Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט פונטו 2002 16V . עשתה 180K

אני מעוניין לעבור משמן מנוע 10W40(מקס לייף) חצי סנטטי של וולואוליין .

לסנטטי מלא, השאלה מה עדיף 5W40 או 5W30 או 10W30 .כולם של וולואוליין.

חשבתי על 5W40 ?

פורסם
ברשותי פיאט פונטו 2002 16V . עשתה 180K

אני מעוניין לעבור משמן מנוע 10W40(מקס לייף) חצי סנטטי של וולואוליין .

לסנטטי מלא, השאלה מה עדיף 5W40 או 5W30 או 10W30 .כולם של וולואוליין.

חשבתי על 5W40 ?

קודם כל מה היצרן מבקש? יכול להיות שאתה צריך 5W-30 והחליטו למלא לך 10W-40 כי זה מה שהיה רווחי עבורם. לרדת ל 5W-40 סינטטי מלא זה יותר טוב מ 10W-40 חצי סינטטי בוודאות. השאלה היא אולי אתה צריך 5W-30 ולכן 5W-40 במקרה שלך יהיה מיותר. עקרונית, המגמה היום היא לרדת כמה שיותר בצמיגות. מה שכן, אתה לא יכול לרדת בצמיגות של השמן על דעת עצמך. היצרן מגבה בדרך כלל שימוש בצמיגות מסויימת על ידי התאמה של מערכת הקירור ברכב בהתאם לצמיגות שהוא מאשר.

במילים אחרות, אם אתה משתמש ב 10W-40, אתה יכול על דעת עצמך לרדת ל 5W-40 אבל לא חכם להחליט על דעת עצמך שאתה צריך 5W-30.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל מה היצרן מבקש? יכול להיות שאתה צריך 5W-30 והחליטו למלא לך 10W-40 כי זה מה שהיה רווחי עבורם. לרדת ל 5W-40 סינטטי מלא זה יותר טוב מ 10W-40 חצי סינטטי בוודאות. השאלה היא אולי אתה צריך 5W-30 ולכן 5W-40 במקרה שלך יהיה מיותר. עקרונית, המגמה היום היא לרדת כמה שיותר בצמיגות. מה שכן, אתה לא יכול לרדת בצמיגות של השמן על דעת עצמך. היצרן מגבה בדרך כלל שימוש בצמיגות מסויימת על ידי התאמה של מערכת הקירור ברכב בהתאם לצמיגות שהוא מאשר.

במילים אחרות, אם אתה משתמש ב 10W-40, אתה יכול על דעת עצמך לרדת ל 5W-40 אבל לא חכם להחליט על דעת עצמך שאתה צריך 5W-30.

לפי הכל האתרים מתאים גם 5W30 .השאלה האם זה בריא ליפול בצמיגות חדה כזאת ברכב מ2002?פשוט הפשרה היא 5W40 פולל סנטטי.

פורסם
מדוע אתה רוצה לעבור לצמיגות שונה אם אפשר לשאול?

כמה שזה נשמע מוזר ,אבל לשמור יותר על המנוע .

פורסם

קודם כל, מי שמכיר את הרכב שלך יותר טוב מכל יצרן שמן כזה או אחר זהו יצרן הרכב.

מה הוא אומר בספר רכב? אם ממליצים לך 15W-40 או 10W-40 אז אין שום בעייה לרדת ל 5W-40. או אומרים לך 10W-30 אז אין בעייה לרדת ל 5W-30. אם אתה לא יודע בוודאות ואין דרך לגלות את זה אז שמן 5W-40 זה בטוח עבורך. ככה אתה לא שם שמן עם צמיגות נמוכה מדיי וגם אם זה שמן עם צמיגות גבוהה טיפה היא לא עד כדי כך גבוהה בצורה קריטית שתשפיע בצורה חסרת תקדים על תיפקוד המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...