Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתכונן להרבה הפתעות. עם כזה תחשיב בטוח לא תגמור לא ב 200 וגם לא ב 300.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקבלן הולך לגור בבית? או אתה? אז הוא אמר. ואפילו נתן לך את זה כתוב. תתבע אותו. בינתיים אתה תקוע, ואחרי 8 שנים שתהיה פשרה שתקבל תוקף של פס"ד, הקבלן פשט את הרגל, והחברה בע"מ שהתחייבה מולך כבר לא קיימת.

העיקר שזו לא בעיה שלך, אלא של הקבלן.

אל תיעלב, כולנו כאן מנסים לומר לך שיש בעייתיות בתחשיב שלך, ויש כאן אנשים רציניים שכבר עשו דבר או שניים בחיים.

אתה נעול, ולא מנסה להקיב למה שאומרים לך. אבא של אישתך יבנה - סבבה. ואם לא יסתדר לו? ואם לא תהיה מרוצה מהתוצאה? ואם ההוצאות יחרגו ממה שתכננת בהתחלה? ואם תהיה אינתיפדה חמישית ולא תוכל לקנות מוצרים גנובים בבידייה?

לאורך כל שרשור הזה אתה מתבצר בתחשיבים המקוריים שלך, שאנשים אומרים לך שהם לא ריאליים.

תחשוב על בעלי הנכס - אין לך שום דבר שאין להם. הם לא יכולים לגמור את הבית ב 300.0 אלף ולמכור במיליון וחצי?

תזכור שאין מתנות חינם.

בהצלחה בכל החלטה שתיקח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

טוב, כנראה שאני אוותר על התענוג.

אחכה עד אחרי החתונה כדי לראות כמה יש לנו באמת ובהתאם לזה נחליט מה לעשות.

יש לי אפשרות לקנות באותו איזור אדמה בכחצי מיליון, אבל אין לי טעם כנראה לקחת הלוואה לרבע מיליון ואחר כך לבנות שלד כי זה לא מעשי.

תודה רבה לכולם.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
שלום רב,

אני נמצא בדילמה קשה.

הסיפור קצת ארוך, אך מקווה שבכל זאת תקדישו מעט זמן לקרוא ולעזור.

ועכשיו לדילמה:

אני יכול לרכוש את הבית מכונס נכסים ככל הנראה באיזור ה760 אלף שקל(שלד הכולל צנרת מים וחשמל), תמורת 200 אלף נוספים אבא שלה מסיים את הבנייה תוך חודשיים מרגע העברת הכסף.

הבית מתוכנן להיות מושכר לפחות 4 שנים בשכירות סביב ה4000-4500 שקל לחודש, בתקופה זו נגור ביחידת דיור אצל ההורים שלה ובכך נחסוך עוד כסף.

:type: ייעוץ מכם יתקבל בברכה.

עד כמה שאני מבין רוב השוכרים בברקן , הם שוכרים(יחידים , זוג) שמחפשים יחידת דיור(כמו של ההורים של אשתך ), וטווח המחירים הוא בין 1500 ל3000 גג תלוי בגודל כמובן, יהיה קשה מאד להשכיר נכס 5 חדרים באזור שם במחיר שאתה משערך..

פורסם
רוב מי ש"קנה" בית בשנתיים האחרונות הוא מטורלל שיפסיד הרבה מכספו.

האנשים במדינה הזו מתנהגים כמו ילדים -הם רוצים עכשיו ולא מעניין אותם שום דבר,

ומה שקורה עכשיו הוא רק התחלה של פשיטות רגל משפחתיות שילכו ויתעצמו עם הזמן במיוחד בקרב אותם האנשים ש"רכשו" דירות בשנתיים האחרונות-

ואני מקווה שזה ישמש חומר למחשבה לכל אלה שמתכוונים ל"רכוש" דירות בזמן הקרוב במחירים המטורפים של היום -מחירים שיצאו מכל הגיון כלכלי.

בחו"ל אנשים משכירים דירות, כן, משכירים להרבה שנים, אבל לא משעבדים את המשכורת והחיים שלהם לבנק.

המצב בארץ הוא מצב נוראי שבו אלפי אנשים חיים בלחץ תמידי אבל העיקר שבעוד 30 שנה תיהיה דירה. חבל.

