Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
avargel

אבל יש בעיה עם העסקנים החרדים בממשלה שרוצים למשל להשוות לימוד תורה לשירות בצה"ל או להמשיך לא ללמד לימודי ליב"ה ולהגביל את הציבור שלו בעתיד. קודם כל זה עלול לפגוע בחרדים עצמם ואז גם בכלכלת המדינה.

עכשיו לגבי הציבור החרדי. עם חלקו אין שום בעיה. כן יש בעיה עם אלו שלא מזדהים עם המדינה ושורפים בובות חיילים למשל או משווים אדם חילוני לבהמה (כנס בחירות של ש"ס באשדוד).

סוגיית הגיוס היא סוגיה רחבה שאין לי הכלים ובעיקר הזמן להתייחס אליה באורך כרגע.

רק זאת אומר:

א. כמו כל מו''מ במזרח התיכון, דורשים יותר כדי לקבל את מה שבאמת רוצים. לכן מקצינים את הדרישות, אבל תוריד מזה 50%.

ב. רוב ההצהרות הלוחמניות מכוונות לאוזניים פנימיות, כדי שיהיה שקט תעשייתי מבית, ויהיה אפשר להעביר חוק מאוזן יותר.

ג.אחוזי הגיוס החרדי בעליה משמעותית. לא בגלל לפיד ושות', אלא על אף לפיד ושות'. ככל שירגישו יותר מאויימים כך יתייגסו פחות.

ד. אני לא מתווכח עם מי שלא מאמין בחשיבות לימוד התורה. זכותו המלאה לחשוב כך. אבל כאמור, ישנם אחרים שבטוחים ש"היא חיינו ואורך ימינו". יש בזה עניינים עמוקים ודקים. מוזמנים אלי לשבת (-;

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

איזה דרמה יש בוועדת הבחירות?, מיסכן נפתלי בנט איבד את כל השערות מהמתח :-).

מעניין איך יש כל כך הרבה בלאגן.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
חברים

יקרים

קצת צורם כל העליהם החרדי פה. הכי כיף להרגיש חכם מאחורי המקלדת ולחזור על המנטרות השחוקות שנותנות לך להרגיש אינטלגנט ומשכיל. בפרט שאין מי שיענה.

לגופו של עניין

החברה החרדית עוברת מהפכה שקטה. עד לשנים האחרונות המטרה היתה "להציל את עולם התורה". כיום גם הרבנים והעסקנים מבינים (חלקם יותר וחלקם פחות, אבל בסוף זה מחלחל) שהציבור גדל, איתו גדלו גם הצרכים, וכמה שמסתפקים אצל מרבית המשפחות ב"פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה" (נשבע לכם שאף חרדי לא מקבל מהמדינה יותר מהחלק היחסי שחילוני מקבל. תיכף אתייחס גם למיסוי. שניה).

לכן, קמות יותר ויותר מסגרות שמאפשרות לבני הציבור החרדי לצאת לעבודה ולאקדמיה מבלי לפשוט את זהותו החרדית והערכית בה הוא מאמין.

רק לשם המחשה, כיום למעלה מ13,000 סטודנטים חרדים, גידול של 60% ב5 שנים!

מציע לכם לגגל קצת ולקרוא למשל על "קמא טק". אגב, אחד הספונסרים שם הוא פרופ' אמנון שעשוע. אחד הבכירים הוא ח''כ יזהר שי מכחול לבן, ועוד.

בכל מקום נפתחים בתי ספר ממ''ח, בהם לומדים לימודי ליבה מלאים.

ומילה לגבי "החרדים לא משלמים מיסים".

א. זה לא נכון. אחוז התעסוקה בציבור החרדי עולה בהתמדה וביציבות. רובם משלמים מיסים ישירים.

ב. כמובן שמיסוי עקיף משלמים כולם ללא יוצא מן הכלל. מיסוי עקיף הוא חלק משמעותי בהכנסות המדינה.

ג. חלקים גדולים בציבור החרדי מכניסים מטבע זר בכמויות גדולות מאוד, וכל הכסף הזה "מתבזבז" כאן בשוק הישראלי. את רוב הישיבות מחזיקים נדיבים מחו''ל. הכסף הולך על בניה, צריכה שוטפת, תורם לכלכלת המדינה המון.

בואו

הבה נכבד אחד את השני. נבין שבסופו של דבר, מאחורי הטייטל יש גם בנאדם, יש לו רגשות וצרכים ואמונות.

