Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

את המסוקים החליף, במידה רבה מערך הכטמ"ם. נכון שה- 7 באוקטובר הוכיח את החשיבות של טייס בקוקפיט, אבל לשאר המקרים מערך הכטמ"ם כנראה עדיף. אתה כמובן צודק בכך שסגירה של חטיבות שריון במילואים זה משהו שלא ניתן להשלים או ליתר דיוק ניתן אם חייבים, אבל אנחנו לא באמת רוצים לשלוח מרכבה סימן 3 למערכה בה יש לי יכולת לשלוט על התזמון, בשלב זה לפחות. לא ידוע לי על מחסור בחטיבות חי"ר למערכה בצפון. 

אני עדיין חושב שישראל יכולה להתמודד בשתי חזיתות, אתה צודק בהחלט בזה שזה פשוט יהיה פחות אופטימלי לעומת מה שהיה יכול/אמור להיות.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

איזה תוצאות הוא השיג?

בינתיים הוא רק משיג בעיקר שהידים בדרך לירושלים ומאבד נכסים.

יש סיבה שהם לא תוקפים בכל הכח.

זה מה שמדגישים בתקשורת.
חיזבאללה דה פאקטו רוקן את כל השטח שרחוק 7 ק"מ מהגבול מישראלים.
אני מתייחס לזה כמו לכיבוש. הוא כבש את השטח, זה שהחיילים שלו לא נמצאים שם לא משנה את העובדה הזו ורק מגביר את ההישג.
ישראלים לא יכולים לגור שם ולא להגיע לשם.
ביחס עלות תועלת, עבור כזה הישג לאבד 2 שהידים ליום זה מחיר מקובל מבחינתו וכשתרצה את השטח בחזרה אתה תראה שיהיו לו דרישות, למשל חוות שבע, רג'ר וכל מני איזורי מחלוקת.
הוא לא יחזיר לך את השטח שהוא "כבש" גם אם זה עולה לו שני "שהידים" ביום.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

אף מחבל של חיזבאללה לא פלש לשום ישוב בצפון ועדיין מדינת ישראל פינתה את כל ישובי הצפון כי היא לא מסוגלת להעניק להם בטחון כרגע ואין לה את הכלים לצאת למתקפה כדי להשיג להם בטחון.

מסכים, והתושבים שהתפנו מדרום לבנון או 150 הרוגים לחיזבאללה ממש לא צריכים לעניין אותנו, בשורה התחתונה יש כ-100,000 תושבים שהתפנו מצפון הארץ וכרגע, אין להם אופק לחזרה. בשלב זה מדובר בנצחון מוחץ לחיזבאללה. נכון שלא כבשו את השטח ונכון שלא נעשו מעשי זוועה כמו בדרום, אבל בשורה התחתונה אנחנו עדיין במצב מגננה ומצב מגננה הוא מה שהביא אותנו עד הלום. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

גם ישראל רוקנה את דרום לבנון מאזרחים אז?

ההבדל הוא שהם משלמים בשהידים (טוענים שזה יותר מ2 ליום) ואנחנו משלמים בעיקר בכסף ופחות בנפש.

ואני חושב שאם ישראל מקבלת את הדרישות שלהם, אפשר לעוף מפה.

אני יודע שהמדינה מקדמת תכניות להרחבת קרית שמונה ועוד ישובים באיזור. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Supertigre כתב:

את המסוקים החליף, במידה רבה מערך הכטמ"ם. נכון שה- 7 באוקטובר הוכיח את החשיבות של טייס בקוקפיט, אבל לשאר המקרים מערך הכטמ"ם כנראה עדיף. אתה כמובן צודק בכך שסגירה של חטיבות שריון במילואים זה משהו שלא ניתן להשלים או ליתר דיוק ניתן אם חייבים, אבל אנחנו לא באמת רוצים לשלוח מרכבה סימן 3 למערכה בה יש לי יכולת לשלוט על התזמון, בשלב זה לפחות. לא ידוע לי על מחסור בחטיבות חי"ר למערכה בצפון. 

