Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות המתנדבים במשטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאילו בהזמנה לשרשור הזה, משטרת ישראל ממשיכה בשלה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4348211,00.html

ללא ספק, עבודה מקצועית ונהדרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זאת אומרת?

איך היא נראית?

אשמח לשמוע ממך את כל התלונות שלך כלפיהם ואני במקביל אתן לך חלק, רק חלק של ההצלחות שלהם, תוך כדי תאור כמובן כיצד הן נעשו/הושגו ותחת אילו תנאים קשים וחוסר תיקצוב המשטרה עובדת.

ואז שוב נדבר, בסדר?

+1!

כאחד שהתנדב ליח' תנועה (AKA ית"מ), אני לא יכול לשלא להסכים עם הנאמר בכתבה, למרות ההכללה.

במשך כשנתיים הייתי מגיע לסיורי תנועה ונתקל שוב ושוב בטיפוסים שהייתי מגדיר, בלשון עדינה - מפוקפקים.

חוויית ה"שירות" שלי כללה:

* הסעות הלוך ושוב של מתנדבים מהבית וחזרה.

* סיבובי דאווין ועצירה ליד חברים של המתנדבים.

* הגעה לתחנה וישיבה באפס מעש (כמובן שלא הייתי נוחת בהפתעה, אלא לאחר תיאום מראש) בציפייה לניידת/תכנית עבודה

למשמרת.

* "הסבה" לסיורים רגילים (לא שזה רע, אבל זו לא הגדרתה של יח' תנועה. אם הייתי רוצה ללכת לתחום זה, הייתי מתנדב ישירות ליח'

סיור) עקב אי הגעה של אנשים נוספים למשמרת.

* ויכוחים כמעט רגילים עם אנשי הסגל הסדיר (כלומר שוטרים מן המניין ולא מתנדבים) - הייתה כמעט התנכלות של הסדירים

למתנדבים. אין אהבה גדולה שם.לא בכל מקום. אצלנו יש כימיה טובה מאוד.

* בפעמים הבודדות שכן עסקנו בתנועה - התנהגות ברוטלית ולא מוצדקת כלפי נהגים שנסעו לתומם (מדגיש - לתומם. ללא ביצוע

עבירה), בעיקר כלפי נהגים חדשים. כאלה לא אמורים לשרת במשטרה, אפילו כמתנדבים.

אין לי שום הכשרה פסיכולוגית, אבל לא קשה להבחין שרוב המתנדבים (אני מדבר רק על אלה שאני פגשתי, מדובר בכמה עשרות) הם אנשים בעלי יכולות מנטליות מוגבלות, בד"כ חסרי תעסוקה/ עבודה, עם כעסים ו/או מצב משפחתי כזה שגורם להם לרצות לברוח מהבית ועל הדרך להראות לכל העולם "מי הבוס" באמצעות מדים/ניידת ושאר סממני כח. אצלנו יש כל הזמן אירועים, כך שאין לנו זמן להתמזמז. אומנם זה אירועי קקה, אבל אירועים.

כיוון שאני (כך לפחות אני מקווה) לא בעל רוב התכונות שפירטתי, אז למרות שניסיתי לאורך זמן, כולל לשתוק מול דברים שלא נראים לי בכדי להגיע לקורס שלב ב' ("מתקדמים") ולשנות התנהגות של צוות מתנדבים ואת תפקודם - החלטתי שבסופו של דבר אני מבזבז זמן, בוודאי ובוודאי כאשר זה בא על חשבון עבודה/זמן עם המשפחה ואמרתי להם תודה ושלום. חבל.

כמובן שאני מכליל, ופגשתי גם במתנדבים שמגיעים מתוך איכפתיות ורצון לעזור ולהשפיע, אבל לפחות מאלה שאני פגשתי, רובם הם אנשים שמחפשים להפגין את כוחם (בעיקר כאלה שהם "גמדים רוחניים" בסביבה נורמלית), ברוטליים ובוודאי חסרי מינימום מקצועיות והבנה הנדרשים מעצם תפקידו המורכב של שוטר, בוודאי בישראל. אלה לא צריכים להיות שם. הם צריכים להיות מסוננים בכל המסננות שיש למשטרה. וחבל שזה לא קרה.

