Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה הוגנת רק אם כולם שווים זו תפיסה שאולי נכונה בחברה קומוניסטית - בה כולם הם שטאנץ אחד של השני, לאף אחד אין כישורים מיוחדים, ואם מחר וסילי מת כי הוא עבר 18 שעות ביום, כעבור שעה יבוא ארתור ויחליף אותו, והקטר הקומוניסטי ימשיך לדהור.

התפיסה הקומוניסטית לא אמרה שכולם שווים מבחינת יכולות, אלא שכל אחד תורם כפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו, כאשר מנגנוני השלטון אחראים על הקצאת המשאבים, לפי טובת החברה. קדמה באמצעות תכנון.

בחברה נורמלית מבינים שאין שני אנשים שווים ויודעים לנצל את כוחו ויכולותיו השונים של כל אדם כדי לקדם את החברה בכללותה למקום טוב יותר. מה שנקרא - התמקצעות.

1. מה זה "נורמלי"?

2. מי "מנצל את כוחו ויכולותיו של כל אדם"? מי מקדם את החברה? מי בכלל קובע מהי קדמה ומהו מקום "טוב יותר"? כל הז'רגון הזה מתאים יותר לחזון הקומוניסטי, כפי שתיארתי אותו למעלה, מאשר לחזון הקפיטליסטי.

רעיון ההוגנות הוא לתת לכל אחד להתמקצע במה שהוא יתרום הכי הרבה

מה שהוגן זה שהאדם יתמקצע היכן שהוא יתרום הכי הרבה לחברה?!

זהו רעיון קומוניסטי, לא קפיטליסטי ובטח לא דמוקרטי. בדמוקרטיה אתה מתמקצע במה שאתה בוחר.

אין פה בחירה חופשית.

אתה חשוב שזה הוגן?

כי אם בכל רגע נתון יש רשימת מקצועות נדרשים שיותר חשובים מלהיות חייל, ויש מישהו שיכול להיות טוב בהם - זה מקדם את המדינה מצד אחד, ונותן לאנשים הזדמנות להתמקצע במה שהם טובים בו. לקחת את כל האנשים, לגלח מהם את הזהות שלהם, ואת הכישורים שלהם, וליצוק את כולם לאותה תבנית של "חייל" - זה ה"כולם שווים" שלך, וכמו שאתה מבין, זה לא עובד מי יודע מה.

בקיצור, אתה מתאר קומוניזם (הפניית פרטים בחברה למקצועות הנדרשים, לפי מיפוי היכולות שלהם ודרישות החברה) ומה שאתה טוען שהוא קומוניזם, את זה לא טען אף אחד אף פעם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם

וזה הסגנון חיים שאני מנסה להשאיף את עצמי אליו, חוץ מהקטע של הדת. לבנות את עצמי בתור אדם שלם עם עולם פנימי עשיר, מאשר לסתום את הריקנות הפנימית עם קניית שיט יקר שלא צריכים, או טיולים בחו"ל בשביל הסלפי באינסטוש.

אתה מניח פה שמי שקונה שיט יקר שלא צריכים או מטייל בחו"ל הוא "סותם את הריקנות הפנימית" - שזה קשקוש בלבוש.

גילוי נאות: הכותב קונה שיט יקר שהוא לא צריך ומטייל הרבה בחו"ל, ואין לו שום ריקנות פנימית.

גנץ הוא חלופה ראויה לביבי, אבל הוא בפירוש לא מפלגת שמאל!

הוא כן "גנב" מנדטים מהעבודה, והיו שהתלבטו בין הרשימה שלו לעבודה, אבל מי שבחר להצביע לו לא הצביע למפלגת שמאל.

בדיוק. רוב החברים שלי הם מצביעי שמאל מובהקים (עבודה ומרצ) וחלקם הלא מבוטל הצביע גנץ בידיעה ברורה שהוא לא שמאל. יש לי גם זוג חברים שהוא ימני מובהק והיא שמאלנית גאה, ושניהם סיכמו ביניהם להפגש באמצע ולהצביע כחול לבן. אני מניח שהם לא לבד.

