Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלק מהציבור החרדי הם אנטי ציונים מובהקים. חלק על התפר.

לא חסר חילונים אנטי ציונים מובהקים. פשוט קשה יותר להגדיר אותם כי הם למדו לכתוב כמה שורות קוד ב-JAVA, מצאו עבודה בסטארט-אפ ומתלבשים כמו דוש-הייטקיסט-תל אביבי טיפוסי אז זה פחות in your face. אבל זה בהחלט קיים ובמספרים לא נמוכים כלל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

אם כבר מדברים על הגדרות, אני לא בטוח שכולנו מגדירים "ציוני" באותה צורה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

גנץ הוא חלופה ראויה לביבי, אבל הוא בפירוש לא מפלגת שמאל!

אם גנץ לא שמאל אז הליכוד לא ימין.

מפא"י ההיסטורית, שגוש השמאל כל כך מתהדר בה - זו של בן גוריון, לוי אשכול, משה שרת, משה דיין ואחרים - רחוקה מאוד ממה שקוראים לו היום שמאל. אפשר למצוא בקלות סרטונים בהם בן גוריון מציג עמדות דומות מאוד לאלה של נתניהו היום.

אלדד יניב צייץ על זה יום אחרי הבחירות, קרא לחשבון נפש בגוש השמאל וציין ש-"נשבר המיתוס שאם נתחפש למרכז לא ישימו לב שאנחנו מזוייפים" (קישור לציוץ). אני מסכים מאוד עם ההבחנות שלו בציוץ הזה - הבוחרים אינם טיפשים והם יודעים לזהות מה עומד מולם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לדעתי אנטי ציוני אמיתי לוקח את הדברים שלו, עושה רילוקיישן, שורף את הדרכון הכחול, ולא מסתכל אחורה.

אם אתה עדיין פה, אבל בוכה כמה המדינה ח#א, כמה מקפחים את הפלסטינים, אבל עושה את זה ממקום כלשהו במדינת תל אביב או ישראל, תוך זה שאתה עדיין משתמש בשירותים שהשלטון הציוני המרושע נותן לך, אתה עדיין לא אנטי ציוני. אתה סתם דוש שחושב שהוא שונה, מתוחכם, ציני ומגניב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אלדד יניב צייץ על זה יום אחרי הבחירות, קרא לחשבון נפש בגוש השמאל וציין ש-"נשבר המיתוס שאם נתחפש למרכז לא ישימו לב שאנחנו מזוייפים" (קישור לציוץ). אני מסכים מאוד עם ההבחנות שלו בציוץ הזה - הבוחרים אינם טיפשים והם יודעים לזהות מה עומד מולם.

אפשר לחשוב שאלדד יניב מנהל את אסטרטגיית הבחירות של כל גוש המרכז-שמאל. הרי הכל מתוכנן מראש, גנץ, לפיד, זנדברג ואיימן עודה (שלא לדבר על טיבי ובוגי) יושבים ומתכננים מי מתחפש לימין ומי נשאר שמאל גאה.

אני מסכים איתך

פורסם

לא חסר חילונים אנטי ציונים מובהקים. פשוט קשה יותר להגדיר אותם כי הם למדו לכתוב כמה שורות קוד ב-JAVA, מצאו עבודה בסטארט-אפ ומתלבשים כמו דוש-הייטקיסט-תל אביבי טיפוסי אז זה פחות in your face. אבל זה בהחלט קיים ובמספרים לא נמוכים כלל.

או שאולי הם לא קיימים כקבוצה כזו גדולה?

נכון.

כמו שגם לא כולנו מגדירים יהדות באותה צורה.

ואני חוזר על מה שאמרתי קודם: עם כל הכבוד לאפולוגטיקה, ולחרדי וחצי שלמישהו פה יצא לעבוד איתו, ברור שיש אנטי ציונים חילוניים, ויש כאלו שפחות לא איכפת להם מהפטריוטיזם והלאומיות. יש ויש. אבל העובדה בשטח היא שאפילו מוך החרדים שכן מצביעים (וחלק מאלו שלא הם אנטי ציוניים) מאות אלפים מצביעים לשתי מפלגות שמקדמות אורח חיים מאוד שונה.

הטענה שיש כאלו שמשתלבים בכלכלה החילונית וכו' היא נחמדה. אבל יש גם סודנים שמשתלבים בכלכלה הישראלית, חלקם אנשים נורא נחמדים. אז מה?

