Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4. לא ידוע לי מי העריך את הבית במיליון וחצי, אך אם אבא שלה אמר את זה, סימן שהוא יודע.

5. כרגע ההורים שלה משכירים 2 יחידות דיור, כל אחת ב2500 שקל. 4000 שקל לבית פרטי 150 מ"ר ללא צל של ספק אפשרי.

6. FITCH, אשמח לקבל ממך ייעוץ למשכנתא.

תודה רבה לכל מי שעזר עד כה.

מסכים עם אושרי שבתקופה האחרונה המחירים אצל הכונסים הם מחירי שוק, או אפילו מעל!

כך ש:

1. קודם כל תבדוק שאתה יכול להוציא את הבית במחיר המדובר.

2. ערוך שמאות משלך לנכס במצבו (שלא תקנה שטח חקלאי עם מבנה לא חוקי בסוף).

3. גש לבנק שלך (אוצר החייל?) כדי לקבל אישור עקרוני למשכנתא. (ברגע שיש אישור מבנק א', בנק ב' בדרך כלל לא שואל הרבה שאלות).

5. להשכיר יח"ד ב-2.5K קצת יותר קל מלהשכיר בית שלם בכפול מזה. כמו כן, כמו שנאמר, תוכל להשכיר אותו רק בגמר הבניה.

משכנתא זה קל

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מודע לכך שכל מה שאכתוב כרגע, ייפול על אוזניים ערלות ויבואו תגובות כגון: "מה אתה לא התחתנת?" וכדומה,

אבל בכל אופן:

להוציא 140K על חתונה שעורכת נטו כ-3 שעות (כמעט 50K בשעה) - זוהי ההוצאה הבזבזנית ביותר שניתן לבצע!

וכל זה שבשביל "שופוני דאווין" ולהרשים אנשים אחרים...

את הסכום הזה אתה תצטרך להשלים בדרך של משכתנא ולשלם עליה במשך 20-25 שנה (בתוספת ריביות והצמדות).

אני לא בא ואומר אל תתחתנו, אבל קצת פרופורציה...

אם תקצץ ב"שומנים" ובמותרות, תוכל לחסוך בין 30-40 אחוזים.

גילוי נאות: אני נשוי והחתונה שלי היתה כדרך כל הזוגות הצעירים והנאיבים (אין חכם כבעל נסיון)

פורסם

גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבית יהיה מוכן תוך חודשיים מרגע קבלת הכסף.

איציק, היישוב הוא ברקן,למה?

לחתונה לא לקחנו הלוואה ולא חיים באופורייה. ההורים שלי ושלה רצו שתהיה חתונה טובה כיוון שזאת החתונה הראשונה משני הצדדים. גם לדעתי זה טמטום. לכן כל צד מההורים שם 50 אלף על החתונה. אני לא יכול להתווכח עם כולם. מצידי שיהיה גם רק ברבנות, אני לא חובב חתונות.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

על פניו העסקה נראית כדאית גם אם הבית לא יהיה שווה 1.5 מיליון בסיומו.

הבעיה היחידה היא הסכום הראשוני שהוא יחסית קטן ושההחזר על ההלוואה יהיה כמעט 6 אלף ש"ח.

אם תוכל לחיות אצל חמך את ה 4 שנים הראשונות בנוחות זה + גדול בעזרה למשכנתא עד שתקבלו משכורות גבוהות יותר.

תבקש מחמיך שיתכנן לך יחידת דיור בדירה שאם תרצה בעתיד להשכיר בתור עזרה למשכנתא עד שהילדים יגדלו וירצו לגור לבד.

הקיצר אני הייתי קופץ למים.

פורסם
הבית יהיה מוכן תוך חודשיים מרגע קבלת הכסף.

איציק, היישוב הוא ברקן,למה?

לחתונה לא לקחנו הלוואה ולא חיים באופורייה. ההורים שלי ושלה רצו שתהיה חתונה טובה כיוון שזאת החתונה הראשונה משני הצדדים. גם לדעתי זה טמטום. לכן כל צד מההורים שם 50 אלף על החתונה. אני לא יכול להתווכח עם כולם. מצידי שיהיה גם רק ברבנות, אני לא חובב חתונות.

אני באופן אישי לא חובב של בתים חדשים.

