Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס לנהיגה מתקדמת - מי מצטרף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ד"א: מכל המצלמות שם, מישהו טרח לצלם גם את הפז'ו שלי או שהייתם סוציומאטים וצילמתם רק את האבו והפורשה? :shock: (ליאור - שכחת לספר על האבו והפורשה - אתה מתבקש להשלים את החסר).

FAZER

לפיז'ו שלך יש שתי דלתות יותר מדי. לא בזבזתי עליה פיקסלים...:twisted:

הכל מאהבה..., ותודה על ההדרכה הנהדרת.

יש לי קצת תמונות ומלא סרטונים על ההרדיסק. רבע ג'יגה ליתר דיוק. למישהו יש רעיון איך להפיץ את זה?

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני הייתי בקורס היום ומאד נהנתי, למדתי ותירגלתי.

אין ספק שלמידה מטעויות היא הדרך היחידה ללמוד נהיגה אמיתית ומציאותית יותר, תוך כדי התמודדות עם מצבי חירום.

לדעתי תמורת התשלום הסימלי של התנסות במצבי החירום בקורס הזה, ניתן ללמוד הרבה ולא לשלם את המחיר הכבד כשמבצעים את הטעויות הללו על הכביש הציבורי, מה עוד שגם יכולים להיות מעורבים בטעויות ובמצבי החירום גורמים נוספים להם יכול להגרם נזק כספי, נפשי ופיזי - מחיר כבר ביותר.

סוף סוף היתה לי ההזדמנות להכיר את הרכב שלי לאחר יותר משנה שאני נוהג בו מבלי להגיע לקצוות היכולת שלו עקב סוג של חוסר ביטחון ופחד מלהגיע למצב של איבוד שליטה - התרגול על המסלול רק המחיש עד כמה זה לא רצוי להתגרות במצבים האלה של תת הגוי והיגוי יתר - וכמה חשוב לדעת להתמודד איתם בצורה רגועה ותחת שליטה, אין יותר טוב מתרגול כדי להכניס את זה למודעות הנהיגה, והתנאים לתרגול ולקבלת פידבקים מהמומחים בתחום הם כמובן להשתתף בקורס הזה.

לא מובן לי למה במקומות אחרים שהם לא ביה"ס מסלולים, מתרגלים מצבים של תת הגוי והיגוי יתר באמצעות רכב יעודי עם מכשיר שיוצר את המצבים האלה במהירויות נמוכות, כאשר ניתן לתרגל זאת על הרכב האישי ולהרגיש איך הדברים עובדים באמת במהירויות האמיתיות ובמגבלות האמיתיות של הרכב. אם למישהו יש הסבר טוב אני אשמח להבין, מהירות נמוכה היא לדעתי תירוץ גרוע..

אי אפשר להתעלם מהמדריכים המצויינים שאם נשים בצד את יכולות ההוראה והמקצעיות שלהם בנהיגה ניתן לראות שראם הצליח להטמיע בהם את דרכו המיוחדת להצלחה וזאת ע"י הכנסת "אלמנטים" של מה שמוגדר כ"פיתוח אישי" או "התפתחות אישית"..

אם נקח דוגמה קטנה שמאד רלוונטית לנהיגה - המבט, ההסתכלות לעבר המטרה תוך כדי התעלמות מהמכשול נכונה לא רק בנהיגה אלה בחיים בכלל, אם אתה מתכוונן לעבר מטרה מסויימת ולא אל המכשולים אתה גם מגיע אליה.

לסיכום גם הגיחו משום מקום פורשה 993 שנת 86 ואיבו שחורה לתוך המסלול למקבץ קצר של סיבובים והאצות בלתי מוסברות..

היה גם נחמד לראות פורשה שנת 79 חיה ונושמת על המסלול עושה איתנו ביחד את היום הזה, תודה רבה לליאור על הארגון נתראה בפעמים הבאות.

פורסם

אני לא ארבה בפרטים מכיון ש Fireball פירט מספיק :)

בתור אחד שעשה את הקורס פעם שניה;

נהנתי מאוד.

יש הבדל עצום (ומציל חיים) בין רכב עם ABS לבין רכב בלי.

בתרגיל ההתחמקות, לא פגעתי ב"ילד" אף פעם עם הABS ובלי ה ABS חיסלתי אותו כמה פעמים לפני שהצלחתי להתחמק.

