Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתם קצת יורדים על אדון אפל יותר מדיי.

א) זה יפה מאוד שהוא לומד מהטעויות שלו ויש לו מודעות עצמית גבוהה (ביקורת עצמית). הסיפור שקרה לו קורה/קרה/יקרה לכל אחד מאיתנו, פשוט במקרה שלו הקנה מידה של הטעות משמעותי.

ב) אני עשיתי תרגיל דומה לתרגיל הפיננסי שלו (רק שלא לקחתי כסף משהמשפחה), לקחתי את המשכנתא קצר, כואב ומהר. לא הגעתי ל-50% מההכנסה כי אנחנו רוצים בקרוב להתחיל להרחיב את המשפחה (ודוחים את זה קצת מטעמים כלכליים), אבלן זה כן נמצא באיזור ה-33% מההכנסה שזה תחום של סיכון גבוהה.

רק הזמן יגיד האם ההימור שלנו היה מוצדק. לפחות אני יכול להתנחם בעובדה שבכל רגע נתון אני יכול להיכנס לבנק ולפרוס את המשכנתא לפי 2 מהזמן שלקחתי (כמו רוב הישראלים) ולשכוח ממנה לגמרי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שאתם קצת יורדים על אדון אפל יותר מדיי.

א) זה יפה מאוד שהוא לומד מהטעויות שלו ויש לו מודעות עצמית גבוהה (ביקורת עצמית). הסיפור שקרה לו קורה/קרה/יקרה לכל אחד מאיתנו, פשוט במקרה שלו הקנה מידה של הטעות משמעותי.

ב) אני עשיתי תרגיל דומה לתרגיל הפיננסי שלו (רק שלא לקחתי כסף משהמשפחה), לקחתי את המשכנתא קצר, כואב ומהר. לא הגעתי ל-50% מההכנסה כי אנחנו רוצים בקרוב להתחיל להרחיב את המשפחה (ודוחים את זה קצת מטעמים כלכליים), אבלן זה כן נמצא באיזור ה-33% מההכנסה שזה תחום של סיכון גבוהה.

רק הזמן יגיד האם ההימור שלנו היה מוצדק. לפחות אני יכול להתנחם בעובדה שבכל רגע נתון אני יכול להיכנס לבנק ולפרוס את המשכנתא לפי 2 מהזמן שלקחתי (כמו רוב הישראלים) ולשכוח ממנה לגמרי.

יורדים עלי ובצדק.מגיע לי לספוג כל טיפת ביקורת על מנת שלא לחזור על השטות הזו בהמשך החיים.

תרגיל או לא אני מעדיף לחיות 4 שנים צנוע ואז להשתחרר מדאגות מאשר למשכן את העתיד שלי 20 שנה קדימה.

אני מקווה שהתקופה תסתיים בשלום.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אלעד - אני כלל לא בטוח שטעית, בעצם כנראה שדווקא עשית מעשה חכם. רבים מדברים על האחוזים מההכנסה המשמשים להחזר ההלואה, אבל שוכחים שני מדדים אחרים: ההכנסה הפנויה עצמה והסיכון של אבדן ההכנסה. הדוגמא של תפוח שמשלם 50% מהכנסתו החודשית להחזר הלואות אבל מאידך נותר עם 10,000 ש"ח לחודש, די והותר למחיתו של רווק, ובמקומו הייתי מנסה להחזיר לבנק אפילו יותר על מנת לצמצם את הריבית שתצטבר לאורך השנים. הצד השני שכאשר המשכנתא מכבידה על פעולות חשובות אחרות - ודחית הבאת ילדים היא השפעה משמעותית מאד על חייך - יש מקום לבחון אותה מחדש.

אם הכנסתך הפנויה גדולה הרי שמשכנתא קצרה דווקא עדיפה בשל חסכון עצום בריבית על פני השנים, במיוחד כאשר יש לך האפשרות לפרוש את המשכנתא מחדש אם נוצרים תנאים המצריכים זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אקסודוס - מה שכתבת נכון או לא - תלוי מאוד במצב המשפחה. אם ההורים מבוססים מספיק כדי לספוג הפחתה בתשלום החודשי של בנם הרי שהתחשיב שלו נכון - מ-12-15K נקי הוא יוכל לפרנס היטב משפחה, בודאי אם גם זוגתו תתרום את חלקה. והורים המסוגלים לממן את בנם בודאי ישמחו לסייע במימון נכדים.

ציינתי שאם ההורים מבוססים אז החלטתו נכונה.

רק שזה לא 10 שנים אלא הרבה פחות.

זה 10000 בחודש-120000 בשנה.

480 אלף תוך 4 שנים.

וכבר עברתי בשלום שנתיים וחצי.

אני לקחתי סיכון מטורף אני מודע לזה.

אבל אני מקווה לשמור על מקום העבודה בשנתיים הקרובות.

הרכב הייתה טעות חיי.