אם אתה עדיין פה, אבל בוכה כמה המדינה ח#א, כמה מקפחים את הפלסטינים, אבל עושה את זה ממקום כלשהו במדינת תל אביב או ישראל, תוך זה שאתה עדיין משתמש בשירותים שהשלטון הציוני המרושע נותן לך, אתה עדיין לא אנטי ציוני. אתה סתם דוש שחושב שהוא שונה, מתוחכם, ציני ומגניב.

סליחה אבל זה אוסף אמירות דושיות של מישהו שחושב שהוא שונה, מתוחכם, ציני ומגניב.

בפועל, אני מכיר המון אנשים שהם לא כל הדברים האלה, אבל הם כן בוכים כמה המדינה חרא, כן כואבים על הפלסטינים, כן גרים בישראל, כן משתמשים בשירותים שהשלטון (הלא מרושע) נותנים להם, והם בטח ובטח לא אנטי ציונים.

פרופסורית באוניברסיטה העברית גירשה חיילת מהרצאה.

לא היא לא. נפלת קורבן לפייק ניוז. בדוק את עצמך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה מניח פה שמי שקונה שיט יקר שלא צריכים או מטייל בחו"ל הוא "סותם את הריקנות הפנימית" - שזה קשקוש בלבוש.

גילוי נאות: הכותב קונה שיט יקר שהוא לא צריך ומטייל הרבה בחו"ל, ואין לו שום ריקנות פנימית.

תעשה מה שעושה לך טוב, כל עוד זה לא מזיק לסביבה.

לי אישית זה לא היה עושה טוב, זה הכל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אוהב דברים אחרים, זה הכל.

אני לא מרגיש שלקנות דברים שאני לא באמת רוצה, ולטייל במקומות שאין לי עניין להגיע אליהם, היה עושה לי טוב. ההיפך, החרטת קונה שלי שלי הייתה נכנס לפעולה, וזה היה עושה לי רע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אה? מי דיבר על לקנות דברים שאתה לא רוצה ולטייל במקומות שלא מעניינים אותך?

אם אתה לא רוצה שום דבר מעבר למה שיש לך עכשיו, ואם אתה חושב שהעולם מחוץ למדינת ישראל לא מעניין, אז בסדר, אתה מוזמן למכור לעצמך את השקרים האלה. כמו הדתיים שאומרים "מה אתה צריך לטייל בחו"ל, הארץ שלנו לא מספיק יפה ומעניינת בשבילך?" יאללה יאללה, תעבוד על מישהו אחר..

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
וכי למה?

הכי כיף לכתוב פוסט הזוי וגם לגבות בנתונים לא נכונים

ממוצע ילדים לאישה חרדית לשנת 2015 עמד על 6.8, לאישה מהמגזר הערבי על פחות מ-4 ורק יורד עם השנים אם לוקחים נתונים 20 שנה אחורה.

ולא הבנתי איזו השפעה בוטה יש לחילונים על מערכת החינוך? ניסו ללמד את הילד שלך חשבון ואנגלית במקום תורה? גוועלד!

שלח אותם לחינוך ממלכתי-דתי או ישיבה, יש לך אופציה לבחור, שם לא ידחפו לך שיעורי אנגלית. זה בדיוק מה שהחילונים מבקשים, בית ספר חילוני, בלי שמישהו ינסה לדחוף לנו בנות שירות לאומי שמספרות כמה חשוב לשמור שבת אחרת הארץ תחרב במקום שיעורי מדעים

בכחול.

אצל חרדים, משפחה מורכבת מבעל ואישה, שהאישה היא היחידה שמביאה ילדים. אצל ערבים, המשפחה מורכבת מבעל + X נשים, שכל אחת מהן היא מפעל בפני עצמה. לא הייתי רחוק מהכמות של הילדים למשפחה חרדית, ולא טעיתי שאמרתי פי כמה - כי יש פי כמה נשים.

כבודו עו"ד פלילי? מכיר את חומר הראיות? את העדים? אז מאיפה כבודו יודע להגיד שהיועץ המשפטי (מינוי של ביבי, יהודי שומר תורה ומצוות, לא איזה משומד ח"ח) נוכל? אולי, אחרי כל הסחבת והפחתת חומרת העבירות, היועץ יודע משהו שאתה לא?

