Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

7 מקומות - לבטים קיומיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

זה זמן מה שאנחנו אחוזי ליבוט וחיבוט איזה רכב לקנות.

הצרכים: שני הורים + 4 ילדים (2 מהם בכסאות בטיחות), נוסעים בירושלים רבת המעלות והכבישים המשובשים

נסועה שנתית ממוצעת: 12000 ק"מ

רוב הזמן נוסעים ברכב רק 5 נפשות (בוקר, איסופים, חוגים)

מדי פעם נסיעת 6 נפשות (שבתות, טיול דו שנתי, חופש"ג)

כל הזמן חשבנו שאנחנו רוצים מאזדה 5

לאחרונה נקרתה לנו הזדמנות לקנות פורד גלאקסי ממשפחה עם הנתונים הבאים:

2008, יד 2, טיפולים במוסך יבואן, טסט לשנה, 75k קילומטר, מחירונה: 73K ש"ח

צריכה לבצע מספר תיקונים (כולל: מדחס מזגן, מעבה מזגן אחורי, תיקון דלת אחורית, משאבת הגה, חריטת צלחות).

בקיצור, אחרי תיקונים יעלה הרכב כ 60K ש"ח.

בבדיקה אמיתית של צריכת דלק עושה: בתוך העיר: 1:5 :brickwall: , מחוץ לעיר: 1:11 (סביר)

ולבסוף השאלה: בהתחשב בצריכת דלק זו, האם כדאי להשקיע עוד 30K ש"ח ולקנות מאזדה 5, יד 1, ק"מ נמוך בתקוה שצריכת הדלק שלה תהייה 1:7 (1:8 ?)

כמו כן התלבטות לגבי עלות תיקונים של פורד גלאקסי לעומת מאזדה, האם הפורד הוא "שור מועד" לקילקולים ידועים?

אנא סייעו לנו

ליבוט וחיבוט

פורסם

תרשה לי להמליץ לך על הונדה FR-V

6 מקומות ישיבה

3 קדימה 3 מאחורה

כאשא אין צורך ב 6 מקומות אז הכסא אמצעי מקדימה מתקפל

רכב מאוד מרווח בעלה צריכה דלק הגיוניות של 1/10 או 1/11

אין אותם הרבה למכירה

תקראנ את שירשור הזה לגבי גלקסי

ww.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441778&highlight=%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93+%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%99

פורסם

רק אתה יודע להחליט האם אתה מוכן לחיות עם עלות צריכת הדלק של הגלאקסי.

12,000 ק"מ לשנה זה לא הרבה ולכן בראיה כוללת תוספת העלות בעבור דלק בהתחשב בכלל העלויות אינה כה דרמאטית.

בשאר ההיבטים הגאלקסי רכב נפלא. מרווח, בטוח, נוח, מהנה לנהיגה.

די קשה למצוא כאלה.

לגבי כדאיות כלכלית של תוספת 30K ש"ח בעבור מזדה 5:

שים את הכסף בצד. במקום לאבד ערך על רכב יקר יותר ופחות טוב, תשמור כרית בטחון לעלויות תיקונים שאתה חושש מהם.

המאזדה 5 אינה מתאימה ל 4 ילדים עם 2 בוסטרים. הגלאקסי כן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הפורד תתן לך את הכי הרבה פח לשקל, אם זה מה שמעניין אותך.

אם אתה מחפש לחסוך כמה שיותר אז רנו לוגאן תהיה האלטרנטיבה הכי זולה (וגם כנראה הכי פחות בטיחותית) להסיע 6 נפשות (אפשר גם 7 אבל אז אין בכלל תא מטען).

אופציות נוספות שממליץ לך ללכת לבדוק: מיצובישי גרנדיס (קצת מיושן, דיי מרווח, מאוד אמין) או אם בא לך הרפתקאות אז קסארה פיקסו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בצע חיפוש בפורום על גלקסי.למיטב זכרוני יש פה בפורום בחור שקנה גלקסי חדשה והתלונן רבות על עלות הטיפולים והתיקונים הגבוהה.

אני דווקא מכיר שני בעלי גלקסי שמאוד מרוצים אחד קנה אותה חדשה מהחברה והשני קנה אותה ישירות מליסינג.שניהם 2008 אגב

חבר,אתה חופר

פורסם

אם תחפש ממש טוב תוכל למצוא פולקסווגן טוראן דיזל,7 מקומות,נוח,חזק וחסכוני מאוד,1:14,13 ממוצע,הבעיה היא למצוא אחד שלא היה מונית,אבל אם תמצא תקבל אחלה של רכב שעונה על הצרכים שלך,מה גם שיש את הC4 פיקאסו עם צריכת דלק של 1:10 בערך,אם תמצא אחת שמורה לא אמורות להיות בעיות אמינות,רק שיש לה את הגיר הרובוטי שבד"כ סביר אך ברכב הזה הוא לא כ"כ סימפטי.