אני בטוח שאם תחפשו היטב תמצאו גם כאן בפורום עקבות לטיפוסים דומים...

לטעמי, אחרי שראיתי באופן אישי כיצד העסק הזה עובד - בדיוק כפי שלא תתנו למתנדב עם הכשרה בת שבועיים לעבוד בחדר ניתוח, להוביל מחלקת של יח' קרבית כלשהי, או לרוץ אל תוך אש, או לנהל מוסד ציבורי - אין שום סיבה לתת למתנדבים למלא את מקום השוטרים.

אם למשטרה חסר כח אדם - יואיל נא המפכ"ל לדרוש תוספת שוטרים ולא למלא את השורות עם, תסלחו לי - אנשים שהם על סף העבריינות / חוסר שפיות. המתנדבים הם כוח עזר. כמו כוח עזר בבית חלים שמסייע לצוות הרפואיץ הם לא אמורים למלא את מקום השוטרים, אבל בפועל זה קורה. אני מכיר מספיק מתנדבים, ששמים את כל השוטרים בתחנה או את רובם לפחות, בכיס הקטן מבחינת מקצועיות. גם שוטר לא מתחיל בשיא המקצועיות. כולם אמרו לי -במלמ"ש לא לומדים כלום. הכל נלמד בשטח.

בקצרה, משטרה המתעסקת בטפל ולא בעיקר. לזכותם ייאמר שהמדיניות מוכתבת להם מלמעלה.

טפל- אכיפת מהירות.

עיקר- שירות לאזרח כי זה תפקידו של עובד ציבור. חשבתפעם כמה אנשים מקבל חוקר ביום? חשבת על זה שאין מספיק חוקרים? חשבת על זה שיומנאי אמור להתעסק עם מיליון דברים ברגע? חשבת על זה שהבחורה שעונה לךב100 היא ילדונת שעוד לא עברה את גיל 19?

עיקר- סיורים מוגברים ביישובים/ערים בהם ידוע כי קיימת מכת פריצות לבתים וגניבות רכבים. חשבת על זה שאולי אין מספיק כוחות, והכוחות הקיימים מתעסקים באירועי חרטא, כמו הקמת רעש, הפרעת מנוחה, רכב חוסם, כלב שנובח ומפחיד את הילד של השכנים ועוד?

כמה תיקים נסגרים מהסיבה "חוסר עניין לציבור" ? כמה תיקי סרק נפתחים?

מתי בפעם האחרונה לאזרח נגנב משהו והמשטרה הצליחה להחזיר לו את מה שנגנב ? כמה זמן יש למשטרה להגיב מהרגע שדווח לה עד הרגע שהכוח מגיע לשטח?

מספיק או שאתה רוצה שאני אעשה עבודת מחקר ואחזור אליך עם תלונות של אזרחים המאוכזבים מהמשטרה ? ולעומתם הנהנים מעבודתה?

אין ספק שלשוטר המקוף הממוצע, יש את כל הסיבות להיות בעל מוטיבציה אפס.

הוא מתעסק בחרא של החיים, כל יום, כל היום. בנוסף יש לו משכורת מחורבנת (פר שעת עבודה) ממש לא! זו משכורת גלובאלית ל-9 שעות לשוטר מנהלתי (חוקר, יומנאי, אמ"ש וכד') ועד 24 שעות לשוטר סיור/תנועה/יס"מ וכד'., שעות בלתי סבירות לעיתים, מן הסתם גם בעיות בהקמת חיי משפחה סבירים, כי העבודה פוגעת בהם ובנוסף לכל, כשהוא מפגין יוזמה ו/או עושה עבודה טובה ופותר את המקרה שבטיפולו, אז או שהוא מדוכא ע"י נהלים ומפקדים צרי אופק, או שבית המשפט אומר "אמן" לכל מה שהשוטר/משטרה אמרו, מרשיע את העבריין שנתפס - אבל בסוף שולח אותו הביתה עם פרס או נותן לו עונש מגוחך.

