Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות המתנדבים במשטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מופתע מכמות המשועממים וחסרי החיים במדינה, לפי הכתבה יש יותר מתנדבים משוטרים.

http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1932762

מה הפלא שהמשטרה שלנו נראית כך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאגף התנועה מגיעים לרוב

מתנדבים לאחר טרגדיה משפחתית, שרואים שליחות במניעת תאונות דרכים.

לדעתי זו צריכה להיות סיבה לפסול אנשים מלהתנדב. זה לא סרט הוליוודי, ומה הסיכוי שבן אדם כזה, שפועל מתוך רגש ולא מתוך רציונאל, באמת יפעיל שיקול דעת נכון בשטח?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה הפלא שהמשטרה שלנו נראית כך.

מה זאת אומרת?

איך היא נראית?

אשמח לשמוע ממך את כל התלונות שלך כלפיהם ואני במקביל אתן לך חלק, רק חלק של ההצלחות שלהם, תוך כדי תאור כמובן כיצד הן נעשו/הושגו ותחת אילו תנאים קשים וחוסר תיקצוב המשטרה עובדת.

ואז שוב נדבר, בסדר?

פורסם

כאחד שהתנדב ליח' תנועה (AKA ית"מ), אני לא יכול לשלא להסכים עם הנאמר בכתבה, למרות ההכללה.

במשך כשנתיים הייתי מגיע לסיורי תנועה ונתקל שוב ושוב בטיפוסים שהייתי מגדיר, בלשון עדינה - מפוקפקים.

חוויית ה"שירות" שלי כללה:

* הסעות הלוך ושוב של מתנדבים מהבית וחזרה.

* סיבובי דאווין ועצירה ליד חברים של המתנדבים.

* הגעה לתחנה וישיבה באפס מעש (כמובן שלא הייתי נוחת בהפתעה, אלא לאחר תיאום מראש) בציפייה לניידת/תכנית עבודה

למשמרת.

* "הסבה" לסיורים רגילים (לא שזה רע, אבל זו לא הגדרתה של יח' תנועה. אם הייתי רוצה ללכת לתחום זה, הייתי מתנדב ישירות ליח'

סיור) עקב אי הגעה של אנשים נוספים למשמרת.

* ויכוחים כמעט רגילים עם אנשי הסגל הסדיר (כלומר שוטרים מן המניין ולא מתנדבים) - הייתה כמעט התנכלות של הסדירים

למתנדבים. אין אהבה גדולה שם.

* בפעמים הבודדות שכן עסקנו בתנועה - התנהגות ברוטלית ולא מוצדקת כלפי נהגים שנסעו לתומם (מדגיש - לתומם. ללא ביצוע

עבירה), בעיקר כלפי נהגים חדשים.

אין לי שום הכשרה פסיכולוגית, אבל לא קשה להבחין שרוב המתנדבים (אני מדבר רק על אלה שאני פגשתי, מדובר בכמה עשרות) הם אנשים בעלי יכולות מנטליות מוגבלות, בד"כ חסרי תעסוקה/ עבודה, עם כעסים ו/או מצב משפחתי כזה שגורם להם לרצות לברוח מהבית ועל הדרך להראות לכל העולם "מי הבוס" באמצעות מדים/ניידת ושאר סממני כח.

כיוון שאני (כך לפחות אני מקווה) לא בעל רוב התכונות שפירטתי, אז למרות שניסיתי לאורך זמן, כולל לשתוק מול דברים שלא נראים לי בכדי להגיע לקורס שלב ב' ("מתקדמים") ולשנות התנהגות של צוות מתנדבים ואת תפקודם - החלטתי שבסופו של דבר אני מבזבז זמן, בוודאי ובוודאי כאשר זה בא על חשבון עבודה/זמן עם המשפחה ואמרתי להם תודה ושלום.

כמובן שאני מכליל, ופגשתי גם במתנדבים שמגיעים מתוך איכפתיות ורצון לעזור ולהשפיע, אבל לפחות מאלה שאני פגשתי, רובם הם אנשים שמחפשים להפגין את כוחם (בעיקר כאלה שהם "גמדים רוחניים" בסביבה נורמלית), ברוטליים ובוודאי חסרי מינימום מקצועיות והבנה הנדרשים מעצם תפקידו המורכב של שוטר, בוודאי בישראל.

אני בטוח שאם תחפשו היטב תמצאו גם כאן בפורום עקבות לטיפוסים דומים...

לטעמי, אחרי שראיתי באופן אישי כיצד העסק הזה עובד - בדיוק כפי שלא תתנו למתנדב עם הכשרה בת שבועיים לעבוד בחדר ניתוח, להוביל מחלקת של יח' קרבית כלשהי, או לרוץ אל תוך אש, או לנהל מוסד ציבורי - אין שום סיבה לתת למתנדבים למלא את מקום השוטרים.

