Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, avi 1234 כתב:

ההחלטות של רוהמ נובעות בעיקר מייעוץ הדרג המקצועי - הם אוספים את המידע הם מעריכים כמו בכל חברה עסקית וק"ו בממשלה.

נראה שאתה מעולם לא היית במקום בו מקבלים החלטות מערכתיות...

יושב המעריך הלאומי ראש השבכ והרמטכל ומסבירים לו שאין פני חמאס למלחמה אלא להסדרה - אלה המקורות היחידים שלו

מה הוא אמור לעשות?!

קודם כל, אני ישבתי, אתה לא.

מה שאתה מתאר זה חותמת גומי, לא ראש ממשלה או כל מערכת.

הטענה שכל מה שראש הממשלה יודע או יכול לדעת תלוי רק במה שמספרים לו, מגוכחת.

אתה חושב שמנכ״ל של חברה או מנהל כספים יכול להגיד: מה לעשות, אף אחד לא דיווח לי שיש מעילה בחברה, אז אני לא אחראי?!

אז אני אחדש לך.

לא רק אחראי, אלא גם אחראי פלילית על מה שקרה במשמרת שלו, אם נכשל בלדאוג שיש תהליכים ובקרות בשטח שיוודאו שהמידע שהוא צריך מגיע אליו.

התיאור של ראש מערכת, כל מערכת, כמישהו פאסיבי שאין לו אחריות מעבר ללקבל החלטות ששמים לו על השולחן.... נו, מגוחכת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 45 דקות, falou כתב:

התיאור של ראש מערכת, כל מערכת, כמישהו פאסיבי שאין לו אחריות מעבר ללקבל החלטות ששמים לו על השולחן.... נו, מגוחכת.

לא שאתה טועה, אבל כשלפיד היה ר"מ הוא התנהג כמו חותמת גומי בעניין הסכם הגז עם לבנון "גורמי הבטחון המליצו, זה אינטרס מדיני, חלון הזמן נסגר חייבים לחתום" אבל להסביר מה האינטרס הוא לא יכל, רק לומר שהוא עושה את זה בהמלצה מערכת הבטחון ופה בפורום חזרו על המסרים שלו כמו זומבים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אתה יודע מה הוא שאל בחדרים הסגורים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, Coro כתב:

לא שאתה טועה, אבל כשלפיד היה ר"מ הוא התנהג כמו חותמת גומי בעניין הסכם הגז עם לבנון "גורמי הבטחון המליצו, זה אינטרס מדיני, חלון הזמן נסגר חייבים לחתום" אבל להסביר מה האינטרס הוא לא יכל, רק לומר שהוא עושה את זה בהמלצה מערכת הבטחון ופה בפורום חזרו על המסרים שלו כמו זומבים.

אבל הטענה היום שאין שם כלום ניתן להפקה.

אולי ידעו את זה וזה היה חלק מהשיקולים וזה מידע סופר סודי ממודר??

שים לב שאז היו פחות הדלפות. משמעותית.

אולי הקבינט הזה היום הוא גבינה שויצרית עם כל ההדלפות? מהצבא/מרהמ/שרים/מלל וכו וכו, כל אחד מדליף.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אתה יודע מה הוא שאל בחדרים הסגורים?

אף אחד לא יודע מה קורה בחדרים הסגורים.

אז אי אפשר לשפוט החלטות אם כך?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אצל נתניהו קל מאוד. אין חדרים סגורים. אם הוא בכלל מתעניין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, Coro כתב:

לפיד אחראי על ההסכם מול לבנון, כמו שביבי אחראי על המחדל של 7 באוקטובר. 

לא חושב שיש מישהו שאמר אחרת והוואטאבוטיזם הזה לא קשור לכלום.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, Coro כתב:

כן, לפיד אחראי על הסכם עם לבנון. איבדנו מיליונים? שקל אחד? אדמת מולדת (רק תקרא קודם מה זה מים כלכליים)? ובכלל, מה זה שייך לדיון?

ועכשיו אתה מוכן לקבל שביבי הוא האחראי על מחדל 7/10?

פורסם
לפני 13 שעות, פינדר כתב:

אתה מתבלבל קשות.

ראש הממשלה קובע מבחינת ישראל מי ישלוט ברצועה. חמאס או הרשות או ישראל או מישהו אחר. הוא קובע האם השלטון ברצועה יקבל הזרמה של כספים מקטר.

רק אחרי שהוא החליט שהאינטרס של ישראל הוא שחמאס ישלוט ברצועה,  מגיע השלב בו היועצים יכולים להעריך מה המטרה של חמאס.

לא כתבתי אחרת.

רק כתבתי שהערכה השגויה שלהם עלתה בחיי אדם ואפילו שהיה בידם מידע אחר הם התנהגו בצורה מחפירה - חיי אדם על כף המאוזניים לא רווח כספי...

כל בר דעת מבין שאם הערכה של אמ"ן היתה שונה אז גם רוהמ כנראה היה משנה את דעתו.

גם שנתניהו שגה בזה שחמאס ישלוט ברצועה עדיין לצבא היה כוח ומידע להגן על האזרחים.

אני לא חושב שאם הרש"פ היתה שולטת זה היה אחרת ע"ע ג'נין...

אבל עדיין בוודאי שהוא אחראי על כך.

פורסם
Just now, avi 1234 כתב:

כל בר דעת מבין שאם הערכה של אמ"ן היתה שונה אז גם רוהמ כנראה היה משנה את דעתו.

