Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוף, איזה קצב הודעות. הייתי בעבודה 4 שעות ואיבדתי קשר

@KipodYamבעניין הקיבוצים - קראתי פעם טענה מעניינת, שהקיבוץ נוצר קודם כל כארגון שמאפשר טיפול מרוכז בילדים על מנת לשחרר את החברים לעבודה, כלומר בעצם מסיבות כלכליות. רק אחר כך הלבישו חליפה אידיאולוגית.

@tzahicoלא תוקפים כאן את אורח החיים החרדי עצמו, אלא את ההסתמכות שלו על כספי ההעברה מהמיסים שכולנו משלמים.

@oryoלא חיל מים ולא חיל ים. חיל אמבטיה (ברצינות, זה היה ביטוי מקובל עד שנות ה-70).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

הבן אדם אוהב לדחות החלטות כמו שערן זהבי אוהב מסיבות שישי צהריים.

תלחץ אותו לפינה ויצא לו פוק של החלטה..

לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

אתה יודע גם שחברת אנג'ל הכפילה הכנסות בזכות החרם החרדי?

זה כי לא קנו את הלחם המפוקח שלהם אז ההכנסות עלו. לחם מפוקח זה מוצר הפסדי למאפיות, זה לא משהו מיוחד..

לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

כמות המומחים כאן ליהדות הזויה- ממש ימות המשיח.

מצה גרסת- מומחה יצאת!

יש פה היסטוריון אחד לפחות ואנתרפולוג אחד שלא כל כך נכנס לפורום אבל לפעמים כותב פה..

לפני 3 שעות, David32 כתב:

שתוק ככה יהיו לך חברים.

הבנאדם איבד את הדרך, הפתרון די ברור, רק להתקרב לדת וזה יבוא לו בטבעיות..

לפני 33 דקות, Potato כתב:

היכולת להוציא את הראש מהחור הקטן שאתה גר בו לא קיימת?

איפה ברגע שהוא יקבל את התלוש הראשון עם 5300 שקל שלו, הוא כנראה יבין איזה מצלצלת הסטירה.

למרות שאני לא חושב אפילו שהוא יצליח להגיע לסכום הזה בתלוש הראשון שלו, לצערי..

ועם כל הבאסה הזו, מאחל לו שיצליח להשיג יותר ממינימום..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 42 דקות, Potato כתב:

ואני עובד בסטרטאפ והשכר הממוצע פה הוא 45 אלף שקל בחודש אז מבחינתי זה מה שכולם מרוויחים.

היכולת להוציא את הראש מהחור הקטן שאתה גר בו לא קיימת?

אתה טועה רק בביטחון מופרז הבייס של הליכוד וש"ס זה הפריפריה (או החור תחת בשבילך) ולא סביבות הסטארטפ שלך.

לציבור הזה אני כנראה מחובר יותר ממך.

לפני 40 דקות, DareDevil כתב:

חוסר הבנה בסיסי בתלושי משכורת כשיש לך 50K ברוטו לזוג, הנטו שלך הוא בת'כלס פחות מחצי..

לפני 29 דקות, DareDevil כתב:

איפה ברגע שהוא יקבל את התלוש הראשון עם 5300 שקל שלו, הוא כנראה יבין איזה מצלצלת הסטירה.

למרות שאני לא חושב אפילו שהוא יצליח להגיע לסכום הזה בתלוש הראשון שלו, לצערי..

ועם כל הבאסה הזו, מאחל לו שיצליח להשיג יותר ממינימום..

תודה על האיחול תמיד כדאי שיהיה עוד- ככה נוכל להחזיק יותר אברכים.

רק שבנתיים ההכנסה בנטו המשפחתית יותר קרובה ל50 ברוטו שבהבאת קודם.

(מה שמראה שגם חרדי שמתפרנס יפה עדיין נשאר חרדי)

במחשבה שניה באמת יהיה כאפה לקבל 5300 :)

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

אתה טועה רק בביטחון מופרז הבייס של הליכוד וש"ס זה הפריפריה (או החור תחת בשבילך) ולא סביבות הסטארטפ שלך.

אני הייתי ציני,אפילו את זה לא הבנת.

לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

לציבור הזה אני כנראה מחובר יותר ממך.

אם רק הייתה לי גישה לאינטרנט ויכולתי לבדוק את זה...פתח תקווה,יהוד,אור יהודה,נשר,אשדוד,קריית שמונה,מעלה אדומים,אילת.