הייתי ביריד רכב והיא הייתה שם ולא חשבתי ויצאתי מטומטם מאוד מאוד מאוד וכעסתי על עצמי כשחזרתי הביתה.

יותר פרטים על עצמי אני אתן לך בהודעה פרטית אם אתה מעוניין...

אכן לקחת סיכון, אבל כמו שצנייתי, במידה והוריך מבוססים כספית זה סיכון שאפשר לשקול בחיוב.

בנושא הרכב, לדעתי אתה אוכל יותר מדי סרטים.

נכון, סוג של טעות, אבל בכל זאת הרווחת רכב שאתה נהנה ממנו ולמדת לקח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אלעד - אני כלל לא בטוח שטעית, בעצם כנראה שדווקא עשית מעשה חכם. רבים מדברים על האחוזים מההכנסה המשמשים להחזר ההלואה, אבל שוכחים שני מדדים אחרים: ההכנסה הפנויה עצמה והסיכון של אבדן ההכנסה. הדוגמא של תפוח שמשלם 50% מהכנסתו החודשית להחזר הלואות אבל מאידך נותר עם 10,000 ש"ח לחודש, די והותר למחיתו של רווק, ובמקומו הייתי מנסה להחזיר לבנק אפילו יותר על מנת לצמצם את הריבית שתצטבר לאורך השנים. הצד השני שכאשר המשכנתא מכבידה על פעולות חשובות אחרות - ודחית הבאת ילדים היא השפעה משמעותית מאד על חייך - יש מקום לבחון אותה מחדש.

אם הכנסתך הפנויה גדולה הרי שמשכנתא קצרה דווקא עדיפה בשל חסכון עצום בריבית על פני השנים, במיוחד כאשר יש לך האפשרות לפרוש את המשכנתא מחדש אם נוצרים תנאים המצריכים זאת.

הוריי אכן אנשים מבוססים ועובדים והם גם הציעו לי-לא הייתי בא אליהם ומתחיל לבקש כסף שיש או אין להם.

אחרי ה10000 שאני מחזיר נשארים לי בערך 7-8 אלף למחייה וגם מהם אני חוסך.

כמה שזה יישמע ילדותי אבל כששיעור הגירושין בארץ עומד על 50% אני בהחלט מעדיף להגיע לנישואין עם נכס משלי כדי שאם חס וחלילה לא יילך אני לא אשאר עם ז*ן ביד.

דחיית ילדים אינה משמעותית עבורי בינתיים-אני לא מרגיש שאני מוכן לנישואין וילדים מבחינה רגשית/נפשית.

נחיה ונראה מה יהיה בשנתיים הקרובות-אולי הכל ישתנה :)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
הוריי אכן אנשים מבוססים ועובדים והם גם הציעו לי-לא הייתי בא אליהם ומתחיל לבקש כסף שיש או אין להם.

אחרי ה10000 שאני מחזיר נשארים לי בערך 7-8 אלף למחייה וגם מהם אני חוסך.

כמה שזה יישמע ילדותי אבל כששיעור הגירושין בארץ עומד על 50% אני בהחלט מעדיף להגיע לנישואין עם נכס משלי כדי שאם חס וחלילה לא יילך אני לא אשאר עם ז*ן ביד.

דחיית ילדים אינה משמעותית עבורי בינתיים-אני לא מרגיש שאני מוכן לנישואין וילדים מבחינה רגשית/נפשית.

נחיה ונראה מה יהיה בשנתיים הקרובות-אולי הכל ישתנה :)

ברגע שתתחתן לאשתך יש 50% מהנכס הזה במידה והוא רשום על שמך :)

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני לא כלכלן ולא נדל"ניסט ולא מתיימר לנבא מה יקרה מחר, אני רק יכול להעיד על המקרה הפרטי שלי ושל אישתי.

בשנת 2008 היינו זוג נשוי טרי ורצינו לרכוש דירה. לחץ מההורים לא היה לאף כיוון אבל הרבה אנשים בסביבתנו אמרו לנו לא לרכוש דירה כי המחירים גבוהים וזה לא כלכלי ועדיף לשכור דירה וכו' וכו' וכו'.

בסופו של דבר קנינו דירת 4 חדרים בשכונה חדשה בפ"ת בהחזר משכנתא שהתאים לנו למשכורות אז. את הדירה קנינו באמצעות משכנתא בגובה של 66% מערך הנכס ועוד 33% הון עצמי.

מאז ועד היום קרו מספר דברים:

1. החזר המשכנתא שיחק במשך השנים בטווח של 500 ש"ח בחודש וזה לא הפריע במיוחד. מי שלוקח משכנתא שיקח בחשבון תנודות כאלו.

2. בבניין שלי יש כמה דירות זהות לשני שמושכרות באופן קבוע בעלות של 1000 ש"ח בחודש יותר ממה שאני מחזיר משכנתא ומדובר במחירים מקובלים לדירת 4 חדרים באזור הזה.