אם למשטרה חסר כח אדם - יואיל נא המפכ"ל לדרוש תוספת שוטרים ולא למלא את השורות עם, תסלחו לי - אנשים שהם על סף העבריינות / חוסר שפיות.

***עריכה****

ירחמיאל - משטרת ישראל, לטעמי ועל פי מה שראיתי לא פעם, מסוגלת להיות משטרה סופר מקצועית ולהתמודד עם כמעט כל אתגר שתציב בפניה.

למרות התדמית הבעייתית, אני מכיר כמה וכמה שוטרים שהם אנשים מעולים, הן מקצועית והן בתור בני אדם.

לדעתי הבעיה טמונה בקרב הפיקוד הבכיר של המשטרה. הוא מורכב בעיקרו מפוליטיקאים שדואגים לכסאם, בצורה בולטת יותר מהצבא (כנראה בעקבות נסיון רע קודם, למשל פרשת הרצל שפיר, או משה מזרחי, אם אתה זוכר) הם מפחדים לבוא, לדפוק על השולחן ולדרוש אמצעים מתאימים בדיוק כפי שהצבא דורש.

התוצאה ? משכורת ותנאים ירודים, שגוררים כח אדם ירוד, תפקוד ירוד, תדמית ירודה וכיו"ב.

זה מעגל קסמים ואף אחד בפיקוד לא רוצה או יכול לשבור אותו. השורה התחתונה - השירות לאזרח הוא חרא, למרות שכאשר האינטרסים נכנסים לתמונה (ראה פיצוח פשעים שמעוררים עניין ציבורי, ראה פענוח תאונות פגע וברח ו/או כל תיק שמעורר מספיק עניין בפיקוד המשטרה) ההצלחות מרשימות למדי.

זה הכי מתסכל - לדעת שאפשר אחרת, אבל בגלל כל מיני עניינים פוליטיים, האזרח הממוצע נתקל בחרא של יחס ושירות - בדוק את הציונים שמקבלת המשטרה (מבחינת ביצועים ובעיקר אמינות) ותבין למה באופן קבוע זה אחד הגופים השנואים/פחות מוערכים בשירות הציבורי.

פורסם

35000 מתנדבים כפול 7000 ש"ח משוכרת של שוטר מתחיל יוצא 245000000 ש"ח בחודש!

רב הסיכוי שיחליפו את אחרון השוטרים במתנדבים ולא ישלחו אותם הביתה.

הקודקודים למעלה דווקא מרוצים מאוד מהמצב.

אגב, שכחתם את חיילי החובה בשירות המשטרה? גם הם לרוב בובות.

כשמתסכלים על התמונה הגדולה מבינים שבקושי יש שוטרים אמיתיים בארץ.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בקצרה, משטרה המתעסקת בטפל ולא בעיקר. לזכותם ייאמר שהמדיניות מוכתבת להם מלמעלה.

טפל- אכיפת מהירות.

עיקר- שירות לאזרח כי זה תפקידו של עובד ציבור.

עיקר- סיורים מוגברים ביישובים/ערים בהם ידוע כי קיימת מכת פריצות לבתים וגניבות רכבים.

כמה תיקים נסגרים מהסיבה "חוסר עניין לציבור" ?

מתי בפעם האחרונה לאזרח נגנב משהו והמשטרה הצליחה להחזיר לו את מה שנגנב ?

מספיק או שאתה רוצה שאני אעשה עבודת מחקר ואחזור אליך עם תלונות של אזרחים המאוכזבים מהמשטרה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מה זאת אומרת?

איך היא נראית?

אשמח לשמוע ממך את כל התלונות שלך כלפיהם ואני במקביל אתן לך חלק, רק חלק של ההצלחות שלהם, תוך כדי תאור כמובן כיצד הן נעשו/הושגו ותחת אילו תנאים קשים וחוסר תיקצוב המשטרה עובדת.

ואז שוב נדבר, בסדר?

המשטרה נראית כגוף שבע, שמקיים בעיקר את עצמו. תיקים נסגרים מחוסר עניין לציבור, נחקר מה שקל לחקור ומחפשים את המטבע מתחת לפנס (או, במתנ"ע, מתחת למצלמה).

איכות השוטרים ירודה, והפרשות האחרונות של התבטאויות שוטרים והגנתם על יקיריהם (כמו במקרה של מאיר קנדרו, למשל, או במקרה בו לא רצו להגיע לפריצה בשל ביקור בכיר בתחנה, או במקרה בו החוקר האהבל התקשר למתלונן במקום לנחקר אותו רצה לשחרר מאחריות ותיאם אתו גרסאות) מייצגות נאמנה את הרוח והיכולת.

