Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתכל דיוויד, האמת - רציתי להשוות את כמות השוטרים לנפש בארץ לעומת העירייה שלי כאן בארה"ב (80 שוטרי מבצעיים על 35,000 איש) והופתעתי לגלות שברגע שאתה מוריד שוטרי מטה \ מג"ב ועוד כאלו שלא נוגעים לפשיעה הנתונים פחות או יותר זהים ( https://www.police.gov.il/graphskifout.aspx?mid=67) - אז לשאלתך - כנראה שהמשטרה בארץ די דרעק ויצטרכו צעדי ענק לאו דווקא מבחינת מספר השוטרים אלא מבחינת איכותם על מנת לשנות את מאזן האימה מול פורעי חוק.

כרגע - במציאות הנוכחית - בהרבה יותר מפחידה אותי העובדה שהסיכוי שהמשטרה תהיה שם בשביל האזרח הנורמטיבי ברגע שהוא מותקף שואף לאפס + "העבריינים" יודעים לתמרן את מערכת המשפט, מקבלים עונשים מגוכחים, וחוזרים לסורם.

No worries 8)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

yor2 ומה מעמדו של הרב הזה בקהילות החרדיות? האם השפעתו משמעותית? האם הוא יכול לעמוד מול המנהיגים שסוחטים את כל עם ישראל?

זה כבר אני לא יודע. רק שיתפתי.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 53 דקות, tzahico כתב:

בארה"ב

זה עובד שם באמריקה, הקטע הזה של אקדח לכל אזרח?

אתה מרגיש שהעבריינים מפחדים מאזרחים שומרי חוק?

הפשע בירידה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, tzahico כתב:

סתכל דיוויד, האמת - רציתי להשוות את כמות השוטרים לנפש בארץ לעומת העירייה שלי כאן בארה"ב (80 שוטרי מבצעיים על 35,000 איש) והופתעתי לגלות שברגע שאתה מוריד שוטרי מטה \ מג"ב ועוד כאלו שלא נוגעים לפשיעה הנתונים פחות או יותר זהים ( https://www.police.gov.il/graphskifout.aspx?mid=67) - אז לשאלתך - כנראה שהמשטרה בארץ די דרעק ויצטרכו צעדי ענק לאו דווקא מבחינת מספר השוטרים אלא מבחינת איכותם על מנת לשנות את מאזן האימה מול פורעי חוק.

כרגע - במציאות הנוכחית - בהרבה יותר מפחידה אותי העובדה שהסיכוי שהמשטרה תהיה שם בשביל האזרח הנורמטיבי ברגע שהוא מותקף שואף לאפס + "העבריינים" יודעים לתמרן את מערכת המשפט, מקבלים עונשים מגוכחים, וחוזרים לסורם.

כנראה שאתה גר בעיירה שקטה. אתה צריך לבדוק מספרים ברמת סטייט או כל המדינה, אם המנעד משכונות יוקרה שקטות ועד ה-inner cities.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

זה עובד שם באמריקה, הקטע הזה של אקדח לכל אזרח?

אתה מרגיש שהעבריינים מפחדים מאזרחים שומרי חוק?

הפשע בירידה?

כן, הצפת הנשק לכל פועל בארה״ב בהחלט העלתה את רמת הבטחון האישי. במיוחד בחברה כל כך הטרוגנית. זאת הצלחה פנומנאלית…

פורסם

Meanwhile, in Texas 

16869382057547419527146601785169.thumb.jpg.d62ef3c840344974e5b5d8c98799ed7e.jpg

(לא מבויים פשוט קראתי את זה בזמן שאני מנקה וזה שעשע אותי) 

• מצחיק 5

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

images (150×250)

.

אפשר גם להוסיף meanwhile in texas אחר.

מה, מתחילת השנה רק 25 מאס שוטינגס, רק 37 הרוגים ו 99 פצועים?

rookie-numbers.gif (498×373)

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לפני 9 דקות, oryo כתב:

Meanwhile, in Texas 

16869382057547419527146601785169.thumb.jpg.d62ef3c840344974e5b5d8c98799ed7e.jpg

(לא מבויים פשוט קראתי את זה בזמן שאני מנקה וזה שעשע אותי) 

לצערנו, גם זה לא מבוים:

image.thumb.png.612788d1ab80caf770774e3987a15b13.png

פורסם (נערך)

לא יודע מה זה קשור להודעה שלי ולמה אני "זוכה" לציטוט, בהקשר הזה.

הדעה שלי על נשק אינה מחנאית/בינארית כפי שאוהבים כאן (ובכלל). זה שיש לי אקדח או כמה לא אומר מה אני חושב על נתוני המאקרו או מהי דעתי הפוליטית 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

לא יודע מה זה קשור להודעה שלי ולמה אני "זוכה" לציטוט, בהקשר הזה.