אתם יכולים לחלוק על זה, אתם יכולים להסכים, אבל מי שינסה להרכיב משקפיים נייטרליות ללא דעות קדומות, יגלה בצד השני לא מעט אנשים טובים וראויים.

נ.ב. כמובן שלא הכל וורוד, ואנא, אל תתחילו לצטט לי רבנים ועסקנים שמדברים בגנות האקדמיה וכו'. בתוך עמי אנוכי יושב, ואני אומר לכם - יש את הדיברוים הלוחמניים שמטרתם מסויימת, פנים קהילתית, ויש את המציאות האמיתית - שם המצב מאוזן בהרבה, וישנה סיבה טובה מאוד לאופטימיות.

נ.ב.2 למרות שאני לא מסכים עם חלק גדול מהדעות פה, אני תמיד מנסה לחלוץ את נעלי שלי ולשתול את עצמי בתוך נעלי הצד שכנגד. פתאום דברים נראים הגיוניים, פתאום לדעות ההפוכות יש משקל וכבוד. תנסו את זה בבית.

תמיד בדיונים מהסוג הזה מגיע מישהו מהצד החרדי ומראה כמה החברה החרדית השתנתה, עובדת ומתגייסת וכו' אבל לא על זה הדיון.

הדיון הוא על אלה שלא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מהפכה במגזר מסוים לא מתקיימת ביום אחד, זה תהליך.

שמעתי פודאקסט של ערך מוסף (2 כלכלים שעבדו במשרד האוצר) שהציגו את התוכנית הזו בתוכנית שלהם. כמובן שיש בעיות, ואין סנכרון מושלם בין המשק לבין בוגרי הקורסים. את בעיות מהסוג הזה יפתרו אר לאחר הרבה מאוד שנים.

פורסם
יש בעיה עם אלו שלא מזדהים עם המדינה.

לא שאני רוצה לסנגר על החרדים, אבל מה הבעיה?

הפכנו למשטרת מחשבות ולא אמרו לי?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל עוד הם לא שורפים בובות של חיילים ולא תוקפים חיילים חרדים שנתקלו בהם, אין בעיה. הבעיה שהדברים שרשמתי קרו ולא פעם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעניין הגיוס, מי אמר שבכלל צריך את כל החרדים בצבא? כבר עכשיו יש לא מעט חיילים שעושים כלום בפיתה, אז לבזבז עוד כמה מיליארדים כדי להכניס בכח אנשים מיותרים נוספים למערכת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כדי שפחות ישראלים ירגישו פראיירים.

אני חושב שמקום להתאבד על סוגיית הגיוס שרק תגרום להם להתבצר עוד יותר בשכונות שלהם צריך לתמרץ אותם להשתלב בשוק העבודה. חשיפה לציבור חילוני + טכנולוגיה + מערב באופן כללי יעשה את שלו לאורך השנים.

פורסם
בעניין הגיוס, מי אמר שבכלל צריך את כל החרדים בצבא? כבר עכשיו יש לא מעט חיילים שעושים כלום בפיתה, אז לבזבז עוד כמה מיליארדים כדי להכניס בכח אנשים מיותרים נוספים למערכת?

יעשו עוד יחידות לוחמות כמו הנח"ל החרדי. יורידו צורך ביחידות מילואים שיבצעו פיעולות של יחידות סדירות. מילואים הרבה יותר יקר מסדיר לדעתי, אבל אני לא מומחה גדול.

פורסם
מי עוד לא כתב משהו על התחרדות? משהו ממש ממש ממש מגניב? שלא תאחרו..

מספר הח"כים החרדים לא גדל משמעותית, ונע סביב אותו הממוצע בעשורים האחרונים. חזל"ש פאניקה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

מספר הח"כים אולי לא גדל, אבל הכוח שלהם גדל באבו אבוהא. כשאתה הופך משלושת המפלגות הכי קטנות בקואליציה, מצב שבאופן טבעי מוליד קרבות פנימיים על ה"שאריות" של המפלגות הגדולות, לשלושת המפלגות הגדולות ביותר בקואליציה ויכול לייצר (כמו שאנחנו רואים שכבר קורה) "קואליציית צללים" שסוגרת דברים מעל ראשו של רוה"מ, שבתזמון מאוד נוח בדיוק נמצא בפתח הקרב של חייו, ופשוט להגיש לו את החשבון בידיעה מוחלטת שהוא ישלם כל מה שתבקש רק כדי שתתמוך בו אישית - אז אני חושב שהפאניקה מוצדקת לחלוטין.