ספר לי מה מחבר אותך לתושבי נשר ראשון לציון ומעלה אדומים.

(הלכתי על ערים גבוהות עם כמות קולות)

כמה מתוכם זו פריפריה? איפה הבייס?

מתחיל להמאס לי להוציא אותך טועה פעם אחר פעם,או שתשקיע לרגע בטענות או שתפסיק לכתוב,זה מגוחך

לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

תודה על האיחול תמיד כדאי שיהיה עוד- ככה נוכל להחזיק יותר אברכים.

רק שבנתיים ההכנסה בנטו המשפחתית יותר קרובה ל50 ברוטו שבהבאת קודם.

אז ההכנסה היא באיזור ה25 נטו?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

אתה מגיש את זה כאילו מישהו כאן לפחות טען אחרת. ברור שהציבור החרדי לא "הקטר" הכלכלי של המשק. אבל מוביליות כלכלית היא רק מדד אחד.

כמשל נשיא ארה"ב הוא לא האיש העשיר ביותר בעולם- ועם זאת כנאה המשפיע ביותר בעולם.

בעיני חרדי ממוצע ת"ח נמצא בראש הפירמדה על אף שמבחינה כלכלית הוא יכול ללהיות עני מרוד.

הסיבה היחידה שזה נמצא אצלו בראש הפירמידה היא המבנה שמאפשר לו את זה, ואגב כך מאפשר לו לכפות את העמדות שלו על הכלל. זאת בדיוק הבעיה עם המגזר.

אני, בניגוד לנהג לילה למשל, לא מגדיר את עצמי אתאיסט, ולמרות יחסים אישיים מאד מורכבים שלי עם הדת, כנראה כן נוטה להאמין מאשר לא.

עם זאת, זה ענייני הפרטי. לא אמור לעניין אף אחד, ואף אחד לא אמור להתאים את עצמו לסט האמונות שלי. אם תשכילו להבין את זה, כל הבעיות יעלמו. רק שלא שאתם לא מוכנים להבין, אתם מעודדים טפילות ומכאן מרחיבים את השסע.

לפחות אתה נראה די מבסוט מהמצב, אז כנראה שאתה מבכר את הרווחה היחסית לה אתה זקוק על פני יחסים נורמליים. רק אל תתפלא כשהמטוטלת תעוף לכיוון השני.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

@sperial במחילה מכבודך, אני חולק עליך.  בראש ובראשונה מדובר בשאלה של ערכים.  אסביר:

בוא לכמה דקות נשכח מהחרדים ונדמיין חובבי גאוגרפיה (נקרא להם גאויאפים?). 
אצל הגאויאפים ערך לימוד הגאוגרפיה הוא ערך עליון.  כל מהותם נקבע לפי רמת ההשכלה שלהם בגאוגרפיה - ככל שהם משכילים יותר בתחום הזה - כך הם מקבלים מעמד קהילתי גבוה יותר, שידוכים עם משפחות עילית של גאויאפים אחרים, וסמכות לעצב (במעט) את מערכת החוקים העליונה שהגאויאפים חיים על פיה (ההלכה) כולל זליגות שלה לשאר האוכלוסיה 'הנורמאלית'.

יתרה מכך, מכיוון שהגאוגרפיה היא מבחינתם ערך עליון, גם אם הם יוצאים לעבוד - כל תכלית עבודתם היא אך ורק לצורך בתמיכה בלימודי הגאוגרפיה ותו לא.  ביטויים כמו תענוגות החיים או הגשמה עצמית נחשבים מבחינתם לעבודה זרה.  כמובן חלילה להם להתערבב באוכלוסיות של אנשים שלא רואים את הגאוגרפיה בתור ערך עליון (מכונים "אפיקורסים" \ "כופרים" במקרה הרע ו "תינוקות שנשבו" במקרה הטוב) - אך אין להם שום בעיה מלקבל את כספי המיסוי שנגבים מאותה קבוצה של אנשים 'נורמלים' בשביל לממן את לימודי הגאוגרפיה בתור ערך עליון.

