Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנוגע למשכורות אם נשים לרגע בצד את ענף ההייטק שנמצא בפריחה חסרת תקדים (לדעתי ברובה מזוייפת) וכרגע שואב פנימה כל טמבל שלמד לכתוב כמה שורות קוד השכר הריאלי בישראל ברוב המקצועות נמצא בקיפאון קרוב ל-10 השנים.

זה יותר מבאס כשמשווים את זה לעליה של 20 ומשהו אחוז בשכר הממוצע במגזר הציבורי (לעומת 6% בפרטי).

אם לא היה הייטק, השכר הממוצע במשק היה משמעותית עוד נמוך יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

1. עברין רגיל - עברין שיודע שהוא עובר על עברה קלה ונתפס, על כך הוא מקבל עונש.

2. עברין שמתמש בחוק - עברין שמכיר את הפריצה בחוק ומנצל אותה.

3. עברין שמיצר חוק נגד העבירה.

טכנית, אם אתה לא עובר על החוק, אתה לא עבריין.

מי עוד לא כתב משהו על התחרדות? משהו ממש ממש ממש מגניב? שלא תאחרו..

מספר הח"כים החרדים לא גדל משמעותית, ונע סביב אותו הממוצע בעשורים האחרונים. חזל"ש פאניקה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

האמת שגם אני לא מבין על מה המהומה. בסך הכל more of the same.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שאלה טכנית, אם אחת מאלו שלא עברו את אחוז החסימה תיכנס אחרי ספירת קולות החיילים, הימאים והנגרים, זה אומר ש 4 המנדטים ירדו ממפלגות שכבר עברו?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לא, מה פתאום, זה אומר שיגדילו את הכנסת ל-124 מנדטים [emoji1781][emoji851][emoji854][emoji51][emoji2957]

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יורד ממפלגות קיימות.

מה ההבדל מבחינת הליכוד? הן הפכו לשותפות הבכירות בקואליציה, מה שהן לא היו מקודם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אחרי קמפיין זוועתי, כחול לבן ממשיכים לעצבן אותי. מה אופוזיציה? מה למרר את החיים? מה נסגר איתם.. תשחקו את המשחק הפוליטי עד הסוף, אפילו אם קצת מלוכלך ואסביר.

כחלון רוצה להצטרף לליכוד? תפעלו לפצל לו את המפלגה, לדעתי זה אפשרי להעביר לכחול לבן את מספרי 3 ו-4 מכולנו. תשכנעו את ליברמן, אין בעיה למלא את דרישותיו לטעמי. כך תצרו גוש חוסם גם אם ימין החדש עוברת. תלחמו למען הקמת ממשלה חילונית, בחרנו בכם שתשבו עם 35 מנדטים באופוזיציה כאשר החרדים חוגגים? פשוט אכזבה גדולה בינתיים.

פורסם

אנשי מחל חוגגים, טוענים טענה חדשה: אתם החילונים רציתם לפלג, אתם לא רציתם בכלל לשבת בממשלה מראש, ומבחינתכם התוצאה היא רק ממשלת ימנית קיצונית או שמאל.

אז נאכל את הכובע. יש לנו לפחות 4 שנים, עד שיגיע פוליטיקאי חדש שיבטיח שרק בזכותו נוכל לחיות טוב יותר, והליכוד יציגו אותו כאדם שלא ראלי.

פורסם

אגו ישראלי טיפוסי.

אני חשבתי שגנץ אדם פרגמטי. כנראה טעיתי.

ילך לאופוזיציה, ירקב שם 4 שנים ובבחירות הבאות יגרד 8 מנדטים.

פורסם
קבל:
וגם הגדלתי לך בשקל תשעים.

בקיצור, מבוסס על שום דבר למעט סרטוני פייסבוק ותחושה אישית שלך. תחושה שכשמה כן היא, אישית, שלך ומתנשאת. אתה כל הזמן עוקץ עם משפטים כמו "זה לא מורכב", "יותר ברור מזה אני לא יכול", "להוציא את הראש מהתחת" וכו', אבל זה לא ממש תורם לדיון. זה רק מבהיר לי כמה הטיעונים שלך אמוציונליים ולא רציונליים, שזה בסדר כשלעצמו. לא ניכר שתהיה פתוח לקבל דברים אחרים, אז אולי עדיף שנסיים כאן, כשזה ברוח טובה ואנחנו במצב של "נסכים שלא להסכים".