מאוד נהנתי מהתרגיל עם ה"היגוי יתר" בעזרת בלם היד. נוכחתי לדעת שה xsi אכן "שובבה" כמו שהגדיר אותה עודד ומספיק לעזוב גז בסיבוב רטוב איתה והיא כבר זורקת תחת. עכשיו צריך רק למצוא בחורה כמוה :wink:

גם הראלי הייתה די שובבה. היה מפחיד לראות MPV ופג'רו עושות צלחות...

מהסלאלום נהנתי פחות, בעיקר מכיון שהסלאלום בקורס הקודם היה רחב וארוך יותר.

אבל ת'כלס, סלאלום זה תמיד סבבה..

הג'ימיקאנות היה סבבה. חוץ מזה, תמיד כיף לנצח :-)

כל הכבוד לילדונת עם הפ'גרו :)

האיבו שהגיעה לבסוף, אני כמעט בטוח שראיתי אותה בתחנה"1" בחולון עם "ל" עליה במגרש האימונים. אולי זה מורה נהיגה מתלהב, שקנה איבו?

לסיכום - מומלץ לכולם!

במקום לקנות פילטר אויר פתוח ליונדאי, עדיף לחסוך עוד טיפה ולעשות את הקורס. :-P

תמונות (לא איכותיות):

1 - רכבים בקורס (חלקם). B4 AWD, פיז'ו 306 xsi (שלי!), יונדאי אקסנט ופורש סגולה (מודל 79).

2 - fireball לפני יציאה

3 - fireball משחק בהעברות משקל...

4 - צרפתיות במנוחה.

cars.jpg

fireball01.jpg

fireball02.jpg

fireball_and_fizban.jpg

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני חושב שזה קורס חובה לכל נהג, חבל שהמדינה לא מממנת קורסים כאלו.

אם מישהו מעוניין לצאת לקורס הזה או דומה במסלולים, שלחו לי ה"פ.

ייתכן ואצליח לסדר לכם מחיר דומה בשנית.

- - -------[Fireball]------ - -

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות בקשות של כמה חברים שלי, כמה קולגות מהעבודה, וכמה חברה ב-PSI, אני אנסה לארגן קורס נוסף כזה עם הנחה לקבוצה.

כל מי שמעוניין או שלא יצא לו לעשות עדיין - זו ההזדמנות שלכם.

כל מי שלא מעוניין - שיקרא את הת'רד שמוזכר למעלה, ויבין עד כמה קורס כזה הוא חיוני :shock:

אם אתם מעוניינים, שלחו לי בה"פ

שם ושם משפחה

מס' ת.ז.

פלאפון

סוג רכב

אני אצור איתכם קשר!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הזדמנות אחרונה להצטרף לקורס, בקרוב אני סוגר את הרשימות...

הקורס יהיה משולב עם חבר'ה ממועדון PSI, ויינתן דגש על הפאן הספורטיבי.

(עוד פרטים ב-http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=23550)

שלחו לי בה"פ:

שם ושם משפחה

מס' ת.ז.

אימייל

פלאפון

וסוג רכב עמו אתם רוצים להגיע לקורס

אני אחזור אליכם אם תאריך ומחיר לאחר הנחה (כך שתוכלו לבטל או לאשר סופית את הגעתכם)

פורסם
אני מעוניין כבר הרבה זמן לצאת לקורס לנהיגה מתקדמת, חיכיתי עד שאקנה את הראלי כדי שאוכל לצאת לקורס איתה, וכעת שיש לי את הרכב, אין יותר תירוצים :)

אני חושב שיהיה יותר נחמד לצאת כקבוצה, ואני משער שיש כאן עוד כמה וכמה אנשים שישמחו לצאת לקורס כזה.

חשבתי על "קורס לנהיגה מתקדמת" של מסלולים: http://www.maslulim.co.il/

או על "קורס בסיסי - יום שלם" של אלטרנטיבי: http://www.alternativi.com/courses_details.asp?course_id=2

אולי אם נבוא כקבוצה גדולה נוכל גם לקבל הנחה.

