Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובמהלך 4 השנים הכנסת, ברוב רגיל, מעקרת את הבחירות. איך תרסן?

בגלל זה במדינות אחרות יש כל מיני מנגנונים - בית משפט לחוקה, פרלמנט ביקמרי עם שיטות בחירה שונות לשני הבתים, בחירות אישיות או משולבות. אצלנו ההפרדה הין הרשות המחוקקת למבצעת לא ממשית, ומנגנון האיזון היחיד הוא בית המשפט. יש מקום לבניית מנגנוני איזון ובקרה אחרים וזה מצריך דיון, הממשלה הנוכחית פועלת בדיוק בכיוון ההפוך.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

זה תפקידו של בית המשפט לרסן את הרשות המחוקקת, בכל הקשור לקביעת נורמות החקיקה? 

אם בית המשפט מממלא את התפקיד הזה בישראל, אז התשובה היא כן. ומאחורי זה נראה לי מסתתרת ההבנה שמה שומר על מדינות דמוקרטיות או סמי דמוקרטיות מתפקדות זה לא רעיונות עקרוניים ממדע המדינה או תאוריות במשפטים, אלא הפרקטיקה.

כמובן, גם הפרקטיקה הזו תלויה, בסופו של דבר, ברצונם הטוב של רוב האזרחים. וכאן - ולא במערכת המשפט או בכל מנגנון אחר שמתפקד כל עוד האזרחים מסכימים שיתפקד - הבעיה האמיתית של ישראל. המלחמה עם החמאס גרמה לנו לשכוח שזה פה, אבל זה פה. פחד מערבים או גויים אנטישמים זה לא מכנה משותף חזק מספיק בשגרה. ומתישהו לא נוכל לברוח מהעובדה העצובה שמעט מאוד מעבר לזה מחבר בין שכבות שונות באוכלוסיה כאן. וזה, ולא שום דבר אחר, גם מה שהוציא כאן מאות אלפי בני אדם לרחובות באופן מאוד עקבי, במשך חודשים.

אני יכול לשים לרגע בצד את הסלידה שלי מהימין הפונדמנטליסטי, ולהבין גם אותם בסיפור הזה. הם ניצחו בבחירות. הם עובדים מאוד קשה כבר כמה עשרות שנים כדי לתפוס את ההובלה בממסד הבטחוני בישראל, כדי שיוכלו גם לשווק את עצמם כמה שהם מאמינים שהם: האליטה הציונית החדשה. וזה כמובן גם חלק מהסיפור עכשיו עם זריקת מספרי ההרוגים, בטח אל מול מי שנתפס כאליטות הישנות של ישראל.

אני יכול להבין. אבל אין שום גשר שאפשר לבנות מעל התהום האידיאולוגית שמפרידה בינינו. מבחינתי, מדינה שבה הם שולטים כמו שהם רוצים לשלוט זו איראן היהודית, שאני צריך לברוח ממנה על המטוס הראשון שאני יכול - לא משנה מה מחכה בצד השני. ולכן לא איכפת לי מי מרסן אותם. בית משפט. צבא. משטרה. זה לא משנה. מה שרק משנה זה שעדיין יש מי שמאפשר לי ללכת לשתות קפה בשבת בבוקר, ולחברים ההומואים שלי לגדל ילדים. זה הכל.

• אהבתי 7
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל במחאה הזו השתתפו לא מעט דתיים.

שנית, אני בטוח שאתה יודע ש 400 איש הם מדגם קטן מאוד וגם בו מדובר על כ 10%.

זה פשוט ניסיון לרכב על דם 

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

אבל זה לא נכון לומר שכל אלה באותה דעה, על אותו משקל אפשר לומר 60% הנופלים האחרים הם בדעה המנוגדת והם הרוב. טיעון חלש ביותר, לא?

על דברים כמו אלה צריך משאל עם. 

הטיעון צריך להיות מה הדבר הנכון לא איפה שירתת

לפני 4 שעות, Supertigre כתב:

אם תשאל את הדתיים הלאומיים על ספירת הכיפות, הם יאמרו לך שאתה מבייש ומבזה את המתים. 

כל מי שמשחק עם הג'וקר הזה עושה דבר מביש. 