לאור איכות הבניה בשנים האחרונות, במקביל לחיסכון של לקוחות וקבלנים ע"ח איכות העבודה - ברוב המקרים אנשים שנכנסים לפרוייקט של בית חדש או דירה חדשה, חווים הרבה מפחי נפש.

יש הרבה יתרונות לקניה של בית קיים. לעומתו, בית חדש זה חתול בשק.

מפחי הנפש שאני רואה על בסיס שבועי הם עצומים. אנשים שמשקיעים הון בדירה או בית, חווים רג'קטים רבים של איכות בניה קלוקלת (קירות עקומים, גימור נמוך, בעיות רטיבות בלתי פוסקות, סדקים מטורפים וסטנדרט מאוד נמוך של איבזור בתוך הבית).

לא מדובר בעוד סובארו אימפרזה או מאזדה 3 שעולות לכביש, כמות הפאשלות שיש בבניה חדשה (במיוחד בבתים פרטיים) היא עצומה.

בבית קיים אתה רואה מה אתה קונה. אם הוא בן כמה שנים - זה מעולה. אתה רואה האם הבית סובל מרטיבויות (בעיות איטום), סדקים (בעיות קונסטרוקציה או איכות חומרים נמוכה) וכיוצ"ב. זו הדרך הכי טובה להיכנס למשהו טוב תוך כדי צימצום הפוטנציאל ליפול בפח בבית שאיכותו נמוכה. זכור: בית שאיכותו נמוכה, יסב הרבה כאבי ראש לבעליו (תלונות של שוכרים) והוצאות רבות על תיקונים שלא תמיד יצלחו. תמיד תזכור שלא מדובר בבית הפרטי של אקירוב בקיסריה, אלא בבניה פשוטה וזולה.

יצא לי להיות בברקן ומדובר בהחלט במקום נחמד מאוד. במקרה גם הייתי בבית פרטי שסבל רבות מסדקים מטורפים בין הקירות לתקרה, קירות עקומים ובעיות רטיבות עם הקירות שגובלים בעיקר ביציאה למרפסת. מדובר בקבלן שבנה שם כמה רחובות והרבה מאוד סובלים עד היום מהאיכות הנמוכה של הבניה. לא מעט בתים באותו רחוב כבר עברו אוברול רציני (חיצוני ופנימי).

בנוגע ללחיות בברקן - צריך לקחת בחשבון שצריך 2 מכוניות (אחת לבעל ואחת לאישה), ומעבר לכיף שיש בבית פרטי (גינה וכד'), צריך לקחת בחשבון שעם ילדים זה הופך להיות יותר קשה (נסיעות\הסעות\וכד') על אחת כמה וכמה אם אתם רחוקים מההורים של שני הצדדים (רוב ההורים לא אוהבים לנסוע מרחקים - ומה שנראה לך קרוב להם נראה רחוק. עם הזמן כולנו מזדקנים ואז דברים אלמנטריים כמו נהיגה בלילה וכד' הופכים יותר קשים ואז המרחקים בינכם גדלים).

באופן אישי - אני תמיד מעדיף להתחיל בצעדים קטנים. דירת 3-4 חדרים, חיים ברמה נורמלית - ואז משדרגים. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק (דעתי האישית).

בהצלחה :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
החברה לייעוץ משכנתאות עובדת בשיתוף עם "חבר" והם נותנים ייעוץ ראשוני חינם, ואם מחליטים לקחת אותם, מדובר בעלות של 3500 במקום 6 ומשהו, ככה לפחות נאמר לי ע"י הנציגה.

1. לגבי החתונה, אין איפה להוריד כבר, כיוון שהאולם, צלם,שמלה וכו' נסגרו.

2.האם ההון העצמי של איזור ה200 אלף שקל מספיק כדי שיתנו לי משכנתא?

3. FITCH, אבא שלה בנה לעצמו כבר שני בתים באותו איזור ולאנשים אחרים, ככה שאין לי כל ספק לגבי זה. אם הוא אמר שהוא מסיים את הבית ב200 אלף תוך חודשיים, אז זה באמת מה שיהיה.

4. לא ידוע לי מי העריך את הבית במיליון וחצי, אך אם אבא שלה אמר את זה, סימן שהוא יודע.

5. כרגע ההורים שלה משכירים 2 יחידות דיור, כל אחת ב2500 שקל. 4000 שקל לבית פרטי 150 מ"ר ללא צל של ספק אפשרי.