לא הייתי רוצה להיות במקום אותו שוטר.

עם כל זה - אותי כאזרח הזקוק לשירותי ולהגנת המשטרה זה לא מעניין. אני משלם את המיסים שמבקשים ממני על מנת לממן, בין היתר, את המשטרה.

יתרה מכך - אם מחר יבואו ויגידו (באופן היפותטי, הרי יש כסף, רק שהוא נעלם למקומות אחרים, לפי יכולת ללחוץ פוליטית) לכל אזרח - "שלם עוד 100 או 200 שקל בחודש וקבל משטרה איכותית ונותנת שירות טוב", אני מניח שרק מעטים יתנגדו, כי היום כמעט כל אזרח משלם את הכסף הזה ממילא, בצורת אובדן רכוש (גניבות ושוד) או בצורת קנסות מיותרים.

כרגע - כשאני נתקל בשוטר ברחוב - אני בעיקר בז לו ולעבודה שהוא עושה. כפי שאפשר לראות מהתגובות הממוצעות, אני לא לבד. אז מאיפה אתה רוצה שתהיה לו מוטיבציה להגן עליך?

אותי לימדו, בין היתר, שאם מישהו אומר לך שאתה שיכור - תתעלם ממנו. אם שניים אומרים לך שאתה שיכור - גם אם אתה לא - לך לישון... או שתנסה להבין למה אומרים לך שאתה שיכור.

במודגש. חברים, בלי עזרה מהאזרח, שיפסיק להתבכיין ולהתלונן, השוטר לא יצליח בחיים. השוטר צריך לקבל פידבק על דברים טובים, ונונונו על דברים רעים.

אבל אם נקטר כל היום ורק נבוז לשוטרים ולשולחיהם, הרי שסוד הכישלון הוא באזרח, ולא בשוטר.

אני מתנדב במשטרה, ואני ראיתי מספיק שוטרים קקות. יש גם שוטרים טובים ומעולים, וכדוגמתם יש גם מתנדבים קקות מאוד וכאלה ששמים את השוטר הממוצע בכיס הקטן במקצועיות. זה מגיע למצב ששוטר בא לזירת מז"פ ונכנס, ומתנדב נותן לו בראש. חבל.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

יש הסבר על מערך ההתנדבות הזה?

איך נכנסים ומתי/איך אפשר לצאת מזה?

האמת שעם כל הרע בדבר, נשמע לי די טוב לתרום למשטרה, בעיקר משטרת התנועה. שלא נדבר על הדחף שלי לחלק דוחות לכל הטיפשים באשר הם ולהחיל את חוקי התנועה בכביש.

בכלל אני תמיד טוען ששנה במשטרה ויוצמדו לי 2 שומרי ראש, מכיוון שיוצב פרס על ראשי ע״י נהגים גרועים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

להיכנס זה פשוט. אתה מגיע למש"ק הקרוב למקום מגוריך (מש"ק - מרכז שיטור קהילתי). שם אתה פוגש שוטר עם שם בדיוק כמו של המקום, רק פירוש שונה (מפקד שיטור קהילתי). אתה אומר לו שחשקה נפשך בלהתנדב, והוא נותן לך למלא טפסים. הטפסים הולכים לאישור תחנתי -> מחוזי -> אג"מי -> אם יש צורך עושים עוד בירורים שהחלקם מעורב השב"כ (בעיקר במחוז ש"י, כדי לא לגייס קיצוניים משני הצדדים שינצלו את הפלטפורמה לטובתם.

אתה מחוייב ל-12 שעות חודשיות כמינימום נדרש. אתה עובר הכשרה של "שלב א'" - סמכויות השוטר, עבודת המשטרה, וכו'. "שלב ב'" הוא שלה למתנדבי התנועה, בו הם לומדים על עבירות התנועה המגוונות, רישום דו"חות, ניהול זירת תאונה וכד'.

