Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, נקודה טובה כתב:

מה אתה אומר.

וואו.

אני חוסך בממוצע 7 אלף לחודש - ואני לא מצטמצם, כמה מיסים תצטרך להטיל עליי כדי ליישר אותי? 10? יותר?

חזרנו לשיעור בדידים מספר 3.

לידה עולה לבית החולים באיזור ה30 אלף שקל (זמן חדר לידה,זמן מיילד וכו'), אור עשה 2 ילדים אתה עשית 7, הפער צריכת מיסים שלך רק על לידה 150 אלף שקל.

כל אחד מהילדים הולך לטיפת חלב,מקבל תרופות מסובסדות מסל הבריאות וזה עולה עוד כמות כלשהי של כסף שאתה בתור "תא משפחתי" צורך בכמה סדרי גודל יותר.

הילד הולך לטרום חובה,הגן לא בתשלום-יותר ילדים צריך יותר גנים,הגנים הרי עולים כסף-מבנה,חשמל,מים,צעצועים,פעילויות.

ילדים נוסעים בתחבורה ציבורית בחצי מחיר,צריך יותר אוטובוסים,יותר נהגים והמדינה שוב סופגת כפול.

ברור שאתה חוסך,תשלם על גן פרטי 4*3000, תשלם על תחבורה ציבורית כפול, תשלם על תרופות בלי סבסוד, תשלם על לידה, בדיקות של אשתך לפני כל לידה.

אחרי ששילמת את כל זה תראה לי את ה7000 שקל שחסכת.

זה לא חינם,ילדים של אחרים עולים המון כסף.

אני תקוע בתחבורה ציבורית מעאפנה, יבגני עושה דוקטורט ויושב במעבדה באיזה מרתף כי אין תקציב לשדרג תשתיות באקדמיה וספריאל סובל מתשתיות לא טובות באיזור מגוריו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 36 דקות, נקודה טובה כתב:

העם רשאי לבחור את מנהיגיו בתנאי שהם מייצגים את מה שפינדר חושב לנכון. בכפוף למה שהוא חושב שהם מייצגים.

העם רשאי להצביע למי שהוא רוצה.

אם הוא מצביע לגזענים קיצונים ואלימים, אז אני יכול להגיד שהם קיצונים.

זו בסך הכל עובדה, לא דיעה.

לפני שעה, נקודה טובה כתב:

על התקיעה האמיתית של מקלות בגלגלים לציבור היחיד שמוכן באמת להשתמש בתח"צ.

הציבור היחיד???

אני משתמש בתח״צ יומיום.

כלומר למעט סופי שבוע. מי הציבור שמונע ממני להשתמש בו בסופ״ש?

כמה אנשים מחזיקים רכב כי אין תחב״צ בסופ״ש?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

תהנה מזה כל עוד אתה יכול ,בקרוב מחוץ לחוק.

• מצחיק 1

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

מכיר את משבר השחזור ? או בקיצור - הדוגמא שגויה בבירור,

אתה יודע גם שחברת אנג'ל הכפילה הכנסות בזכות החרם החרדי?

הדוגמא לא שגויה, אתה חושב שהיא כזו, אבל אנחנו לא יודעים.

ויודע מה? נניח שכן. אני מעדיף לשלם פחות מהכיס ולדחוף אותכם לצאת לעבוד יותר. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לימודי ליבה אמרתם?

זה לא צולם בכפר ערבי...

IMG_20230614_162949.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, KipodYam כתב:

מדברים על ילדים במגזר החרדי - אני נזכר שבקיבוצים פעם היו לא מעט משפחות יחסית ברוכות ילדים, של 4 ומעלה ילדים.

יצא לי להכיר כמה חברה כאלה (שיש להם הרבה אחיות ואחים).

בכלל לא מדבר על קיבוצים דתיים. חילוניים לחלוטין.

היה בית ילדים, ארוחת שישי אוכלים בחדר אוכל, ככה שההוצאה לגידול ילדים לא היתה מוטלת כלל על משק הבית וגם הזמן הפנוי שנצרך לכך היה אפסי.

פעם,מילת המפתח היא פעם.

טוב אולי לא,מילת המפתח היא כמות ביחס לאוכלוסיה.

פורסם
לפני 41 דקות, oryo כתב:

DUDE, NOT COOL!!!

לא היה נעים לו להוציא אותך מהארון ולכתוב ביבי 

• מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, נקודה טובה כתב:

מכיר את משבר השחזור ? או בקיצור - הדוגמא שגויה בבירור,

אתה יודע גם שחברת אנג'ל הכפילה הכנסות בזכות החרם החרדי?

אנג׳ל מכרה לציבור החרדי מוצר הפסדי.

אז כשהם הפסיקו למכור אותו ולהפסיד הרווחים עלו.

