Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו יודעים מה שווה המחירון הזה..

אני הייתי הולך קודם ומקבל 2-3 הצעות מחיר במקומות אחרים (בכתב), ומגיע עם זה.

אני יודע בוודאות ש-400 ש"ח זה יקר לצמיג הזה. ב-400 ש"ח קונים פרמיום קונטק 5, ולא אקו קונטקט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלל האצבע בתורת התימחור (כן, יש לזה תורה שלמה) היא ששווי מוצר או שירות כלשהו הוא בדיוק (בדיוק!) המחיר שלקוח מוכן לשלם עבורו מרצונו החופשי.

פורסם
די אבוד, האופציה היחידה שלך זה ללכת ולנסות לדבר איתו בטוב שיחזיר לך חלק מהכסף.

הצמיג הזה עולה אפילו פחות מ-400 במידה הזאת, סביב 350 לכל היותר.

אם לא הולך בטוב - תודיע לו שאתה הולך לפרסם את העניין באינטרנט, שיעשה את השיקול שלו.

ממש לא הוגן ולא וצודק מצד הצרכן לעשות זאת. הצרכן בא לעסק ומבקש צמיג כזה וכזה. בעל העסק נותן לו מחיר של 600 שקל לצמיג. הצרכן הסכים, הוא קיבל את הצמיגים תקינים וכמו שצריך. זהו זה. נגמר הסיפור. זה שהוא יקר מאחרים עושה אותו יקרן אבל לא עושה אותו רמאי או נוכל. זכותו של כל עסק למכור מוצר במחיר שנראה לו (כמובן אם מישהו מוכר מוצר במחיר עלות או 10 שקלים יותר רק בכדי לדפוק אחרים זה מכוער, מגעיל ושפל). כל עוד המוכר והקונה הסכימו זה בסדר גמור. לעומת זאת, עסק שיתמחר מוצר במחיר גבוה מדיי פשוט יענש בכך שהלקוחות לא יקנו ממנו. למשל, לסופרמרקט יש את הזכות לגבות 15 שקלים על בקבוק קולה. זוהי זכותו. כל עוד הוא שם מחיר על המוצר או על המדף הוא בסדר מבחינת החוק. מצד שני, הלקוחות יענישו אותו בכך שהם לא ייקנו את המוצר. לכן, עסק צריך להיזהר בצורה מסויימת כאשר הוא מתמחר את המוצר.

האינטרנט הוא כלי חשוב לצרכנות נבונה בימינו.

בעל עסק שמרשה לעצמו לקחת כמעט כפול ממחיר השוק, ולנצל את העובדה שהלקוח לא מודע למחיר האמיתי -

לא מתנהל בצורה הגונה, ואין שום מניעה לפרסם את העובדה הזו (זאת עובדה נטו) באינטרנט עם כל הפרטים.

בדיוק כמו שBAR72 סיפר שעשו לו בצמיגי פרויד, ניצלו את המצוקה שלו ביום שישי כשלא הייתה לו אופציה אחרת.

אז אפשר תמיד להגיד שהלקוח אשם שהוא לא בדק, ואפשר גם להשתמש באינטרט כדי לספר על עסקים כאלה שמחפשים

לעשוק לקוחות תמימים, ולקוות שהם ילמדו את הלקח ובעתיד כולנו נזכה לשירות טוב והגון יותר בזכות זה.

לא לכולם יש את הידע ואת הגישה לאינטרנט או לאנשים שמבינים - הם בכלל לא מגיעים לשלב של לחפש ולבדוק, אז

לשיטתך זו מצווה לעשוק אותם ? (ועכשיו תחשוב על אבא שלך בסיטואציה דומה כשאתה נמצא בחו"ל או סתם לא זמין).

אדוני היקר, יש בעיר שלי 2 סופרים שפתוחים 7 ימים בשבוע, אחד מהם אפילו עובד 24 שעות ביום 7 ימים בשבוע. המחירים הם כמובן בהתאם. אם אני לא נמצא במקרה חירום ואני לא לחוץ על איזה גבינה, לחם או משהו אחר אני פשוט לא נכנס לשם. אני מודע לכך שהם יקרים, אני יודע גם למה ואלה הם השיקולים שלהם. בוא ותראה שהם מלאים עד אפס מקום בלקוחות. למה? לפעמים שווה לשלם על נוחות.

