Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
ומה עם מד"א, סעד ועזרה לקשישים, מורים, גם שם יש עודף מתנדבים שעושים כלום בפיתה?

וכי למה שלא יצטרפו ויתרמו היכן שכן צריך?

המתווה הנכון צריך להיות חובת גיוס לצבא *או* שירות לאומי.

ומי קובע מי ילך למד"א, יישן בבית של ההורים כל יום ויוכל לעבוד או ללמוד בזמנו הפנוי ומי יגרז פטמות של משאיות ריאו במשך 3 שנים במרחק 4 שעות נסיעה מהבית?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
אדום.

קודם כל תרשה לי להתנצל בפני כל מי שאמר לך, עליך, או לידך - שאתה בבון. אבל תרשה לשמור את ההתנצלות הזו לתנאי שתסביר למה כן הצבעת מחל. אם יש לך סיבות הגיוניות (לך. הן לא צריכות להיות הגיוניות לי) - בכיף. אם לדעתי הן לא הגיוניות אני אנסה לשכנע אותך אחרת, כי זה הטבע האנושי, אבל לעולם לא אקרא לך או לשכמותך בבון.

אממה, כשאתה רואה שמראיינים את האנשים שבאו לנאום של ביבי בערב הבחירות, ואתה רואה שבין המרואיינים יש פשוט יותר מדי טיעונים של "לדחוף לשמאלנים אצבע בעין", "אתם מתעללים בנו כל השנה (אחי, יש בחירות פעם ב-4 שנים ו"אתם" בשלטון כבר 12 שנה ברצף...) אנחנו מתעללים בכם יום אחד", או הפנינה שאני הכי אהבתי - "משקרים במדגם - בקלפי מצביעים ליכוד ולמדגם אומרים שהצבענו כחול לבן" (אז איך קיבלתם במדגם יותר מאשר בתוצאות האמת?)"

ויותר מזה, אתה רואה ושומע באמת שנאה אמיתית ויוקדת כלפי כל מי שלא חושב כמוהם, שמובילה אפילו לא לרצון בכלל שיהיה להם טוב, אלא רק שלצד השני (שחי איתם מעבר לרחוב) יהיה יותר רע - כמו בבדיחה על הג'יני והעיניים - אתה לא יכול שלא לקבל את הרושם שוואלה, אלה חבורה של (ותסלח לי על הקיצוניות) אימבצילים רפויי שכל שביבי פשוט מסובב על האצבע הקטנה בכך שהוא מציג את עצמו כאביר שלהם, כשבפועל כל מה שהוא עושה זה להיות אונר"א - לשמור אותם במצב שהם ימשיכו להזדקק לו תוך צעקות על כך שהוא מנסה לעזור להם ולא נותנים לו.

כל מי שמעלה פוסטים מהסוג, כאן ובפייס, אומר בעצם דבר אחד. אתם (תושבי שדרות/פריפריה/בוחרי ימין בכללי) ראוים לתמיכה ולהזדהות כל עוד אתם מקבלים את דעתי. אני (שלא נמצא במקומכם ולא חי בשוטף את הדילמות שלכם) בטוח שאני יודע יותר טוב, ואתם סתומים ונחותים. לכן אם אתם (נייטיבס/שחורים/ימניים/פריפריאליים) לא פועלים בדרך שבה אני סבור שעליכם לפעול (בלי שאני באמת מבין מה עובר עליכם), אני מסרב לתמוך בכם. וזה באמת די פשוט.

לא. לא לא לא. כל מי שמעלה פוסטים כאלה אומר בפירוש - שאם אתם מתלוננים על משהו, ויש לכם את האופציה לבחור במשהו אחר, ואתם לא בוחרים במשהו האחר הזה (ושיהיה מצידי ליברמן או ש"ס), אז על מה אתם מתלוננים? אף אחד לא אומר כן לבחור מרצ כי רק קשתות בענן וחדי קרן ידועים באפקטיביות שלהם נגד טילים - אלא לא להתלונן כשהם מכניסים את עצמם לתוך הסיטואציה הזו.

והטענה היא לא כלפי "כלללל" תושבי הדרום/בוחרי ימין - זאת סתם התקרבנות. אני בוחר ימין ומזדהה עם האמירות האלה על מלא, אלא - שוב, בפעם השלישית - כלפי ממליכי השלטון שכבר עשור במקרה הטוב לא רוצה לשפר את המצב שלהם, ובמקרה הרע אומר במוצהר ש"אז מה שירו טיל על אשקלון".