שי,

מדוע האדם מטורלל שיפסיד את כספו אם הוא כבר הרוויח? הידעת שבשנתיים האחרונות, כל מי שקנה בפועל דירה, הרוויח בין 4-5 אחוז ריאלי בשווי הנכס? ואף יותר מכך בקלות. בשנים 2007-2010 עלו מחירי הדירות בכ 30% ובעשור האחרון הוכפלו ואף יותר מכך בחלק מהאיזורים. בהחלט השקעה מעולה, לא? גם אם פתאום אין כסף לשלם... מוכרים באחוזי רווח מטורפים.

דבר ראשון, עליית מחירי הדיור רק הולכים וגדלים, לא חסר כתבות מדוע המחירים לא יירדו, למה שיירדו? המקסימום שייקפאו.

למה לא יירדו בזמן הקרוב? הקבלן ייבנה, או יקפיא בניה... לא יקרה לו שום דבר, יבנה קצת יותר במקום אחר, ממש שטויות במיץ מה שמספרים ומדברים, אם הייתי קבלן, והייתי רואה האטה בשוק? בונה בקצב איטי, רוכב קרקע וממתין, משקיע קצת יותר בפרוייקט אחר או בונה פחות יח"ד.

היו על כך מספיק כתבות מבכירים מדוע מחירי הדיור לא יירדו.

דרך אגב, רוצה דוגמא טובה למי שבאמת מטורלל וחי בסרט שמחירי הדירות יירדו? ( ודרך אגב אני לא מתכוון לפגוע בשום דרך או אופן על התבטאות של אחרים, זה בשביל ההמחשה )

אנחנו עלינו ב 1991, קנינו דירה ב X מחיר, ומאז... המחירים רק עולים וכל העולם מתייקר, נו, עברו 22 שנים, ומה ירד? חוץ ממפלס הכינרת, שום כלום.

רוצה לדעת סוד שאני תמיד אוהב להגיד... משנת 1991 מחירים הדירות לא ירדו ! הכל עלה, המחירים הכל, הכל התייקר, אולי בנקודת זמן כלשהי בשנות ה 2000 וקצת, הייתה ירידת מחיר לזמן מה, אבל ב 5-6 שנים האחרונות, מחירי הדיור עלו בצורה הזויה. למה שזה יירד בדיוק? אתה תמשיך לחכות?

אז אתה תמתין עוד שנתיים שלוש, המחיר יעלה, ואולי לא, אולי המחיר ייקפא? אבל תהיה בטוח בדבר אחד... המחיר בהחלט לא יתחיל לרדת באחוזים גדולים סתם כך, זה אבסורד. תלמד, מי שכבר ישנה דירה בבעלותו, כלל לא מעוניין בירידה, מי שעוד לא קנה כן מעוניין. ואף אחד לא ייתן שנכסו ייפגע לטובת אחרים, גם אני לא.

תן לי סיבה אחת שמחירי הדירות יתחילו לרדת בשנת 2013, או אפילו, 2014 ? הכלכלה יציבה כאבן, מה המניע להוריד בצורה דרסטית מחירי הדירות? ( ואני ציני , אבל עדיין, באמת מה הדחף של מישהו לעשות כך? )

אני בהחלט ארצה לראות איך מישהו משכיר כל חיו אך חוסך "בצורה חכמה מאוד " את כספו... ובהגיעו לגיל הפרישה, נתקע בבוץ, ולמה?

דבר ראשון, התמותה היום בהחלט לא כל כך מהירה, אתה בקלות יכול לחיות עד גיל 80-90 ואולי בעוד כמה עשורים, אף יותר מכך. כל כספי הפנסיה שלך ייגמרו, ותחיה ממה? מהקצבה? ואיפה הדירה? מה נשאר לילדים? מה השארת כנכס אחרייך? שום כלום... חוץ מזה, מי אמר שהשכירות לא תעלה? גם זה עולה יפה מאוד עם הזמן... ומה תעשה כשהשכירות תעלה עוד ועוד.. תעבור דירות ללא הפסקה? בנסיון למצוא את הדיל הבא? בסופו של דבר השכירות תגיע בדיוק להחזר המשכנתא אם לא יותר מכך כבר היום, מה הטעם?

אתה ברצינות חושב שלזרוק 3500-4000 שקלים על שכירות של דירת 4 חדרים נורמאלית לך ולמשפחתך ועוד לחסוך? את מה בדיוק תחסוך שלא תחסוך כשתשלם את הסכום הזה על משכנתא? זה קצת הזוי שזה נשאל בכלל... האם אינך רואה את ההגיון?

ותבין, גם אם תמצא שכירות של 2500-3000 לדירת 4 חדרים כלשהי איפשהו, בעוד עשור, 5 שנים אפילו, המחיר יעלה יפה מאוד... ומה אז? אכלת אותה כשיכלת להשקיע את השנים הללו בדירה.