לגבי העסק הזה עם הצמיגים תסביר לי למה הוא היה היחידי שפתוח? אולי כי לאף אחד אחר לא היה שווה להיות פתוח עד שעה שכזו? העסק היה פתוח עד שעה שאחרים לא היו פתוחים ומן הסתם זה המחיר שהוא ביקש על זה. אני לא מכיר את המקרה הספציפי לעומק אבל כאמור אף אחד לא כיוון אקדח לרקה של הצרכן והכריח אותו לקנות את הצמיגים דווקא ביום שישי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני באמת לא מבין את הצדקנות הזאת. בוא נאמר שהוא לא הולך למוכר, אלא פשוט מפרסם פה בפורום שבמקום זה וזה

לקחו לו 600 ש"ח על צמיג שעולה 350 בכל מקום אחר. בלי תוספות ושמות גנאי.

תסכים איתי שזה הוגן וזה חלק ממטרות הפורום בין היתר ? לחלוק מידע על עסקים שכדאי או לא כדאי לבקר בהם.

אם הסכמנו על זה - לא יותר הוגן לבוא קודם לבעל העסק ולתת לו הזדמנות לתקן לפני שהנזק ייעשה ?

אם העניין ייפתר לשביעות רצון הלקוח - שניהם ירויחו.

ולגבי המקרה השני -הפרטים כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=462183&highlight=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%93

התפנצ'רו לו שני צמיגים על דוקרנים ולא היתה לו אפשרות ללכת למקום אחר, לא קשור לשעה.

גם אני משלם יותר במודע בסופר שפתוח בלילה ובשבת, זה לא קשור למקרים הנ"ל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אישית, אני מסכים איתך, חלק ממטרת הפורום זה גם לחלוק מידע על עסקים.

מה שאינו ברור לי הוא איפה בדיוק עבדו עליו כאן? האין ״עבדו עליי״ אומר שרימו אותי באיזה שהוא אופן? מה שאני רואה כאן זה בעל עסק יקרן, לאו דווקא רמאי.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

זה לא ממש משנה איך תקרא לזה - אני אישית לא קראתי לזה 'עבדו' עליו. מכרו לו ביוקר, כמעט פי 2 מהמחיר

הנורמלי. אמרתי שזה כשר אבל מסריח. יקרן הייתי אומר על מישהו שמוכר ב-10-30% מעל הממוצע.

אבל 80% ? זה קצת מעבר לסתם יקרן.

את זה זכותו לפרסם, ורצוי שיודיע לבעל העסק לפני שהוא מפרסם כדי לתת לו צ'אנס לתקן את המצב, זה הכל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

Cerebral Cortex אם לפי טענתך הגישה של בעל העסק תקינה, וזה בסדר גמור, אז מה הבעיה לפרסם את זה?

חופש ביטוי לפה, חופש ביטוי לשם, אדרבה, שבעל העסק הנחמד יעמוד מאחורי העסקה שעשה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

לדעתי אם הוא יפנה לבעל העסק הוא סתם יעשה צחוק מעצמו.

בעל העסק לא רימה, לא עשק ולא עבד עליו. הוא פשוט תקע לו מחיר וידידנו הסכים.

לכל בעל עסק הזכות לקבוע מחיר ולכל צרכן הזכות לקבוע אם המחיר מתאים לו.

חד חלק ופשוט.

לפרסם בפורומים שבעל העסק יקרן- ברור ומקובל ואפילו מבורך. מעבר לזה אין מה לעשות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפי גישת פותח השרשור אז אני צריך לחזור לתחנת הדלק האחרונה שהייתי בה ולבקש החזר מיידי על ה קוקה קולה שקניתי מהם במחיר מופקע של 12 ש''ח כי גיליתי שברמי לוי זה עולה 5 וחצי ש''ח ! (או שלא...)

פורסם

אם לפי גרסתך 400~500 ש"ח, זה כמו 6.5 ש"ח, אז תנוח דעתך, השרשור הזה נפתח סתם, מה גם שאנחנו מדברים על בעל מקצוע שמנצל את חוסר הידע של בעל הרכב על מנת להתעשר בקלות.

וד.א. דיברו על לפרסם את שמו של בעל המקצוע, ולא בהכרח על לבקש ממנו החזר.

מה גם 2, שהנ"ל ואביו לקוחות קבועים שלו.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
שלום,

נסעתי היום לבצע איזון גלגלים כי היו לי רעידות.

בזמן החלפת הצמיגים הבחור הראה לי ששני צמיגים עם דפנות קרועים\מתפוררים. ותכלס הצמיגים כבר בני 4 שנים.

אז כדי לנסוע עם רכב בטיחותי הסכמתי להחליף צמיגים.

שלא כמנהגי, לא עשיתי סקר שוק. (כי אבא שלי המליץ על המקום...)

מדובר בזוג צמיגי קונטיננטל פשוטים 195/65/15 91H ContiEcoContact 3

הוא לקח לי 600 ש"ח על צמיג.

