Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום טוב

ברצוני לרכוב רכב חדש בסכום של 120 אלף פחות או יותר, ויש ברשותי את כל הסכום הנ"ל.

אך כמו כל ישראלי אני מעונין בהנחה... ולא לשלם בחנות היבואן מחיר מלא.

נכנסתי לכמה חברות השכרת רכב, חלקם הציעו לי הנחת מזומן של 10\12 אלף ש"ח

וב 'קל אוטו' הציעו לי למשל מזדה 3 ב108 וכן פולקסווגן גטה ב115 ששניהם זה הנחה משמעותית ממחיר המחירון (כמו כן דיברו על קיה פורטה ועל יונדאי)

אך כמובן שמדובר ביד שניה, כך שכאשר אמכור את הרכב אפסיד סכום מסוים, השאלה היא האם זה עדיין משתלם או לא ?

אגב מה יקרה בנושא זה בעוד חודשים כאשר תקנת שר התחבורה תכנס לתוקפה - יש ידיעה כזו בכל אתרי הרכב.)

באופן כלל אני מעוניין ברכב משפחתי עם ספסל לא קטן - שיוכלו לשבת שם 3 אנשים מבוגרי ברווח ! ולא כמו ברכבים הקטנים,

וכן חשוב לי פגוש מכובד של בערך 500 ליטר. וכן איני נוסע הרבה - בערך 50 אלף ק"מ לשנה.

לסיכום האם משתלם לרכוש מלייסיג כיד שניה ? והאם בעוד חודשים המבצעים הנ"ל ישארו ?

ואיזה רכב כדאי לרכוש ?

תודה מראש לכל העונים:-)

פורסם

גם המאזדה וגם הג'טה סך הכל במחיר סביר לפי מה שכתבת, אשר משקף את העובדה שאתה תירשם כיד שניה.

ככלל, אם בכוונתך להחזיק את הרכב זמן ממושך אז ההנחה תגלם את ההפחתה שתהיה כאשר תמכור.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
גם המאזדה וגם הג'טה סך הכל במחיר סביר לפי מה שכתבת, אשר משקף את העובדה שאתה תירשם כיד שניה.

ככלל, אם בכוונתך להחזיק את הרכב זמן ממושך אז ההנחה תגלם את ההפחתה שתהיה כאשר תמכור.

אודה לך אם תסביר לי מהו זמן סביר, ומדוע אז לא אפסיד מהיד שניה ?

וכן האם המזדה 3 מומלצת - כי היא הכי זולה !

ובעיקר אתה כותב שהמחיר משקף את העובדה שזה יד שניה . אז לסיכום האם הרווחתי מזה שרכשתי בליסינג או לא ?

פורסם

כשאתה קונה רכב יד ראשונה 0 קילומטרים אתה מקבל הנחה מיידית על הרכישה, במזומן. ככל שתחזיק את הרכב ליותר שנים, כך הסכום שקיבלת בהנחה יהיה משמעותי יותר באחוזים ממחיר הרכב כמשומש ואז הרכישה תהיה משתלמת יותר.

למשל - מאזדה 3 ב-108 אלף ש"ח לעומת 128 אלף ש"ח מחיר רשמי, כלומר 20 אלף ש"ח הנחה שהם כ-15 אחוזי הנחה.

אבל בעוד 3 שנים, רכב כזה יהיה שווה בערך 70 אלף ש"ח ואז 20 אלף ש"ח יהיו בערך 28 אחוזי הנחה.

בעוד 5 שנים המחיר ירד עוד יותר ואז יהיה מדובר ב-40 ומעלה אחוזי הנחה.

כך שבאופן כללי, רכישה של רכב יד ראשונה אפס קילומטרים לזמן ארוך היא עסקה משתלמת. לטווח קצר של שנה או שנתיים כדאי יותר לעשות עסקת ליסינג (תפעולי/מימוני לבחירתך).

לגבי המאזדה 3, מכונית מצוינת אבל המושב האחורי לא כל כך מרווח ולא מספיק לשלושה מבוגרים ברווח. הג'טה תתאים לך יותר מהבחינה הזאת, גם הסיוויק.

פורסם

לדעתי, המחיר של המאזדה ב- 108 הוא אטרקטיבי יותר.

הרכב סה"כ חבילה מאוזנת.

