Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כל עוד מדובר רק ברשויות המס יש לך מאות מרכזים כאלה - קוראים להם משרדי רואי חשבון ומשרדי יועצי מס. תמורת תשלום לא גדול הם יסגרו לך את הפינה ובצורה מקצועית.

הבעיה היא כשצריך להתחיל רישוי - הרשות המקומית, אולי ועדות תכנון, כב״ה ושאר רשויות, זה כבר ״חבילה הגיעה״, ואני לא בטוח שיצירת מרכזים כאלה תהיה מעשית.

1. למה צריך לשלם למישהו בשביל לבצע רישום לרשויות המס?

2. למה זה לא מעשי להקים כאלה מרכזים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

אני לא חושב שיש לישראל בעיה של ייצור נשק, רק צריך להרחיב אותו, ואיך להרחיב אני מתאר לעצמי שיש אנשים שיודעים, רק צריך להחליט.

יש לך בעיה.

ציוד מתקדם ואיכותי (לא סיני)  לא נמכר למפעלי ייצור נשק (אתה חותם על זה ברכישת המכונה וציוד מתקדם לרוב ניתן להשבתה מרחוק).
אחרי שעברת את המשוכה הזו יש לך מגבלה רצינית של כוח אדם מקצועי. זה הגיע למצב שהתעשיות הביטחוניות מעסיקות עובדים זרים.
ואחרי שעברת גם את המשוכה הזו יש לך בעיה של חומרי גלם. אתה תלוי באותם הספקים שיכולים להגביל אותך ברכישת נשק גם ברכישת חומרי גלם.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

כדי לעשות את זה נכון. יש הרבה ניואנסים. והפעולה רק מתחילה ברישום, כדאי לקבל הדרכה לגבי הפעולות בהמשך.

לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

לא יהיה פשוט לסנכרן את כולם - מדובר בגופים שחוץ מניירת עושים גם עבודת שטח, וכל אחד עובד בקצב שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 18.6.2026 בשעה 18:48, David32 כתב:

הרוסים כבר עשו את מה שאתה מציע לאוקראינים מזמן. חבל ששוב אתה מדבר מחוסר ידע ובעיקר מתלהב מויזואלס, לא מפתיע אבל. 

ובכלל, לכאורה חסמת לאיראן.. חסמת, האמריקאים חסמו. יכולת לייצא נפט *בכלל*, לא פגיעה במצבור אחד, או במפעל זיקוק. אז כבר השגת יותר ממה שהאוקראינים השיגו.

כי מדובר על חיילים במדים? כי זה לא כולל הרג של נשים ילדים וזקנים?

באמת מעניין. מעבר לכך, למרות שזה לא לגמרי נכון, מציגים את אוקראינה כחלשה ואת רוסיה כחזקה, בגלל זה בין היתר זה "מרשים"

על החלק הראשון חבל להגיב , היבירות שלך לא מחפה על הבורות בעימות ובגודל ההישג של האוקראינים בפעילות הספציפית הזו במוסקבה.

לגבי החלק השני , שוב , ניכר שאתה ניזון בעיקר מאל גזירה ומרשתות ערביות אשר מאשימות את ישראל בגנוסייד.

הרוסים בוודאי בנו מנהרות מתחת לבתי חולים ומשם הקימו מפקדות ומתקני ירי על אוקרינה...

הקימו מערכת תת קרקע מתחת לבתי מגורים..

בורות וטיפשות משולבות בתגובה אחת.

לפני 16 שעות, mcaspi כתב:

ידידי ישראל הגדולים התהפכו עלינו כי הם מכירים פשוט את דיני המלחמה, וכמה תושבים חוקי פחות או יותר להרוג. ידידי ישראל הגדולים רואים פשוט את הסבל של הפלסטינים ונמאס להם מהסיפור ועוד. צריך פשוט להקשיב למה שהם אומרים. הם לעולם לא אמרו שרדיפת וביזוי לומדי התורה מפריעה להם.

כמה חוקי להרוג ?