אני עדיין חושב שישראל יכולה להתמודד בשתי חזיתות, אתה צודק בהחלט בזה שזה פשוט יהיה פחות אופטימלי לעומת מה שהיה יכול/אמור להיות.

אני מבין שלא למדת עדיין שזה בלוף? מה זה שאר המקרים? המקרים שצריך להטיס כלי טיס בשביל מודיעין או בשביל לירות טיל באיזה רכב? זה בכלל לא קשור לאדם בקוקפיט, מסוק קרב הוא טנק שטס בשמים לא פחות, כטב"ם הוא ממש לא קרוב לזה, הם לא יכולים להחליף אחד את השני, יש איזה קבוצת חיתוך של משימות ששניהם יכולים לבצע כן, אבל יש כל כך הרבה שלא שרק בלוף יכול להסביר את מה שאתה כותב.
דרך אגב מאמין שזה לא רק אתה, זה הבלוף שהצבא האכיל את עצמו כדי לעמוד ביעדים לא סבירים של תקציב אל מול איומי ייחוס שהוא אמור להתמודד איתם.
בסופו של יום הצבא צריך לבצע התאמות כל הזמן אל מול תקציב ואיומי ייחוס שהוא נדרש להתמודד מולם.
אם מחר בבוקר הוא צריך לקצץ במשהו, אז הוא מתחיל לחשוב עם עצמו "איפה אני יכול לקצץ... אהה אני לא צריך כל כך הרבה מסוקים, בכלל קניתי אותם כדי להתמודד מול שריון. נחליף אותם בכטב"ם זה לא אופטימלי אבל יספיק".
ראינו שזה לא מספיק, ואתה תראה בתחקירים לאחר המלחמה שהיו הרבה אנשים שכנראה צעקו שזה לא מספיק.

תראה מה קורה עם מסוקי התובלה. שנים יודעים שהיסעורים האלה הם גופות מהלכות (טסות יותר נכון), יודעים שהם לא יספיקו.
היה מכרז, מסוקי בואינג מוכחים שצבא ארה"ב משתמש בהם כדי להסיק את הכוחות שלו אל מול המסוק החדש, הייטקי והיקר שגם לא מוכן למסירה.
במה הצבא בחר? כמובן שביקר שלא מוכן למסירה ואף צבא לא הצטייד בו עדיין.
במקום לקנות מסוקים קיימים מוכחים וזולים, לפתור את הבעיה שיש עם היסעורים קונים מסוק יקר הרבה יותר שימסר רק אי שם ב2025. למה? כי יש לו יותר טווח. את מי זה מעניין שצריך להנחית כוחות פה אצל השכנים מסביב.
רוצים מטוס הייטקי כדי להטיס כוחות מיוחדים לטווח של 300 ק"מ? זה כבר דיון אחר.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

גם ישראל רוקנה את דרום לבנון מאזרחים אז?

ההבדל הוא שהם משלמים בשהידים (טוענים שזה יותר מ2 ליום) ואנחנו משלמים בעיקר בכסף ופחות בנפש.

אז רגע אנחנו אמורים להגיד "המצב שלנו סבבה, האוייב כבש לנו שטח אבל כבשנו גם לו"? ממתי זה נחשב להישג?
אני טוען שחיזבאללה חותם על המצב הקיים אם הוא נשאר. אל תדאג הוא גם יחזיר את האנשים לכפרים וימשיך לירות טילי נ"ט.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

ואני אומר שזה בולשיט וסיפורי סבתא שמספרים לנו בתקשורת. אם זה היה נכון דה פאקטו כבר הייתה מתחילה מלחמה בצפון, הרי גייסת את כולם פחות או יותר, פינית את כל התושבים שלך מהצפון עשית את כל ההכנות הנדרשות אז למה לא? הרי זו רק שאלה של זמן עד שזה ידרש. כבר שילמת את מחיר ההכנות למה לא עכשיו?