לפני 5 שעות, פריג'י כתב:

עד כהונות ביבי, אתה יודע באיזה כובד ראש והסכמה רחבה חוקקו חוקי היסוד?

בית המשפט הוא הראשון שירצה לפרש את חוקי היסוד באופן כזה, חוקתי.

כשממשלות שמבוססות על חוסר אמון, אי יציבות פוליטית, תחמנות וקומבינה משתמשות בכלי הכמעט קדוש הזה בצורה מופקרת, פרסונלית ומפלגת (חוק נבצרות?!) הן מוציאות את המשמעות ועושות מזה חוק רגיל. התגובה היא בהתאם.

אתה יודע מה, אתה צודק.

רק תבין מה כתבת.

הטייסים והמילואימניקים אומרים שכל מה שהם נתנו - כדי לשמור את אופיה הדמוקרטי של המדינה.

באים הדתיים הלאומיים ואומרים תראו כמה נתנו! מגיעה לנו הזכות לבטל את אופיה הדמוקרטי של המדינה.

ועל זה כל הדיון. כי במדינה כזו, לא דמוקרטית, הסוג הראשון שהפגין לא יהיה מוכן לחיות, בעוד שהסוג השני יכל עד היום לחיות את חייו בלי הפרעה.

קודם כל אני חושב הפוך. שהמצב הנוכחי הוא המצב הלא תקין 

אבל זה לא הדגש. אם אני ג'ובניק אפשר לזלזל בזכויות שלי?

כל מחאות "ה" היו שקריות. הרופאים המילואמניקים וכו' ברור שהיו מילואימניקים שהתנגדו אבל הניסיון להפוך אותם למייצגים היה נבזה

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, עדי-אל כתב:

אם אני ג'ובניק אפשר לזלזל בזכויות שלי?

מזלזלים בך. פשוט מסתכלים עלייך מלמעלה.

ראינו מה קרה לצוות טקילה בלי ג'ובניקים בשביעי..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 שעות, falou כתב:

מה זה ״איזכורים״? מי מאזכר

זה אול אובר דה פלייס:

IMG_8564.jpeg

וכמובן שהם סופרים רק מתחילת התמרון הקרקעי.

כי אם יכללו את הרוגי ה7.10 האחוזים כבר פחות מובהקים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתה מבלבל לי פה תקשורת עם חכי״ם, עם חקיקה תקציבית... סלט שלם שהתגובה לו היא בג״צ הסבירות?

מצטער, אני לא מצטרף לזה עכשיו. לדעתי זו יריקה בפנים של כל אלו שמצטופפים יחד בנגמש, בלי קשר לעמדתם הפוליטית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

מצטער, אני לא מצטרף לזה עכשיו. לדעתי זו יריקה בפנים של כל אלו שמצטופפים יחד בנגמש, בלי קשר לעמדתם הפוליטית.

אבל העברה של 500 מיליון שח או יותר לדאוג לזהות היהודית - זה לגיטימי?

הימין הפונדמנטליסטי לא שינה את ההתנהגות שלו. לא שינה את יחסו לקופה הציבורית. לחקיקה. לכלום. למה זו לא יריקה בפנים של כל אלו שמצטופפים בנגמש? ולמה, כמו תמיד מול דתיים מכל סוג, הציפיה לויתור היא חד כיוונית לחלוטין?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אבל העברה של 500 מיליון שח או יותר לדאוג לזהות היהודית - זה לגיטימי?

לגיטימי או לא יחליטו הבחירות.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, falou כתב:

אם יריקה בפנים מפריעה לך - מה זה משנה אם היורק הוא חבר כנסת, מגיב בקארספורום או שופט בבית המשפט העליון?

אני חוזר שוב על הטענה: אם הימין הדתי מתנהל כמו שהתנהל בשנים האחרונות, אין סיבה שאחרים לא יעשו את זה. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

אם יריקה בפנים מפריע לך - מה זה משנה אם היורק הוא חבר כנסת, מגיב בקארספורום או שופט בבית המשפט העליון?

ברור שמשנה אם היורק הוא נושא משרה ציבורית או לא.

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

ברור שמשנה אם היורק הוא נושא משרה ציבורית או לא.