חברים

יקרים

קצת צורם כל העליהם החרדי פה. הכי כיף להרגיש חכם מאחורי המקלדת ולחזור על המנטרות השחוקות שנותנות לך להרגיש אינטלגנט ומשכיל. בפרט שאין מי שיענה.

אני ברשותך לא אצטט את כל ההודעה שלך, אין מספיק נייר על השרת :)

העליהום הוא לא על החרדים - אני מכיר הרבה חרדים, עבדתי עם חרדים, שרתתי בצבא עם חרדים, ודיברתי עם חרדים שעות. חרדים, כמו כל קבוצה, הם לא הומוגניים, יש שם אנשים מדהימים (כמו בכל קבוצה אתנית/מגדר/עם/וואטאבר) ויש שם טפילים. העליהום הוא על הנציגים שלהם, שדואגים דווקא לאותם טפילים. אני חושב שאנשים צריכים להישפט על פי האיכויות שלהם, לא על פי איזו הגדרה שמישהו החליט לפני אי אילו מאות/אלפי שנים. אבל הביקורת תמיד נעשית כלפי קבוצות בהן יש ייצוג לאותה תופעה שמבקרים - לכן כשאומרים שהחרדים הם XYZ, צריך להבין שמתכוונים לאותם חרדים שהם באמת XYZ (חוץ מכל מיני אידיוטים קיצוניים שגם אם יראו משהו שהם לא אוהבים אצל אדם אחד שמשתייך למגזר כלשהו, אוטומטית כל המגזר הוא "כזה") ולא לאלה שהם לא.

בדיוק כמו שמבקרים את ה"שמאלנים", "ביביסטים", "משיחיים". רובם ממש סבבה, פשוט יש קבוצות לא קטנות של אידיוטים שמקצינים את השיח ומתהדרים בהיותם חרדים/שמאלנים/ביביסטים/משיחיים, ובעצם כך ממאיסים את הצדדים האחרים על כל המחנה שלהם. ואז אנשים כמוך צריכים לבוא לשרוף זמן ולנקות את החרא שהם משאירים. שזו אחלה אנלוגיה למדינה שלנו ואחלה משפט לסיים בו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אתם משעממים.

די כבר עם הבכיינות הזאת למה אני למה אני.

למה ככה.

לפני 70 שנה עשו טעות, קיבעו אותה וזה מה יש.

לא תצליחו לגייס עשרות אלפים שלא רוצים להתגייס. בטח ובטח לא לשירות קרבי.

הגישה הזאת של חוסר פרגמטיות, אגו ו"לא לצאת פראייר" זה מה שהורס כאן כל חלקה טובה.

אני מקווה שהתחייסת אלי בתגובה הזאת, כי אני אשמח שתסביר לי איך הצעת שני רעיונות לפני שאני מתבכיין היא חוסר פרגמטיות.

"למה ככה" ו"כי לפני 70 שנה קיבעו וזה מה יש" זה אחלה שיטה להתקדם לאנשהו בחיים.

ושוב, אמרתי - אני לא רוצה לגייס אותם, אני רוצה שיועילו לחברה איכשהו. לא רוצים לגרז פטמות של ריו או להירקב בפילבוקס שבוע? תוכיחו לי שתועילו לי (כמדינה וחברה) יותר במקום אחר. ולפני שאתה רץ ל"זה יהפוך לצבא של עניים שאין להם ברירה אחרת" - אז א', ככה בדיוק בנוי הצבא הכי חזק בעולם, וב' - אני לא קובע את הקריטריונים ל"תרומה למדינה", זה יכול להיות מבחינתי גם כישורי נגרות, נגינה על מפוחית, או הוראה.

ואתה יודע מה, בוא גם בשביל להוסיף טוויסט לעלילה, נשנה כל שנה את הקריטריונים של ה"מבדק" הזה. נעשה סוג של "מקצועות נדרשים" - צריכים אחיות? כל מי שיכול לעבור את ההכשרה, יקבל פטור מהצבא. שנה הבאה צריכים נהגי אוטובוס? אותו דבר.