אם תוכל לקבל את דגם ה 2 ליטר אקטיב זה בכלל מצוין (כיום נמכרים שני דגמים באותו מחיר- 1.6 דגם ספיריט כולל חלון בגג וכו', ודגם 2 ליטר אקטיב מאובזר מאוד, לא כמו האקטיב שהיה בעבר ב- 1.6).

לגבי הג'טה - היתרון הגדול שלה הוא המושב האחורי ובתא המטען.

תבדוק את שני הרכבים ותתרשם.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

ראשית, תבדוק את שנתון הרכב ( אם הוא 2012 או 2013)

שנית, תבדוק מה המחיר בסוכנות עבור אותו רכב, כתלות בהנחות/הטבות/מבצעי ארגונים שיש מעת לעת כמו חבר וכו'. ז"א מה המחיר הטוב ביותר שאתה יכול לקבל עבור הרכב כאשר אתה רוכש אותו כחד מהיבואן.

לפי זה תראה אם ההנחה מספיק אטרקטיבית עבורך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

לפי הנסועה שלך הייתי ממליץ לך על הג'טה טורבו דיזל.

לא צורכת הרבה סולר ובאחזקה נכונה, תהנה ממנה עוד הרבה שנים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
כשאתה קונה רכב יד ראשונה 0 קילומטרים אתה מקבל הנחה מיידית על הרכישה, במזומן. ככל שתחזיק את הרכב ליותר שנים, כך הסכום שקיבלת בהנחה יהיה משמעותי יותר באחוזים ממחיר הרכב כמשומש ואז הרכישה תהיה משתלמת יותר.

למשל - מאזדה 3 ב-108 אלף ש"ח לעומת 128 אלף ש"ח מחיר רשמי, כלומר 20 אלף ש"ח הנחה שהם כ-15 אחוזי הנחה.

אבל בעוד 3 שנים, רכב כזה יהיה שווה בערך 70 אלף ש"ח ואז 20 אלף ש"ח יהיו בערך 28 אחוזי הנחה.

בעוד 5 שנים המחיר ירד עוד יותר ואז יהיה מדובר ב-40 ומעלה אחוזי הנחה.

כך שבאופן כללי, רכישה של רכב יד ראשונה אפס קילומטרים לזמן ארוך היא עסקה משתלמת. לטווח קצר של שנה או שנתיים כדאי יותר לעשות עסקת ליסינג (תפעולי/מימוני לבחירתך).

לגבי המאזדה 3, מכונית מצוינת אבל המושב האחורי לא כל כך מרווח ולא מספיק לשלושה מבוגרים ברווח. הג'טה תתאים לך יותר מהבחינה הזאת, גם הסיוויק.

תודה על ההסבר המעניין. ולסיכום אם אמכור בעוד 4 שנים על היד שנייה ירד לי 10 אחוז, אך הרווחתי מהרכישה 40 אחוז.

ראשית, תבדוק את שנתון הרכב ( אם הוא 2012 או 2013)

שנית, תבדוק מה המחיר בסוכנות עבור אותו רכב, כתלות בהנחות/הטבות/מבצעי ארגונים שיש מעת לעת כמו חבר וכו'. ז"א מה המחיר הטוב ביותר שאתה יכול לקבל עבור הרכב כאשר אתה רוכש אותו כחד מהיבואן.

לפי זה תראה אם ההנחה מספיק אטרקטיבית עבורך.

מדובר על 2013

בדקתי בפורד יונדאי וגטה, ואין בשום מקום הנחות על מחיר הבסיס. מלבד הנחות על אביזרים כגון מערכת מולטימדיה ומרימי שמשות שנותנים למשלמים מזומן. אך אודה לך אם תיידע אותי על הנחה.

לדעתי, המחיר של המאזדה ב- 108 הוא אטרקטיבי יותר.

הרכב סה"כ חבילה מאוזנת.

אם תוכל לקבל את דגם ה 2 ליטר אקטיב זה בכלל מצוין (כיום נמכרים שני דגמים באותו מחיר- 1.6 דגם ספיריט כולל חלון בגג וכו', ודגם 2 ליטר אקטיב מאובזר מאוד, לא כמו האקטיב שהיה בעבר ב- 1.6).

לגבי הג'טה - היתרון הגדול שלה הוא המושב האחורי ובתא המטען.

תבדוק את שני הרכבים ותתרשם.

בהצלחה.