סבבה. אם לא מפריע לך שסמוטריץ' יורק גם על הנמצאים בנגמש וגם מי שחוצה לו - למה מפריע לך שבית המשפט עושה את זה?

אתה לא חייב לענות. אבל אתה עונה תשובות לקוניות ומשתמע מהן בעיקר שהתנהלות בית המשפט מעצבנת אותך כי התנהלות בית המשפט מעצבנת אותך. כי מעשית, בפעם החמישית, אם נבחרי הציבור של הציונות הדתית מתנהלים כמו בשגרה - אין שום סיבה שאחרים לא יעשו את זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

אילו בחירות?

שיגיעו עוד שלוש שנים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

סבבה. אם לא מפריע לך שסמוטריץ' יורק גם על הנמצאים בנגמש וגם מי שחוצה לו - למה מפריע לך שבית המשפט עושה את זה?

אתה לא חייב לענות. אבל אתה עונה תשובות לקוניות ומשתמע מהן בעיקר שהתנהלות בית המשפט מעצבנת אותך כי התנהלות בית המשפט מעצבנת אותך. כי מעשית, בפעם החמישית, אם נבחרי הציבור של הציונות הדתית מתנהלים כמו בשגרה - אין שום סיבה שאחרים לא יעשו את זה.

סמוטש מעביר כספים לגורמים שאני חושב שהם לא ראויים, אבל זה חלק מהמשחק הדמוקרטי בקואליציה. הוא לא משנה שיטה. אם מחר הוא יתחיל לקיים מדיניות בשטחים שפירושה שינוי מהותי במצב הקיים, לדוגמא, זה יהיה עניין אחר. כל זמן שהוא מחלק ג׳ובים למקורבים, זה סובל דיחוי מבחינת הטיפול

בית המשפט ממשיך את הריב בעניין מהותי לסדרי השלטון בישראל בזמן מלחמה, וזה לא ראוי בזמן מלחמה. 

אני לא ראיתי את הציונות הדתית ממשיכה לקדם את חקיקת ההפיכה המשטרית.

פורסם

תמצית הדילמה שלי, כישראלי חילוני ליברלי:

קצין גיבור נפל בעזה.

מצד אחד כבוד והערכה לו ולמשפחה. עצב אמיתי על מותו.

מצד שני הבן אדם הספיק לנטוע עץ בעזה בשם חלום משיחי ולהקדיש אותו לפושע מבחיל כמו אוליאל. לא בן אדם שאני רואה עתיד משותף איתו.

באמת שאני לא יודע איך ממשיכים מפה.

IMG_8565.jpeg

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

סמוטש מעביר כספים לגורמים שאני חושב שהם לא ראויים, אבל זה חלק מהמשחק הדמוקרטי בקואליציה. הוא לא משנה שיטה. אם מחר הוא יתחיל לקיים מדיניות בשטחים שפירושה שינוי מהותי במצב הקיים, לדוגמא, זה יהיה עניין אחר. כל זמן שהוא מחלק ג׳ובים למקורבים, זה סובל דיחוי מבחינת הטיפול

בית המשפט ממשיך את הריב בעניין מהותי לסדרי השלטון בישראל בזמן מלחמה, וזה לא ראוי בזמן מלחמה. 

אני לא ראיתי את הציונות הדתית ממשיכה לקדם את חקיקת ההפיכה המשטרית.

הוא לא משנה שיטה *עכשיו*. ביטול עילת הסבירות הוא חלק משינוי השיטה. ומכיוון שסמוטריץ' ושותפיו מראים בכל דרך אפשרית לאן הם מכוונים - אין שום סיבה בעולם שבית המשפט יתנהל אחרת. יריקה בפנים זו יריקה בפנים. ואם מלחמה זו לא סיבה מספיק טובה לפרק משרדי ממשלה מיותרים ולהפסיק להעביר כסף למופרעים מהסוג של סטרוק, זו בטח גם לא סיבה שבגץ יתנהל אחרת ולמעשה ימנע מהיכולת להתערב בכלל.

את החקיקה הם די עצרו עוד לפני המלחמה, כי אפילו בליכוד כבר לא היה לזה רוב כל כך.

• אהבתי 6
  • תוכן חדש...