Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד קיבלת את הצמיגים עליהם שילמת יחד עם חשבונית כחוק, אתה יכול להתלונן ללמפה. אין שום סיבה או היגיון שיחזירו לך כסף.

קיבלת שיעור במחיר מבצע של 200 ש"ח. חייך ותמשיך הלאה.

בפעם הבאה, וזה נכון לכל מוצר, קח עימך סמארטפון וגלוש לבדוק הצעות מחיר בזמן אמת.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין מה אתם רוצים מבעל העסק. הוא לא חייב ללקוח שום דבר. לעסקה יש שני צדדים: המוכר מציע, והקונה מסכים. כן-כן, לא-לא. במקרה זה הקונה אמר "כן", ולכן היתה עסקה.

אז מה? אז אולי בעידן האינטרנט בעל העסק יקבל שם של יקרן? אולי. זה שיקול שלו. אבל להיות יקרן זה לא פשע, ויש גם לקוחות שמעדיפים לשלם יותר מתוך מחשבה (נכונה או לא, זה ענין אחר) שהאיכות תהיה בהתאם.

בקיצור - אין מה לבוא בטענות לבעל העסק, בדיוק כמו שאין מה לבוא בטענות ללקוח.

דני

פורסם

שלום וברכה,

כבעלים של פנצריה ומכון פרונט וכמוכרי צמיגים באינטרנט, עלי לומר כי אין סיכוי שיקבלו חזרה את הצמיגים חזרה. לאחר שנסעת עליהם ולו מטר אחד לא יקחו ממך את הצמיגים והם נחשבים משומשים. לצערי לא מעט פנצריות מנצלות את הלקוח ואת הסיטואציה בו הוא נמצא ונוקבות במחיר גבוה מהרגיל. לשם כך כדאי לעשות סקר שוק קצר, באתרים שונים ניתן למצוא השוואות מחיר וגם אם המחירים לא מעודכנים וגם אם ניתן למצוא במקומות אחרים מחיר טוב יותר עדיין ניתן לקבל אינדיקציה לגבי המחיר.

אין חכם כבעל ניסיון. מצב לא נעים אבל אתה נוסע עם צמיגים חדשים

בהצלחה

פורסם
אני באמת לא מבין את הצדקנות הזאת. בוא נאמר שהוא לא הולך למוכר, אלא פשוט מפרסם פה בפורום שבמקום זה וזה

לקחו לו 600 ש"ח על צמיג שעולה 350 בכל מקום אחר. בלי תוספות ושמות גנאי.

תסכים איתי שזה הוגן וזה חלק ממטרות הפורום בין היתר ? לחלוק מידע על עסקים שכדאי או לא כדאי לבקר בהם.

אם הסכמנו על זה - לא יותר הוגן לבוא קודם לבעל העסק ולתת לו הזדמנות לתקן לפני שהנזק ייעשה ?

אם העניין ייפתר לשביעות רצון הלקוח - שניהם ירויחו.

ולגבי המקרה השני -הפרטים כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=462183&highlight=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%93

התפנצ'רו לו שני צמיגים על דוקרנים ולא היתה לו אפשרות ללכת למקום אחר, לא קשור לשעה.

גם אני משלם יותר במודע בסופר שפתוח בלילה ובשבת, זה לא קשור למקרים הנ"ל.

אין בעיה, אני לא בא להגן על אף אחד ובטח לא על הפנצ'ריה שבסיפור. רשמו כאן באחת התגובות שצמיגי פרוייד מכרו לו צמיגים במחיר הזוי ורק בגלל שאחרים היו סגורים הוא הסכים. את זכות ההגנה והתגובה למקרה הספציפי הזה אני משאיר לנציג צמיגי פרוייד לי בטח שאין קשר אליהם.

כל מה שאני בא לומר הוא שלכל עסק יש זכות לבקש כמה שהוא רוצה על המוצר שלו. כל עוד זה רשום ומסומן זה בסדר גמור. גם אם זה יקר זה עדיין לשיקולו של הלקוח באם לקנות או לא.

דרך אגב, אותו אדם מהמקרה הספציפי עם צמיגי פרויד היה יכול להתקשר לחברת הגרירה שלו והם היו מגיעים וגוררים לו את הרכב. מילא, אם יש לו פאנצ'ר וצריך להחליף צמיג אבל הוא מזמין את חברת הגרירה זו באמת פאדיחה כי כל אחד צריך לדעת להחליף צמיג. אבל אם שני צמיגים נדפקו לך אז אני הייתי בהחלט קורא לחברת הגרירה שלי וגורר את הרכב למקום שאני יודע שהם בסדר עם מחירי הצמיגים.

Cerebral Cortex אם לפי טענתך הגישה של בעל העסק תקינה, וזה בסדר גמור, אז מה הבעיה לפרסם את זה?

חופש ביטוי לפה, חופש ביטוי לשם, אדרבה, שבעל העסק הנחמד יעמוד מאחורי העסקה שעשה.

מקובל לחלוטין. אין שום בעייה. רק בתנאי שירשמו שהוא יקרן אבל שלא ירשמו שבעל העסק הוא גנב, נוכל, רמאי או כיוצא בזה כי במקרה הספציפי הזה העסקה נעשתה בצורה כשרה. עם כל הכבוד זה מקובל בהרבה מקומות שיש מחיר למזמינים או קונים באינטרנט לבין קונים במקום.

לדעתי אם הוא יפנה לבעל העסק הוא סתם יעשה צחוק מעצמו.

בעל העסק לא רימה, לא עשק ולא עבד עליו. הוא פשוט תקע לו מחיר וידידנו הסכים.