הבעיה היא שאנחנו תלויים בארצות הברית, אם ב-7.10 הייתה מתקבלת החלטה למחוק את רצועת עזה היא הייתה נמחקת ביומיים, אבל אנחנו רוצים לשמר לגיטימציה בינלאומית, מה שמחייב אותנו להתחשב בדרישות האמריקאיות, שדרשו לא לפתוח מתקפת מנע בצפון. 

מפה צריך לשאול מה עדיף, למחוק את דרום לבנון ולהישאר לבד (ולקוות שהמפעלים המקומיים למדו איך לייצר פצצות בזמן הזה), או לסיים עם עזה ולעבור לצפון אחר כך. 

אם ישראל נכנסת ל-2024 בידיעה שכל השנה תהיה מלחמה, יש לך זמן לעבוד חכם.

מזלנו כרגע שמי שמאיים על נשיא ארצות הברית זה רפובליקנים תומכי ישראל ולא דמוקרטים אנטי ישראליים, אז יש לנו אוויר לנשימה. בכל הסקרים שמצוין בו חוסר רצון מהתפקוד של ביידן מדובר באנשים שרוצים לראות יותר תחמושת נופלת על עזה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

אז רגע אנחנו אמורים להגיד "המצב שלנו סבבה, האוייב כבש לנו שטח אבל כבשנו גם לו"? ממתי זה נחשב להישג?
אני טוען שחיזבאללה חותם על המצב הקיים אם הוא נשאר. אל תדאג הוא גם יחזיר את האנשים לכפרים וימשיך לירות טילי נ"ט.

ממש לא, אנחנו צריכים לנצל את המצב הזה כדי לשרוף את חיזבלה מהגבולות שלנו.

כרגע אין לנו הישגים, אבל המערכה עוד לא התחילה.

פורסם (נערך)

לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

מפה צריך לשאול מה עדיף, למחוק את דרום לבנון ולהישאר לבד (ולקוות שהמפעלים המקומיים למדו איך לייצר פצצות בזמן הזה), או לסיים עם עזה ולעבור לצפון אחר כך. 

שוב אני מאמין שזה סיפורי סבתא שאנחנו מספרים לעצמנו כדי לפצות על חוסר יכולת.
דבר ראשון למדינת ישראל היו את כל הסיבות והחששות לצאת למתקפת מנע ב7.10, יש סיכוי גם שמתקפה כזו הייתה מתקפת מנע/פתע על חיזבאללה כי אני מאמין שהוא לא ידע על מה שיצא מעזה, אחרת כנראה שהיה מצטרף. האמריקאים לא היו עוצרים אותך, היו ממש מבקשים שלא אבל בסופו של יום לא היו עוצרים.
דבר שני מה7.10 עד היום קרו הרבה דברים בצפון ואם ב7.10 יכולנו לשכנע נגד מתקפה כזו, כי המצב בצפון שקט היום זה כבר לא כך, היום פינית את כל האוכלוסיה שלך בטווח של 7 ק"מ, האוייב תוקף אותך יום יום והמציאות הבטחונית בצפון היא שאין בטחון ולישראל אין יכולת לתת בטחון.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

כרגע אין לנו הישגים, אבל המערכה עוד לא התחילה.

הוויכוח כרגע הוא על הסיבה למה היא לא התחילה.
אני טוען שזה חוסר יכולת לנהל מלחמה בשתי חזיתות לפי הסטנדרטים שהצבא רוצה.
אחרים טוענים שיש יכולת אבל מעדיפים לעבוד בצורה תורית.
נו טוב, שיאמינו למה שעושה להם טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם חוסר יכולת היה העניין, לא היינו מתפלספים פה בפורום אלא זרוקים באיזה קבר אחים כבר מאוקטובר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

@farkash7
הרבה יישובים בדרום שלא נפגעו כלל לא חוזרים הביתה. מזכיר לך שאני חי כאן ומכיר מקרוב מה הולך.