א. אני מעוניין בהמלצות רק מבעלי נסיון אישי, עבור קורס ראשון (לא עשיתי קורסים בעבר). אינני נהג חדש, בכל זאת 4 שנים על הכביש, אבל אינני חושב שיש לי את הנסיון לשלוט ברכב באופן מוחלט - היגוי יתר (הראלי שלי שובבה קטנה...), מצב של החלקה, התחמקות ממכשול וכו'.

ב. אני מעוניין כמובן לשמוע מי מעוניין להצטרף איתי לקורס, בתקווה שנצא כקבוצה אחת גדולה.

נתחיל לארגן דברים מעכשיו ונקבע מועד לעוד כמה שבועות.

טוב, אז להצטרף לקבוצה שלך אני לא אצטרף [אני חסיד גדול של שיעורים פרטיים]

אבל להמליץ אני כן יכול - קורס נהיגה ספורטיבית של דרייב ארט.

אני קיבלתי אחד במתנה ליומולדת מעלמתי הנפלאה, ומה אני אגיד :)

היה כיף.

היה מחכים.

היה מעשיר.

והנסיון שלי על הכביש לפני הקורס היה די רחב. ועדיין, הקורס חידש לי המון, ודווקא בגלל שהוא מועבר אישית, התלמיד נהנה מהייתרון של להתקדם בקצב שלו, אם הוא יודע - הוא עף קדימה, אם צריך יותר תשומת לב לנושא מסויים - אז יש יותר תשומת לב.

בקיצור - אני ממליץ.

רון.

-ואגב, כקבוצה, תוכל לארגן לעצמך הנחה - אני מניח, אבל עדין, הקרוס ישאר אישי, וזה הייתרון הגדול. לטעמי -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

יש כרגע 4 משתתפים מקאזפורום, עוד 5 מ-PSI (יעני מועדון פז'ו-סיטרואן ספורט ישראל), ועוד כמה ממקומות שונים.

דיברתי היום עם טל, המחיר יהיה בערך 710 ש"ח לאדם (במקור זה כמעט 900 ש"ח!), הקורס יתקיים ביום שישי בבוקר עד אחה"צ, כאשר ההתלבטות היא בין שישי ה-31/12/2004 לבין שישי ה-07/01/2005 (כל מה שלפני כן כבר תפוס).

הקורס יצ'ופר בכך שיהיה ספורטיבי מהרגיל... :twisted:

אם למישהו יש מה להגיד, שיגידי לפני מחר, מחר אני סוגר את הפרטים עם טל, והוא יתקשר לכולם לבדוק האם מסתדר להם הקורס!

פורסם

ליאור לפי מה שדיברתי עם רון המנהל מכירות שלהם ב31 לחודש אי אפשר יותר מ7 אנשים ואני כרגע במגעים איתו על קורס מתקדם של שלושה ימים ונראה לי כבר שעדיף על פני קורס של יום אחד..

מי שירצה פרטים יכול לראות באתר שלהם או לדבר ישירות עם רון.

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם

דרך אגב הטלפון של רון למי שמעוניין הוא 0528266791

שחף

E.s.o הנדסת חשמל.

יעוץ, תכנון והקמת מערכות חשמל, תאורה ואוטומציה

פורסם
ליאור לפי מה שדיברתי עם רון המנהל מכירות שלהם ב31 לחודש אי אפשר יותר מ7 אנשים ואני כרגע במגעים איתו על קורס מתקדם של שלושה ימים ונראה לי כבר שעדיף על פני קורס של יום אחד..

מי שירצה פרטים יכול לראות באתר שלהם או לדבר ישירות עם רון.

שחף

גם אני מתכוון לעשות תא הקורס המתקדם של 3 ימים, קוראים לו קורס התמחות והוא עולה 2700 שקל.

לפי דעתי הוא הרבה יותר משתלם ומהנה ולומדים יותר.

את הפגישה הראשונה אנחנו נעשה עם כולם ואת שאר הפגישות נעשה לבד או ביחד תלוי בהעדפה של חברי הפורום.

ליאור לפי דעתי תגיד לרון מי מעוניין בקורס התמחות ושהוא יקבע לנו את שני הפגישות האחרות ביחד.

מקווה שכולם יהנו:-)

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

חברה לא הבנתי על איזה קורס אתם הולכים

קורס רגיל או יקר יותר?

אני מאוד מעונין להשתתף הפעם אבל אין לי תקציב גדול (חייל)

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...