה ביותר עבורי - ואלעל פוגעת בחופש הזה.

לכל אלו שטוענים שבמקרה מלחמה וכו' - מדינת ישראל יכולה לשכור מטוסים במידת הצורך, או אפילו להחזיק ג'מבו של חיל האוויר. כנראה שאין ממש צורך מבצעי כזה.

אי אפשר להשוות מחירים ספציפיים ביום מסויים, כי באותה הטיסה יכול להיות מישהו ששילם 1600$ ומישהו בכיסא לידו שילם 900$, כתלות במתי בוצעה ההזמנה, איזה סוג כרטיס וכו'. עדיין, בהחלט יתכן שאופציית הקונקשיין דרך אירופה זולה יותר ואם כך, לך על זה.

לונדון מרוחקת יותר מהונג קונג מאשר תל אביב. לא בדקתי לעומק אבל לדעתי זמן הטיסה דומה כי אל על נאלצת להקיף את כל המזרח התיכון בעוד המטוס שהמריא מלונדון טס ישירות. לכן המרחק על המפה לא רלוונטי.

אז אתה דוגל בתיאוריית הקונספירציה שאלעל, חברה קטנה-בינונית במונחים עולמיים מאיימת על חברות גדולות כמו קת'אי פסיפיק? נו באמת. ואם אלעל תיעלם, אז הן יורידו מחירים פתאום, בהתנדבות?

ואיך בדיוק רפורמת השמיים הפתוחים מול האיחוד האירופי, העוסקת בטיסות לאירופה תעזור לך בקו להונג קונג?

ובסוף, לעניין מלחמה, אף אחד לא משכיר מטוסים אזרחיים לאזור מלחמה. טיל אחד לאזור גוש דן ולא תראה כאן אף חברה זרה. זה קרה בכל מלחמות העבר וזה יקרה בעתיד, ויודע מה, בצדק מבחינתם.

אשמח לראות את הג'מבו של ח"א. מתקשים כלכלית להחזיק את מתדלקי ה 707 הישנים אז ג'מבואים :roll:

למה לדעתך משרד התחבורה כתב את הדו"ח הסודי/פנימי שלו לעניין אפשרות קריסתה של אל על אם אין צורך לאומי שכזה?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממש לא מבין מה הבעיה שאל על תקרוס.

אם ללהחזיק צי של מטוסי נוסעים לעיתות מלחמה יש חשיבות אסטרטגית למדינת ישראל (ואני מפקפק בחשיבות הזו, אבל ניחא), תתכבד מדינת ישראל ותפעיל לעצמה ובבעלותה חברת תעופה שאולי לא תהיה כלכלית, אבל תהיה בעלת חשיבות אסטרטגית. גם ללהחזיק סוללות כיפת ברזל או ראמים לתדלוק אוירי אין תרומה לתל"ג של מדינת ישראל, אבל יש לזה חשיבות אסטרטגית ולכן המדינה מפעילה אותם.

אל על היא חברה פרטית, וככזו אם אין הצדקה כלכלית לקיומה, עליה לחדול מלהתקיים בצורתה הנוכחית. אל על היא חברה מסואבת, שמבוססת על הסכמי עבודה שעבר זמנם, על ועדים כוחניים בצורה שלא תאמן (מישהו אמר ועד הטייסים שהשבית טיסות על שטויות?) ועל עובדים שמרוויחים משכורות עתק בכל קנה מידה - טייסים בחברות זרות היו חולמים על המשכורות השמנות של טייסי אל על.

אני, בתור נוסע פלטינה באל על, יכול להגיד את זה בצורה הכי ברורה: אל על בצורתה הנוכחית היא חברה שאיבדה את זכות הקיום שלה. בשוק התחרותי אין לה מה לחפש עם הצי המיושן שלה, עם מפת הקווים המאוד מצומצמת, ועם השירות לנוסעים המתמידים שרק מתדרדר משנה לשנה - וזה הכי מצחיק, הנוסעים שמכניסים לאל על הכי הרבה, זוכים ליחס מגוחך.

אין ואקום בטבע: בדיוק כמו אליטליה, אם אל על תקרוס, היא תקום בפורמט אחר, או שתקום חברה אחרת - בפורמט רזה הרבה יותר - שתמלא את החלל.

פורסם

כל הרעיון של ביטול תחרות כדי שחברה ישראלית (בידיים פרטיות לחלוטין, צריך לומר) לא תקרוס הוא הזוי. המשמעות היא שאני, אתה וההוא נממן מכיסינו חברה פרטית (אני לא יכול להדגיש את זה מספיק פעמים) כי היא לא יכולה להתחרות בחברות אחרות בלעדינו.

מילא אם הסיבה לחוסר התחרות היתה לאומית, נניח בשביל סידורי ביטחון קפדניים (התירוץ הקבוע והמגוחך), הייתי מבין. הסיבה האמיתית היא ועדים כוחניים ותנאים לעובדים שאף חברה אחרת בעולם לא נותנת, בשל הסכמי עבודה מושחתים.

אם בשביל לייעל את החברה, צריך לסגור אותה ולפתוח מחדש, אז שיעשו את זה.