ברחוב שלי שיש בו 12 בניינים נשארנו 3 שלא חטפו פגיעה ישירה, ברחוב המקביל עוד 3 פגיעות ומסביב עוד לא מעט (לא סופר פגיעות רסיסים קטנות כמו זה שחיסל חלון, תריס, 8 בלטות ודלת אצל ההורים שלי או הדף מהפגיעה בבנין הסמוך שפוצץ את הזכוכיות בלובי ואת המעקה של הגג) ואני לא מדבר על הדי הפיצוצים 24/7. לא התפננו פרט לכמה ימי התאווררות בתחילת המלחמה, אנחנו עובדים כבר כמעט מלא (7 קילומטר ו 700 מטר מהגדר) ומנהלים שגרת מלחמה.

אין שום סיבה שיישובים כמו ברור חיל, אור הנר דורות ועוד לא יחזרו לשגרה מלאה.

חיזבאללה מחזיק את השטח מפונה אבל לא כבש אותו ולא השיג כלום חוץ מזה וגם את זה במחירים די כואבים עבורו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לענ״ד הבלתי מקצועית בעליל,

צריך להגיע ללחץ בינלאומי שיאפשר איזה סוג של הסדרה עם חיזבאללה. חיזבאללה לכאורה יסיג את כוחותיו אל אחרי הליטני ותושבי הצפון יחזרו לבתיהם. תושבי הקו הראשון בישובים ממילא לא יוכלו לחזור כי הבתים שלהם הרוסים ולהם צריך למצוא פתרון.

לנצל את השנה - שנה וחצי הקרובות להצטיידות מחדש של תחמושת. אם אפשר להוסיף סוללות כיפות ברזל. להחזיר לכשירות כוחות טנקים וכו׳. להכין תוכנית לאור לקחי המלחמה בעזה.

כשמוכנים, לחכות לתירוץ כלשהו ולפתוח במלחמה, כשהיוזמה בצד שלנו.

לדעתי, ללכת עכשיו למלחמה בלבנון, כשעשרות אלפי מלואימניקים כבר מגוייסים למעלה מחודשיים, ועזה עדיין דורשת כוחות רבים, זו משימת התאבדות שגם תעלה לנו בהרבה הרוגים וגם לא תשיג דבר.

ובלי קשר, זו תמונה שעלתה ממטיילים בצפון (לא יודע איפה בדיוק) שטיל של חיזבאללה פספס בקצת את הג׳יפ שלהם.

תמונת המציאות בצפון:

image.thumb.png.8f3d368319183985c652377b5f2db340.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

צריך להגיע ללחץ בינלאומי שיאפשר איזה סוג של הסדרה עם חיזבאללה. חיזבאללה לכאורה יסיג את כוחותיו אל אחרי הליטני ותושבי הצפון יחזרו לבתיהם.

הוא לא יסיג אף אחד ככה סתם.
הוא ידרוש ממך לסגת מחוות שבעא, ממובלעות בגבול שיש עליהם וויכוח, מרג'ר, ואז אולי יסכים "להסיג" את הכוחות שלו 5 ק"מ מהגדר.
תוך כדי שסיפרנו לעצמנו סיפורים הוא יצר פה משוואה, שאף אחד לא גר 7 ק"מ מהגדר. הוא מוכן לשלם את המחיר עבור המצב הזה, אנחנו לא.
בינתיים עושים קולות של "ניתן לו בראש" כדי להאכיל בלוקשים את האנשים שצופים בחדשות, ובפועל מאריכים את השהות של תושבי הצפון במלונות ובקרוב יתחילו לשחרר גם חיילי מילואים כי מחזיקים כוחות גדולים על הגבול כבר יותר מחודשיים ולא עושים איתם כלום!
למה לא עושים כלום? חוסר יכולת. אפשר רק עזה עכשיו.
אחרי עזה לא תהיה יכולת כי אי אפשר להחזיק כזה סד"כ של מילואים במשך שנתיים, כלכלית, ונפשית. גם במלחמת יום כיפור לא החזיקו כזה סד"כ חצי מזה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

איזה תוצאות הוא השיג?

בינתיים הוא רק משיג בעיקר שהידים בדרך לירושלים ומאבד נכסים.