נקודה למחשבה.

אני מעדיף לזרוק כסף על דירה, לסבול קצת, אבל כמובן לעשות זאת בהגיון וברמת האפשרות הכלכלית שיש לבני הזוג ובחישוב נכון ולא סתם להתאבד על דירה במרכז בכמה מליוני שקלים, אלה בפריפריה, ואז באמת לפרוש בגדול, מאשר... לפרוש עם כאב ראש.

יוצא שאם אחוזי הגידול ימשיכו בצורה הזאת, בעוד 5 שנים תראה עליה של 20-30% נוספים במחירי הדיור, זאת לא השקעה מעולה עבור רוכשי הדירות? ומה הרוויח השוכר הממוצע? כלום, זרק שקי כסף לפח, ומימן עוד דירות למי ששכר ממנו... גם אם אותה משפחה שקנתה דירה , הרוויחה 20-30% בעוד 5-6 שנים , תמכור את הנכס ותעבור לדיור מוזל באיזור גאוגרפי אחר, הם רק הרוויחו.

תחשוב על זה.

פורסם

Automatic1 - אינך יכול להיות בטוח שהמחירים יוסיפו לעלות, יתיצבו או איפלו ירדו. כל בעל אינטרסים מפרסם מידע אחר, גם אם מדובר במקורות לכאוה אובירטיביים (של ממשלת ישראל). מכל מקום אם המחירים ירדו יש בכך יתרון, כיון שאמנם תפסיד על הנייר, אבל המרווח לרכישת דירה חדשה גם הוא יקטן. כמובן שאני מדבר על דירות למגורים, לא להשקעה.

מכל מקום - יש גם הבדל עצום בין מקומות שונים, וברקן נמצא במקום שנתון להשפעות שונות מתל עביב, ואינתיפדאדה שעלולה להתרגש על האיזור תגרום לא רק לירידת ערך אלא לאובדן מוחלט של היכולת למממש את הדירה, ולירידת כל ההשקעה לטמיון.

לדעתי הבחור משתעשע באשליות, אין לא האמצעים הדרושים, הכנסותיו עומדות לצנוח באופן משמעותי כאשר ישתחרר משירות הקבע וילך ללמוד, ובעצם אין לו מושג ירוק כמה הבית יעלה בסופו של דבר. אז אולי אני יותר מדי ייקה, אבה לדעתי מדובר בהימור הרבה יותר מדי גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוצה לדעת סוד שאני תמיד אוהב להגיד... משנת 1991 מחירים הדירות לא ירדו ! הכל עלה, המחירים הכל, הכל התייקר, אולי בנקודת זמן כלשהי בשנות ה 2000 וקצת, הייתה ירידת מחיר לזמן מה, אבל ב 5-6 שנים האחרונות, מחירי הדיור עלו בצורה הזויה.

בדיוק בגלל זה מחירי הדירות כן צריכים לרדת. העליה של ה 5 שנים האחרונות היא לא ריאלית במונחים של 1991-2007, ולכן צריך להעשות מעשה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
להשכיר זה לזרוק את הכסף לפח. זה בידיוק כמו רכב ליסינג. הכסף שאתה משלם על שכירות יכול לשמש לתשלום משכנתא. אי אפשר לדעת אם המחיר בעתיד ירד או לא. בכל אופן, המחיר של הבית לא ישתנה הרבה אלא אם יהיה משהו מיוחד בשטחים. זו לא דירה במרכז תל אביב, אלא בשומרון. מה תעשה עוד 30 שנה? עם הפנסייה שתקבל תוכל להשכיר דירה לנצח?

מצטער אבל רק בגלל התגובה הזאת רואים שאתה לא מבין בכלכלה, רואה חשבון לא תהיה.

בכל מקרה, אני שמח בשבילך שהחלטת לוותר על התענוג כי נראה שלדעת רוב המגיבים עשית החלטה נכונה.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

יש גם אפשרות לקנות שטח ולהציב בית מוכן לפי מיטב ידעתי הלא מורחב.

http://www.modelhome.co.il/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94_%D7%A7%D7%9C%D7%94_%D7%92%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%94/

כאן לדוגמא (הדבר הראשון שמצאתי בגוגל) הבתים נראים טוב והייתי באחד כזה הוא מבפנים לא מרגיש לא איכותי,

ממש בית רגיל.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
מצטער אבל רק בגלל התגובה הזאת רואים שאתה לא מבין בכלכלה, רואה חשבון לא תהיה.