התנאים לא אמורים לעניין אותי - אני ה-end-user, האזרח שלשמי הוקמה המשטרה. כדי לשמור על בטחוני ועל איכות חיי. בשלב זה המשטרה מתרכזת בלז**ן אותי איפה שקל (תנועה) ולשבת על התחת במקרים פליליים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה זאת אומרת?

איך היא נראית?

ואז שוב נדבר, בסדר?

אתה חי במדינת ישראל? היא נראית רע, ביום טוב. אין ספק שלמשטרה יש הצלחות, אבל על ההצלחות האלה שסביר להניח שלהם אתה מתכוון לא אחראיים שוטרי סיור שמרוויחים 4000 ש"ח בחודש. תנאי הסף להתקבל למשטרת ישראל הם 2 רגליים ולדעת לעשות 4X4. חוסר תקציב? לא מעניין, דבר עובדתית. אל תיתן לי הישגים של יחידות משטרה מיוחדות, הפנים של משטרת ישראל זה לא המעצר של אברג'יל, או חקירת מסמך הרפז, זה השוטר המשועמם והדפ"ר שעוצר אותי ונותן לי דו"ח כי משעמם לו. או החוקר הטמבל שמנפנף תלונה על גניבת רכב כי הוא מדוכא מהחיים (ובצדק). המשטרה נראית כמו שהיא נראית כי אלו האנשים שהיא מגייסת וזה ביחס ישיר לשכר ולתנאים שהיא נותנת. אז כן היא נראית רע, מאוד! שאל את הנהג של המפכ"ל, הוא יאמת לך את זה.

פורסם

זכורה לי התנדבותי בנעורי למשמר האזרחי.

חלק ניכר מהסיור, היינו מסיירים ביפו ליד בית עסק שהיה שייך לאח של מפקד הבסיס שלנו.

שיא השיאים של הסיורים, זה היה לנסוע לחוף הים של בת ים כאשר האורות ברכב כבויים, לאתר רכב שבו יש זוג מז***, ואז מדליקים את האורות ואת הפרוזקטור ברכב, מסופקני אם לבחור הנ"ל ע*ד במשך שבוע מרוב בהלה.

עוד "קטע", היינו נוסעים לחניון דן, וצועקים לשומר "אחמד, אחמד, תעל הון" (ואולי בכלל לא קראו לו אחמד) ואז ברגע שהוא היה מגיע, בזמן השיחה היינו מסנוורים אותו עם הפרזקטור.

הבנתי את הרעיון ועזבתי את המשמר האזרחי.

פורסם
35000 מתנדבים כפול 7000 ש"ח משוכרת של שוטר מתחיל יוצא 245000000 ש"ח בחודש!

לא מדוייק, כי שוטר מגיע כל יום לעבודה ומתנדב לא, אם בכלל.

לגבי המשטרה עצמה, עושה רושם שאין מנהיגות, ואין מי שידחוף את הגוף הזה קדימה.

כמו שציין שמר, שהם רוצים, הם מצליחים, ודיי בקלות, כלומר זה רק עניין של רצון, ועוד קצת משאבים,

בליווי של השכבה הבכירה שצריכה להנהיג ולנהל, במקום לעסוק בשטויות ופוליטיקה.

אני כל פעם נזכר שגנבו לי את הרכב. ניגשתי למשטרה, דווקא היתה שם חוקרת נחמדה.

מילאה את כל הפרטים, ותוך כדי שאנחנו משוחחים, היא סיפרה לי ששוטר מסויים, שבוע קודם, ביצע

מרדף אחרי גנבי רכב, ותפס אותם בתוך כפר ערבי אליו הם נמלטו.

ומה עשו לאותו אחד? העמידו אותו לדין משמעתי, למה הוא עשה מרדף :evil:

אז נכון, היא סיפרה שכל היחידה עמדה, ושהוא יצא מהחדר אחרי הדיון המשמעתי, כולם מחאו לו כפיים,

למורת רוחו של מפקד התחנה. אבל נראה לכם שאותו שוטר ירדוף אחרי מישהו בפעם הבאה? למה לו?!

כדי שגם את המשכורת העלובה שלו הוא יפסיק לקבל?

פורסם

אין ספק שלשוטר המקוף הממוצע, יש את כל הסיבות להיות בעל מוטיבציה אפס.

