Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אבא שלי סוף סוף החליט להחליף את הכריזמה '98 שלו, הרכב היה בבעלותו משנת 2000, וגמע מאז כ-300,000 ק"מ (כ-360,000 ק"מ על השעון).

הדרישות הן:

צריכת דלק כ-1:12 ומעלה.

לא ידנית.

שנת 2007 ומעלה.

לא מיני, אפשרות לסופר מיני או משפחתית.

רק יפני (או קוריאני בתנאי שצריכת דלק תיהיה נמוכה).

אחזקה זולה.

פשוטה, ז.א. אין צורך בבקרת אקלים/MP3/סאן רוף/ כמה שפחות אלקטרוניקה.

נסוע שנתית כ-25/30 אלף ק"מ.

המראה החיצוני לא מעניין.

הרכב ישרת את אבא שלי לתקופה ארוכה, ואף יכול להגיע ל-10 שנים.

ובנתיים יש כמה מועמדות:

טויוטה קורולה סאן שנת 2008 רובוטית.

טויוטה אוריס 2008 רובוטית.

טויוטה קורולה 2007 אוטומטית.

סוזוקי SX4 2008/9 אוטומטית.

ניסאן טידה 2008/9 אוטומטית.

לגביי הקורולה לא תיהיה לו שום בעיה להתרגל לגיר רובוטי, נהגתי עליה דיי הרבה, האוטו חזק יחסית, וחסכוני, ואמין.

דבר אחד לא בטוח זה אורך חיי המצמד ברכב זה + החלפתו.

טויוטה 2007 גם יש לי נסיון איתה, רכב מצויין, אמין, דיי חסכוני, ודיי חזק, אבל לדעתי יקר מדי לשנתו.

הסוזוקי אמורה להיות לא פחות אמינה, אבל אין לי שום נסיון איתה, והאם היא צורכת פחות או יותר דלק כמו הקורולה.

כנ"ל לגביי הטידה.

אוליי יש עוד כמה מועמדות שתוכלו להציע לי?

אוליי איזה קוריאנית (קיה/יונדאי) בעלת שנתון יותר מתקדם, וצריכת דלק טובה?

תודה לעוזרים.

פורסם

שכחת את מיצובישי לאנסר 2009. המנוע הוא מנוע 1,500 סמ"ק, לא מאוד חזק או ביצועיסטי אבל מבחינת אמינות או פשטות אין לו הרבה מתחרות.

לגבי הקורולה הרובוטי, עד כמה שאני יודע הקלאצ' שם מחזיק בין 100 ל-200 אלף קילומטרים, תלוי מאוד באופי הנסיעה. מן הסתם רכב שבילה הרבה בתוך העיר יצטרך להחליף קלאצ' לפני רכב שטחן את כביש 6.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שכחת את ההונדה סיוויק 2007-2008, אמינה, חסכונית, מנוע 1.8 חזק.

אגב היא מבפנים מרגישה יותר איכותית מהטויוטה קורולה, ישבתי ונהגתי בשתיהן.

פורסם

אולי אני טועה, אך נדמה לי שלטידה ולסוזוקי[כמדומני יש גירסה עם תא מיטען ובלעדיו?] יש מושבים גבוהים יותר ולכן הגישה נוחה לאנשים מבוגרים. אולי יש עוד כאלו.

אמינות חשובה, שרות נאות ורצוי נגיש למקום המגורים גם רצוי. כאן איני יודע מה עדיף, אולי יש שידעו.

עד 120.

פורסם

אני חושב שהסוזוקי SX4 היא אחלה אופציה, נמכרת במחירים אטרקטיביים למדי, חסכונית ומרווחת ותנוחת הישיבה שלה גבוהה.

מהקוראניות ממליץ לבדוק את יונדאי I30 אבל היא יקרה יחסית, במקומה אפשר לנסות את הקיה סיד שהיא אחות תאומה אך מכויילת קשה יותר ופחות נוחה או את הפורטה שהיא נוחה ושקטה משתיהן ונמכרת במחירים נמוכים יחסית.

בהצלחה.

פורסם

ה-SX4 מתאימה מאוד למבוגרים - ההורים שלי נוסעים בליאנה שמבחינת גובה דומה ל-SX4, ואני נוהג ב-SX4 - אכן דגמים המתאימים מאוד למבוגרים בגלל נוחות כניסה ויציאה. ממליץ על SX4 מדגם 2010 ומעלה בגלל שדרוג המנוע (120 כ"ס זריז במקום מנוע ה-107 כע"ס העצל של הליאנה וה-SX4 המוקדמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי רכב למבוגרים - מצטרף להמלצות על סוזוקי SX-4.

בנוסף, שווה לבדוק את ההונדה ג'אז - לפי דעתי רכב הפנסיונרים האולטימטיבי.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני בעד אסף, אם אכן תיבה רובוטית באה בחשבון, אז אני הייתי הולך על ג׳אז רובוטית 2009-2010.

מאוד חסכונית (מחוץ לעיר אפילו יותר מההיברידית).

מרווחת מאוד, בגאז׳ טוב, גבוהה ועם מושב לא רע.

6 כריות וesp כסטנדרט.

הרכב בהחלט מעט קשיח, אבל אני אני לא מאמין שהמצב בסוזוקי עדיף.

אני לא חושב שהיא מתאימה לכל אחד, אבל פה נראה לי שהיא בול , לפחות מבחינה הגיונית.

פורסם

אני אכן מצטרף להמלצה על i30.

אפשר גם קיה פורטה, אבל זו פחות בטיחותית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסוזוקי לדעתי תהיה בחירה טובה-ואו שתהיה בשנתון מאוד מתקדם או שיישאר לך עודף.

הרכב יחסית מרווח עם ישיבה גבוהה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
איך הגעת למסקנה שהפורטה פחות בטוחה?

לא זוכר איפה קראתי את זה,

אבל אמרו שביצעו לפורטה מבחני ריסוק (לא EURONCAP) והתוצאות שלו מקבילות ל4/5 כוכבים באנקאפ.

לI30 יש 5/5 כוכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפורטה זכתה לציון טוב במבחן של ה-IIHS האמריקאי שם נבדק גם חוזק הגג במקרה של התהפכות שלא נבדק ביורו אנקאפ.

הפורטה זכאית לציון הזה לרכבים שיוצרו מאוקטובר 2009 אבל כשטלקאר היבואנית הגיבה על המבחנים נטען שהרכבים שמגיעים ארצה הם לאחר השדרוג שבוצע (עדכון תוכנה למחשב כריות האויר וחיזוק לקורה B) ולכן זכאים לציון הטוב.

גם ל-I30 בגל הראשון מ-2008 יש רק 4 כוכבים ולאחר מבחן נוסף לאחר עדכון היא קיבלה 5 כוכבים.

פורסם

תודה על התגובות לכולם.

הסוזוקי בהחלט באה בחשבון, מישהו יודע מה הצריכת דלק שלה בנסיעה של 80% בן-עירוני? (חוץ מהאתר KML)

ובנתיים העדיפות כרגע היא סיויק 2007/8 1.8, מנסה כרגע לחפש דגם טוב ושמור שיכנס לתקציב, וזה לא קל, כי ההונדות יקרות מאד, ולמצוא יד 1 עם קילומטראג' נמוך, ללא תאונות ועד- 65 א"ש זו משימה לא קלה, אפילו רכב שהיה בליסינג בא בחשבון.

בנתיים יש זוג רכבים ביד - 2 שמתאימים לתקציב ולנתונים, אבל לא יצא לי עדיין להתקשר לבעלים כדי לברר פרטים.

• תוכן חדש...