חזרתי הביתה ואני רואה ב-Tire4u.co.il שהצמיג הזה עולה 400 ש"ח.

האם אני יכול להחזיר לו אותם? יש משהו על צמיגים כמו שאפשר להחזיר מוצר תוך 14 יום?

:cry:

אין לך מה לעשות בעניין. זו טיפשות שלך שלא עשית סקר שוק וטיפשות של העסק שגבה סכום גבוהה מהרגיל, כי הנה אתה פה מתלונן על העניין. אולי תספר מה שם העסק?

תעדכן את אבא שלך שלא ימליץ יותר על העסק הזה.

פורסם

זכותו של הלקוח לפרסם כמובן אבל מפה ועד לאיים על בעל עסק ש"הנה אני הולך לעשות לך שם רע בגלל שאני הייתי פזיז" המרחק רחוק.

אני מניח שלאחר שנשמע את שם העסק חלק מהאנשים פה יאמרו שדווקא יש להם ניסיון טוב עם המקום. ההבדל בינם לבין פותח השרשור הוא שהם ביצעו סקר שוק ובאו מוכנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפי גישת פותח השרשור אז אני צריך לחזור לתחנת הדלק האחרונה שהייתי בה ולבקש החזר מיידי על ה קוקה קולה שקניתי מהם במחיר מופקע של 12 ש''ח כי גיליתי שברמי לוי זה עולה 5 וחצי ש''ח ! (או שלא...)

ההבדל הוא שאתה יודע כמה עולה קולה ומה המחיר ההגיוני לקולה (אני דרך אגב מחרים את כל ה-ילו ושות' בגלל המחירים שלהם). את מחירו של סוג צמיג מסוים ל-99% מהאנשים אין מושג מה המחיר הראוי. 600 שקל לצמיג זה לא מחיר מופרך, אך הוא מופרך לצמיג הספציפי הזה ואת הפער הזה, בין מחיר שנשמע הגיוני לצמיג לבין המחיר בפועל של הצמיג הספציפי, בית העסק ניצל. אף אחד לא אומר שמגיע ללקוח כסף בחזרה, אבל לעסק כזה מגיע שלא יבואו אליו לקוחות ולכן ראוי לפרסם את שמו.

אני די בטוח שאנשים כאן היו כותבים אחרת אם האישה שלהם הייתה חוזרת מהמוסך עם טיפול שמנים ומסננים לאלטו ב-2000 שקל כי "לה זה היה נשמע הגיוני, הרי טיפולים לרכב זה יקר".

פורסם
אני לא אומר שיש לו 'קייס' לתבוע אותו. זה מה שנקרא כשר אבל מסריח.

זכותו לבוא ולבקש החזר לפי מחיר השוק, וזכותו לפרסם באינטרנט שאותו צמיגאי יקר ולא מומלץ.

הצמיגאי צריך להחליט מה 'יעלה' לו יותר, שיקול שלו.

והפרסום הזה חשוב בדיוק כדי שאתה, כשתעשה סקר שוק פעם הבאה, תדע לא להתקרב למקום הזה. לא צריך את השרשור המיותר הזה כי: א. פותח השרשור לא ציין את שם העסק, ב. לצורך כך יש לא מעט אתרים ברשת אשר משווים מחירים ועושים זאת טוב יותר מהפורום (עובדה, גם פותח השרשור התשמש בהם, רק חבל שבדיעבד)

אשמח באם תסביר לי מה מסריח פה.

תכנס שניה ל-ZAP ותחפש מוצר מסויים, כל מוצר, לא משנה מאיזה סוג.

בדר"כ תגלה מגוון מחירים רחב, מהזול ביותר ליקר ביותר (ולפעמים בחנות היקרה ביותר המוצר עולה פי-2).

SO? זכותם!

אף אחד לא מכריח אותך לרכוש בחנות היקרה ביותר.

אם לא ביצעת סקר שוק לפני הרכישה אז יש סיכוי שתיכנס לחנות היקרה ביותר ותרכוש את המוצר (לאחר שתסכים על המחיר), אני לא רואה איך במקרה זה בעל החנות יצא רמאי/שקרן או שהעסקה "מסריחה".

נכון, הבחור יכול לפרסם כעת את שם העסק בכדי שאנו נדע ששם המחירים היקרים ביותר.

מצד שני, רובנו לא צריכים זאת מאחר ואנו צרכנים חכמים אשר בודקים את מחירי השוק לפני שאנו רוכשים ולא לאחר מעשה (ואז רצים להתלונן בפורום כלשהו על בעל העסק "הרמאי") כפי שעשה פותח השרשור.

• תוכן חדש...