שוב, אנחנו תקועים. זה לא שיש כאן משהו אופרטיבי לעשות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מפא"י ההיסטורית, שגוש השמאל כל כך מתהדר בה - זו של בן גוריון, לוי אשכול, משה שרת, משה דיין ואחרים - רחוקה מאוד ממה שקוראים לו היום שמאל. אפשר למצוא בקלות סרטונים בהם בן גוריון מציג עמדות דומות מאוד לאלה של נתניהו היום.

אלדד יניב צייץ על זה יום אחרי הבחירות, קרא לחשבון נפש בגוש השמאל וציין ש-"נשבר המיתוס שאם נתחפש למרכז לא ישימו לב שאנחנו מזוייפים" (

קישור לציוץ

). אני מסכים מאוד עם ההבחנות שלו בציוץ הזה - הבוחרים אינם טיפשים והם יודעים לזהות מה עומד מולם.

מפא"י רחוקה ממה שקוראים לו היום "השמאל", ובהתאם, גם אם גנץ (מי בכלל יודע מה הדעות שלו?) ננחיח מעריץ את בן גוריון, זה לא הופך אותו לאיש שמאל.

המפה הפוליטית בארץ השתנתה מאז שאמרו כן לזקן. אז בהתאם, לא כל מי שנמצא שמאלה מהליכוד הוא שמאל. גם אם המנהיג אמר אחרת. או אישתו צורחת על כתבים דתיים אחרת.

וזה בלי להכנס להבדלים בין שמאל כלכלי לשמאל מדיני לפופוליזם לכל דבר אחר.

פורסם

עדיין מפמפמים פה את ענייני השמאל ימין, בזמן שמעשית החלוקה הזאת היא רק ברמת הכותרת ואין מאחוריה כלום.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
או שאולי הם לא קיימים כקבוצה כזו גדולה?

הטענה שיש כאלו שמשתלבים בכלכלה החילונית וכו' היא נחמדה. אבל יש גם סודנים שמשתלבים בכלכלה הישראלית, חלקם אנשים נורא נחמדים. אז מה?

שוב, אנחנו תקועים. זה לא שיש כאן משהו אופרטיבי לעשות.

או שאולי יותר קשה לנו לזהות אותם כי הם לא לובשים "מדים".

אתה באמת חושב שניתן להאכיל 7 פיות על גרוש וחצי שמקבלים מביטוח לאומי? לדואג ל-7 דירות ל-7 ילדים? יודע כמה עולה לשכור דירה בירושלים? כמו בתל אביב. בשכונות מסוימות אפילו יותר למ"ר.

המגזר החרדי עובד. זו עובדה. אחרת הם היו מתים מרעב. כאשר יוצאים לשוק העבודה נחשפים לטכנולוגיה, ערכים אחרים ודעות שונות.

אגב מעניין שכולם כל כך חרדים מהכספים שהולכים לציבור החרדי, אבל מתעלמים לחלוטין מהעובדה שהמדינה מחוייבת למאות מיליארדי שקלים פנסיה תקציבית.

זה לא מדאיג אותך? למה אף אחד לא מדבר על זה?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

מה זה חילוני אנטי ציוני בשבילך? כי אם זה כולל אנשים שלא מאמינים שארץ ישראל שייכת לעם ישראל מתוקף הבטחה אלוהית, כנראה תמצא אפילו פה לא מעט כאלה. אבל אם זה מישהו שחושב שאין שום הצדקה למדינה יהודית (כלומר, אחת שיש בה רוב יהודי ואת חוק השבות, בתור שני אלמנטים עיקריים), כנראה שתמצא פחות.

אני מסכים איתך

פורסם

לא קשור למדים. קשור לדפוסי הצבעה, ולהבדלים תרבותיים עמוקים.

אתה באמת חושב שניתן להאכיל 7 פיות על גרוש וחצי שמקבלים מביטוח לאומי? לדואג ל-7 דירות ל-7 ילדים? יודע כמה עולה לשכור דירה בירושלים? כמו בתל אביב. בשכונות מסוימות אפילו יותר למ"ר.

מה זה שייך למה שאני אומר? אני לא טוען שכל החרדים לא עובדים. אני טוען שזה לא הופך אותם לדומים יותר לשאר הישראלים.

