Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

הבייסיק: חיזוק כוחות הביטחון, מהשבכ ועד למשטרה ומגב.

מתקדמים: יצירת תהליכים מדיניים, השקעה בתשתיות ובחינוך במגזר הערבי פלוס אכיפה וחיסול של משפחות פשע במגזר.

נדמה לי שניסינו את זה, וזה היה פחות מוצלח, אבל אתה מוזמן למצוא דוגמה אחת בהיסטוריה שבה "יצירת תהליכים מדיניים" מול ארגוני טרור הצליחו. עז אז כדאי שתתחיל לשנן את השהאדה, למקרה הצורך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בבקשה. צפון אירלנד חוותה עשרות שנים של סכסוך בין IRA, כוחות בריטיים ופרוטסטנטים. תהליך מדיני שכלל משא ומתן בין ממשלת בריטניה, אירלנד, IRA והפרוטסטנטים, הוביל להפסקת אש ולהקמת ממשל משותף.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

אויב שלא היסס לתקוף את צה״ל, לא יירתע מאקדח שתחזיק במכנסיך

המטרה לא להרתיע אלא להיות מסוגל להגיב עד ששוטר או חייל מגיעים.

האמון של הציבור במערכת הביטחון התערער בעקבות האסון, שלא לדבר על ההזנחה המתמשכת של המשטרה שמאפשר לפשע להשתולל במיוחד במגזר הערבי וההודאה באשמה של בנגביר בקריאה לבעלי עסקים להתחמש.

לפני כשעה, mikyl כתב:

זה אולי יהיה יעיל מול מתאבד בודד עם אקדח או סכין מהמטבח, אבל מול חוליה מאומנת עם נשק מחלקתי?

נגד מתאבד בודד זה יעיל וזה עדיין עדיף מלברוח למיגונית או לממ"ד ולהתפוצץ מרימון או להישרף בחיים כשמדובר בחוליה מאומנת.

הבעיות עם נשק זה בעיקר מה קורה איתו כשאין מחבלים ברחוב.

הפערים ביננו לפלסטינים עמוקים מדי, זה לא כמו עם הira והבריטים. מה גם שאירלנד היא מדינה. פלסטין זה מדינה דמיונית שקרויה על שם קולוניה בריטית שלא קיימת יותר. מה שאתה מתאר דומה יותר למצב בתימן מאשר פה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, mikyl כתב:

זהו תפקידם של כוחות הביטחון, לא של אזרחים. 

אין מספיק כוחות ביטחון בשביל להציל את כולם או לכל הפחות להגן או למנוע שלא יקרו אותם אירועים, אירועי שומר חומות..

תחזור אחורה ותראה כמה זמן לקח להם להשליט סדר ברחובות, כנ"ל אירועי השבעה באוקטובר.

אירועי הגבורה - נולדו לרוב מצורך אחר בכלל. אם תחפור מספיק אתה תראה שלא כל דבר היה מיועד להתמודד מול אירוע פלישה/טבח.

לפני שעה, mikyl כתב:

לכן, השאלה אם טבח כמו 7 באוקטובר יחזור על עצמו תלויה אך ורק בנו. 

כתבנו בעצם את אותו הדבר.. רק שאני כתבתי יותר על היבריס הישראלי במיטבו..

לפני שעה, פינדר כתב:

לשפוך כסף זה הכי קל. תן לי דוגמאות

כי בסוף יביאו לנו עוד מצלמות של המשטרה ומה זה יעזור אם זה יפול כמו רואה יורה.

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

מגזר הערבי

לא רק, רוב העשור האחרון המשטרה עשתה עבודה מאוד טובה במיגור הפשע הישראלי, ששכחו את המגזר הערבי. אז עכשיו דואגים לטפל בפשע במגזר הערבי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כוחות ביטחון לא בתפקיד הם כמו רופא מחוץ לחדר המיון - עדיין הם מקצועיים ומתאמנים באופן שוטף. והם אחוז גבוה מהמגיבים המצליחים. אל תשווה אותם לכל הליצנים שקיבלו נשק מבן גביר.

ולמה אנשים מתים לפעמים ברחוב או בעבודה מהתקף לב או תאונה? כי אין רופא בכל מטר.

אם היה אפשרות לתת לכל אזרח דיפיברילטור וערכת עזרה ראשונה לא היית מתנגד לזה.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

מכיר את הסיפור על הגשר השבור ליד חלם? זה שאנשים היו נופלים ממנו ונפצעים וחכמי חלם הציעו להקים בית חולים מתחת לגשר?

אז לחלק נשק לאזרחים כדי שיגנו על עצמם מטרור, זה להקים בי״ח מתחת לגשר, במקום לבנות גשר חדש ובטוח.

ראה תשובתי לספריאל.

אתה מגיב עכשיו בנוחות מהבית שלך, אבל אם תסתובב בסופר ויקפוץ עלייך מוחמד עם סכים היית מתפלל שיהיה עלייך גלוק.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

מה זה בעצם "נוגעים"? כמה מהם שירתו ביחידות קרביות? אפשר לצמצם, כמה שירתו ביחידות חי"ר?