הוא מתעסק בחרא של החיים, כל יום, כל היום. בנוסף יש לו משכורת מחורבנת (פר שעת עבודה), שעות בלתי סבירות לעיתים, מן הסתם גם בעיות בהקמת חיי משפחה סבירים, כי העבודה פוגעת בהם ובנוסף לכל, כשהוא מפגין יוזמה ו/או עושה עבודה טובה ופותר את המקרה שבטיפולו, אז או שהוא מדוכא ע"י נהלים ומפקדים צרי אופק, או שבית המשפט אומר "אמן" לכל מה שהשוטר/משטרה אמרו, מרשיע את העבריין שנתפס - אבל בסוף שולח אותו הביתה עם פרס או נותן לו עונש מגוחך.

לא הייתי רוצה להיות במקום אותו שוטר.

עם כל זה - אותי כאזרח הזקוק לשירותי ולהגנת המשטרה זה לא מעניין. אני משלם את המיסים שמבקשים ממני על מנת לממן, בין היתר, את המשטרה.

יתרה מכך - אם מחר יבואו ויגידו (באופן היפותטי, הרי יש כסף, רק שהוא נעלם למקומות אחרים, לפי יכולת ללחוץ פוליטית) לכל אזרח - "שלם עוד 100 או 200 שקל בחודש וקבל משטרה איכותית ונותנת שירות טוב", אני מניח שרק מעטים יתנגדו, כי היום כמעט כל אזרח משלם את הכסף הזה ממילא, בצורת אובדן רכוש (גניבות ושוד) או בצורת קנסות מיותרים.

כרגע - כשאני נתקל בשוטר ברחוב - אני בעיקר בז לו ולעבודה שהוא עושה. כפי שאפשר לראות מהתגובות הממוצעות, אני לא לבד.

אותי לימדו, בין היתר, שאם מישהו אומר לך שאתה שיכור - תתעלם ממנו. אם שניים אומרים לך שאתה שיכור - גם אם אתה לא - לך לישון...

פורסם

יש לי חבר, אדם ערכי מאוד שהתנסב במתנ"א. לאחר שראה מה יחס שוטרי התנועה לאזרחים הוא עבר ליחיד אחרת (איני יודע איזה בדיוק), וכנראה תורם שם לא מעט.

לגבי המשמר האזרחי - בנערותי הייתי חבר בארגון, היינו מסיירים בשכונה בשעות הלילה משך 3 שעות (היו שתי משמרות) ברכב הפרטי של אחד המתנדבים. המטרה היתה בעיקר שיהיה מישהו ער בשכונה בשעות הלילה, ומעולם לא הטרדנו אף אחד. מצד שני, באותה תקופה ההתנדבות היתה כמעט חובה, למעשה כל תושבי השכונה השתתפו בסבב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו בכל מקום גם במקרה זה יש ויש. את השוטרים בסופו של דבר מגייסים מעמישראל, ולכן השוטרים מייצגים בצורה כזאת או אחרת את האוכלוסיה ממנה הם באים.

הרבה שוטרים חדשים (וצעירים) מגיעים למשטרה חדורי מוטיבציה, אבל המוטיבציה הזאת יורדת עם הזמן, לא רק בגלל תנאי השכר (הם לא היו אמורים לעלות לאחרונה?) והעבודה היומיומית הקשה אלא בעיקר בגלל חוסר הגיבוי וחוסר "שיתוף הפעולה" מצד גורמים אחרים שאמורים לעבוד עם המשטרה כגוף אחד (בתי המשפט עם השופטים שיתנו למשליך נעליים כמה שנים בכלא אבל ישחררו גנב רכב סדרתי, תקשורת עויינת שרק מחפשת כותרות וצמרת פיקוד שלא תמיד נותנת גיבוי).

חשוב להבין שאם שוטר ממורמר זה לא בהכרח כי הוא מקבל שכר נמוך או כי הוא אדם חלש שצריך להוציא תסכולים על מישהו ולהראות שהוא הבוס (יש גם כאלה, אבל זה לא תמיד המקרה), אלא כי הוא מיואש מכך שמסרסים אותו ומכך שהוא משרת בגוף שעקרו לו את השיניים.

לגבי המתנדבים - אני מכיר טוב כמה מתנדבים כאלה, והם באמת לא הולכים להתנדב בגלל שליחות או כדי לשנות (למרות שחלקם בכל זאת עושים משהו בזמן ההתנדבות ולא סתם מחפשים לדפוק אנשים), אלא כי משעמם להם בבית והם מחפשים אקשן, כי הם רוצים קומבינות עם השוטרים באזור מגוריהם או כי זה "מגניב" להסתובב בניידת ולראות איך כולם נוסעים אחריהם בטור על 90 בנתיב הימני :roll: .

• תוכן חדש...