3. ערך הדירה עלה ב- 40% לפי הערכות זהירות.

נכון שכלכלית הבנק רואה ממני הרבה כסף מהריבית, אז מה?

מבחינתי, זאת אחת ההחלטות הכלכליות הכי טובות שעשיתי בחיים.

מה זה אומר על מה יקרה בשוק הנדל"ן בחמש שנים הקרובות? לא הרבה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מאז ועד היום קרו מספר דברים:

1. החזר המשכנתא שיחק במשך השנים בטווח של 500 ש"ח בחודש וזה לא הפריע במיוחד. מי שלוקח משכנתא שיקח בחשבון תנודות כאלו.

2. בבניין שלי יש כמה דירות זהות לשני שמושכרות באופן קבוע בעלות של 1000 ש"ח בחודש יותר ממה שאני מחזיר משכנתא ומדובר במחירים מקובלים לדירת 4 חדרים באזור הזה.

3. ערך הדירה עלה ב- 40% לפי הערכות זהירות..

מאחר ואני מניח שאתה, זוגתך וצאצאיך הרכים לא מוכרים את הדירה ועוברים מחר לגור באהל בגן הציבורי, לכל מה שכתבת אין שום משמעות פיננסית כי כל השוק עלה בצורה דומה/זהה.

אם זה הייתה דירה להשקעה, זה כבר סיפור אחר, אבל מאחר ומדובר בדירה למגורים, אין משמעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מאחר ואני מניח שאתה, זוגתך וצאצאיך הרכים לא מוכרים את הדירה ועוברים מחר לגור באהל בגן הציבורי, לכל מה שכתבת אין שום משמעות פיננסית כי כל השוק עלה בצורה דומה/זהה.

אם זה הייתה דירה להשקעה, זה כבר סיפור אחר, אבל מאחר ומדובר בדירה למגורים, אין משמעות.

אתה צודק (כי התשואה על הנכס תאורטית) וגם טועה.

אם היום (2013) הייתי מחליט לרכוש דירת 4 חדרים בפ"ת עם אותו הון עצמי בו עשיתי שימוש ב- 2008 הוא היה מהווה כ- 22% מהנכס ולכן המשכנתא היתה גבוהה יותר משמעותית (או שלא היו נותנים).

אני חוסך מראש לזה שיבוא ויכתוב שבחמש שנים יכולתי להשקיע את ההון העצמי ולהרוויח X ש"ח, לא רלבנטי.

אז אולי המקרה הפרטי שלי מיוחד, אבל למדתי בחיים שמציאות מורכבת מהרבה מקרים פרטיים קטנים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בזה אנחנו מסכימים לחלוטין.

אם תחליט פתאום עכשיו לקחת את המשפחה ולעבור (סתם לדוגמא) לקליפורניה, עשית את המכה שלך, בעליית המחירים הזו אתה יכול למכור את הדירה, להחזיר את המשכנתא ולהשאר ביד עם סכום יפה מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שאם יש אפשרות לקנות את הדירה אז כדאי לעשות זאת.

כל עוד אתה חיי בה השווי שלה לא באמת משנה-זה רק עושה טוב בלב ש"יש" לך 1.2 מליון.

אבל תכלס זה חסר משמעות.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
רוב מי ש"קנה" בית בשנתיים האחרונות הוא מטורלל שיפסיד הרבה מכספו.

האנשים במדינה הזו מתנהגים כמו ילדים -הם רוצים עכשיו ולא מעניין אותם שום דבר,

ומה שקורה עכשיו הוא רק התחלה של פשיטות רגל משפחתיות שילכו ויתעצמו עם הזמן במיוחד בקרב אותם האנשים ש"רכשו" דירות בשנתיים האחרונות-

ואני מקווה שזה ישמש חומר למחשבה לכל אלה שמתכוונים ל"רכוש" דירות בזמן הקרוב במחירים המטורפים של היום -מחירים שיצאו מכל הגיון כלכלי.

בחו"ל אנשים משכירים דירות, כן, משכירים להרבה שנים, אבל לא משעבדים את המשכורת והחיים שלהם לבנק.

המצב בארץ הוא מצב נוראי שבו אלפי אנשים חיים בלחץ תמידי אבל העיקר שבעוד 30 שנה תיהיה דירה. חבל.

באמת מעניין מה עם השחקנים המרכזיים בשרשור הזה.

ואני שמח שלא יצאתי מטורלל שרכשתי דירה ב2013

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל שנה מישהו כותב שאין סיכוי שהמחירים ימשיכו לעלות ושאנחנו צעד לפני קטסטרופה כלכלית שתשבור את המדינה.

בסופו של דבר, האוכלוסיה גודלת ואנשים צריכים לגור איפשהו כך שדירה למגורים במיקום סביר תמיד תהיה מבוקשת, חוץ מבמקרה קיצוני שנופלות פה פצצות אטום מאיראן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...