מכאן בתור חלק מהקבוצה 'הנורמלית' המנוצלת, יש לך כמה דרכים להתמודד עם הגאויאפים, שמספרם גודל במספרים עצומים כל שנה (והפוליטקאים כמובן מזהים את המגמת גידול ומיישרים קו בהתאם):

1. לנסות להסביר להם שגאוגרפיה היא לא ערך עליון. זה פחות או יותר מה שקורה כאן בפורום מדי יום ביומו - עם אחוזי קינבורט אפסיים או אפילו שליליים.
  2. לנסות להסביר להם שגם במידה וגאוגרפיה היא אכן ערך עליון, היא לא מקדשת את כל האמצעים - בטח שלא לפשוט יד ולנצל כלכלית אנשים ואוכלוסיות אחרות (דעת הרמב"ם).

עכשיו - בוא נחזור לאחינו החרדים.  תרצה או לא - שני הסעיפים למעלה מבחינתם היא תקיפה דה-פקטו על אורחות חייהם (אגב - כן, כולל דעת הרמב"ם... את ספרו 'מורה נבוכים' לא תמצא באף ספריה של ישיבה חרדית - אולי רק בארון נעול בחדר של אחד הבחורים). 

ואולי יש דרך שלישית - שהיא להפנים ששום שינוי לא יגיע מהאנשים למטה או מהפוליטקאים - ולנסות להידבר עם המנהיגים הרוחניים שלהם (שהם בד"כ אנשים מאוד משכילים) שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך מכמה סיבות, ולהתחיל לבנות ביחד תכניות ליציאה למעגל העבודה (שים את הצבא בצד).  לצערי הרב בעשור האחרון התדרדרנו אחורה חזק מאוד בעניין הזה - באשמת בן-אדם אחד בשם יאיר לפיד, שגרם בהרבה יותר נזק מתועלת. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

No worries 8)

פורסם
לפני שעה, yd b-4 כתב:

אתה מגיש את זה כאילו מישהו כאן לפחות טען אחרת. ברור שהציבור החרדי לא "הקטר" הכלכלי של המשק. אבל מוביליות כלכלית היא רק מדד אחד.

כמשל נשיא ארה"ב הוא לא האיש העשיר ביותר בעולם- ועם זאת כנאה המשפיע ביותר בעולם.

בעיני חרדי ממוצע ת"ח נמצא בראש הפירמדה על אף שמבחינה כלכלית הוא יכול ללהיות עני מרוד.

אתה לא מבין את הטענה. שראל לא מדבר על מי נמצא בראש פירמידה ואיך טיפס לשם. הוא מדבר על עוני ריאלי שמחכה מעבר לפינה קודם כל לכם, ואחר כך לאחרים.

אני חושב שאתם גם לא מבינים עד הסוף את המשמעות של עוני שמצפה לכם. זה ליטרלי ילדים שלכם שהולכים למות מרעב כי פשוט לא יהיה איך ובמה להאכיל אותם. וקצת לפני זה החולדות שיש כרגע בבני ברק ולא מפריעות לעומדים בראש הפירמידה יתפשטו ויגיעו לעוד מקומות, כי לא יהיה כסף לניקיון. ובתי החולים שאתם מגיעים אליהם כשאתם חולים, למרות שיש תפילות, יקרסו, כי לא יהיה כסף לרופאים ומכשירי mri ומחלקות אישפוז.

ואתם בלה לה לנד שלכם.

• משעמם 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בדיוק חזרתי משבועיים וחצי של עבודה במדינה מעניינת מאוד, שבה השכר נמוך מבישאל- אבל רמת החיים כנראה גבוהה יותר. שיעור מדהים ב "אפשר גם אחרת". (לא שאין להם מחלות חברתיות מסוג אחר, אבל הכוונה היא שיש דרך באמצע בין פה לשם.)

מודה למדינת ישראל שמרגע הנחיתה ממש מספקת לי בידור דרג עליון כמו מה שקרה היום עם הועדה לבחירת שופטים.

ארץ נהדרת היו מתים לכתוב כזו סאטירה, המציאות פה הפכה לסאטירה של עצמה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 32 דקות, yd b-4 כתב:

במחשבה שניה באמת יהיה כאפה לקבל 5300 :)

אבל לפחות אתה תעריך את הדם יזע ודמעות שיצאו לך בשביל להשיג את זה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

בבקשה תפסיקו עם ה"אחינו החרדים" יש לי כמות חד ספרתית של אחים מההורים,מספר חברים קרובים וזהו.

הם אנשים שחיים איתי באותה מדינה ואנחנו חולקים אותן מערכות ציבוריות, שם זה נגמר.

לא מבין את הצורך להזנות את הביטוי.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 7 דקות, tzahico כתב:

כל תכלית עבודתם היא אך ורק לצורך בתמיכה בלימודי הגאוגרפיה ותו לא.