בתי שמשרתת בח"א ירה מחסנית במתווך. חס וחלילה שיום אחד יעמוד מאחורי גבי מישהו עם הכשרה כזו, כדור בקנה ונצרה פתוחה. זה אולי יהיה יעיל מול מתאבד בודד עם אקדח או סכין מהמטבח, אבל מול חוליה מאומנת עם נשק מחלקתי?

אין לי צורך שהבת שלך תצא לחפש חוליות טרור.

מספיק לי שבתרחיש חס וחלילה כמו ה7.10 היא תוכל לתפוס זיג בכניסה לממד ואולי תשלח לגיהינום מחבל או 2.

אם כל בית בעוטף היה עם נשק המצב היה שונה לגמרי. מספיק ש500 אזרחים נוספים היו הורגים 500 מחבלים ומעכבים עוד 1000 כדי ל"שפר" את התוצאה של הטבח בכמה סדרי גודל.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

מתקדמים: יצירת תהליכים מדיניים, השקעה בתשתיות ובחינוך במגזר הערבי פלוס אכיפה וחיסול של משפחות פשע במגזר.

נכון, רק ששוב, חיזוק כוחות הביטחון לא ימנע ממוחמד להחליט שהוא חולה נפש, לעלות על אוטובוס לתל אביב ולדקור אותך.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

זה אתה, אני ועוד כמה יודעים אבל כשאתה לא מחייב כלום מעבר אז אצל הרוב המוחלט זה נגמר שם.

ראה תשובתי למיקיל - מבחינתי אלה האנשים שיתבצרו ויגנו על המשפחה שלהם. מספיק לי.

בכל האירועים האחרונים שהלכתי עם הילד היה לי תדרוך משוטר - אם יש אירוע אני מגן על הילד ועליי בלבד, ואני יותר ממאומן לחפש מחבלים.

אין לי שום בעיה עם זה, זה הכי נכון שיש.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

אה תשובתי למיקיל - מבחינתי אלה האנשים שיתבצרו ויגנו על המשפחה שלהם. מספיק לי

בתקווה שהם לא יהיומאלה שיהרגו בטעות את השכן.

בגלל שעבר הרבה מאוד זמן מאז שנגעתי בנשק ובגלל שגם אז הנשק הקצר ביותר היה גלילון התלבטתי הרבה אם להתחמש וגם כשהחלטתי כן להתחמש (אחרי שני פיגועים שאחד פספסתי בכמה דקות ואחד ב 200 מטר) זה היה כשברור לי שאחרי ההכשרה אני לוקח אימונים מתקדמים ואם אני לא מגיע לרמה סבירה אני מוותר על האקדח.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, SlowRide כתב:

המטרה לא להרתיע אלא להיות מסוגל להגיב עד ששוטר או חייל מגיעים.

לא שמת לב לטענה שאליה הגבתי, אכן היה מדובר בהרתעה:

ציטוט

האויב ידע שאנחנו חמושים מכף רגל ועד ראש

לפני שעה, SlowRide כתב:

נגד מתאבד בודד זה יעיל וזה עדיין עדיף מלברוח למיגונית או לממ"ד ולהתפוצץ מרימון או להישרף בחיים כשמדובר בחוליה מאומנת.

שוב, הפיתרון הוא שכוחות הביטחון יבצעו את עבודתם, במקום לחלק נשק לכל המדינה.

לפני שעה, SlowRide כתב:

הבעיות עם נשק זה בעיקר מה קורה איתו כשאין מחבלים ברחוב.

מסכים איתך במאה אחוז.

לפני שעה, SlowRide כתב:

הפערים ביננו לפלסטינים עמוקים מדי, זה לא כמו עם הira והבריטים. מה גם שאירלנד היא מדינה. פלסטין זה מדינה דמיונית שקרויה על שם קולוניה בריטית שלא קיימת יותר. מה שאתה מתאר דומה יותר למצב בתימן מאשר פה.

לא השוויתי בין סכסוכים, אלא הגבתי לשאלה הבאה:

ציטוט

אתה מוזמן למצוא דוגמה אחת בהיסטוריה שבה "יצירת תהליכים מדיניים" מול ארגוני טרור הצליחו.

לפני שעה, DareDevil כתב:

אין מספיק כוחות ביטחון בשביל להציל את כולם או לכל הפחות להגן או למנוע שלא יקרו אותם אירועים, אירועי שומר חומות..

תחזור אחורה ותראה כמה זמן לקח להם להשליט סדר ברחובות, כנ"ל אירועי השבעה באוקטובר.

לכן, התשובה היא לטפל בכשלים של כוחות הביטחון, במקום להפוך את ישראל למערב הפרוע.