בכל מקרה, אני שמח בשבילך שהחלטת לוותר על התענוג כי נראה שלדעת רוב המגיבים עשית החלטה נכונה.

שיהיה בהצלחה!

חלק לא מבינים בכלכלה, חלק לא מבינים בראיה לטווח הארוך, זה די פשוט. תסביר למה הוא לא מבין?

רוצה נעשה שיטה בסיסית ופרימיטיבית?

בגיל 30 , קנית דירה, בגיל 67 אתה עם נכס ביד.

בגיל 30 נכנסת לשכירות, בגיל 67 אתה עדיין בשכירות, משלם כמו גדול מחירים של משכנתא ממוצעת, מה הרווחת?

עכשיו בוא לא נכנס למי מבין בכלכלה, מי לא וכו'.

חישוב פשוט, אתה מוציא 3500 על שכירות, אני מוציא 3500-4000 על משכנתא, מרוויחים אותו הדבר.

איך במה ולמה אתה חוסך יותר ממני בדיוק? בשום כלום, באמת שלא צריך להיות כלכלן גדול בכדי להבין, שאני בעוד X שנים אהיה עם נכס ביחד ועם רווח של עשרות אחוזים בהתאם לעליות המחירים , ואתה? תשאר בשכירות שסביר להניח שהמחיר רק יעלה ויעלה ובעוד X שנים תעקוף אפילו את מחיר המשכנתא שלי בקלות, מה אז? תתחיל לחפש סטודיו בגיל 67?

אני אשמח מאוד מכל המומחים ומכל מי שקרא כתבה או כמה, ואלו שאוהבים לזרוק ש "כלכלן אתה לא תהיה "

שיסבירו לי בפשטות, איך מגיל 30, שזוג מרוויח משכורת זהה, משלם משכנתא ונשאר עם נכס בעוד Y שנים.

וזוג שמרוויח בדיוק אותו הדבר מגיל 30, נשאר עם הז ** ביד וסביר להניח שמחירי השכירות יעלו ויעלו בהתאם לכל המדדים.

אז מי פתאום מבין "קצת" בחיים?

שדרך אגב, מי שלא יכול לחסוך נאדה במשכנתא, לא יוכל לחסוך נאדה בשכירות, ממש לא הפרשים גדולים.

אם לזוג מסויים לא נשאר כלום מהמשכנתא של 3500 אז מה בדיוק יישאר להם משכירות של 3000? לזוג הראשון תהיה דירה בעוד X שנים עם תשואה ורווח עצום, ייקלעו לבעיה כלכלית? יימכרו ויישארו עם הון ביד וגם כאשר ישנמכו ציפיות, יישאר להם כסף, לעומת הזוג התפרן בשכירות שרק יחפש מאיפה לחיות בקצבה. ( שדרך אגב, המשכנתא תחנוק בעוד X שנים? יעשו מחזור וחישוב מחדש של המשכנתא, תמיד יש פתרון ביינים )

עוד נושא, למרות החפירה.

בימנו, לא נדיר לחיות עד גיל 80-90 , זה ממש קל.

חסכת X כסף בתוכנית הפנסיה, שזה בדרך כלל מספיק לעשור של מחיה סבירה כלשהי או איכותית תלוי בכסף, מה לאחר מכן? חיים כמו גדולים על הקצבה...

ופתאום כשאין נכס בידיים... ולא נשאר כלום מאחורייך, בהחלט שיקולים חכמים.

עזבו, וויכוח מיותר.

בסופו של יום, האחד נשאר ללא חסכון עם דירה ורווח שיכול למכור, השני נשאר עם כלום ביד וללא איכות חיים.

מי שמרוויח מעולה, יחסוך גם כאן וגם כאן, אבל רגע, מי שמרוויח מעולה בעצם יקנה דירה... אז... ;)

פורסם

במקרים רבים, מה שכתבת אינו נכון בגלל משתנים רבים ובהם צרכים אחרים לאורך החיים (גודל משפחה לדוגמה). בהנחה שתחליף דירות במהלך חייך, כל פעולה עולה הרבה כסף.

יש גם מקרים רבים בהם מקום/דירה שהתאימה לך במעמד הקנייה - ממררת את חייך אחריה (חשוב על שכן משוגע/מטריד).

שכירות מאפשרת לך גמישות רבה. דבר נוסף - מחיר דירות יכול גם לרדת (כמו שהיה בתחילת שנות ה-2000).

עם זאת - רוב הישראלים יעדיפו לקנות דירה, אם יוכלו - בעיקר בשביל "להשאיר משהו לילדים".