א. אני שואל את עצמי, מה ישתנה עבור תושבי שדרות בממשלת ביבי החדשה? התשובה היא: כנראה כלום. האם יש סיכוי שמשהו היה משתנה בממשלה אחרת? אולי. האם המצב הנוכחי שלהם טוב? לדעתי לא. האם הם עדיין הצביעו ברובם ליכוד? כן. מה עוד אפשר להסיק מזה?

ב. לא יודע מה זה "חלק לא קטן". אבל אם סתם מוציאים את הראש מהתחת ויוצאים לרחוב, מוצאים מדי פעם כמה אנשים שאפשר לחשוב שהבחירה שלהם בביבי לא היתה סופר רציונאלית ושקולה. מדי פעם, כן? לא כולם.

ג. אבל עזוב הכל, בוא תסביר לנו למה אתה חושב שבאמת אין שום דבר אחר שאפשר לנסות בעזה חוץ מלחכות ולראות מה יקרה. וזה מה שבאמת עצוב פה - שבמקום שממשלה תיזום מהלכים (לא משנה איזה) כדי לשפר את המצב, אנחנו רק מגיבים. ומתגוננים. זו המורשת של ביבי - אף פעם לא ליזום או לחשוב לטווח רחוק. רק לכבות שריפות. זה לא מה שאני חושב. לא מבין איך הסקת את זה. אם תרצה אשמח לפרט. דעתי המדינית/ביטחונית היא שמאלנית בעיקרה, אם תרצה אוכל להסביר, אבל לא חושב למישהו אכפת מדעתי ובצדק.

אדום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כל מי שמעלה פוסטים מהסוג, כאן ובפייס, אומר בעצם דבר אחד. אתם (תושבי שדרות/פריפריה/בוחרי ימין בכללי) ראוים לתמיכה ולהזדהות כל עוד אתם מקבלים את דעתי. אני (שלא נמצא במקומכם ולא חי בשוטף את הדילמות שלכם) בטוח שאני יודע יותר טוב, ואתם סתומים ונחותים. לכן אם אתם (נייטיבס/שחורים/ימניים/פריפריאליים) לא פועלים בדרך שבה אני סבור שעליכם לפעול (בלי שאני באמת מבין מה עובר עליכם), אני מסרב לתמוך בכם. וזה באמת די פשוט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ניקו, לי איכפת מדעתך, מה הפסימיות הזו..

ולגבי ההתנשאות - לא התנשאות: קשה לי להאמין שמישהו בעולם מצביע רציונלית בקור רוח מוחלט תוך חישובים מדויקים של מה עדיף לו. בכל דבר מעורבות אמוציות, מוסר, שיקולים אחרים. בבחירות השבוע כחול לבן נצחו בתל אביב, רמת גן, הרצליה, רעננה, גבעתים. בכל אחת מהן הליכוד קיבלה גם לא מעט קולות אבסולוטית, אבל במקומות האלו מרכז שמאל שולט.

אני לא יודע כמה השתפרו חייהם של תושבי הפריפריה בתקופת שלטונו של ביבי, קראתי הבוקר שהשכר הריאלי שם עלה יותר ממה שהוא עלה בשאר הארץ. מצד שני, הטענה לא גובתה בנתונים. אבל בכל מקרה, החלוקה העקרונית של הגושים (שם לרגע את החרדים בצד) לפי מעמד סוציו אקונומי נשמרת. גם אם חלק גדול ממצביעי העבודה עברו ללפיד לפני כמה שנים והיום לכחול לבן.

הייתי שמח לקרוא באמת יותר לעומק מה גורם לתושבי הערים העניות יותר בארץ להצביע לליכוד, מעבר לראיונות אפיזודיים של מישהו שמספר שהוא שונא את השמאל, את האשכנזים ואת מפאי. מניח שזו לא כל התמונה. אבל איך שלא יהיה, מתנשא או לא מתנשא, מי שסוחב את המדינה הזו על גבו, יחד עם ״השותפים הטבעים״ של נתניהו לשלטון לא מצביע לו. וזה מה שאולי הכי עצוב בזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חברים

יקרים

קצת צורם כל העליהם החרדי פה. הכי כיף להרגיש חכם מאחורי המקלדת ולחזור על המנטרות השחוקות שנותנות לך להרגיש אינטלגנט ומשכיל. בפרט שאין מי שיענה.