לפני כמה עמודים מישהו שאל איפה יש הסתה. בבקשה, הסתה.

בוא נבדיל.

דת היא לא תחליף למדע, מתמטיקה, הבנת הנקרא ואנגלית. כלומר, זכותך להתעלם מכל אלו אבל אז לא יהיו לך כלים בסיסיים לחיים סבירים במאה ה-21. אם מבחינתך הדברים האלו שקולים לגמרא, יש לנו בעיה.

לי אישית אין בעיה שבחנוך הדתי לא ילמדו תרבות חילונית, למרות שקצת חבל על הבורות שמחסור באלטרנטיבות מייצר, אבל ניחא. אבל לא ללמוד כלים בסיסיים (שים לב, לא פרשנות שלהם, רק הכלים עצמם) יכול לפגוע בילדים, ובהמשך ביכולת שלהם לספק רמת חיים סבירה כשיהיו גדולים להם ולמשפחתם.

גם אין לי בעיה שילמדו על הדת והתרבות היהודית במערכת החינוך החילונית, אבל מתוך הבנה שמדובר בדת ותרבות, לא בתחליף לחשיבה מדעית.

לגבי החזיר עם הגבינה ביום כיפור - נראה לי שזה הדבר האחרון שיתנפלו עליך פה בגללו :)

לך תשאל בדרום קוריאה למה לומדים שם גמרא. רמז: אחוז היהודים שם מזערי עד אפסי. גמרא מחדדת את המוח. כל השקלא והטריא מחדדת את המוח וגורמת למוח להיות חריף וחד עד גיל 100. תצחקו כמה שתרצו, אבל זה נכון. איך גדולי הרבנים במגזר החרדי והדתי לאומי חיים וצלולים עד גילים מאוד מאוחרים? נכון! הרבה בזכות הלימוד והרבה בזכות הגמרא. המוח פעיל שעות נוספות.

שבוע טוב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אצל ערבים, המשפחה מורכבת מבעל + X נשים, שכל אחת מהן היא מפעל בפני עצמה.

התכוונת אצל בדואים. וכמובן - לא אצל כולם.

לך תשאל בדרום קוריאה למה לומדים שם גמרא. רמז: אחוז היהודים שם מזערי עד אפסי. גמרא מחדדת את המוח. כל השקלא והטריא מחדדת את המוח וגורמת למוח להיות חריף וחד עד גיל 100. תצחקו כמה שתרצו, אבל זה נכון. איך גדולי הרבנים במגזר החרדי והדתי לאומי חיים וצלולים עד גילים מאוד מאוחרים? נכון! הרבה בזכות הלימוד והרבה בזכות הגמרא. המוח פעיל שעות נוספות.

יודע מה, אולי. אבל תחליף את הגמרא באנציקלופדיה או בספרי עיון אחרים ותקבל את אותה התוצאה.

ולא הייתי קורא לחלק מגדולי הרבנים "צלולים"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שבוע טוב.

גם ג'אווה מחדדת את המח, אז לשיטתך צריך להכריח תלמידים בכל בתי הספר בארץ ללמוד ג'אווה.

תקרא לי קיצוני אבל אני מעדיף שהילדים שלי יחדדו את המח שלהם בבעיות שיתרמו לאנושות מאשר בסוגיות הרות גורל כמו האם למי שמשתין מגג בית כנסת מותר לאחוז באיבר המין שלו.

פורסם
איך גדולי הרבנים במגזר החרדי והדתי לאומי חיים וצלולים עד גילים מאוד מאוחרים? נכון! הרבה בזכות הלימוד והרבה בזכות הגמרא. המוח פעיל שעות נוספות.

כמו שהרב עובדיה היה צלול מאז הניינטיז ועד מותו?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אה? מי דיבר על לקנות דברים שאתה לא רוצה ולטייל במקומות שלא מעניינים אותך?

אם אתה לא רוצה שום דבר מעבר למה שיש לך עכשיו, ואם אתה חושב שהעולם מחוץ למדינת ישראל לא מעניין, אז בסדר, אתה מוזמן למכור לעצמך את השקרים האלה. כמו הדתיים שאומרים "מה אתה צריך לטייל בחו"ל, הארץ שלנו לא מספיק יפה ומעניינת בשבילך?" יאללה יאללה, תעבוד על מישהו אחר..