כל הקורסים יחד הם בסה"כ כמה שבועות, פעמיים בשבוע ארבע שעות כל פעם (לבנות אימון למתנדבים. ככה קוראים לזה אצלנו בתחנה). לאחר מכן תשולב במשמרות עם שוטרי קבע, שאיתם תשתפשף.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

והיה החוויה ״מהנה״ כמו שתואר פה, אוכל פשוט להגיד ״היו שלום ותודה על הדגים״ וללכת? או שיש פה איזה התחייבות כלשהיא?

פורסם

אין כאן כל התחייבות, למעט התחייבות לשעות מינימליות. אם אתה לא מעוניין, אתה תמיד יכול לומר להתראות.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

נשמע טוב בסה״כ. 12 שעות בחודש בן 30 ימים זה כלום זמן. כל עוד לא נתקלים בשוטר ממורמר (מהאלה שחושבים שכל תנועת אצבע שלך מפריעה להם בעבודה) אפשר להוציא מזה דברים טובים.

פורסם
+1!

במודגש. חברים, בלי עזרה מהאזרח, שיפסיק להתבכיין ולהתלונן, השוטר לא יצליח בחיים. השוטר צריך לקבל פידבק על דברים טובים, ונונונו על דברים רעים.

אבל אם נקטר כל היום ורק נבוז לשוטרים ולשולחיהם, הרי שסוד הכישלון הוא באזרח, ולא בשוטר.

אני מתנדב במשטרה, ואני ראיתי מספיק שוטרים קקות. יש גם שוטרים טובים ומעולים, וכדוגמתם יש גם מתנדבים קקות מאוד וכאלה ששמים את השוטר הממוצע בכיס הקטן במקצועיות. זה מגיע למצב ששוטר בא לזירת מז"פ ונכנס, ומתנדב נותן לו בראש. חבל.

כמו עם כל שירות שמקבלים מהמדינה, אם האזרחים מרגישים שהוא נכשל, לא הם אשמים בזה.

אני מתבכיין על דברים מאוד קונקרטיים ביחס למשטרה, כי בסך הכל אני לא חושב שהם נוראים, כמו שמנסים לתאר אותם.

מה שמפריע לי בעיקר זה ההתנהלות של מתנ"א, שסובלים מצביעות בכל מה שקשור לתחום האכיפה שלהם. איך אנשים יכולים לנסוע במשך קילומטרים, תוך זגזוגים בלי נתיבים בלי איתות, התעלמות מתמרורים ומגבלות מהירות וכו', ואז לעצור איזה מישהו ולהטיף לו על נהיגה מסוכנת, זה אני לא אצליח להבין בחיים.

כמו שכתבתי בשרשור אחר כבר, לי יש גם שכן שמציג עצמו כשוטר. בעבר הוא איים על אנשים בדוחות משטרה כי הם חנו לו ליד הבית. אין כמעט יום שאני חוזר הביתה ולא רואה את אחד משני הרכבים שלו על המדרכה או במאונך לה. אם שוטר כזה אפשרי, כנראה שהכל אפשרי.

אנשים מהסוג הזה, עם הצביעות שלהם, לדעתי מוציאים שם רע מאוד למשטרה, וחבל, כי בהרבה מקרים דווקא כן ראיתי את המשטרה מגיבה מאוד מהר ובצורה טובה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש שוטרים יותר גרועים. אלה לא אמורים להיות חלק ממשטרת ישראל. אבל בכל מערכת יש את אלה שסורחים ומנצלים את כוחם לרעה, מה שקורה די הרבה יחסית במ"י.

בכל מקרה, האזרח לא אמור להשליך מהפרט אל הכלל. זה שיש שוטרים כאלה, זה לא אומר שכולם כאלה. :idea:

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
באמת בשביל מה לשוטר להסתכן?