לגופו של עניין

החברה החרדית עוברת מהפכה שקטה. עד לשנים האחרונות המטרה היתה "להציל את עולם התורה". כיום גם הרבנים והעסקנים מבינים (חלקם יותר וחלקם פחות, אבל בסוף זה מחלחל) שהציבור גדל, איתו גדלו גם הצרכים, וכמה שמסתפקים אצל מרבית המשפחות ב"פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה" (נשבע לכם שאף חרדי לא מקבל מהמדינה יותר מהחלק היחסי שחילוני מקבל. תיכף אתייחס גם למיסוי. שניה).

לכן, קמות יותר ויותר מסגרות שמאפשרות לבני הציבור החרדי לצאת לעבודה ולאקדמיה מבלי לפשוט את זהותו החרדית והערכית בה הוא מאמין.

רק לשם המחשה, כיום למעלה מ13,000 סטודנטים חרדים, גידול של 60% ב5 שנים!

מציע לכם לגגל קצת ולקרוא למשל על "קמא טק". אגב, אחד הספונסרים שם הוא פרופ' אמנון שעשוע. אחד הבכירים הוא ח''כ יזהר שי מכחול לבן, ועוד.

בכל מקום נפתחים בתי ספר ממ''ח, בהם לומדים לימודי ליבה מלאים.

ומילה לגבי "החרדים לא משלמים מיסים".

א. זה לא נכון. אחוז התעסוקה בציבור החרדי עולה בהתמדה וביציבות. רובם משלמים מיסים ישירים.

ב. כמובן שמיסוי עקיף משלמים כולם ללא יוצא מן הכלל. מיסוי עקיף הוא חלק משמעותי בהכנסות המדינה.

ג. חלקים גדולים בציבור החרדי מכניסים מטבע זר בכמויות גדולות מאוד, וכל הכסף הזה "מתבזבז" כאן בשוק הישראלי. את רוב הישיבות מחזיקים נדיבים מחו''ל. הכסף הולך על בניה, צריכה שוטפת, תורם לכלכלת המדינה המון.

בואו

הבה נכבד אחד את השני. נבין שבסופו של דבר, מאחורי הטייטל יש גם בנאדם, יש לו רגשות וצרכים ואמונות.

אתם יכולים לחלוק על זה, אתם יכולים להסכים, אבל מי שינסה להרכיב משקפיים נייטרליות ללא דעות קדומות, יגלה בצד השני לא מעט אנשים טובים וראויים.

נ.ב. כמובן שלא הכל וורוד, ואנא, אל תתחילו לצטט לי רבנים ועסקנים שמדברים בגנות האקדמיה וכו'. בתוך עמי אנוכי יושב, ואני אומר לכם - יש את הדיברוים הלוחמניים שמטרתם מסויימת, פנים קהילתית, ויש את המציאות האמיתית - שם המצב מאוזן בהרבה, וישנה סיבה טובה מאוד לאופטימיות.

נ.ב.2 למרות שאני לא מסכים עם חלק גדול מהדעות פה, אני תמיד מנסה לחלוץ את נעלי שלי ולשתול את עצמי בתוך נעלי הצד שכנגד. פתאום דברים נראים הגיוניים, פתאום לדעות ההפוכות יש משקל וכבוד. תנסו את זה בבית.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מעבר לשמאל/ימין וכו' יש פה גם איזו תכונה אנושית חוצה... מגדרים? :-)

יש סוגים של אנשים (זה פשוט אופי כזה, בלי שיפוטיות או זלזול חלילה) שמבחינתם עשייה היא תמיד איזו פעולה חזקה שמובילה לשינוי ברור ומיידי. אותו טיפוס/אופי מתקשה לקבל שגם ישיבה על הגדר בהמתנה לצד שני/הבשלה של תנאים היא גם פעולה, מכוונת ומודעת ומושכלת. זה די מחרפן אותו.

שוב, לא קשור לימין או שמאל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

avargel

אבל יש בעיה עם העסקנים החרדים בממשלה שרוצים למשל להשוות לימוד תורה לשירות בצה"ל או להמשיך לא ללמד לימודי ליב"ה ולהגביל את הציבור שלו בעתיד. קודם כל זה עלול לפגוע בחרדים עצמם ואז גם בכלכלת המדינה.

עכשיו לגבי הציבור החרדי. עם חלקו אין שום בעיה. כן יש בעיה עם אלו שלא מזדהים עם המדינה ושורפים בובות חיילים למשל או משווים אדם חילוני לבהמה (כנס בחירות של ש"ס באשדוד).

• תוכן חדש...