Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני רוצה לקבל חוות דעת לפני שאני רוכש את המכונית שבכותרת .. קצת פרטים:

פיאט פונטו ספייס 2002 - ELX Spice אוט' 1.3

אני שמעתי דברים טובים ודברים רעים, במסגרת התקציב שלי(15אלף) היא נראית כמו רכישה נכונה. כרגע אני מחזיק יונדאי לנטרה 98

לדעתי כל מכונית תהווה שיפור חח

מחכה לתגובות או לדברים חשובים שצריך לבדוק לפני רכישת האוטו, תודה רבה!

פורסם

לי היתה פונטו ספייס 2003 עד לפני שבוע .

האוטו היה נחמד מאוד עד שהוא התחיל לעשות בעיות ( בערך ב100 אלף קילומטר ) . כל חודש 2000 שקל במוסך לפחות .

לי נמאס אז קניתי אוטו חדש .

אפשר להגיד שהמנוע היה מצויין ! לא חלש ולא עשה בעיה אחת .

לעומת זאת . כל המסביב . הגיר הבלמים המתלים הפלסטיקה חלונות החשמל ועוד ... . אלה דברים שלא מפסיקים לעשות בעיות . תיקנתי משהו אחד משהו אחר התקלקל ככה כל הזמן .

לדעתי האוטו מצויין עד 100 אלף . הבעיה שאין להשיג עם כזה קילומטרז. מצד שני בתקציב שלך אין כל כך ברירה .

בהצלחה !

פורסם

פנדר, לדעתי נפלת על רכב בעייתי.

לפונטו יש כמה תקלות ידועות: אחת מהן זה ההגה החשמלי שנוטה לההרס (אין לי מושג איך ולמה, לי זה לא קרה, ולפי מה שאני יודע זה עניין של מזל ואין אפשרות לחזות\למנוע את זה...)

דבר שני זה כל נושא התחממות המנוע וראש המנוע - דבר שלא אמור לקרות אם הרכב מטופל לפי הספר עם נוזלי הקירור המתאימים.

לגבי שאר התקלות שלך, כנראה סתם מזל רע או רכב שלא טופל כמו שצריך.

לפותח השרשור - מפנה אותך ל"פורום פיאט" (חפש בגוגל), כנס ל "פונטו - טכני", יש שם הרבה מומחים לפיאט. תדפדף קצת באתר, תראה את סוגי הבעיות שאנשים מתייחסים אליהם, ותוכל גם לשאול שאלות ולקבל המלצות לחיוב או לשלילה.

בהצלחה.

פורסם
יכול מאוד להיות .... איך שכחתי את ההגה ? :)

עוד 3000 שקל תיקון . ודרך אגב , מקורי עולה 6000.

מקורי עולה 3000, במוסך יבואן של פיאט. מאיפה הבאת 6000 עכשיו? או שעבדו עליך, או שאתה מתבלבל.

התקלות שהיו לך, או מזל רע, או שפשוט הרכב שהיה לך הוזנח ועבר התעללות.

הייתה לי פונטו ספייס אוטומטית ELX 2001 במשך שנה.

בובה של אוטו!

גם לי הלך המנוע הגה. כמו שאמרתי, במוסך פיאט אמרו לי 3000 שקל.

חפרתי קצת בפורום פיאט הישראלי, מצאתי בחור שיש לו פונטו לפירוק, קניתי ממנו את המנוע הגה ב300 שקל, הרכבתי, והכל דבש!

אם לא בא לך מפירוק, יש בחור שמרכז הארץ שמוכר מנועי הגה משופצים של פיאט. הוא נותן גם אחריות של בין כמה חודשים לשנה, הוא נתן לי הצעת מחיר של 700-800 שקל. יש עליו המלצות חמות בפורום פיאט הישראלי.

בקיצור, בכל מקרה לא 3000. אין מה לקנות חדש. חבל על הכסף.

וכן, אין מה לעשות כדי למנוע את זה.

מנגנון של החלון החשמלי גם הלך לי - מנגנון חדש עולה 300 שקל, כולה פירוק והרכבה. וזה לא כל המנגנון שהולך אלא רק הגלגל שיניים שבפנים, שחלק מהשיניים שלו נשברות אז צריך להחליף אותו. בדרך כלל פשוט מחליפים את כל המנגנון. כמו שאמרתי, 300 שקל.

מלבד התקלות האלה, במשך שנה שלמה היא לא עשתה לי שום בעיות והייתה ממש, אבל ממש, חסכונית בדלק.