בשביל שאחרי זה שופט יכניס אותו לכלא כאחרון העבריינים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3922865,00.html

אם לא היית מתלהם, אלא קורא את פסק הדין ולא רק את YNET, היית מבין מה באמת קרה שם ואת העובדה שגם עם העונש הכפול, השוטר פשוט יצא בזול. הבעיה של המשטרה היא בדיוק זו - הם מצפים לפעול כדי לצאת ידי חובה ושיגידו אמן כל פעם שהם אשכרה מנסים, גם אם זה חורג מכל פרופורציות. בשבילם זה או כמו שחר מזרחי - מבלי להתחשב בשום כלל בסיס שהוא, או לשבת רגל על רגל ולגרבץ בתחנה.

בקישור שהבאת השוטר פשוט הוציא להורג את גנב הרכב מטווח אפס, תוך שהוא עומד לצד הרכב, במרחק זעום ממנו. אם תשווה את הסרטון שהועלה כאן בפורום עם הפרארי, תראה מה עושים שוטרים אמריקאים במקרה שבו הם נדרשים להשתלט על עבריין - תוך פחות מדקה הוא כפות וחסר יכולת להתנגד. ומובא לדין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש שוטרים יותר גרועים. אלה לא אמורים להיות חלק ממשטרת ישראל. אבל בכל מערכת יש את אלה שסורחים ומנצלים את כוחם לרעה, מה שקורה די הרבה יחסית במ"י.

בכל מקרה, האזרח לא אמור להשליך מהפרט אל הכלל. זה שיש שוטרים כאלה, זה לא אומר שכולם כאלה. :idea:

תרשה לי להזכיר לך פתגם סיני עתיק:

אם מישהו אומר לך שאתה שיכור, התעלם ממנו.

אם שניים אומרים לך שאתה שיכור, גם אם אתה לא - לך לישון !

משטרת ישראל, כגוף, מקבלת שוב ושוב ציונים נמוכים באיכות השירות שהיא מספקת. אם תעצור עשרה אזרחים אקראיים, תגלה שאחוז גבוה (מדי) מתוכם לא סומך על המשטרה. לא שתשמור על רכושו, לא שתשליט סדר באיזור מגוריו, לא שתשליט סדר בכבישים ועוד כהנה וכהנה.

כן, אני יודע שמבפנים דברים נראים אחרת. יש שוטרים שבאמת נותנים את הנשמה ומתנהגים כמצופה מהם ואף מעבר לכך.

לצערי - מהשוטרים (והמתנדבים) אותם פגשתי (כמה מאות)- אני יכול להגיד בלב שלם שרובם המוחלט אינם כאלה. בגוף נורמלי המצב אמור להיות הפוך וה"תפוחים הרקובים" הם מיעוט.

אין תקציב? אין "מסננת"? את מי זה מעניין? שמעת פעם מפכ"ל בא ועושה שריר בכדי לתת לאזרחים שירות טוב יותר?

אם היית בא ואומר לי - תן עוד X שקלים ותקבל את רמת השירות שאתה רוצה - היה על מה לדבר.

בינתיים, כאשר באופן ממוצע האזרח מקבל חרא שירות (בדוק רק כאן כמה תלונות יש על המשטרה) - כל התירוצים (והסיבות, כביכול) הם רק כיסוי תחת לחוסר רצון וחוסר תפקוד.

מישהו מאמין היום להודעות דובר המשטרה? מישהו מאמין לכך שדודי כהן, בהיותו מפכ"ל - לא נסע 180? מישהו מאמין לכך שללא מצלמת האבטחה המשטרה לא הייתה מחליקה את התאונה של דנינו (בסדר, של הנהג שלו...) ומאשימה את האופנוען? מישהו מאמין שללא מאות צילומים של שוטרים שסרחו, היו מתייחסים בכלל לתלונות האזרחים? מישהו מאמין לכך שהשוטר שצולם בכלבוטק בעודו מאיים על אזרח ומשתף פעולה עם עבריינים - הוא היחיד מסוגו?

למדינת ישראל יש משטרה שהשקר והטיוח הם חלק מתרבותה, החל מהמפכ"ל וכלה באחרון המתנדבים - מי שסובל הם האזרחים.

• תוכן חדש...