Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ה-F35 הוא עוד משהו מתקבל על הדעת.
בסופו של יום מדובר במוצר "Mass production" שהמחיר שלו ירד משמעותית ואם אתה משווה את המחיר שלו למחיר של F15 עדכני זה לא רחוק אם בכלל הוא יקר יותר.
כמובן שלמטוסים יכולות שונות לגמרי, אבל כנראה שנכון שישראל תחזיק כמה טייסות של המטוס מהדור האחרון+מטוסים מוכחים אחרים מגרסה מתקדמת שישלימו יכולות (והF16 ו15 הישראלים כבר די ישנים וידרשו החלפה בקרוב...).

כן מה שקרה עם המסוק הזה הוא לא פחות משערורייה. רק לחשוב מה יקרה אם צריך להטיס עכשיו חטיבות שלמות לעומק לבנון עם היסעורים האלה...
מסוקי תובלה של בואינג כבר יכלו להיות פרושים ומבצעיים עם יכולות מוכחות ובשבריר העלות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

אין לך מספיק נגמשי"ם איכותיים.
אין לך מספיק חיילים מאומנים, כל חטיבת הקומנדו עכשיו בעזה+גולני+נח"ל+גבעתי+צנחנים מי בדיוק ילחם בצפון?

זה לא מדויק. חלק מהגדודים (סדירים ומילואים) נמצאים בצפון. גם עבודה של ח"א תהיה שונה בהרבה מעזה. הבעיה שבלי תחמושת אמריקאית נצטרך להילחם עם מקלות.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

זה מה שמדגישים בתקשורת.
חיזבאללה דה פאקטו רוקן את כל השטח שרחוק 7 ק"מ מהגבול מישראלים.
אני מתייחס לזה כמו לכיבוש. הוא כבש את השטח, זה שהחיילים שלו לא נמצאים שם לא משנה את העובדה הזו ורק מגביר את ההישג.
ישראלים לא יכולים לגור שם ולא להגיע לשם.

לא משנה איך אתה מתייחס לזה. כיבוש זה כאשר צבא משתלת על השטח ואין שם כוחות של אויב. 

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

הבעיה היא שאנחנו תלויים בארצות הברית, אם ב-7.10 הייתה מתקבלת החלטה למחוק את רצועת עזה היא הייתה נמחקת ביומיים, אבל אנחנו רוצים לשמר לגיטימציה בינלאומית, מה שמחייב אותנו להתחשב בדרישות האמריקאיות, שדרשו לא לפתוח מתקפת מנע בצפון. 

מפה צריך לשאול מה עדיף, למחוק את דרום לבנון ולהישאר לבד (ולקוות שהמפעלים המקומיים למדו איך לייצר פצצות בזמן הזה), או לסיים עם עזה ולעבור לצפון אחר כך. 

מה שמחייב אותך להתחשב בדרישות האמריקאיות זאת כמות תחמושת בימ"חים שנגמרה מזמן וחלקי חילוף. בלי לדבר על צורך בתמיכה פוליטית.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

כן מה שקרה עם המסוק הזה הוא לא פחות משערורייה. רק לחשוב מה יקרה אם צריך להטיס עכשיו חטיבות שלמות לעומק לבנון עם היסעורים האלה...

ספר לי מה עלול לקרות עם מחר צריך לעלות לאוויר 20 מסוקי יסעור ולהנחית את רמבו בעומק לבנון ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תתחיל משאלה יותר פשוטה, האם יש לצה"ל 20 יסעורים מבצעיים שהוא מוכן להסתכן ולהטיס לעומק האוייב בלבנון עם חיילים וציוד? אני מהמר שלא.

פורסם

פארקש, אחרי שאתה מסתכל על מלחמת רוסיה-אוקראינה והכלים ששם. אתה באמת כזה מזלזל בכלים שלנו אל מול חיזבאללה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כאחד שמכיר את היסעורים דיי טוב אין לו ממש תחליף חוץ מיסעור אחר.

עושים איתם הרבה יותר דברים חוץ מלהטיס כוחות מיוחדים למדינות אויב רחוקות וממש לא מפתיע אותי שבחרו ביסעור ולא בצ'ינוק.

טסלה 3 2022

פורסם

בחרו ביסעור ולא בצ'ינוק בגלל אותה סיבה שבוחרים בכל מוצר בטחוני אחר - לובי יצרן.

לגבי היסעורים כרגע בסד"כ - כל אחד שממריא זה לא מובן מאליו. המצב שלהם בקאנטים, ואני עדין. שמישות רמת ווטור סוף קדנציה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני שעה, motizkn כתב:

כאחד שמכיר את היסעורים דיי טוב אין לו ממש תחליף חוץ מיסעור אחר.

עושים איתם הרבה יותר דברים חוץ מלהטיס כוחות מיוחדים למדינות אויב רחוקות וממש לא מפתיע אותי שבחרו ביסעור ולא בצ'ינוק.

השאלה היא לא איזה מסוק בן 50 יכול להחליף את היסעור של צה"ל אלה האם הצ'ינוק הנוכחי מסוגל.
מכל מה שקראתי הוא מסוגל ועולה על היסעורים שלנו בכל פרמטר. הבחירה ביסעור החדש היא תמוהה לכל היותר או כפי שניסח את זה RK נגועה באינטרסים לא מקצועיים.
הצ'ינוק זמין (ובמקרה של צה"ל לזמינות הזו חשיבות גדולה), בעל אמינות ויכולות מוכחות, זול יותר לקניה, זול יותר להטסה ובעל יכולות משמעותיות טובות יותר מהיסעורים הקיימים.