אך הרבה אומרים לי שירד זוהרה של מזדה 3 בשל העובדה שהשוק מוצף בה, וביד שנייה מחיר פחות בהרבה מהמחירון.

חסרון נוסף יש לך שהיא עם מנוע 2000 ולכן העלות החודשית תהיה רבה בהרבה מהאחרים.

תודה לכל העונים

אגב אף אחד עדיין לא החכים אותי מה יקרה עם כל חברות הליסינג לאחר ה1 ביוני שתקנת שר התחבורה תכנס לתוקפה.

פורסם

בוא נעשה סדר: קודם כל אתה נוסע הרבה ולא כמו שכתבת (בהנחה שלא מדובר על טעות כתיב), שכן נסועה של 50K ק"מ בשנה זאת נסיעה הנחשבת הרבה מעל הממוצע, שגבוה גם כך בגלל רכבי הליסינג למיניהם.

לגבי סוגיית ההנחה: אצל מרבית היבואנים מי שקובע את מחיר הרכב הוא היצרן, כאשר היבואן לוקח נתח קטן יחסית ממחיר הרכב והשאר עובר לאוצר כמס רכישה ומע"מ. ישנם רכבים בעלי הטבות מס ולפעמים היצרן לוקח או מקטין את ההנחות ליבואנים עקב כך על חשבון הלקוח. בשורה התחתונה, אתם צריכים להבין שלא על כל רכב ניתן לעשות הנחה.

בערב חג בליל הסדר היתה לי שיחה מאוד ארוכה עם קרוב משפחה, שעובד בתפקיד בכיר מאוד באחת מיבואניות הרכב בארץ - הנושא מורכב ולא תמיד היבואנים "גנבים", גם היצרן עצמו אשם שלא נותן מחיר טוב לרכב.

לרכבים רגילים שמיועדים לנסיעה יומיומית לא יהיו הנחות כמו לרכב יוקרה/ספורט/פרימיום שעולה פי 2 ומעלה לעיתים מרכב עממי פשוט ורגיל. לצורך השוואה, על הסקודה פאביה אוטומטית ספורט (דגם מאובזר) בסוף 2008 שילמתי 104K ש"ח, כאשר המחירון היה 110K ש"ח - מחיר שכלל אגרת רישוי, רמקולים וטוויטרים לדלתות האחוריות (לא מגיע כסטנדרט), רדיו דיסק קנווד MP3, קודנית, עלוקה, מרימי שמשות... וזה לאחר משא ומתן של שעתיים בסוכנות והתשלום לא היה במזומן, אחרת הייתי מקבל עוד הנחה משמעותית מאוד. הייתי בדרך החוצה מהסוכנות ואמרתי לו שאני הולך לראות את המאזדה 2, כששמע את זה קרא לי לחזור לשולחן. אחרי שחתמנו על החוזה ונתתי לו מקדמה של 2000 ש"ח הוא אמר: "אם הייתי יודע שתסגור הייתי מוריד לך את המחיר עוד קודם..."

לגבי קניה מחברת ליסינג: כרגע אתה תהיה רשום כיד שנייה של הרכב ומכאן מגיעות ההנחות של חברות הליסינג ללקוח, בצירוף ההנחות הלעיתים משמעותיות שהם מקבלים מהיבואנים על רכישה גדולה ומרוכזת של כלי רכב. כמו שכתבו לך, ככל שתחזיק את הרכב יותר שנים, כך זה ישתלם לך יותר. מדובר באופציה מעניינת ולא הייתי פוסל אותה על הסף - הנחה של מעל 10K ש"ח לרכב כזה זאת הנחה יפה, יכול להיות שתצליח להשיג יותר, בתנאי שסוכן המכירות יתרשם ממך שאתה רציני ולא בא להעביר את הזמן.

מה שיהיה אחרי שהתקנה של חברות הליסינג תעבור בראשון ביוני אף אחד לא יודע - נחכה ונראה, אך לפי הגיון בריא ההנחות יצטמקו משמעותית - למה לתת הנחה גדולה אם הלקוח יירשם הוא כיד ראשונה? ה"תירוץ" של הלקוחות של יד שניה על הרכב/יד קודמת ליסינג לא תהיה ריאלית יותר.

פורסם

אכן טעות כתיב, אני נוסע כ10000 ק"מ לשנה.

ולגבי ההנחות : כל הדברים שפירטת זה הנחות מחברות הליסינג או מהיבואנים הרשמיים ?