בוא וספר לנו מה מותר ומה אסור במלחמה , מה היחס במלחמות אחרות בעולם מול היחס בעזה ובלבנון.

הסבל של הפלסטינים נובע מתוכנית השמדה המונית שטבחה ב 1200 איש עם כוונה להרבה יותר מזה .

ידידי ישראל היו צריכים ללחוץ את המצרים לפתיחת הגבול ולאפשר לפליטים מחסה בדיוק כמו שקרה עם פולין עם פרוץ העימותים בין רוסיה לאוקרינה.

אבל מה לך ולידידי ישראל ולעובדות, תעמולת טיק טוק זולה ותו לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

למה צריך לשלם למישהו בשביל לבצע רישום לרשויות המס?

עקרונית אתה צודק ותשלום מיסים אמור להיות כמה שיותר קל ופשוט, ללא צורך בתשלום נוסף ל"תיווך". אם היה שירות דיגיטלי של המדינה שאתה זורק אליו את כל הנתונים והוא לבד ממיין הכל ומפיק לך כמה אתה צריך לשלם בשנת המס זה היה מושלם. מצד שני, אתה רוצה לוודא שלא לוקחים ממך יותר ממה שצריך. המדינה רוצה לוודא שאתה לא מחרטט אותה. כל עסק ועוסק זה סיפור בפני עצמו.

זה נושא מורכב ולא רק בגלל שהמדינה החליטה לסבך אותו.

אפשר לעשות את זה בעצמך ואף אחד לא מונע ממך. מי שיש לו עסק קטן שעובד רק בישראל ובשקלים, לא מצריך תעודות ואישורים ולא נחשב מקצוע חופשי, זה באמת לא כזה מסובך ויכול לעשות כמעט הכל בעצמו.

אבל ככל והמצב של העסק שלך יותר מורכב אתה יכול לעשות יותר טעויות, ועל טעויות משלמים.

זה כמו טיפול ברכב. אם יש לך ידע, זמן, כלים, מקום, אתה יכול לטפל בעצמך ולחסוך. אבל עם עשית טעויות הנזק הוא עליך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, Supertigre כתב:

עכשיו הכל ברור:

הרב יצחק יוסף: שינוי היחס של טראמפ - בגלל הגזירות שעושים על בני תורה. 

לזה שאמר שאני סתם מטריל:)

תאהבו או לא זה מה שמיליון איש שחיים אתכם/לצידכן חושבים ומאמינים.

פורסם

כן, אותם אנשים שחושבים שצירוף של שתי אותיות על דף נייר יזיק להם וצירוף אחר יזכה אותם במשהו.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

יש יותר מדאי חוקים ותקנות שממש לא מסונכרנים אחד עם השני, אפילו מונח בסיסי כמו משכורת יכול להיות שונה בכל גוף / זכות .

בלתי אפשרי להנגיש מערכת כזו במלואה לאדם מן השורה שזה לא תחום עיסוקו, גם טפסים שניתן היום למלא עצמאית רוב הציבור או לא מבין מה אמורים לעשות או במקרה הגרוע לא מבין את ההשלכות.

דווקא בעסקים קטנים ממש יש התקדמות גדולה בנושא וניסיון של המערכת להתנהלות עצמאית, מנסיוני בשטח זה מתאים לשכבה קטנה מאוד באוכלוסיה (שילוב של אוריינטציה דיגיטלית וכלכלית גבוהה יחסית  עם עסק מאוד מאוד קטן- לא קורה הרבה) 

דוגרי זה בעיניי החסם הכי קל לבעל עסק מכל סוג, ניגשים לבעל מקצוע והכל מסודר במהירות ולעיתים ללא תשלום בכלל.

אני לא מודע מה קורה במדינות אחרות אבל אני כמעט בטוח שההתנהלות זהה. 

פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

וזה רק מראה את גודל הבעייה, שחייבים לטפל בה מהשורש.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

כן, אותם אנשים שחושבים שצירוף של שתי אותיות על דף נייר יזיק להם וצירוף אחר יזכה אותם במשהו.