לכל בעל עסק הזכות לקבוע מחיר ולכל צרכן הזכות לקבוע אם המחיר מתאים לו.

חד חלק ופשוט.

לפרסם בפורומים שבעל העסק יקרן- ברור ומקובל ואפילו מבורך. מעבר לזה אין מה לעשות.

צודק בהחלט וזה מה שאני טוען בדיוק.

זכותו של הלקוח לפרסם כמובן אבל מפה ועד לאיים על בעל עסק ש"הנה אני הולך לעשות לך שם רע בגלל שאני הייתי פזיז" המרחק רחוק.

אני מניח שלאחר שנשמע את שם העסק חלק מהאנשים פה יאמרו שדווקא יש להם ניסיון טוב עם המקום. ההבדל בינם לבין פותח השרשור הוא שהם ביצעו סקר שוק ובאו מוכנים.

מסכים בהחלט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סתם לשם העניין בנושא, אני עכשיו קונה נגיד... סלון לבית, בחנות א' הסלון עולה 7000 ש"ח, בחנות ב' הסלון עולה 5000 ש"ח.

לא עשיתי סקר שוק.

נכנסתי לחנות ומה שראיתי נדלקתי - קניתי. במקרה הזה החנות היתה חנות א' = שילמתי 7000 ש"ח.

נכנסתי לאינטרנט וגיליתי שהסלון הנ"ל בדיוק נמכר בחנות ב' ב 2000 ש"ח פחות, האם עלי ללכת ולאיים על בעל החנות שאני אעשה א,ב,ג,ד אם הוא לא יחזיר לי כסף / יקח חזרה ת'סלון, ירקוד לי מול הפנים...?

אני חושב שלא.

קנית, שילמת מחיר כי לא עשית סקר שוק, אין מה לעשות הפעם, להבא תדע לא לקנות ממנו.

Opel Adam S 2017

פורסם
סתם לשם העניין בנושא, אני עכשיו קונה נגיד... סלון לבית, בחנות א' הסלון עולה 7000 ש"ח, בחנות ב' הסלון עולה 5000 ש"ח.

לא עשיתי סקר שוק.

נכנסתי לחנות ומה שראיתי נדלקתי - קניתי. במקרה הזה החנות היתה חנות א' = שילמתי 7000 ש"ח.

נכנסתי לאינטרנט וגיליתי שהסלון הנ"ל בדיוק נמכר בחנות ב' ב 2000 ש"ח פחות, האם עלי ללכת ולאיים על בעל החנות שאני אעשה א,ב,ג,ד אם הוא לא יחזיר לי כסף / יקח חזרה ת'סלון, ירקוד לי מול הפנים...?

אני חושב שלא.

קנית, שילמת מחיר כי לא עשית סקר שוק, אין מה לעשות הפעם, להבא תדע לא לקנות ממנו.

אתה צודק, אבל מצד שני, זכותך לספר לחבריך ולמשפחה שלך שהעסק הזה יקרן וגבה ממך 2000 שקל יותר ואתה לא תחזור לשם.

אתה גם יכול להיות נחמד ולהודיע את זה לבעל העסק ואז זה יהיה שיקול שלו האם להגיע לפשרה ולעשות אותך לקוח מרוצה שיחזור וימליץ על העסק או להשאיר אותך לא מרוצה, לאבד אותך ועוד 10 לקוחות, שלהם אתה תספר על העניין.

זכותו של בעל העסק לקבוע מחיר שמתחשק לו, זכותך לבצע עיסקה ולא להיות מרוצה ממנה.

פורסם

לפותח השרשור אין יותר מידי מה לעשות חוץ מללכת ולדבר עם בעל המקום. תתפלאו, אבל לפעמים אנשים מבינים

שכדאי להוציא לקוח מרוצה, ולא להיות קטנוני איתו. לפעמים זה לא עובד, אין מה לעשות. מנסיוני, בדרך כלל שבאים,

מדברים יפה, אבל בצורה אסרטיבית, הרבה פעמים זה עובד.

לגבי איומים, אני אישית לא דוגל בזה, והמקסימום שאני בד"כ יעשה זה להגיד לאותו אדם שחבל, כי הוא הפסיד לקוח,

ולקוח טוב, שאם היה מקבל שירות טוב, היה חוזר, כולל כל המעגל הקרוב והרחוק. מנסיוני, איומים דווקא גורמים

למצב הפוך, שמעורר אנטי, וזלזול מצד נותן השירות.

ולסיום, כמו תמיד, תבדקו את עצמכם לפני רכישות כאלה. היום בעידן הסמארטפונים זה בדיוק דקה וחצי, והכי הרבה,

תתקשרו לאחד המכרים שלכם, הוא יבדוק בשניה באינטרנט את מה שאתם רוצים, גם אם הרכב יעמוד על הג'ק עוד

חמש דקות.

אני אישית תמיד בודק, גם אם זה חברים שלי שהם בעלי העסק, וקרה לי שהם בעצמם אמרו לי, עזוב, לך תקנה שם,

אני לא יכול למכור לך במחיר כזה.

לגבי צמיגים זה כל כך פשוט. יש את tires4u, ולאחרונה גם את טיירדיל, שמבדיקה שלי נותנים מחירים ויחס טובים מאוד,

ואצלם אתה מרים טלפון ושואל, במידה ואין לך אינטרנט לידך.

בסופו של יום, שימו לב שברוב המקרים אתם יכולים לבוא בטענה בעיקר לעצמכם, שלא ביררתם, ולא בדקתם כמו שצריך,

כי היום רוב המידע והידע זמינים ברשת, ולא צריך להיות גאון גדול כדי להגיע אליו.

• תוכן חדש...