אתה צודק לגמרי. באמת לא צריכים את כל החרדים. אבל לא "לא צריכים את כל החרדים" אלא "לא צריכים את כולם". למה רק החרדים (ומוסלמים) צריכים ליהנות מהפריבילגיה הזאת? למה לא לצאת בתוכנית "מחיר למשתמט", ולהגריל פטורים מהצבא בין ילדי כיתות י-י"א? למה לא לעשות מבחנים (יחסיים, סטייל פסיכומטרי) ורק מי שמוכיח שיכול להועיל לחברה באקדמיה/עבודה יותר מאשר בצבא יקבל פטור? למה אני צריך לשרת שלוש שנים בשטחים (בסדר, שנתיים ושמונה חודשים + 4 חודשים טירונות) ולסכן את החיים שלי מדי יום ביומו, ובתמורה להמשיך לעשות מילואים עד גיל 40 ומישהו אחר לא? כי אני פחות יהודי ממנו (אני כן, גם בשביל להתחתן פה אני לא מספיק יהודי, רק בשביל למות על הגנת המדינה. אבל זה לא האישו כרגע)?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
למה לא לצאת בתוכנית "מחיר למשתמט", ולהגריל פטורים מהצבא בין ילדי כיתות י-י"א? למה לא לעשות מבחנים (יחסיים, סטייל פסיכומטרי) ורק מי שמוכיח שיכול להועיל לחברה באקדמיה/עבודה יותר מאשר בצבא יקבל פטור?

למה לא באמת?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
ומה עם מד"א, סעד ועזרה לקשישים, מורים, גם שם יש עודף מתנדבים שעושים כלום בפיתה?

וכי למה שלא יצטרפו ויתרמו היכן שכן צריך?

המתווה הנכון צריך להיות חובת גיוס לצבא *או* שירות לאומי.

Roeibf, אני לא מבין בכלל למה אנשים טורחים לענות לך. אתה דמגוג ושקרן. זורק נתונים מנותקים שמבוססים מתוך המח השטוף שלך.

הערביות יולדות 8-10 ילדים? מתחתנים עם כמה נשים?

המינימום זה לבדוק לפני שמדברים שטויות לא מבוססות!

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

אתם משעממים.

די כבר עם הבכיינות הזאת למה אני למה אני.

למה ככה.

לפני 70 שנה עשו טעות, קיבעו אותה וזה מה יש.

לא תצליחו לגייס עשרות אלפים שלא רוצים להתגייס. בטח ובטח לא לשירות קרבי.

הגישה הזאת של חוסר פרגמטיות, אגו ו"לא לצאת פראייר" זה מה שהורס כאן כל חלקה טובה.

פורסם
וכי למה שלא יצטרפו ויתרמו היכן שכן צריך?

המתווה הנכון צריך להיות חובת גיוס לצבא *או* שירות לאומי.

בלוגיקה מוכיחים למה כן, לא למה לא.

ככל שהמצב הבטחוני משתפר, תצטרך פחות ופחות חיילים. אז עדיין תגייס את כולם, רק בשם העקרון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק לגמרי. באמת לא צריכים את כל החרדים. אבל לא "לא צריכים את כל החרדים" אלא "לא צריכים את כולם". למה רק החרדים (ומוסלמים) צריכים ליהנות מהפריבילגיה הזאת? למה לא לצאת בתוכנית "מחיר למשתמט", ולהגריל פטורים מהצבא בין ילדי כיתות י-י"א? למה לא לעשות מבחנים (יחסיים, סטייל פסיכומטרי) ורק מי שמוכיח שיכול להועיל לחברה באקדמיה/עבודה יותר מאשר בצבא יקבל פטור? למה אני צריך לשרת שלוש שנים (בסדר, שנתיים ושמונה חודשים + 4 חודשים טירונות) בשטחים ולסכן את החיים שלי מדי יום ביומו, ובתמורה להמשיך לעשות מילואים עד גיל 40 ומישהו אחר לא? כי אני פחות יהודי ממנו (אני כן, גם בשביל להתחתן פה אני לא מספיק יהודי, רק בשביל למות על הגנת המדינה. אבל זה לא האישו כרגע)?

מסכים איתך שבמתכונת הנוכחית אנחנו נדפקים, אבל האם אתה מוכן לשלם עוד מיסים כדי שיהיה אפשר להתאים את הצבא לשירות של חרדים (או מוסלמים)? כלומר להידפק יותר כדי שזה שעד עכשיו זה שנדפק פחות, ידפק עוד קצת בשם השוויון?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...