לפני שעה, DareDevil כתב:

לשפוך כסף זה הכי קל. תן לי דוגמאות

כי בסוף יביאו לנו עוד מצלמות של המשטרה ומה זה יעזור אם זה יפול כמו רואה יורה.

כסף חייב לשמש לגיוס שוטרים נוספים וליצירת תנאים שיאפשרו מיון ובחירה של האנשים המתאימים ביותר.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

ולמה אנשים מתים לפעמים ברחוב או בעבודה מהתקף לב או תאונה? כי אין רופא בכל מטר.

אם היה אפשרות לתת לכל אזרח דיפיברילטור וערכת עזרה ראשונה לא היית מתנגד לזה.

לא ידוע לי על אף מקרה שבו דפיברילטור או ערכת עזרה ראשונה גרמו למוות של מישהו.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

מספיק לי שבתרחיש חס וחלילה כמו ה7.10 היא תוכל לתפוס זיג בכניסה לממד ואולי תשלח לגיהינום מחבל או 2.

לתפוס זיג בכניסה לממ"ד ולשלוח לגיהינום מחבל או שניים? ומה יעזור לה שבטירונות היא ירתה מחסנית מ‑M16?"

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

כון, רק ששוב, חיזוק כוחות הביטחון לא ימנע ממוחמד להחליט שהוא חולה נפש, לעלות על אוטובוס לתל אביב ולדקור אותך

תפריד בין מחבלים לחולי נפש. אם אתה מודאג מחולה נפש שידקור אותך, תחזק את מערך בריאות הנפש ושרותי הרווחה.

מחבלים, זה אירוע אחר. אי אפשר למנוע במאה אחוז מאדם אקראי לתפוס סכין ולדקור אותך. המדינה כן יכולה להוריד את מספר האירועים האלו למינימום, שמתחתיו הנזק בחלוקת אקדח לכל דורש, גדול מהתועלת.

אגב, אם אתה מודאג מחולי נפש, אז חלוקת אקדחים מעלה את הסיכוי שחולה נפש, או סתם אדם ממורמר או דיכאוני, יירה בך או באשתו או בעצמו.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

שוב, הפיתרון הוא שכוחות הביטחון יבצעו את עבודתם, במקום לחלק נשק לכל המדינה.

אחלה בחלה אבל לא עדיף שיהיה קצת אחריות אישית?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

תפריד בין מחבלים לחולי נפש. אם אתה מודאג מחולה נפש שידקור אותך, תחזק את מערך בריאות הנפש ושרותי הרווחה.

מחבלים, זה אירוע אחר. אי אפשר למנוע במאה אחוז מאדם אקראי לתפוס סכין ולדקור אותך. המדינה כן יכולה להוריד את מספר האירועים האלו למינימום, שמתחתיו הנזק בחלוקת אקדח לכל דורש, גדול מהתועלת.

אגב, אם אתה מודאג מחולי נפש, אז חלוקת אקדחים מעלה את הסיכוי שחולה נפש, או סתם אדם ממורמר או דיכאוני, יירה בך או באשתו או בעצמו.

תגיד לי שאתה מקטין ראש בלי להגיד לי שאתה מקטין ראש.

או שלא הבנת.

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

אחלה בחלה אבל לא עדיף שיהיה קצת אחריות אישית?

אחריות אישית?
במגזר נהרגים אנשים כמעט כל יום, יום כן, יום לא. אז אולי גם שם נחלק רישיונות נשק, לפי מקום מגורים, כמו שבן גביר מחלק לאנשיו? הרי אין מספיק שוטרים בשביל להציל את כולם. אולי גם שם הגיע הזמן לקצת אחריות אישית? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחריות של אזרחים זה לא להיות מעורבים בפשע, לא להיות אוכפי החוק ושומרי הסדר. 

אחריות אישית במדינה מתפקדת זה לדווח למשטרה. כשהמדינה לא מתפקדת השר לביטחון לאומי אומר לאנשים שמתלוננים על פרוטקשן להתחמש.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

אחריות של אזרחים זה לא להיות מעורבים בפשע, לא להיות אוכפי החוק ושומרי הסדר.

יופי, כנ"ל גם בפיגועי טרור. וכשהמדינה לא מתפקדת, השר לביטחון לאומי מציע למי שמתלוננים על הפיגועים להתחמש.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

ראה תשובתי למיקיל - מבחינתי אלה האנשים שיתבצרו ויגנו על המשפחה שלהם. מספיק לי.

כמוני לדוגמה. אני לא נושא אקדח ביום יום, הוא בכספת בבית ויוצא רק לאימונים. אבל הוא שם אם יהיה עוד משהו כמו שומר חומות להגנה בסיסית על יושבי הבית או היישוב בהתאם לצורך (יישוב במרכז כך שאין לנו נשקים ארוכים כפי שפעם היה בכל מושב). אם הייתי בסיטואציה של תושבי העוטף ב-7, הייתי מרגיש נורא ללא נשק ביד גם אם אני בנחיתות משמעותית לעומת הציוד והנשק של המחבלים. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...