פורסם (נערך)

הדיון הזה מזכיר נשכחות, דיונים מלפני עשור - ובראיה כזו אפשר לומר בוודאות: שום דבר לא חדש, ושום דבר לא השתנה.

נחזור למשל הספינה המחוררת.

בספינה המחוררת יש המון מים, גם אם יצליחו לסתום את החורים לא ברור שהמשאבות בכלל מסוגלות להתמודד עם כמות המים הנוכחית, אבל הקברניט מתווכח עם הגנרל במיל׳ על האם זה נכון יותר להוסיף עוד חורים בשביל לאוורר את הריח המעופש בספינה (כי אלוהים בלאו הכי יציל אותם אז לפחות שלא יהיה מסריח), או לסתום חורים ולתפעל משאבות בשביל למנוע מטביעה. כאמור, דיון מאוד מסובך והלוואי שהיינו יכולים לדעת מי מהם צודק אבל כנראה שאין תשובה ברורה.

אבל אז הם מגלים ששוב שני חבר׳ה בספינה רבו מכות, ולכן הם זורקים הכל הצידה ומתעסקים בכיצד להתמודד עם האלימות. הרי אף אחד לא רוצה אלימות בספינה, זו לא צורה נעימה לשיט.

והחורים? והמים?

אותם כל זה פחות מעניין.

יושבי הספינה ימשיכו לדון באלימות כי זה הרבה יותר מעניין - מים *אולי* יטביעו את הספינה בעתיד אבל ללכת מכות יכול לקרות עוד חמש דקות. כאפה לפנים זה משהו שמרגישים כאן ועכשיו, ספינה טובעת זה משהו שלא יקרה לעולם וגם אם כן - ייקח לזה עוד מלא זמן עזבו אתכם שטויות. הזמן שעובר והמים המצטברים בבטן הספינה לא משפיעים על ההחלטות שלהם.

איזה הזויים, הא?

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איזה דו-שיח של חרשים ובזבוז של ביטים.  מסיבה פשוטה:

1. את החבר'ה החרדים כאן אתם לא תצליחו לשכנע בטענות \ הוכחות, מכיוון שהם נשמעים אך ורק לרבנים.  סתם לדוגמא - אם הרבי אומר שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ... אז זה טיעון שלא יעלה על הדעת לפקפק עליו.  נסו להסביר שיש דבר שנקרא כוח משיכה שגורם לכדור הארץ להסתובב סביבה השמש... שיהיה בהצלחה!  סיפור אמיתי אגב*

2. את החבר'ה הלא-חרדים אתם לא תצליחו לשכנע מכיוון שבסוף החודש התלוש משכורת (וליתר דיוק סעיפי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות) מראים תמונה מאוד ברורה של המציאות.

אז באמת... חבל על המאמץ שלכם כאן.  מה כן ניתן לעשות?

1. להספיק לזלזל באורח החיים של החרדים.  נכון, יש עוני, אין טלביזיה, והכל מתנהל כמו שטייטעל.  אבל בכיאת... אני חושב שרובם ככולם מאושרים יותר מרוב החבר'ה כאן, עם קהילה תומכת ואירועים על בסיס חודשי - ארוחות משותפות עם משפחות אחרות, סיום מסכת, חתונות, בריתות, הכנסת ספר תורה... לא חסר.  לא צריך חו"ל \ אייפון 15 \ לקסוס בחניה \ מנוי לנטפליקס בשביל לחיות חיים מאושרים.

2. להבין שהחרדים נכון להיום הם יחסית מתונים בדעותיהם הפוליטיות, וכל המתקפות נגדם יובילו אותם היישר לתוך חיק הציונות הדתית - ועכשיו הוספתם גם מרכיב של פאשיזם לתוך הסלט הזה.

3. להפנים שאין כאן לאף-אחד יכולת מעשית לדבר בשפה החרדית - שפת ההלכה - שהיא למעשה ה Framework היחיד שהם מכבדים.  בשביל להגיע לשינוי, צריך למצוא מספר אנשי מפתח מבפנים שרוצים לראות שינוי, ולקדם את השינוי דרכם.  אני ספציפית מכיר כמה חבר'ה כאלו שלמדו בישיבות עילית (חברון) ואני מקווה שבהמשך הדרך יהיה בכוחם לבצע מהלכים.

*דעת הרמב"ם בענין -  אין המציאות נמשכת אחרי הסברות, אלא הסברות הנכונות נמשכות אחר המציאות. הוכח שכדור הארץ מסתובב סביב השמש?  נגמר הסיפור.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

No worries 8)

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

הוא החליט לדחות את ההחלטה. זה מה שהוא עושה תמיד

יש פעולה אחת שאת ההחלטה עליה הוא היה צריך לדחות ודווקא אותה הוא לא דחה. התוצאה שלה מתחילה ב"י" ונגמרת ב"ר".