6. FITCH, אשמח לקבל ממך ייעוץ למשכנתא.

תודה רבה לכל מי שעזר עד כה.

יש לי ניסיון טרי בנושא:

1) חבל שלא חשבתם על זה מראש. בכל אופן, ברוב החתונות "מחזירים את ההשקעה".

2) עם הון עצמי כזה תוכלו בלחץ לקחת משכנתא של 500K ש"ח. האלטרנטיבה היא לארגן ערבים.

ההמלצה היחידה שיש לי לתת לך זה לצמצם כמה שיותר את הזמן של המשכנתא בכדי לא להחזיר לבנק סכומים כפולים ממה שלקחתם.

בנוסף, כרגע הריבית נמצאת קרוב מאוד לשפל של כל הזמנים. בנאדם שקול יקח ריבית קבועה ויהנה מההזדמנות החד פעמית הזו, בנאדם שאוהב להמר יקח ריבית צמודה ויקווה שהמצב ישאר כך כמה שיותר זמן, במיוחד אם הוא לקח את המשכנתא לתקופה קצרה (10 שנים).

ד"א, לא מסכים עם מה שנאמר בתחילת השרשור, העובדה שאתם לא נשואים ממש לא תפגע בתנאים שתקבלו על המשכנתא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• אחראי פורום
פורסם

אין סיכוי שתוסיף רק 200 אלף ממצב שלד לבית מוכן. אריחים, אמבטיות, שירותים זה לבד 40-50 ועוד בקמצנות,

עבודת ריצוף, טיח וצבע, מטבח, איטום, פיתוח, חומות. בשורה וחצי האחרונה יש 300 אלף כולל עבודה.

בפועל זה 500 וגם לא בנית את בית חלומותיך. אני יכול להראות לך אקסל טרי שלי כדי לסבר את האוזן ועין.

מי שמתקמצן נתקע עם בית חדש ומפורק כמו שאיציק תאר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

1. לגבי הסכום הדרוש להשלמת הבית - אני נכנס כעת לשיפוץ של דירה קיימת, אמנם יותר גדולה מהבית האמור, אבל קיים והשיפוץ הוא חלקי (בניה + ריצוף מחדש של קומה בת 50 מ"ר, שיפוץ מלא של 4 מקלוחות\שירותים ועוד כמה פיצ'יפקעס) - ההערכה הראשונית היא של 300-350 אש"ח. אם לא מדובר בבניין עם שלד שלם, כולל גג, קירות ומחיצות פנים - צפה לעלויות של הרבה מעל 200 אש"ח.

2. למי שמתלונן על איכות בניה ירודה - הדירה הקודמת והדירה הנוכחית שלי נרכשו חדשות, סה"כ איכות הבניה היתה לא רעה בכלל. מי שדפק את העסק היו האינסטלטורים, למעשה כל הבעיות שהיו בשתי הדירות היו בעיות אינסטלציה. זה כמובן לא מעיד על פרוייקטים אחרים, אבל ראיתי גם דירות ישנות שמצבן בכי רע.

3. בעיה נוספת בדירות מיד שניה היא שינויים הזויים שנערכו על ידי הדיירים הקודמים. בחיפושים שלי אחר דירה לפני מספר חודשים מצאתי לא מעט דירות במיקום מצויין, אבל בלתי שמימושיות בגלל שינויים שערכו הדיירים.

4. ההערות שנכתבו כאן לגבי שמירה על פרופורציות בהתאם ליכולת הכלכלית ולגבי הקשיים הנובעים מריחוק גאוגרפי נכונות, והייתי מוסיף שכאשר תפרוץ אינתיפאדה נוספת המקום יהיה עוד יותר בעייתי למחיה, ערך הבית יפול ולא יהיה ניתן להשכירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב מי ש"קנה" בית בשנתיים האחרונות הוא מטורלל שיפסיד הרבה מכספו.

האנשים במדינה הזו מתנהגים כמו ילדים -הם רוצים עכשיו ולא מעניין אותם שום דבר,

ומה שקורה עכשיו הוא רק התחלה של פשיטות רגל משפחתיות שילכו ויתעצמו עם הזמן במיוחד בקרב אותם האנשים ש"רכשו" דירות בשנתיים האחרונות-

ואני מקווה שזה ישמש חומר למחשבה לכל אלה שמתכוונים ל"רכוש" דירות בזמן הקרוב במחירים המטורפים של היום -מחירים שיצאו מכל הגיון כלכלי.