יש מספיק יוצאי מערכת הבטחון \ גופי מודיעין שהעידו במהלך השנים שביבי פעל בניגוד להערכות שלהם. 

כלומר בוודאי, אם היו אומרים לו ביום שישי בערב שיודעים שאלפי מחבלים מתכוונים לפלוש - הוא היה מורה לצבא לפעול. זה טריוויאלי לחלוטין. העניין הוא לא זה. אלא מה היה תפקידו של ביבי ב-15 שנות שלטון, בזה שהחמאס והחיזבאללה הצליחו להתעצם כמו שהצליחו. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

קודם כל, אני ישבתי, אתה לא.

מה שאתה מתאר זה חותמת גומי, לא ראש ממשלה או כל מערכת.

הטענה שכל מה שראש הממשלה יודע או יכול לדעת תלוי רק במה שמספרים לו, מגוכחת.

אתה חושב שמנכ״ל של חברה או מנהל כספים יכול להגיד: מה לעשות, אף אחד לא דיווח לי שיש מעילה בחברה, אז אני לא אחראי?!

אז אני אחדש לך.

לא רק אחראי, אלא גם אחראי פלילית על מה שקרה במשמרת שלו, אם נכשל בלדאוג שיש תהליכים ובקרות בשטח שיוודאו שהמידע שהוא צריך מגיע אליו.

קביעה נחרצת חח.

איזה תהליכים ובקרות יש לרוהמ חוץ מאמן מוסד ושבכ?!

אתה רוצה שהוא יקים יחידות נוספות?!

זה מה יש - אלו הכלים היחידים שעומדים בפניו.

המידע הגיע אליו - אבל שגוי

והמידע הקריטי ב 6 לאוקטובר לא הגיע אליו.

אני לא פוטר אותו מאחריות אני רק רוצה לחדד מה מידת אחריותו לעומת הרמטכל וראש אמן.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

יש מספיק יוצאי מערכת הבטחון \ גופי מודיעין שהעידו במהלך השנים שביבי פעל בניגוד להערכות שלהם. 

כלומר בוודאי, אם היו אומרים לו ביום שישי בערב שיודעים שאלפי מחבלים מתכוונים לפלוש - הוא היה מורה לצבא לפעול. זה טריוויאלי לחלוטין. העניין הוא לא זה. אלא מה היה תפקידו של ביבי ב-15 שנות שלטון, בזה שהחמאס והחיזבאללה הצליחו להתעצם כמו שהצליחו. 

אני מסכים איתך לחלוטין.

ועדיין האסון הגדול היה נמנע אם הצבא היה מוכן או כמו שאמר אחד המפקדים "היו נותנים לי שעה התרעה הכל היה נראה אחרת".

עדיין אתה שומע אלופים לשעבר שאומרים שחייבים להגיע להסכם בלבנון 

הם רוצים שקט ולא מלחמה וזה כמובן לא ימנע מחיזבאללה להמשיך להתעצם

בקונספציה הזאת ביבי נכשל ואיתו כל המערכת.

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

לפיד אחראי על ההסכם מול לבנון, כמו שביבי אחראי על המחדל של 7 באוקטובר. 

לא חושב שיש מישהו שאמר אחרת והוואטאבוטיזם הזה לא קשור לכלום.

תסלח לי אבל אתה מחטיא את המטרה ולא הבנת כלום ממה שכתבתי.

אני משווה בין לפיד לנתניהו להראות שעקרונות של אנשים משתנים בתלות מי רה"מ. תקרא לזה וואטאבוטיזם אם זה נוח לך לא לנהל דיון אינטיליגנטי.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

האסון לא החה קורה אם נתניהו היה מקשיב למערכת הביטחון ועוצר את טירוף ההפיכה המשטרית. אבל הוא לא הסכים אפילו לשמוע את דעתם. פיטר את גלנט וסירב לפגוש את הרמטכ״ל.

האסון לא היה קורה אם מטורפי ה״עוצמה היהודית״ לא היו גורמים לצבא למתוח כל קצה של שריר בשביל להגן על מי שמתעקש להקים סוכה באמצע חווארה, וכמובן גוזל את הקשב משאר הזירות.

אבל נתניהו התכופף בפני בן גביר וסמוטריץ׳ וסוכות וכיוון שמדובר באדם שהדבר היחיד שמעניין אותו זה התואר ראש הממשלה* הוא לא התמקד במה שחשוב, כמו ביטחון וכלכלה. וגם היום, אחרי האסון שגרם, ממשיך במעלליו.

*מקווה שאתם זוכרים שבתקופת ממשלת בנט הוא סרב להעביר חפיפה, סרב לפנות אליו בתואר ״ראש הממשלה״, ודרש מאנשי הליכוד לכנותו ראש הממשלה.  ולהזכיר את מר כלכלה שגרם לנזקים של הרבה מיליארדים למשק הישראלי עם תעלולי הבחירות החוזרות והעדר תקציב בתקופה המאתגרת של הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
  • מצחיק 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 21 דקות, avi 1234 כתב:

זה מה יש - אלו הכלים היחידים שעומדים בפניו.

אמרתי, אין לך מושג איך ניהול עובד.

לא ישבת בדירקטוריון, לא ניהלת תהליכי בקרה וביקורת ולא למדת קבלת החלטות.

זה תפקידו שיהיו לו הכלים. זו העבודה, בין אם אתה ראש ממשלה או מנכ״ל.

בוא תוכיח לי אחרת...

נ.ב. ומי מינה את הדרג הצבאי?

בגין?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...