מסכים איתך שבמתכונת הנוכחית אנחנו נדפקים, אבל האם אתה מוכן לשלם עוד מיסים כדי שיהיה אפשר להתאים את הצבא לשירות של חרדים (או מוסלמים)? כלומר להידפק יותר כדי שזה שעד עכשיו זה שנדפק פחות, ידפק עוד קצת בשם השוויון?

ציטטתי את ההודעה שלך במטרה להסביר לך איך אפשר להרוויח מתוכנית כזו במקביל לתשלומים על ה"התאמה", אבל בטעות נפלט לי בפסקה האחרונה של התגובה לכמגיא. אני מוכן לשלם עוד מיסים ל-X כשאני יודע שאני ארוויח מכיוון Y. בסופו של דבר זה משחק סכום 0 (או משחק סכום מינוס 3.5% אם שואלים את כחלון) והשאלה היא פשוט לאן אתה מפנה את התקציבים ומאיפה אתה מצפה לקבל את התמורה להם. זה לא נכון להסתכל רק על ההוצאות.

פורסם
ומי קובע מי ילך למד"א, יישן בבית של ההורים כל יום ויוכל לעבוד או ללמוד בזמנו הפנוי ומי יגרז פטמות של משאיות ריאו במשך 3 שנים במרחק 4 שעות נסיעה מהבית?
מי שהיום קובע מי ירוץ בג'בלאות ויעשה שמירות 8-8, ומי יפעיל ממטרות או יסדר דפים במדפסת. מה ההבדל?

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

הצבא עצמו, לפי קריטריונים של יכולת (רפואיים, פסיכוטכניים, סוציאליים יכול, לא השתייכות עדתית או דתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מי שהיום קובע מי ירוץ בג'בלאות ויעשה שמירות 8-8, ומי יפעיל ממטרות או יסדר דפים במדפסת. מה ההבדל?

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

אין שום הבדל - זאת בדיוק הנקודה. שוויון לא יהיה אף פעם, גם אם תכריח את כולם להתגייס/להתנדב. זה לא פותר שום בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יהיה שוויון, לא צריך להיות שוויון, ואף אחד לא מבקש שוויון. צריך הגינות של הממשלה כלפי התושבים, ושל התושבים כלפי המדינה.

כזה:

IISC_EqualityEquity.jpg

פורסם

מה, שיווין כזה שהמשפחה השחורה צופה במשחק הבייסבול על ארגזים מחוץ לאיצטדיון?

:-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

ושוב, אמרתי - אני לא רוצה לגייס אותם, אני רוצה שיועילו לחברה איכשהו. לא רוצים לגרז פטמות של ריו או להירקב בפילבוקס שבוע? תוכיחו לי שתועילו לי (כמדינה וחברה) יותר במקום אחר. ולפני שאתה רץ ל"זה יהפוך לצבא של עניים שאין להם ברירה אחרת" - אז א', ככה בדיוק בנוי הצבא הכי חזק בעולם, וב' - אני לא קובע את הקריטריונים ל"תרומה למדינה", זה יכול להיות מבחינתי גם כישורי נגרות, נגינה על מפוחית, או הוראה.

ואתה יודע מה, בוא גם בשביל להוסיף טוויסט לעלילה, נשנה כל שנה את הקריטריונים של ה"מבדק" הזה. נעשה סוג של "מקצועות נדרשים" - צריכים אחיות? כל מי שיכול לעבור את ההכשרה, יקבל פטור מהצבא. שנה הבאה צריכים נהגי אוטובוס? אותו דבר.

רעיונות שלך מנותקים לחלוטין מהמציאות ומהבנה בסיסית כיצד פועלים בני אדם.

אף אחד לא יגייס אותם בכפייה. אף אחד לא ישלח אותם לשירות לאומי בכפייה. אף אחד במשטר דמוקרטי לא יקבע קריטריונים של "תרומה למדינה".

שמור את הצעות ייעול שלך לקים ג'ונג און.

לא יהיה שוויון, לא צריך להיות שוויון, ואף אחד לא מבקש שוויון. צריך הגינות של הממשלה כלפי התושבים, ושל התושבים כלפי המדינה.

אני שירתתי שירות מלא ולא פשוט כלל. אני לא מוכן שיבזבזו כספים על הגיוס חרדים.

למה אתה לא מגלה הגינות כלפי? אני לא תושב מדינה? אני גם משלם מיסים בפעם האחרונה שבדקתי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

ברור, לא מגייסים אף אחד בכפיה, רק אם יסרבו, שילכו לכלא כמו אזרח חילוני שמסרב.