הדעה שלי על נשק אינה מחנאית/בינארית כפי שאוהבים כאן (ובכלל). זה שיש לי אקדח או כמה לא אומר מה אני חושב על נתוני המאקרו או מהי דעתי הפוליטית 🤷‍♂️

אתה מבין שנתוני המאקרו מורכבים מהרבה מאוד נתוני מיקרו, נכון?

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

הדגמה קצרה למה חלוקת רשיונות לנשק היא בעייתית מאוד.

עבריין שולף גז פלפל. בתגובה מציל, ללא עבר פלילי, שולף אקדח ברשיון ופוצע אותו קשה.

מערב פרוע.

לא נמנע אירוע טרור. המציל כנראה יסבול מהליך פלילי וגם יחיה עם חשש מנקמה.

עכשיו דמיינו עוד אלפי מצילים כאלו שמסתובבים עם אקדח ברשיון.

כמה אירועי טרור יימנעו וכמה אירועי ירי פלילי יתרחשו?

https://www.ynet.co.il/news/article/hjzvwptw3#autoplay

לדעתי, הניתוח שלך שגוי - וזאת למרות שאני לגמרי מסכים עם הדעה שלך.

אתה מציג כאן מקרה במסגרתו אדם שלף על אדם אחר כלי נשק, והאחר הגן על עצמו. במילים אחרות אתה ממש מחזק את כל הפוזיציה של תומכי הנשק שאומרים ״לעבריינים יש נשק, תנו לי להגן על עצמי״.

לגמרי במקרה, האדם הראשון הוא עבריין, והנשק ששלף אינו נשק חם. באותה מידה היה יכול להיות אזרח עם נשק חם, עבריין עם נשק חם, או כל קומבינציה אחרת - השורה התחתונה היא שהמציל בסיפור הזה היה, לפי הפרטים ובתוך הפריזמה שלו, בסכנת חיים מיידית - והצליח להגן על עצמו רק בזכות זה שהיה לו רשיון לשאת נשק.

האם בשורה התחתונה הוא נדפק לגמרי כי הוא נכנס לסיפור עם עבריין? כן, אבל זו לא אשמת הנשק. 

האם בשורה התחתונה במקרה שאדם שולף עליך אקדח עדיף שיהיה לך כלי הגנה עצמית מאשר תפילות? לא יודע, תלוי דעה. אפשר לטעון שעדיף לסמוך על הטוב ביצר האדם ושהעבריין יהיה נחמד ויבחר לו לירות בך, או אולי רק ברגל. אפשר לטעון שעבריינים שולפים נשק כי יש להם בעיית מיקרופין וחינוך ולכן הם צריכים משהו שיעזור להם אבל בתכלס לא באמת פוגעים באף אחד, אפשר לטעון כל מיני דברים.

האם בשורה התחתונה זה מוכיח שנשק בציבור זה חיובי? לא בהכרח, כי המקרה שלקחת הוא לגמרי מקרה קצה (עבריין ששולף אקדח על אזרח נורמטיבי בתפקיד), ורוב המקרים יהיו כנראה חמום מוח ששולף נשק על מישהו אחר כי בעיות פינים וחינוך, כאמור.

במילים אחרות:
אני מסכים עם הפוזיציה שלך לגמרי מבחינת רישוי לנשק במרחב הציבורי, ולא מסכים בעליל עם הדוגמא שלקחת שהיא ה bread&butter של כל מי שטוען שצריך נשק במרחב הציבורי. אם העולם היה מורכב ממקרים כמו אלו גם אני הייתי סבור שנשק במרחב עדיף על לא, אבל העולם האמיתי אחר וכנ״ל פרופיל הסיכון ולכן אני חושב אחרת.

לכן לדעתי הניתוח שלך את הסיטואציה מורכב יותר מפוזיציה ומקריות - מאשר מנתונים. 

ולא, לא כיף איתי במסיבות.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מעניין 1

פורסם
לפני 30 דקות, oryo כתב:

השורה התחתונה היא שהמציל בסיפור הזה היה, לפי הפרטים ובתוך הפריזמה שלו, בסכנת חיים מיידית - והצליח להגן על עצמו רק בזכות זה שהיה לו רשיון לשאת נשק.

זה סוג של דילמת האסיר.

כמו שכתבתי, המציל נהג נכון. ולכן לכל אינדבדואל יש אינטרס לשאת אקדח. אבל אם כל אינדבדואל יישא אקדח, החברה כולה תצא מופסדת.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

במקרה הזה אפשר להגיד שבחור פעל בדיוק לפי הנוהל, "אמצעי וכוונה". הבעיה היא כאשר מישהו חם מזג תחת לחץ מול בן אדם תוקפני ומשמעותית יותר חזק, אבל לא חמוש לא יעמוד בפיתוי וישלוף את הנשק. וישנם הרבה יותר סיכוים להתקל במצב כזה מאשר במחבל.

פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

Meanwhile, in Texas

מה זה? אקדח קפצונים?

איפה הדזרט איגל והשוטגאן?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

I take the fifth 

• מצחיק 3

• תוכן חדש...