בוא. אני בחרתי בעבודה בתחום העיניין שלי. יחסית כיף לי בה. אבל בסופו של דבר כול תכלית העבודה שלי (וגם שלך, של יבגני וגם של רומן העצמאי) זה לתמוך בדברים שמעניינים אותם. אולי זה לא יהיה תחום בודד - אבל זה לא משנה.

אז המשפט הזה לא אומר כלום. לימודי הגאוגרפיה הם *התחביב* שלהם. או לפחות אמור להיות. מי שיכול לקבל כסף על למידת/לימוד גאוגרפיה - בהצלחה.

לפני 10 דקות, tzahico כתב:

זה פחות או יותר מה שקורה כאן בפורום מדי יום ביומו - עם אחוזי קינבורט אפסיים או אפילו שליליים.

אני דווקא חושב ש 2 זה מה שקורה פה בשירשור.

סך הכול אומרים לגאוגרפים לצאת לעבוד, זה הכול. מתווכחים פה על זה שאלוהים לא קיים? גג דיון לגבי משמעות הדת/מסורת/טקסים אצל האדם.

Just now, Potato כתב:

בבקשה תפסיקו עם ה"אחינו החרדים"

אחי התפודי. 3>

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אתה לא מבין את הטענה. שראל לא מדבר על מי נמצא בראש פירמידה ואיך טיפס לשם. הוא מדבר על עוני ריאלי שמחכה מעבר לפינה קודם כל לכם, ואחר כך לאחרים.

אני חושב שאתם גם לא מבינים עד הסוף את המשמעות של עוני שמצפה לכם. זה ליטרלי ילדים שלכם שהולכים למות מרעב כי פשוט לא יהיה איך ובמה להאכיל אותם. וקצת לפני זה החולדות שיש כרגע בבני ברק ולא מפריעות לעומדים בראש הפירמידה יתפשטו ויגיעו לעוד מקומות, כי לא יהיה כסף לניקיון. ובתי החולים שאתם מגיעים אליהם כשאתם חולים, למרות שיש תפילות, יקרסו, כי לא יהיה כסף לרופאים ומכשירי mri ומחלקות אישפוז.

ואתם בלה לה לנד שלכם.

אתה צריך להסביר ביותר פשטות, מחר לא יהיו יותר ארוחות חמות לילדים שלך בבית הספר, מה אתה הולך לעשות?

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 21 דקות, Pika007 כתב:

בדיוק חזרתי משבועיים וחצי של עבודה במדינה מעניינת מאוד, שבה השכר נמוך מבישאל- אבל רמת החיים כנראה גבוהה יותר. שיעור מדהים ב "אפשר גם אחרת". (לא שאין להם מחלות חברתיות מסוג אחר, אבל הכוונה היא שיש דרך באמצע בין פה לשם.)

מודה למדינת ישראל שמרגע הנחיתה ממש מספקת לי בידור דרג עליון כמו מה שקרה היום עם הועדה לבחירת שופטים.

ארץ נהדרת היו מתים לכתוב כזו סאטירה, המציאות פה הפכה לסאטירה של עצמה.

אתה מאלו שמפרסמים רכב עם 'מחיר בפרטי'?

מה שווה הדוגמא אם אתה לא מציין באיזו מדינה מדובר?

• מצחיק 3

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, Potato כתב:

בבקשה תפסיקו עם ה"אחינו החרדים

זה כמו come at me bro 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

אז המשפט הזה לא אומר כלום. לימודי הגאוגרפיה הם *התחביב* שלהם. או לפחות אמור להיות. מי שיכול לקבל כסף על למידת/לימוד גאוגרפיה - בהצלחה.

סלע המחלוקת נמצא במודגש למעלה.  לדעתך זהו התחביב שלהם.  לדעתם זהו הערך העליון שלמעשה מהווה את מהות חייהם.  זה עניין סובייקטיבי - אתה לא תשכנע אותם והם לא ישכנעו אותך.

המחלוקת מתחילה ברגע שיש מסה קריטית של אנשים ששותפים לאותו ערך עליון - בעוד שבקהילות היהודיות בחו"ל מוכנים לממן את התורה כערך העליון בהסכמה, במדינת ישראל כופים את כלל האוכלוסיה לממן אותו עבורם - כשרוב הנטל נופל על העשירונים העליונים שלא שותפים לאותו ערך.

• אהבתי 1

No worries 8)

• תוכן חדש...