שוב פעם, אם זה מה שעושה לך טוב, בכיף, לא צריך להיכנס למגננה על כל דבר.

אני לא מרגיש בנוח עם קניה של דברים שאני לא צריך בכסף שאין לי.

אני לא אומר שלאף אחד אין כסף לזה, פשוט לי כרגע אין.

אם אני ארגיש שזה יעשה לי טוב, ויהיה בתקציב, אני אקנה ואטייל, כרגע אני לא שם.

גם ג'אווה מחדדת את המח, אז לשיטתך צריך להכריח תלמידים בכל בתי הספר בארץ ללמוד ג'אווה.

.

לא רעיון רע בכלל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תקרא לי קיצוני אבל אני מעדיף שהילדים שלי יחדדו את המח שלהם בבעיות שיתרמו לאנושות מאשר בסוגיות הרות גורל כמו האם למי שמשתין מגג בית כנסת מותר לאחוז באיבר המין שלו.

אני דווקא חושב שנוספו לי לפחות שנה שנה וחצי של צלילות אחרי שקראתי את הדף בקישור.

פורסם (נערך)
אצל חרדים, משפחה מורכבת מבעל ואישה, שהאישה היא היחידה שמביאה ילדים. אצל ערבים, המשפחה מורכבת מבעל + X נשים, שכל אחת מהן היא מפעל בפני עצמה. לא הייתי רחוק מהכמות של הילדים למשפחה חרדית, ולא טעיתי שאמרתי פי כמה - כי יש פי כמה נשים.

הילודה לפי הלמ"ס נמדדת בילדים לאישה, לא למשפחה. מתמטיקה פשוטה אומרת שמבנה המשפחה לא ממש משנה, בהנחה שאין הרבה נשים שלא יולדות מרצון, ובהנחה שאפילו אצל הבדואים, היחס בין בנים ובנות בלידה זהה ליחס אצל שאר האוכלוסייה.

שבוע טוב.

שלא תדע מה עוד עושים בדרום קוריאה, כמו איזה שרצים אוכלים שם ירחם ה', ואיזה ניתוחים פלסטיים מוזרים עושים שם (למשל, ניתוח מיותר לחלוטין במיתרי הקול כדי לסגל לעצמם מבטא אמריקאי יותר). לא בטוח שתרצה לאמץ כל מה שעושים שם.

ואם להיות רציניים לרגע לגבי דרום קוריאה, החבר'ה שם מאוד מאוד רציניים לגבי לימודים, והם יאמצו כל דבר שיראה מגניב בנושא הזה ויעזור לשווק איזה בי"ס פרטי כזה או אחר. לא בטוח שזו הוכחה גורפת לגבי כמה כל השקלא והטריא הזה באמת מחדד את המח יותר מדברים אחרים שמחדדים אותו.

אני מכיר כמה יוצאים בשאלה באופן אישי, לכולם היה מאוד קשה להסתגל לעולם החילוני ולרובם יש עדיין פערים משמעותיים בעיקר באנגלית, אבל גם בנושאים אחרים.

ובכל זאת, שבוע מעולה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

טוב, ברור לך הרי שזה לא רציני, נכון?

שוב פעם, אם זה מה שעושה לך טוב, בכיף, לא צריך להיכנס למגננה על כל דבר.

אני לא מרגיש בנוח עם קניה של דברים שאני לא צריך בכסף שאין לי.

אני לא אומר שלאף אחד אין כסף לזה, פשוט לי כרגע אין.

אם אני ארגיש שזה יעשה לי טוב, ויהיה בתקציב, אני אקנה ואטייל, כרגע אני לא שם.

נו אז מה הקשר תגיד לי?

התחלת מכך שאנשים סותמים את הריקנות הפנימית, המשכת בזה שאתה לא אוהב לקנות דברים שאתה לא חייב או לטייל בחו"ל, ובסוף כל הסיפור הוא שאין לך כרגע כסף לדברים האלה. בקיצור - עשית בלגן ודיברת שטויות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...