אגב מעניין שכולם כל כך חרדים מהכספים שהולכים לציבור החרדי, אבל מתעלמים לחלוטין מהעובדה שהמדינה מחוייבת למאות מיליארדי שקלים פנסיה תקציבית.

זה לא מדאיג אותך? למה אף אחד לא מדבר על זה?

אני לא מודאג מהכסף שהולך לציבור החרדי. אני מודאג מכך שתפיסת ההגדרה העצמית שלהם שונה באופן קיצוני משלי.

כל הרעיון של מדינת לאום הוא שיש קבוצה מספקית נרחבת של אנשים שתופסת את זכות ההגדרה העצמית שלהם בצורה דומה. זה לא המצב עם החרדים, בדיוק כמו שזה לא המצב עם הערבים. זה הכל.

זה שהם מגרשים אישה מקלפי בבני ברק, סוגרים שכונות שלמות בערים שונות, מנהלים מאבקים אלימים כדי להשתלט על ערים שלמות, מנסים למנוע עבודות חיוניות אפילו במרכז ת"א - זו הבעיה. וזה שחלק מהם עובדים בהייטק זה באמת מרגש. החברה שאני עובד בה מעסיקה גם צוות תמיכה בפיליפינים. אז מה?

פורסם

פרופסורית באוניברסיטה העברית גירשה חיילת מהרצאה. נראה אותך לובש חולצה עם הדפס "ליכוד" בתל אביב. מה יקרה לי אם אני אבקש מהדושים התל אביבים לא להרעיש בשבת? יתחשבו בי או ישלכו אותי לאלף לעזאזל?

פורסם
נראה אותך לובש חולצה עם הדפס "ליכוד" בתל אביב. מה יקרה לי אם אני אבקש מהדושים התל אביבים לא להרעיש בשבת? יתחשבו בי או ישלכו אותי לאלף לעזאזל?

על מה לעזאזל אתה מדבר?!? אי פעם מישהו הפריע למישהו ללכת עם חולצה של הליכוד בת"א (או בכל מקום אחר)? מאיפה המצאת את זה?

מצד שני, שלח נשים בלבוש לא הכי צנוע בעולם (נניח, חולצה קצרה) להסתובב בשכונה חרדית, ותחזור לספר לנו איך היה (אם תחזור).

לגבי רעש, לא מכיר מי יודע כמה מוקדי רעש בת"א, אבל מבטיח לך שגם ערסים שעושים מסיבה עד 2 בלילה (אפשר לחשוב כמה כאלו יש בת"א) וגם דתיים שעושים תהלוכה להכנסת ספר תורה (כן, אפילו בת"א) עושים מלא רעש, ואף אחד מהם לא יחשוב להפסיק, אפילו אם זה יפריע לך.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
פרופסורית באוניברסיטה העברית גירשה חיילת מהרצאה.

הא?

נראה אותך לובש חולצה עם הדפס "ליכוד" בתל אביב.

כן, זה מאוד מאוד מסובך. מבזק חדשות: הצביעו כאן יותר אנשים לליכוד מאשר למרצ.

מה יקרה לי אם אני אבקש מהדושים התל אביבים לא להרעיש בשבת? יתחשבו בי או ישלכו אותי לאלף לעזאזל?

וזה קשור ל...מה בדיוק? מעבר לזה שזו אנלוגיה סופר צולעת (נניח שיש חרא אנשים שיריעשו כל שבת גם אם תבקש מהם להיות בשקט בין 2 ל-4. אתה רואה אותם מקימים מפלגה שמבקשת לכפות מסיבה עצומה בכל שבת בצהריים על כל ישראל?)

סורי, אני לא מבין מה אתה רוצה. אתה חושב שאין פערים תרבותיים קיצוניים בין החרדים לשאר? בסדר נו. נאיבי כמעט כמו להאמין באחווה אפשרית ביו יהודים לערבים, אבל לגיטימי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

הבחירות האלו ללא קשר לאיזה צד היה הולך הניצחון הן הפסד לרוב העם. גם אם גנץ היה נבחר הדבר היחיד שהיה משתנה זה המגזר שיסחט את מרכיב הקואליציה.זה הכל. רוב העם בחר בליכוד ובכחול לבן.האופציה הטובה ביותר לרוב העם היא ממשלת אחדות(למרות שלא נראית ריאלית במיוחד).כל דבר אחר הוא בגדר אותו הדבר+ שינוי קל במגזר הסוחט.

• תוכן חדש...