אני מקווה שהממשלה לא תתקפל (היא כן), שהועד יקבל שכל (לא יקרה) ויכריז על צעדי התייעלות ביוזמתו ושנהפוך למדינה נורמלית (כן, אה?)

פורסם

אף אחד מכם לא מממן את אלעל אלא אם הוא בוחר לטוס בה, וגם אז המינוח מממן בעייתי שכן הוא מקבל תמורה לכספו. זה שוק חופשי, ומי שלא רוצה לטוס באלעל שיטוס בכיף בחברה אחרת.

כן בטח...

רק שאל-על דואגת שחברות זרות לא יפעילו טיסות ישירות.

למה לדוגמא אין טיסות ישירות של "תאי איירווייס" ועוד כמה חברות אסייתיות לתל אביב? כי יש להם הסכם עם אל-על.

אל-על כמו בטר-פלייס היא חברה עם ניהול עקום, הבעיה היא שהעובדים בשני המקרים מתבכיינים לממשלה כדי לשאוף להיות מונופול בשוק וגם רוצים שהמדינה תעזור להם להמשיך להתקיים עם ניהול עקום.

במקום לבכות על זה שהתעשייה תקרוס, אפשר לבדוק איפה מתייעלים ויש הרבה שכבות שומן שאפשר לקצץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אי אפשר להשוות מחירים ספציפיים ביום מסויים, כי באותה הטיסה יכול להיות מישהו ששילם 1600$ ומישהו בכיסא לידו שילם 900$, כתלות במתי בוצעה ההזמנה, איזה סוג כרטיס וכו'. עדיין, בהחלט יתכן שאופציית הקונקשיין דרך אירופה זולה יותר ואם כך, לך על זה.

לונדון מרוחקת יותר מהונג קונג מאשר תל אביב. לא בדקתי לעומק אבל לדעתי זמן הטיסה דומה כי אל על נאלצת להקיף את כל המזרח התיכון בעוד המטוס שהמריא מלונדון טס ישירות. לכן המרחק על המפה לא רלוונטי.

אז אתה דוגל בתיאוריית הקונספירציה שאלעל, חברה קטנה-בינונית במונחים עולמיים מאיימת על חברות גדולות כמו קת'אי פסיפיק? נו באמת. ואם אלעל תיעלם, אז הן יורידו מחירים פתאום, בהתנדבות?

ואיך בדיוק רפורמת השמיים הפתוחים מול האיחוד האירופי, העוסקת בטיסות לאירופה תעזור לך בקו להונג קונג?

ובסוף, לעניין מלחמה, אף אחד לא משכיר מטוסים אזרחיים לאזור מלחמה. טיל אחד לאזור גוש דן ולא תראה כאן אף חברה זרה. זה קרה בכל מלחמות העבר וזה יקרה בעתיד, ויודע מה, בצדק מבחינתם.

אשמח לראות את הג'מבו של ח"א. מתקשים כלכלית להחזיק את מתדלקי ה 707 הישנים אז ג'מבואים :roll:

למה לדעתך משרד התחבורה כתב את הדו"ח הסודי/פנימי שלו לעניין אפשרות קריסתה של אל על אם אין צורך לאומי שכזה?

שי

הטיסה מלונדון אורכת שלוש שעות יותר, וכמעט בכל יום בשנה יותר זול לטוס בקו לונדון - הונג קונג מאשר לתל אביב.

אבל הבנתי משהו, לא משנה איזו דוגמא יתנו פה אתה תגיד שהמרחק לא שווה, שאל על טסה דרך מאדים או שהאירופאים האלה עובדים בחינם.

אבל הנה:

טיסה מקפריסין ללונדון באותם התאריכים עולה 400$

טיסה מתל אביב ללונדון באותם התאריכים עולה 600$

באופן משעשע, טיסה לדאבלין, יעד אליו אלעל לא טסה, עולה 530$ - למרות שדאבלין מרוחקת מלונדון.

(ובמחיר דומה הזמנתי טיסה להורים שלי לאיסלנד, שאפילו מרוחקת יותר)

מה שכן, ליעדים אליהם אלעל לא טסה המחירים דווקא בסדר.

הסכם שמיים פתוחים יתן לי טיסה מאוד זולה לאירופה ומשם להונג קונג למשל.

וכמובן שבעת מלחמה יפסיקו לטוס לפה. בדקתי לך את זה ובעופרת יצוקה הם המשיכו לטוס, ובמלחמת לבנון השניה הם המשיכו לטוס, וגם בעת שנפל טיל לאחרונה באזור תל אביב הם המשיכו לטוס.

אם תהיה שוב מלחמת יום כיפור, אני מאמין שגם ככה כולנו נהיה במילואים.

לאלעל יש לובי משובח בכנסת, ואם יתנו לתחרות אמיתית להיות פה הם ישביתו את הטיסות, ואז עם ההסתדרות את כל המשק ויכפישו את שמם של הח"כים המעורבים.

המצב כרגע מזכיר את חברות אפ"ס הסלולריות, עד שגולן נכנס ופוצץ את המשחק שלהן.