אפשר לומר גם שהשוק אמר את דברו, הצ'ינוק מבחינת מכירות ושימוש בצבאות זרים לא רואה את היסעור ממטר.

כתבה בנושא ויש עוד הרבה חומר. אני קיבלתי את הרושם שבחרו במסוק הלא נכון.

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

לדרום פלשו מחבלים עם טנדרים

אני מניח שזה אותו זלזול/יהירות שפשטו בצמרת הביטחונית-צבאית-פוליטית. הם תקפו עם מנהרות, רחפנים מטילים, מודיעין מרשים (מפות של ישובים ובסיסים), חומר כימי לשריפה כדי לנטרל חמ"ל-ים וכו'. אני לא אוהב לשתות את הקולאייד של צה''ל אבל אני גם לא חובב את זה של האיראנים וגרורותיה.

לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

האמריקאים לא היו עוצרים אותך, היו ממש מבקשים שלא אבל בסופו של יום לא היו עוצרים.

אני דווקא חושב שזה מה שהם דרשו (אותה שיחת 45 דק של ביידן לביבי לבטל התקיפה שגלנט הרים), ובתמורה דאגו לנושאת מטוסים ורכבת אווירית של חימוש.

שום דבר לא השתנה ב50 שנה האחרונות- הבכירים האמריקאים בחשו וגם השתתפו בקבינט אז וגם היום.

אפשר להגיד שזה העלות של להיות מדינת (סמי) חסות.

לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

שהצבא רוצה.

אני חושב שזה יותר הממשלה/אזרחים. כרגע מוכנים "לשלם" מחירי עימות עם חמאס, לא ברור אם מוכנים למערכה עם חיזבאללה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Gosser1860 כתב:

אני מניח שזה אותו זלזול/יהירות שפשטו בצמרת הביטחונית-צבאית-פוליטית. הם תקפו עם מנהרות, רחפנים מטילים, מודיעין מרשים (מפות של ישובים ובסיסים), חומר כימי לשריפה כדי לנטרל חמ"ל-ים וכו'. אני לא אוהב לשתות את הקולאייד של צה''ל אבל אני גם לא חובב את זה של האיראנים וגרורותיה.

אני דווקא חושב שזה מה שהם דרשו (אותה שיחת 45 דק של ביידן לביבי לבטל התקיפה שגלנט הרים), ובתמורה דאגו לנושאת מטוסים ורכבת אווירית של חימוש.

שום דבר לא השתנה ב50 שנה האחרונות- הבכירים האמריקאים בחשו וגם השתתפו בקבינט אז וגם היום.

אפשר להגיד שזה העלות של להיות מדינת (סמי) חסות.

אני חושב שזה יותר הממשלה/אזרחים. כרגע מוכנים "לשלם" מחירי עימות עם חמאס, לא ברור אם מוכנים למערכה עם חיזבאללה.

מה שהיה רלוונטי אולי לתחילת המלחמה לא רלוונטי עכשיו.
עכשיו פינית עשרות אלפי אנשים מחבל ארץ שלך ובמצב הנוכחי הם לא יכולים לגור שם ואתה לא יכול לערוב לביטחונם.
דווקא אני חושב הפוך ממך לגבי המחיר. אני חושב שאזרחי ישראל מבינים מה המחיר ואני חושב שהם מוכנים לשלם את המחיר, למי שאין יכולת כרגע להכנס למערכה בצפון זה צה"ל שמבחינת סדרי כוחות ויכולות לא יכול לנהל מלחמה בשתי חזיתות וממשלת ישראל שיודעת את זה.

בדיוק מה שדיברתי עליו. אומר וצודק...
image.png.49f3624e6719bff54b76dfb4deb51d9f.png

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

מורתע

אחרי ה7.10 אני לא יודע מה ההגדרה של זה. אתה לא יכול לנצח ברגע שלצד השני לא איכפת למות או להקריב את רוב/כל אזרחיו. 

החמאס הוכיח שהוא בדיוק כזה ולכן לעולם לא יהיה מורתע. נראה שלחיזבאללה יש מעט יותר אחריות(?) על התושבים בלבנון ולכן לא ימהר לפתוח מלחמה על מלא-מלא. 

אני מאמין שהנושאת מטוסים מבהירה שיש גבולות גזרה לעימות. 

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם (נערך)

חיזבאללה לא ימהר להסלים את המצב כי אין לו שום בעיה עם המצב.
המצב מבחינתו הוא הישג אדיר שקרוב למה שהוא דמיין בפלישה של אלפי לוחמים שלו והמחיר שהוא משלם עליו שולי ביחס למחיר שהוא היה משלם אם היה מבצע את התוכנית המקורית.

דה פאקטו ארגון טרור גרם לך לפנות חבל ארץ בלי יכולת להחזיר את התושבים לשם בעזרת כמה מאות טילי נ"ט.
אתה יושב על הגבול ולא מבצע שום מהלך התקפי כי הכוחות שלך מרותקים לחזית אחרת.
יש לך מספיק מטוסים למלחמה ב-4 חזיתות, אבל מבחינת צבא יבשה רק לחזית אחת.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

מוכנים לשלם את המחיר

אני חושב שאתה מעריך הערכת יתר. נסכים שלא להסכים.

לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

בדיוק מה שדיברתי עליו.

מה אני אמור ללמוד מהצהרה פומבית של ארגון טרור?

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...