הצלחתי להגיע איתה ל630 ק"מ על 3/4 מיכל (35 ליטר). תעשה את החישוב לבד.

המנוע שלה חזק (יחסית) והתיבה הרציפה מצויינת ותורמת רבות לצריכת הדלק הנמוכה.

פיאט זה איטלקי ועל כן היא רגישה להזנחה.

תמצא אחת שמטופלת כמו שצריך (אני התקשרתי למוסך פיאט המרכזי, נתתי להם מספר רישוי, ואמרו לי מתי בוצע טיפול אחרון, מתי צריך לעשותאת הטיפול הבא, ומתי עברה טיימינג), תעשה לה בדיקה (אל תתקמצן על ה500 שקל), תוודא מתי עשתה טיפול אחרון ומתי עשתה טיימינג, ושיהיה לך לבריאות.

בתקציב שלך, אין רכב אחר שייתן לך תמורה למחיר טובה יותר מהרכב הזה.

ודרך אגב, כשאתה קונה, אל תשלם לפי מחירון יד2 כי הוא שווה לתחת. מי שדורש לפי מחירון יד2, כמובן מנסה לעשות קופה וזה כי הכי נוח לו להסתכל במחירון החינמי...יש רכבים שבמחירון יד2 יש הבדל של 10K ויותר בינם לבין לוי יצחק. יש לזה משמעות אדירה.

מחירון לוי יצחק (אפריל 2013) של ELX אוטומטית שנת 2001 עומד על 10,230. (ידנית מאותה שנה 9300 ש"ח + 10% על תיבה אוטמטית).

2002 לא הרבה יותר מזה. משהו באזור ה12K (אני אוכל לבדוק לך מחר בעבודה ולהגיב פה שוב). בתקציב של 15K לפי לוי יצחק אתה יכול להביא 2003, ואפילו 2004 (שהמחירון לוי יצחק שלה עומד על 16K). תלוי במוכר.

היום בדיוק ראיתי פונטו 2004, אוטומטית, יד 2, עם 156K ק"מ, והבן אדם רצה 14K. בקיצור, תחפש ותמצא.

וכמובן, פורום פיאט הישראלי הוא מקור מידע עצום, יש שם בעלי מקצוע עם ידע שלא ניתן לקנות בכסף, והם מאוד נחמדים. מישהו אפילו רצה לתת לי מנגנון לחלון בחינם.

יש לי גם כתובת של פורום פיאט הבינלאומי אם אתה רוצה, שמה כבר יש אפילו מדריכים לאיך לנקות גוף מצערת, איך להחליף בולמים ובלמים, איך להחליף את הצבע של המנורות בדשבורד ומה לא. באמת שיש שם מדריכים להכל! דבר איתי בהודעה פרטית אם זה מעניין אותך.

שיהיה בהצלחה!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מגרש השדים,

בנוגע למחירון - לא מסכים איתך שמחירון יד2 הוא לא רלוונטי. לדעתי הוא תופס יותר ויותר תאוצה ויעקוף (אם לא כבר עקף) את מחירון לוי יצחק (מי הוא? מה הוא? אלן דלון?! סך הכל שמאי רכב שעשה כסף על ה"חור" שהיה במחירוני הרכב).

בתכל'ס, ליד2 יש מאגר מידע עצום. הם מכירים את השוק יותר טוב מכל אחד אחר. מי כמוהם יודע מה הסחירות של כל רכב (פשוט מאוד לראות מתי אדם הוסיף הודעה וכמה זמן לקח לו להסיר אותה, ואפילו כמה שיחות טלפון הוא קיבל!!!).

בפעם האחרונה שבדקתי לוי יצחק דרש רישום ונתן רק 10 מחירונים בחינם, אחר כך צריך להרשם. כל כך מיושן. בבואי לרכוש\למכור רכב, אישית, אני לא מסתכל עליו כלל. רק יד2.

פורסם

מוזר מאוד מה שאתה אומר ! לי במוסך של פיאט בראשון לציון אמרו שמקורי עולה 6000 . ואם כבר הזכרת מנגנון חלון . אמרו לי שחדש מקורי עולה 800 .

או שעבדו עלי במוסך הראשי של פיאט בראשון או שאתה מתבלבל ... בכל אופן הנקודה שלי היתה שהאוטו עשה לי הרבה כאב ראש .

למרות זאת אוטו חמוד מאוד .