פורסם

תודה רבה לכל העונים,

אין כמוכם!:mm_yeah:

באשר להצעות:

Frv - נהגתי עליה - המנוע שלה קצת עצל לטעמי. מכל בחינה אחרת זה באמת רכב ייחודי.

מיצובישי גראנדיס - אשתי לא מוכנה בגלל התאונה בטבריה. (שנאמר: לא רציונאלי ולא במקרה)

סיטרואן - שומר כיסו ירחק.

הגלאקסי - נראה לי שצוברת עדויות על בעיתיות בתחום אמינות המיזוג.

שוב תודה לכולם - תבורכו מפי עליון!

פורסם

מצבי דומה לשלך.

בדר"כ רק 5 (1 בבוסטר) + נוסע שישי מידי פעם.

אני נוהג על ה-5, ליסינג עם 100K ק"מ ויש לי רק מילים טובות על הרכב.

הוא אמין מאוד. בתקופה האחרונה הוחלפו תושבות מנוע וגומיות במערכת ההיגוי. מלבד זה (שזה לא 'עצר' את הרכב) הרכב מרגיש ונוסע כמו רכב חדש. חוץ מזה אפס תקלות.

צריכת הדלק היא בנסיעה עירונית זורמת 1:9 עם 100% מזגן, לא מעט לא נורא... נסבל.

יש לה יתרון של דלת הזזה (שהוא גם חיסרון, בגלל הסכנה שבו).

אני משוכנע שהפורד יותר טובה ממנה ברוב הפרמטרים, כנראה שנופלת ממנה בצריכת הדלק ובאמינות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הטוראן הוא לא ממש אופציה (לדעתי) כי רוב האנשים מחפשים מכוניות שקל למצוא (ולא יקר לרכוש)

טוראן כרגע יש בלוח מכל השנים כ-12 מכוניות מהן 3 מוניות ועד כמה עם קילומטראז' אסטרונומי. ועל האחת או שתיים שבאות בחשבון מבקשים מחירים לא ריאליים.

לעומת זאת מוצעות למכירה כ-250 מאזדה 5 משנת 2008 בלבד - כאשר המחירים של רבות מהן נמוך להפליא בשל ההיצע הגדול.

גם מהסיטרואן פיקאסו C4 משנת 2008 מוצעות כ-100 מכוניות במחירים נמוכים אף יותר מאלה של המאזדה.

אני חולק על דעתו של פותח השרשור לגבי אמינותה ועלות האחזקה של הסיטרואן.

הדבר היחיד שאולי בעייתי בה הוא הגיר הרובוטי שלחלק מהנהגים לוקח קצת זמן להתרגל אליו, נכון, יתכן שאחרי 150000 של נסיעות עירוניות ייהי צורך להחליף מצמד - זו עדיין לא סיבה לפסול את הרכב. ( שאגב די חסכוני בשל הגיר הרובוטי שהוא מצוייד בו)

לסכום:

1) מבין השתיים שהצעת נראה לי הגיוני יותר ללכת על המאזדה 5 (במיוחד אם אתה זקוק בשוטף רק ל-6 מושבים)

2) אם אתה פותח את הרשימה - הייתי שוקל ברצינות את ה-C4 פיקאסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני חושב שבירושלים הגיר הרובוטי של הסיטרואן יהיה בלתי נסבל בגלל זינוקים רבים בעליה ותמרונים צפופים.

אם תבחר לבוותר על הפורד ולהגדיל את התקציב אני חושב שבמקביל ל-5 כדאי לבדוק גם את טויוטה וורסו שהוא מעט קומפקטי יותר אבל חסכוני יותר.

שבת שלום.

פורסם

אצלנו יש מאזדה 5 2007 ואנחנו מרוצים ממנה לגמרי ועכשיו רוצים לשדרג אותה ל 2009/10 ופרסמתי מודעה בפורום בשביל למכור אותה.

אם אתה רוצה,תתקשר ונדבר.......

פורסם

תודה על ההצעה

הייתי שוקל זאת ברצינות וגם ראיתי אחת שמורה מאוד במרכז שנת 2007

אבל ב 2008 לאחר שינוי דגם, הכניסו:

א בקרת יציבות

ב ebd

ג גיר שונה עם 5 הילוכים קדימה (חסכוני יותר? מקווה)

בהצלחה במכירה !

• תוכן חדש...