צירוף של אותיות על פתק קטן יכול מאוד להשפיע  ע"ע פתקי הצבעה :)

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, ברווז כתב:

וזה רק מראה את גודל הבעייה, שחייבים לטפל בה מהשורש.

זאת לא הבעיה, אפשר להאמין בכל מיני דברים של מיסטיקה ולהתנהל בעולם באמיתי איפה שיש סיבה ותוצאה. אתה יכול לתווך לעצמך את המציאות איך שבא לך, כל עוד אתה זה שמתמודד עם ההשלכות.

הבעיה מתחילה בזה שבאמצעות כח פוליטי ההשלכות של הטעויות שלך מתגלגלות על מישהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

הבעיה מתחילה בזה שבאמצעות כח פוליטי ההשלכות של הטעויות שלך מתגלגלות על מישהו אחר.

במשך רוב חיי חייתי במנטליות של "חיה ותן לחיות". 

הקטע, חצי מהמשוואה הזו לא מתקיים. 

מתחיל באמת להישבר לי מזה. נהייתי הרבה יותר לוחמני בצורת הדיבור ובדיעות שלי. 

הגיע הזמן שלציבור הרחב יימאס מהשטויות האלו ויתחיל לעשות ולפעול. 

אתה יכול להאמין בכל מה שאתה רוצה. זו זכותך, ופה זה צריך לעצור.

אם אני פסטהפורלי אני לא יכול להכריח אותך לנסוע בשבת לאכול ספגטי בשביל לכבד את הוד אטריותה, למה אתה מונע ממני תחבורה ציבורית ומכריח אותי להשתמש ברכב פרטי? למשל. 

אני בעד הוספת משאבה יחידה של דלק כשר לכל תחנת דלק. אם כבר יש כל כך הרבה משגיחי כשרות, שלפחות תהיה לכולם עבודה, וההכנסות מהדלק הכשר (שמן הסתם בגלל הכשרות יהיה יקר יותר מהרגיל) יוכלו למלא קצת את קופת המדינה. ככה מי שרוצה דלק כשר יוכל לקבל אותו, מי שלא יוכל למלא דלק רגיל.

אההה, אבל הנה הקאצ'. בגלל אותו כח פוליטי, מהר מאד אותה משאבה יחידה תהפוך להיות "כל המשאבות", וכולנו נצטרך לשלם יותר. 

אותו דבר עם הכשרות של המזון (שלא לדבר על נייר טואלט, עוד לא הבנתי את הנקודה הזו בכלל אבל נעזוב את זה). כולנו משלמים הרבה יותר מדי בגלל הכשרות הזו. 

מספיק. 

לציבור שלא תורם למדינה לא צריך להיות כח במדינה. תתרמו? התמונה תשתנה. תמשיכו כמו שאתם? זה ייעצר ולא בצורה טובה במיוחד, לא רחוק היום שבו לאנשים פשוט יימאס והם יתהפכו לחלוטין על הדת המאורגנת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 45 דקות, yd b-4 כתב:

תאהבו או לא, 9 מיליון איש שחיים איתכם/לצדכם חושבים ומאמינים שאתם צריכים להתגייס כמו כולם, לשלם מיסים כמו כולם ולגדל את ילדיכם מכספכם.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 35 דקות, yd b-4 כתב:

מטריל, מטריל. יש מיליוני אנשים שמאמינים שהעולם שטוח, זה לא אומר שאדם אינטליגנטי יאמין בזה. אדם שפותח מכסה מנוע ובודק ומנסה לפענח בעיה לא יקבל תשובה שלא מחוברת בשום צורה למציאות, גם אם בית כנסת שלם יאמר שהבעיה נובעת מהמזוזה בבית.

אני בטוח שהיו רבנים שהאשימו את מכת העכברים בבני ברק במשהו שקשור לדת, ובכל זאת אדם רציונאלי יחשוד שישנה סיבה אחרת 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...