פורסם

קראתי, למדתי. אכן כתבה מעניינת.

אבל יש לי תסריט 5 :)

עלינו לארץ, 1991, עברו 22 שנים, מה קרה בדיוק בארץ? ממ... כולם בחיים, הכל מתייקר ועולה, אני חושב שכאן נסיים את הדיון...

דרך אגב, בשביל מה אני צריך ללמוד מכתבות שממחישות לי תסריטי מלחמה ועוד הנפצות משונות? ( הכל הגיוני ויכול לקרות כן אבל עדיין... )

אני מדבר איתך מנסיון של 22 שנים, יש לך משהו סולידי יותר מזה? חוץ מכתבה שנכתבה בשעת שעמום של כתב שעשה תחקיר כלשהו באינטרנט?

מסכים איתך לגמריי, שלמי שאין כסף, שכירות כמובן... מי שיכול, קונה.

ויש את הפחדנים שמנסים למשוך את השאר אחריהם לגבי המתנה לירידת המחירים.

ובכן, אני שמח וגאה להגיד שלאחר נסיון של 22 שנים, שום כתבה, שום תגובה או דעה תסיט אותי ממחשבתי, הכל יכול לקרות, זה נכון אבל בחיאת... ההיסטוריה עשתה את שלה, מי שבדעה לזרוק את כספו, בכיף. בסופו של דבר, כולם גומרים בקצבת זקנה.

לאחד יש בית, לשני יש אפיקי השקעה שה' יודע מה יקרה עם הבנק גם כן.

זה די מצחיק, מה יקרה ביום שהבנק יקרוס? הינה לך תסריט מס' 5 לכתבה, האחד נשאר עם בטון בידו, השני נשאר עם...? פה פעור כשהוא רואה אנרכיה בחוץ והבנק הלך קאפוט? ;)

פורסם
קראתי, למדתי. אכן כתבה מעניינת.

אבל יש לי תסריט 5 :)

יש עוד 1000 תסריטים, חלקם גם לטובת רוכשי הדירות אבל לעניות דעתי אין טעם לרכוש דירה כשמגיעים לבנק עם 25% מערך הדירה (ושוב אני מסייג, זה ברוב המקרים ותלוי בעוד מספרים ומשתנים).

עלינו לארץ, 1991, עברו 22 שנים, מה קרה בדיוק בארץ? ממ... כולם בחיים, הכל מתייקר ועולה, אני חושב שכאן נסיים את הדיון...

אמרת שקראת ולמדת, את האמת זה לא נשמע ככה או שפשוט קשה לך להסתכל על המציאות של היום

דרך אגב, בשביל מה אני צריך ללמוד מכתבות שממחישות לי תסריטי מלחמה ועוד הנפצות משונות? ( הכל הגיוני ויכול לקרות כן אבל עדיין... ) אחלה גישה

אני מדבר איתך מנסיון של 22 שנים, יש לך משהו סולידי יותר מזה? חוץ מכתבה שנכתבה בשעת שעמום של כתב שעשה תחקיר כלשהו באינטרנט? ניסיון של 22 שנים, וואו ממש כריש נדל"ן אתה

מסכים איתך לגמריי, שלמי שאין כסף, שכירות כמובן... מי שיכול, קונה.

ויש את הפחדנים שמנסים למשוך את השאר אחריהם לגבי המתנה לירידת המחירים.

ובכן, אני שמח וגאה להגיד שלאחר נסיון של 22 שנים, שום כתבה, שום תגובה או דעה תסיט אותי ממחשבתי (רק חמור לא משנה את דעתו), הכל יכול לקרות, זה נכון אבל בחיאת... ההיסטוריה עשתה את שלה, מי שבדעה לזרוק את כספו, בכיף. בסופו של דבר, כולם גומרים בקצבת זקנה.

לאחד יש בית, לשני יש אפיקי השקעה שה' יודע מה יקרה עם הבנק גם כן. 22 שנים של "ניסיון" יכולים להמחק בעזרת שנה אחת "רעה"

זה די מצחיק, מה יקרה ביום שהבנק יקרוס? הינה לך תסריט מס' 5 לכתבה, האחד נשאר עם בטון בידו, השני נשאר עם...? פה פעור כשהוא רואה אנרכיה בחוץ והבנק הלך קאפוט? ;)

מה יקרה כשבנק יקרוס? המדינה "תציל" אותו

נשמע שממש גדלת על סטיגמות.

בכל מקרה, אין לי כל עניין להתווכח איתך, יש לך 22 שנים של ניסיון ... בהצלחה!

• תוכן חדש...