Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד, אני דיברתי באופן כללי, על הפיצוצים כהגדרתך, ולא על המקרה הפרטי.

לגבי המקרה הפרטי, התייחסתי בתחילת השרשור, וכתבתי שתמיד צריכים להיות זהירים,

לקחת משכנתא שיכולים לעמוד בה, גם ברגעים פחות נעימים, כמו אחד מבני הזוג שמפסיק

לעבוד, ילדים שנולדים ומקפיצים את ההוצאות פלאים, וכדומה.

אנשים מתנהגים בסוף של יום כמעט אותו דבר, ונוטים לייפות את המציאות ואת התחזיות שלהם,

ולכן בסוף, כשמגיעה המכה, היא כל כך כואבת, כיוון שהרוב לא היה מוכן אליה.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”

Ezra Solomon, professor of finance, Stanford University

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז מה היה לנו מאז שעברו חודשיים?

אמרו שהריבית היא הנמוכה ביותר, ולכן רק יכולה לעלות - ראו איזה פלא - הריבית ירדה.

ואז אמרו שמחירי הדיור עלו באופן חריג מאוד בשנים האחרונות, ועל כן חייבים לרדת. ומה קרה בפועל?

i rest my case

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

חודשיים בנדל"ן זו בהחלט תקופה שמאפשרת לבסס מגמה...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

"עוד חזון למועד..."

מה שקורה בחודש-חודשיים האחרונים, בשילוב הגזרות החדשות, יוביל את המשק למצב רע מאוד (הרבה יותר ממה שהוא כבר היום).

1. הריביות ירדו כי הבנקים ירצו למכור כסף

2. הקבלנים - לא ברור מה יעשו (בתקשורת טוענים לעליה של 6% במחירים הדירות)

3. האזרחים יצטרכו לספוג עוד עלויות בזמן רכישת דירה בגלל שהמדינה ביטלה את כל "צווי השעה" על מיסים לדירות (עכשיו אנשים יצטרכו להוציא עוד הרבה כסף על מיסים ברשיכת דירה). מטרתם של כל צווי-השעה היו לעודד מכירת דירות חדשות ומכירה של דירות משומשות בטווחים נמוכים מ-4 שנים.

בקיצור, אף אחד לא יודע מה יהיה כאן עוד כמה חודשים או אפילו שנה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני קניתי לפני כשנתיים וחצי.

היה לי הון עצמי כלשהו ולקחתי הלוואות מההורים ומחברים של הורים.

מהבנק לקחתי הלוואה בסדר גודל של 150 אלף.

סך הכל נתתי 950000 על הדירה.

אני מחזיר הכלל כולל הכל לכולם כ10 אלף בחודש ונשאר לי עוד 8-9 לחיות בשקט(שגם מהם אני חוסך כדי לכסות).

אחרי שאני אגמור להחזיר הכל לא יהיה לי אכפת כמה הדירה שלי שווה.

מצידי שתהיה שווה שקל.

אני חיי בה,היא מספקת אותי,אני לא מתכנן למכור ולכן לא אכפת לי.

אני לא חושב שמחירי הנדל"ן ייפלו-זה נראה טיפה אופטימי בזמנים שבהם הביקוש עולה על ההיצע וכולם רודפים אחרי "שופוני".

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

חשיבה מוזרה יש לך תפוח.

מה עם קצת ראיה לטווח ארוך?

אישית לא הייתי ישן בשקט אם הייתי יודע שיותר מחצי מהשכר שלי הולך להחזר חובות ועוד מההורים והחברים, או שפספסתי משהו?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
חשיבה מוזרה יש לך תפוח.

מה עם קצת ראיה לטווח ארוך?

אישית לא הייתי ישן בשקט אם הייתי יודע שיותר מחצי מהשכר שלי הולך להחזר חובות ועוד מההורים והחברים, או שפספסתי משהו?

אין לי ילדים/אישה ככה שכמה אלפים לקיום יש לי ומספיקים לי.

את הרכב קניתי בלהט הרגע מקרן השתלמות(טעות או שלא עדיין לא החלטתי).

ואני מעדיף להחזיר למשפחה מאשר לבנקים-זה כסף שמילא היה סגור כחסכונות ואני אתן עוד איזה 15000 למי שהלווה לי.

זה הכי חשיבה לטווח ארוך.

אני גומר את ההלוואות ואז הכל פתוח.

החלטתי שעדיף ככה מאשר בכל דרך אחרת.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הרשה לי להעביר ביקורת, אם לדעתך זה לא במקום נבקש מהמנהלים למחוק ונפרד כידידים.

אין לי ילדים/אישה ככה שכמה אלפים לקיום יש לי ומספיקים לי.

1. כיום אתה מרוויח הרבה ואתה רווק, אני לא יודע מה גילך אבל קשה לי להאמין שלפחות אחד הנתונים האלה לא ישתנה.

להתחייב לעשר שנים ללא אישה וילדים זו פשוט חשיבה לטווח הכי קצר שאני מכיר.

משפחה משנה הכל ובגדול, הבית נהיי קטן מדי ואתה מוציא הרבה יותר.

בנושא השכר אני מאחל לך שתתקדם בעבודתך ותרוויח פי 2, אם זאת, זה לא תמיד המצב ואפילו פה בפורום ישנם חברים שאיבדו הכנסה יפה כשפוטרו ממקום העבודה.

את הרכב קניתי בלהט הרגע מקרן השתלמות(טעות או שלא עדיין לא החלטתי).

2. תראה, חיים פעם אחת, אבל גם את החיים האלה עדיף לחיות בשכל.

אישית אני לא יכול להרשות לעצמי והתפנק על רכב יוקרה כשאני חייב להורים ולחברים פאקינג חצי מיליון (בערך, אני משאר).