בחו"ל אנשים משכירים דירות, כן, משכירים להרבה שנים, אבל לא משעבדים את המשכורת והחיים שלהם לבנק.

המצב בארץ הוא מצב נוראי שבו אלפי אנשים חיים בלחץ תמידי אבל העיקר שבעוד 30 שנה תיהיה דירה. חבל.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
רוב מי ש"קנה" בית בשנתיים האחרונות הוא מטורלל שיפסיד הרבה מכספו.

האנשים במדינה הזו מתנהגים כמו ילדים -הם רוצים עכשיו ולא מעניין אותם שום דבר,

ומה שקורה עכשיו הוא רק התחלה של פשיטות רגל משפחתיות שילכו ויתעצמו עם הזמן במיוחד בקרב אותם האנשים ש"רכשו" דירות בשנתיים האחרונות-

ואני מקווה שזה ישמש חומר למחשבה לכל אלה שמתכוונים ל"רכוש" דירות בזמן הקרוב במחירים המטורפים של היום -מחירים שיצאו מכל הגיון כלכלי.

בחו"ל אנשים משכירים דירות, כן, משכירים להרבה שנים, אבל לא משעבדים את המשכורת והחיים שלהם לבנק.

המצב בארץ הוא מצב נוראי שבו אלפי אנשים חיים בלחץ תמידי אבל העיקר שבעוד 30 שנה תיהיה דירה. חבל.

להשכיר זה לזרוק את הכסף לפח. זה בידיוק כמו רכב ליסינג. הכסף שאתה משלם על שכירות יכול לשמש לתשלום משכנתא. אי אפשר לדעת אם המחיר בעתיד ירד או לא. בכל אופן, המחיר של הבית לא ישתנה הרבה אלא אם יהיה משהו מיוחד בשטחים. זו לא דירה במרכז תל אביב, אלא בשומרון. מה תעשה עוד 30 שנה? עם הפנסייה שתקבל תוכל להשכיר דירה לנצח?

פורסם

אין מצב לגמור בית של 150 מטר משלד ב 200K. תבדוק כמה עולה ריצוף, מטבח, כלים סניטריים, חלונות ודלתות ותחזור. זה לפני טיח, צבע וכל מיני שטויות ולפני שנגענו בחצר.

תבדוק כמה מבקשים על נכסים דומים באיזור, בדוק מצב חובות לרשות (שלא תגלה שאתה חייב עוד אגרות ופיתוח), תעשה תכנית מדוייקת לגבי הגמר (איזה ריצוף, איזה שינויים בחשמל ובמים, מטבח, כלים סניטריים וכו') ורק אז תדע אם זו מציאה או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם זה בית שאתה מתכוון לגור בו ולא בית להשקעה -הייתי הולך על זה .בית במיליון וקצת זה מחיר טוב גם אם הוא לא שווה 1.5 מיליון אתה לא תצא בהפסד והרי מקום לחיות אתם צריכים בכל מקרה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אין מצב לגמור בית של 150 מטר משלד ב 200K. תבדוק כמה עולה ריצוף, מטבח, כלים סניטריים, חלונות ודלתות ותחזור. זה לפני טיח, צבע וכל מיני שטויות ולפני שנגענו בחצר.

תבדוק כמה מבקשים על נכסים דומים באיזור, בדוק מצב חובות לרשות (שלא תגלה שאתה חייב עוד אגרות ופיתוח), תעשה תכנית מדוייקת לגבי הגמר (איזה ריצוף, איזה שינויים בחשמל ובמים, מטבח, כלים סניטריים וכו') ורק אז תדע אם זו מציאה או לא.

אני אסביר איך זה יוצא מאתיים אלף משלד לבית מוגמר אם זה חשוב לדעת, כי אני רואה שיש הרבה שאלות על זה. קודם כל, הרבה דברים ניקנים מבדייה, ששם ארונות מטבח ןדברים נוספים עולים גרושים. חלק מהבנייה תלקח מבתים שכנים שבונים ונשארים להם עודפים, או שמתחלקים במחירים של חומרי גלם וכו'

• תוכן חדש...