וזה לא בהכרח ביזבוז כסף. אם הם יחסכו הזמנה מילואים כדי לעשות תעסוקות, אז אולי זה אפילו יחסוך כסף. מצד שני אם הסכם טראמפ יעבור, אולי נוכל לעבור למודל של צבא מקצועי ולצמצם אותו משמעותית. כי אז לא נצטרך פעילות מבצעית בהיקפים כמו שיש היום.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם (נערך)

קודם תצליח לגרש 50 סודנים מהתחנה המרכזית החדשה.

אחר כך נראה אותך מגייס בכפייה עשרות אלפי חרדים בגיל גיוס.

חצי מהערים במדינה יעלו בלהבות.

לפני 70 שנה עשו טעות שנתנו פטור משירות צבאי למגזר החרדי.

הרכבת הזאת יצאה מהתחנה. אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.

לדוגמא נתניהו קיצץ קצבאות וכתוצאה מכך נשים במגזר החרדי יצאו לעבוד. בלי משטרה ובלי מעצר עריקים.

אני עובד עם חרדים בעולם מיסוי אמריקאי. אני שומע על הקשיים הכלכליים שלהם. אני שומע על יותר ויותר חרדים שפונים להייטק במטרה לפרנס את המשפחה יותר טוב.

מדובר בתהליך ארוך שיקח שנים ועשרות שנים, אבל לטווח ארוך השילוב יהיה הרבה יותר בריא.

שילוב באמצעות brute force אף פעם לא עבד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

האגו הבלתי נסבל מצד הפוליטיקאים שמיצגים את החילונים, מוציאה אותי מדעתי.

לפיד אמר שהוא נכנס לפוליטיקה בשביל הציבור שלו. מאז שהוא באופוזיציה, ועושה מריבות עם נתניהו, החרידים לא רק שהחזירו את המצב לקדמותו (מאז שלפיד היה בממשלה, הוא שינה חוקים מסוימים לטובת שוויון בנטל), אפילו החרידים רוצים עוד יותר.

רק עכשיו נפל לי האסימון הזה, שבחרתי איש ציבור כי הוא הבטיח שיטפל בבעיות שלי, ובמקום זה הוא ימרר את החיים של הפוליטיקאים באופוזיציה. אז שימרר ויצעק, ויגיד כמה המצב רע. רק שיזכור, שמי שהחליט להגיע למצב הזה הוא ואך הוא.

פורסם (נערך)

ואגב, ימין/שמאל מדיני נוגע לכולם. זה שלא נופלים עליך טילים עכשיו לא אומר שאתה לא מושפע מזה.

התקופה הכי מפחידה מבחינתי הייתה פיגועי ההתאבדות.

ברור לי שיש השפעה בטחונית אבל לא כמו בימים עברו.

בימים אלו, בואו נודה באמת מי שבאמת מושפע מזה או עשוי להיות מושפע מזה בצורה חדה הם תושבי הדרום/עוטף עזה, תושבי ההתנחלויות תושבי הצפון ותושבי ירושלים/ירושלים המזרחית.

ביום פקודה למיטב הבנתי, האויב יכול להגיע לכל נקודה ונקודה במפה. בתרחיש היום-יומי השוטף ולא במצב מלחמה האיזורים שציינתי הם אלו שסובלים הכי הרבה.

ועם מידת ההרתעה של הממשלה הנוכחית+ממשלות העבר כנראה שלא הייתי שמח לגור במקומות הללו.

להבדיל מהתנחלויות, שכאן אי אפשר לבוא בטענות לאף אחד מלבדך עצמך בו ברגע שאתה חי ביודעין צד אל צד עם עם שהוא לא בדיוק החבר הכי טוב שלך.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
קודם כל תרשה לי להתנצל בפני כל מי שאמר לך, עליך, או לידך - שאתה בבון.

...

אתה מתנצל בפניהם? או בשמם?

:wink:

פורסם

מדוע שכחלון וליברמן לא יחסמו את ביבי ויקימו קואליציה עם גנץ וכל השאר? הרי ישיבה עם ביבי רק אכלה אותם ובטח בבחירות הבאות הם ביכלל יעלמו אם ימשיכו כמו עד עכשיו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...