פורסם

ergo,

אין ספק שאתה צודק, גם אני עצבני על הקטע הזה עם לוי יצחק.

הבעיה היא שהוא כרגע אמת המידה בארץ, וכל חברות הביטוח הולכות לפיו.

תחשוב שאתה בא לעשות מקיף לרכב, אתה תשלם לפי לוי יצחק ותקבל את הכסף שלך לפי לוי יצחק.

גם בלי מקיף, במידה וצריך להפעיל ביטוח צד ג' במקרה של טוטאלוסט (אני כרגע בתהליך כזה), אתה תקבל את הכסף לפי לוי יצחק.

גם אני בעד מחירון חינמי ונגיש לכולם, שלוקח בחשבון גם את הסטוריית הרכב (אמינות כללית של הדגם, ריקולים, צריכת דלק, עלות חלפים וכו') וגם את מחיר השוק של הרכב (בכמה הרכב נסחר בשוק בפועל). אבל עד שדבר כזה יוכר לצורכי ביטוח או שתהיה אפשרות אחרת להתנהלות מול חברות הביטוח, אנחנו די כבולים למחירון של החטייאר הזה.

אתה תהיה מוכן לשלם, לדוגמה, 20K על פונטו 2004, וכשהיא חס וחלילה תיגנב, לקבל 14K? לא נשמע לי סביר...

בגלל זה, אני מתעקש על לוי יצחק. וגם כשאני אבוא למכור, יתעקשו איתי על לוי יצחק. כמובן שכאשר הוא מתמחר זול יותר מיד2, על אחת כמה וכמה שיתעקשו איתי על לוי יצחק.

לגבי התשלום למחירון שלו, לדעתי עניין של זמן עד שזה ישתנה. לוי יצחק התחיל כשאינטרנט בקושי היה קיים והוא עדיין לא הסתגל לעניין הזה. תחשוב שעד לפני שנה הוא היה המחירון היחיד בשוק והיום יש לו מתחרה מאוד רציני.

לדעתי יהיה שינוי בתחום הזה בעתיד הנראה לעין.

אה ודבר אחרון, אני מבקש, אני לא מגרש שדים, אני מכסח אותם! :p

Always go sideways

פורסם
מוזר מאוד מה שאתה אומר ! לי במוסך של פיאט בראשון לציון אמרו שמקורי עולה 6000 . ואם כבר הזכרת מנגנון חלון . אמרו לי שחדש מקורי עולה 800 .

או שעבדו עלי במוסך הראשי של פיאט בראשון או שאתה מתבלבל ... בכל אופן הנקודה שלי היתה שהאוטו עשה לי הרבה כאב ראש .

למרות זאת אוטו חמוד מאוד .

כשאמרו לי במוסך פיאט שמקורי עולה 3000 שאלתי אם יש תחליפי זול יותר. הוא אמר שאין תחליפי לחלק הזה ואפשר להזמין רק מקורי. ב6000 שקל כבר הייתי קונה עוד פונטו לחלקים...

לגבי המנגנון חלון, חדש מקורי מהחברה זה אכן המחיר. אני התכוונתי לאחד מפירוק. למשל אצל "בני גלס" פה בחיפה שאצלו זה עולה 300 ש"ח, ואני מאמין שאפשר להוריד את זה קצת.

Always go sideways

פורסם

חברה בכדי לעשות קצת סדר בעניין ההגה החשמלי:

כבר מצאו את מקור הבעיה, וגם מצאו פתרון!

הבעיה היא בהלחמה של שלושת הממסרים שיושבים במנוע ההגה.

הפתרון הוא לעבור על ההלחמה שלהם שוב. וזהו...

אוטו מצויין ביחס למחיר ומאוד חסכוני!

אני ממליץ על אוטומטי עם גיר רציף. גם חזק יותר וגם חסכוני יותר.

פורסם

במוסך מורשה\מכון בדיקה.

הם בודקים אם יש לרכב נטייה להתחממות (סכנה לראש מנוע) או אם נוזל הקירור שהשתמשו עד עתה היה ייעודי?

פורסם

קיצור, זה הימור?

כשקונים פונטו ספייס מהשנתונים הללו, בעצם מהמרים אם יתחיל ללכת ראש מנוע כל כמה חודשים או שכל הבעלים הקודמים השתמשו בנוזל קירור ייעודי?

פורסם

או שמהמרים, או שמשלמים קצת יותר על רכב שיש לו היסטוריית טיפולים מסודרת כמה שיותר זמן אחורה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...