מה שהכי גרוע שהוא ידחה גם את הפרישה...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, נקודה טובה כתב:

אולי, אבל אני עושה מה שהיהודים עושים כבר 4000 שנה - להקשיב לרבנים,

ומי מינה את הרבנים? 

הרי אלוהים לא מדבר אתכם ישירות או אפילו בעקיפין כבר מתקופת הנביאים.

ורבנים זו המצאה חדשה יחסית. בטח לא 4000 שנה.

יש גם לא מעט הלכות סותרות בין זרמים שונים אז מי הוא היהודי האמיתי ומי הוא המתחזה?

• מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

אני אעשה לך את זה בבדידים.

ליכוד(30)+גנץ(20)+לפיד(20)+ליברמן(5) 

זה הרוב המוחלט של המדינה,שאתה תשאל אותו איפה הוא עובד,מה הדעות שלו וכו' אתה תגלה פחות או יותר אותם אנשים.

קצת פחות חילונים קצת יותר מסורתיים,חלק ליברליים חלק שמרנים אבל כולם נכנסים בתוך הכמעט 80 מנדטים האלה ורוצים אותו דבר.

אתה אמיתי?

ליכוד+ש"ס+ג'+הצינות הדתית הם הרוב המוחלט של האזרחים היהודים במדינת ישראל- זא לא סברא זו מציאות!

חלק מהם דתיים חלק חרדים חלק מסורתיים וחלק חילוניים.

אהבתי איך חיברת את הליכוד עם לפיד. בבחירות הנוכחייות היה ברור לכל מצביע ליכוד אפשרי שהחבילה כוללת את המפלגות החרדיות והדתיות. והם בחרו בכך בלב שלם.

אז אל תעשה חיבורים לא אמיתיים.

לפני 49 דקות, פינדר כתב:

הציבור היחיד???

אני משתמש בתח״צ יומיום.

כלומר למעט סופי שבוע. מי הציבור שמונע ממני להשתמש בו בסופ״ש?

כמה אנשים מחזיקים רכב כי אין תחב״צ בסופ״ש?

גזענים ואלימים סבבה לדעתך לפחות.

קיצון זה מושג יחסי לקרוא לחצי קואליציה קיצון זה משונה. 

לפני 30 דקות, SlowRide כתב:

לימודי ליבה אמרתם?

זה לא צולם בכפר ערבי...

IMG_20230614_162949.jpg

נו באמת...

לפני 26 דקות, Potato כתב:

אנג׳ל מכרה לציבור החרדי מוצר הפסדי.

אז כשהם הפסיקו למכור אותו ולהפסיד הרווחים עלו.

כן שמענו את הבדיחה הזו.

המציאות הוכיחה שאנג'ל ירדה על 4 והתבזתה כפליים. בכך שמרחה מכתבי סליחה על כל לוחות המודעות בריכוזים החרדיים (פשקווילים) 

(מעניין שאתם מתעלמים מצניחת המניות שלה) 

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ומי מינה את הרבנים? 

הרי אלוהים לא מדבר אתכם ישירות או אפילו בעקיפין כבר מתקופת הנביאים.

ורבנים זו המצאה חדשה יחסית. בטח לא 4000 שנה.

יש גם לא מעט הלכות סותרות בין זרמים שונים אז מי הוא היהודי האמיתי ומי הוא המתחזה?

"משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושוע וכ"ו " כך זה היה כל הדורות.

ההיסטוריה מוכיחה שכל קבוצה שניסתה להמציא את הגלגל נפרדה מהיהדות מהר מאוד.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם

תראו מופתעים: גם ראש תחום כלכלה בקהלת מצטרף לאנטישמים, ומספר שהפערים של החרדים כל כך גדולים, שאין שום תוכנית הכשרה או שילוב שמסוגלת לעזור למי שעבר שם בערך את גיל 18. מצד שני, הוא לא מבין שהם בראש הפירמידה, אז מה זה כבר משנה מה הוא חושב?

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, yd b-4 כתב:

גזענים ואלימים סבבה לדעתך לפחות.

קיצון זה מושג יחסי לקרוא לחצי קואליציה קיצון זה משונה. 

אתה מבלבל בין דיעות לעובדות.

בן גביר, סמוטריצ ושאר החברים שלהם, הם גזענים. זו עובדה.

כהניזם זה גזענות.

זה נכון שקיצון הוא מושג יחסי.

אז יחסית למקובל במדינות המערב הדמוקרטי, הקואליציה הזו היא קיצונית.

שוב זו עובדה.

רוצה להצביע להם, זו זכותך. זה פשוט הופך אותך לקיצוני, בעיני העולם הנאור. זה שאתה בז לו מצד אחד אבל משום מה עדיין מעדיף דמוקרטיה כמו שכתבת פה קודם.

כאמור, החברים שלך מוחרמים ע״י בכירי ההנהגה האירופית והאמריקאית. לך תשכנע אותם שהכל יחסי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...