יש סיבה שהם לא תוקפים בכל הכח.

הם מתים לחזור לשגרה של השישי באוקטובר, אבל לישראל אסור לאפשר את זה.

כול יום-יומיים הם שולחים כמה חיילים שלנו לבתי חולים במקרה הטוב.

הסיבה שהם לא תוקפים בכול הכוח זה שהם בכלום מאמץ מכרסמים לך כוחות. בכלום. שולחים שני אנשים עם כמה קורנטים וזהו.

הם ממש לא מתים לחזור לשגרה של השישי באוקטובר, הם נותנים לך בראש בשקט ואתה מפוחד. זה מילולית ההגדרה של אירגון טרור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסיבה שהם לא תוקפים בכח היא שהם לא קיבלו הוראה מאיראן. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

תמונת המציאות בצפון:

image.thumb.png.8f3d368319183985c652377b5f2db340.png

אחת התמונות. קורנט EM דופק פוזות למצלמת דשבורד...

להבנתי זה במורדות גבעת האם, מצפון לכפר סאלד, שזה אומר כ-7 ק"מ מהנקודה הקרובה ביותר בגבול לבנון.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

לנצל את השנה - שנה וחצי הקרובות להצטיידות מחדש של תחמושת. אם אפשר להוסיף סוללות כיפות ברזל. להחזיר לכשירות כוחות טנקים וכו׳. להכין תוכנית לאור לקחי המלחמה בעזה.

כשמוכנים, לחכות לתירוץ כלשהו ולפתוח במלחמה, כשהיוזמה בצד שלנו.

צריך את זה ועוד הרבה דברים. ניעור כללי של מערכת הבטחון. שינוי יסודי בבניין הכוח והתאמתו לאיומים הרלוונטיים. הגדלת הצבא הירוק, ביצור הגבולות, הצטיידות ובניית מלאים, בניית מערכי טק"ק טקטי מדוייק, ויש עוד הרבה מה לעשות. זה ייקח מינימום שנתיים-שלוש, והאוייב לא מטומטם, אני לא בטוח שהם יחכו לנו. אני גם לא בטוח שכל זה יכול בכלל לקרות תחת שלטון נירון קיסר, כי הראש שלו עדיין בעננים וחושב על AI, סייבר, ותקיפה באיראן במקום על הבעיות הבוערות.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

ראה מה קורה עם מסוקי התובלה. שנים יודעים שהיסעורים האלה הם גופות מהלכות (טסות יותר נכון), יודעים שהם לא יספיקו.
היה מכרז, מסוקי בואינג מוכחים שצבא ארה"ב משתמש בהם כדי להסיק את הכוחות שלו אל מול המסוק החדש, הייטקי והיקר שגם לא מוכן למסירה.
במה הצבא בחר? כמובן שביקר שלא מוכן למסירה ואף צבא לא הצטייד בו עדיין.
במקום לקנות מסוקים קיימים מוכחים וזולים, לפתור את הבעיה שיש עם היסעורים קונים מסוק יקר הרבה יותר שימסר רק אי שם ב2025. למה? כי יש לו יותר טווח. את מי זה מעניין שצריך להנחית כוחות פה אצל השכנים מסביב.
רוצים מטוס הייטקי כדי להטיס כוחות מיוחדים לטווח של 300 ק"מ? זה כבר דיון אחר.

סיפור היסעור-K הוא שערוריה. מדגים טוב מכל את הגישה הקיצונית של "צעצועים יקרים על חשבון חי"ר בכל מחיר" שהיא הקונספציה פה, לא המחדל המודיעיני שכל הזמן מסתובבים סביבו ומחפשים את המטבע מתחת לפנס. כשרוב תקציב צה"ל הולך לצעצועים היקרים של חיל האויר (ואני חילאוירניק בעברי), אז יש לך אולי ארבע טייסות F35, אבל לא נשארים משאבים בשביל לשים אוגדה באופן קבוע על גבול עזה, וקורה מה שקורה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 2

חזיר דיזל

• תוכן חדש...