אם להחזיק ג'מבו היה צורך אסטרטגי, היו מוצאים לו תקציב - ויותר מזה, זה לא תקציב כזה גדול ביחס לשאר הבזבוזים שהולכים במשרד הבטחון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם ההסכם הזה יכובד ותהליך ה"שמים הפתוחים" יעבור בשלום, המדינה הזאת בדרך הנכונה לצאת ממדיניות העולם השלישי שהיא שרויה בו.

רק נשאר לעשות את אותו המהלך עם הנמלים, הרכבת, חברות הכבלים\לויין, יבואני הרכב, עוד כמה תפוחים רקובים והכל יהיה בסדר :roll: .

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

העיקר שאל-על משניאה את עצמה על נוסעיה, ומבטלת להם טיסות.

לו הייתי נתין זר שנתקע פה בגלל אל-על, לעולם לא הייתי טס אל-על יותר. לצערי, כישראלי, לפעמים אין לי ברירה.

בעצם, אל-על יכולים לשנות את השם לצ'מפיון ;-) אצל אלה גם אלה תמיד יש מספיק "לקוחות", על אף היחס (ורק כדי להסביר - אין לי בעיה עם השירות בתוך המטוס, על ידי הדיילים, אלא עם השירות של החברה עצמה, כלומר מטוסים, מחירים, שירות לקוחות, וכו').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עריכה: ועכשיו התבשרנו שאולי הם ישביתו את נתב"ג בשל כך. אולי פעם אחת, רק פעם אחת, ינהגו מנהג רייגן, יעיפו את כולם לכל הרוחות, ויהיו חזקים. אחרת, זה לא ייגמר.

פורסם

עוצרים את המדינה ליום אחד?

עוצרים להם משכורות ותקציבים למשך כמה חודשים טובים.

אני רוצה לראות מה יגיד אדון אשר "דמעות תנין" אדרי, אם יעצרו לו למשך חודשיים את המשכורת המפוצצת שלו.

יתקפל כמו אולר שוויצרי.

כמו כיסא ים.

כמו מטרייה ביום גשום.

פורסם

כשקראתי את הכותרת הענקית בוואלה לא האמנתי למראה עיניי. האם זה ייתכן שסוף סוף עושים במדינה הזאת משהו לטובת הצרכנים?

אם הכול באמת יילך כפי שזה נראה אז לפחות נוכל לטוס במחיר זול יותר. שלא לדבר על המצב אם Easy Jet יגיעו ארצה.

ואם חס וחלילה התופעה הזאת של לדאוג לצרכנים, תחלחל גם לענף הרכב, אשכרה יהיה יותר טוב לעם. לא להאמין כמה זה פשוט.

נחיה ונראה לאן המגמה תוביל ואם בכלל תהיה מגמה. שלא יתקפלו פתאום מול אלעל.

אני אגב, כבר שנים רבות לא טס עם אל על. אין שום סיבה לטוס במחירים מופקעים כאלו.

פורסם

שי, דרך אגב, זה לא נכון להגיד שיש תחרות כרגע, כי לכל חברה יש מכסות.

אם בריטיש רוצה להוסיף 17 טיסות ללונדון, היא ממש לא יכולה, וזה כל העניין.

אז שהיא מוגבלת במספר הטיסות שלה, ויש לה את אל על כנגד, למה לה לחתוך מחיר?

הרי ממילא היא לא יכולה להוסיף טיסות, להרוויח קצת פחות על כל טיסה, אבל בגלל

שהיא תעשה פי שתיים טיסות, זה ישתלם לה.

לגבי אלעל עצמה, זו אכן שאלה אם צריך חברה לאומית או לא, והאם צריך לממן אותה, ואם כן,

אז צריך לחשוב באיזו דרך לעשות את זה.

לא יכול להיות שחברה אחת תחזיק בביצים מדינה שלמה, בגלל שאם לא היא תקרוס.

ואם היא קורסת, למה שקדי צריך להרוויח עשרות מליונים בחברה כושלת, ולמה כל המנהלים שם

צריכים שכר של 6 ספרות בחודש?

אני מניח שאם היית חותך את שכר המנכל וההנהלה הבכירה שם, החברה לא היתה כ"כ הפסדית,

אולי אפילו עוברת לרווח.

תוסיף את העובדה שמנהלי החברה ככל הנראה לא ממש יודעים לנהל, ותקבל חברה כושלת,

שבמתכונתה הנוכחית צריכה להעלם.

פורסם
אגב - רק למען הפרוטוקול: בלי קשר אלינו יש שביתת אזהרה מחר בלופטהאנזה, ורוב הטיסות שלהם למחר מבוטלות.

ולהבדיל:

מודיעים לך מראש אלו טיסות מבוטלות ואלו לא, מציעים לך כרטיסים חלופיים (אמנם קל יותר, כי שם יש גם רכבת), ממליצים לך לטוס עם כבודת יד בלבד כדי למנוע בעיות אפשריות; וזה מבלי להתייחס לשאלה האם דרישת הוועד לתוספת 5% למשכורת והבטחת המנעות מפיטורים של עובדים היא הגיונית או לא.

• תוכן חדש...