תאמין לי שאני מכיר את ההרגשה, הקרן שלי משתחררת עוד שנה ואני מעדיף להחזיר איתה חלק מהמשכנתא.

ואני מעדיף להחזיר למשפחה מאשר לבנקים-זה כסף שמילא היה סגור כחסכונות ואני אתן עוד איזה 15000 למי שהלווה לי.

3. שוב, לא עלינו וקרה משהו ואינך יכול להחזיר את ההלוואה, אם הבנק יש לך כלים להתמודד, למחזר משכנתא וכ' לעומת זאת כשאינך יכול להחזיר להורים אתה עלול לפגוע באופן ישיר ברמת החיים שלהם, במיוחד אם מדובר בפנסיונרים, כנ"ל חברים.

אם הוריך מסודרים ואין חשש לרמת חייהם, אולי זאת החלטה לא רעה בכלל בהתחשב בריבית האפסית.

למרות זאת, היו מקרים שהסכמים מסוג זה גרמו ללא מעט סכסוכים במשפחה.

זה הכי חשיבה לטווח ארוך.

אני גומר את ההלוואות ואז הכל פתוח.

4. אתה מודע לכך שהכל פתוח בתנאי שעשר שנים שום דבר לא משתנה?

אסור לך להתחתן (אלה אם כן היא תהיי בעלת הכנסה גבוהה), אסור להקים משפחה, לא ממולץ לשפר דיור, בשום פנים ואופן אסור לאבד כושר עבודה או לרדת בשכר, אפילו פקיד הבנק החמדן ביותר יגיד לך שלא לוקחים הלוואה שעולה על שליש מההכנסה,, אסור ששוק הנדל"ן ירד במקרה ותרצה למכור את הבית (אז תפסיד ולא יהיה לך מאיפה להחזיר) ועוד ועוד...

החלטתי שעדיף ככה מאשר בכל דרך אחרת.

5. אני מאחל לך המון בהזצלחה!

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אקסודוס - מה שכתבת נכון או לא - תלוי מאוד במצב המשפחה. אם ההורים מבוססים מספיק כדי לספוג הפחתה בתשלום החודשי של בנם הרי שהתחשיב שלו נכון - מ-12-15K נקי הוא יוכל לפרנס היטב משפחה, בודאי אם גם זוגתו תתרום את חלקה. והורים המסוגלים לממן את בנם בודאי ישמחו לסייע במימון נכדים.

לעומת זאת לגבי הלואות מחברים - אני הייתי חושש מאד, זה סיכון משמעותי מול אנשים שמחוייבותם כלפיו נמוכה בהרבה.

ולהסתדר מול הבנק - אם מלכתחילה מדובר בהלואה ארוכת טווח מאוד יש בעיה. אם ההלואה קצרה סביר שניתן יהיה לפרוש אותה מחדש, אם כי העלות עלולה להיות גבוהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק שזה לא 10 שנים אלא הרבה פחות.

זה 10000 בחודש-120000 בשנה.

480 אלף תוך 4 שנים.

וכבר עברתי בשלום שנתיים וחצי.

אני לקחתי סיכון מטורף אני מודע לזה.

אבל אני מקווה לשמור על מקום העבודה בשנתיים הקרובות.

הרכב הייתה טעות חיי.

הייתי ביריד רכב והיא הייתה שם ולא חשבתי ויצאתי מטומטם מאוד מאוד מאוד וכעסתי על עצמי כשחזרתי הביתה.

יותר פרטים על עצמי אני אתן לך בהודעה פרטית אם אתה מעוניין...

פורסם

אני, אדם המבין באופן בסיסי ביותר כלכלה בכלל וכלכלת בית בפרט לא מבין משהו קטן:

הייתה לך קרן השתלמות. ע"פ מה שאתה מציג כמשכורת חודשית, הייתה צריכה להכיל סכום מאוד יפה.

לקחת את הקרן השתלמות, הוצאת על רכב פאר שופוני מהנה.

הוצאת על רכב פאר שופוני מהנה במקום לסגור את המשכנתא שלקחת מחברים (ואני לא מדבר על משפחה כלל וכלל כרגע).

סלח לי, אני לא מבין חשיבה כזאת.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
אני, אדם המבין באופן בסיסי ביותר כלכלה בכלל וכלכלת בית בפרט לא מבין משהו קטן:

הייתה לך קרן השתלמות (ע"פ מה שאתה מציג כמשכורת חודשית, הייתה צריכה להיות מאוד יפה).

לקחת את הקרן השתלמות, הוצאת על רכב פאר שופוני מהנה.

הוצאת על רכב פאר שופוני מהנה במקום לסגור את המשכנתא שלקחת מחברים (ואני לא מדבר על משפחה כלל וכלל כרגע).

סלח לי, אני לא מבין חשיבה כזאת.

אני בעצמי לא הבנתי מה עשיתי.

חזרתי הביתה והורדתי לעצמי סטירה(שאני לא אשכח בחיים)-זה היה אחד הדברים הכי מטומטמים מפגרים לא נכונים כלכלית חשיבתית ובכל אספקט שלא תבחן את זה זה מטומטם.אני הבנתי את זה בערך 10 דקות אחרי הקנייה.

זה היה להט הרגע,יותר מידי להט הרגע וסוכן מכירות מעולה.

אני עשיתי שטות ואני בדיעבד מודע לזה.יצאתי מטומטם אין מילה אחרת.

אבל מצד שני אם (חס וחלילה) יהיה לי קושי בהחזר(מה שאני מאוד מקווה שלא יהיה) אני יכול למכור אותו ולהפסיד לא כזו כמות עצומה של כסף.

• תוכן חדש...