ויתכן שהם אנשים מקסימים... אך כמו כולנו אני עדיין רוצה הנחה וכדו'.

ולגבי מה שאתה כותב שעשר פחות מהמחירון זה הנחה יפה, אנשים רבים הגיבו על הנחה זו. שזה בדיוק מה שהפסיד כאשר אמכור את הרכב בשל היותו יד שניה, כך שלא הרווחתי כלום. (מה שלא נכון, אם אמכור את הרכב בעוד 4 או 5 שנים)

פורסם

לגבי ההנחות שוב חשוב לי לציין ואף לחדד כי מדובר על מידע שקיבלתי מקרוב משפחה בעל תפקיד בכיר - למעשה הוא זה שטס ליצרן ומנהל עימו משא ומתן על מחיר הרכב, ועל כן המידע מדויק: יש רכבים שלא ניתן לעשות עליהם הנחה ויש רכבים שיכולים לעשות הנחה של מעל 20K ש"ח. לא תמיד (אם בכלל) היבואן הוא זה שאשם.

לגבי ההפסד אם תמכור את הרכב: לא קונים רכב בשביל למכור אותו. אתה לא יודע מה יהיה מצב השוק עוד X שנים - מה שקורה עכשיו לא בהכרח יהיה בעוד כמה שנים. רכב וכל רכב מאבד מהערך שלו באותו הרגע שקיבל רישוי על שמך ועוד לפני שיצא מהסוכנות. אם אתה מתעקש של הנחה ואם היבואן הרשמי לא יכול לתת, קנה מליסינג - שם בטוח יש הנחות יפות. אני ממליץ לך לבדוק קודם לכן בכמה הרכב נמכר לאנשים אחרים, כך תוכל לקבל קנה מידה של מה היבואן הרשמי יכול או לא יכול.

פורסם

צריך לבדוק מתי נרשמה בעלות החברה על הרכב, כי האחריות מתחילה מאותו

רגע וגם חודש עליה על הכביש, אני לא חושב שכל המכוניות שציינת כולם 2013 ,

בקשר לרוחב המושב האחורי, כדאי לשבת ולמדוד עם מטר את הרוחב לפני קנייה.

במידה ואתה קונה מהליסינג, תדאג שיהיה רשום שהרכב נמכר עם 0 ק"מ.

פורסם
לגבי ההנחות שוב חשוב לי לציין ואף לחדד כי מדובר על מידע שקיבלתי מקרוב משפחה בעל תפקיד בכיר - למעשה הוא זה שטס ליצרן ומנהל עימו משא ומתן על מחיר הרכב, ועל כן המידע מדויק: יש רכבים שלא ניתן לעשות עליהם הנחה ויש רכבים שיכולים לעשות הנחה של מעל 20K ש"ח. לא תמיד (אם בכלל) היבואן הוא זה שאשם.

לגבי ההפסד אם תמכור את הרכב: לא קונים רכב בשביל למכור אותו. אתה לא יודע מה יהיה מצב השוק עוד X שנים - מה שקורה עכשיו לא בהכרח יהיה בעוד כמה שנים. רכב וכל רכב מאבד מהערך שלו באותו הרגע שקיבל רישוי על שמך ועוד לפני שיצא מהסוכנות. אם אתה מתעקש של הנחה ואם היבואן הרשמי לא יכול לתת, קנה מליסינג - שם בטוח יש הנחות יפות. אני ממליץ לך לבדוק קודם לכן בכמה הרכב נמכר לאנשים אחרים, כך תוכל לקבל קנה מידה של מה היבואן הרשמי יכול או לא יכול.

מעניין לשמוע, כי הייתי בסוכנות הרשמית של סקודה ויונדאי, והיה נראה שעל הנחה ממחיר הרכב עצמו אין מה לדבר,

כל ההנחות אם יהיו זה בתוספות כגון מרימי שמשות או מערכת מולטימדיה שהציעו לי ביונדאי.

פורסם

סליחה, אבל מה שיש לי להגיד על יונדאי זה: פחחחחחחחחחחחחחח

הרגע נתנו לחבר הנחות מאוד מרשימות. אם היה לך כרטיס חבר היית מקבל אותן. אם הם לא רוצים לתת לך שום הנחה, סימן שמכרו ממילא מספיק רכבים ואתה לא מעניין אותם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...