Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, נקודה טובה כתב:

אתם חושבים שהפסקת "מדינת הרווחה" כהגדרתכם תצמצם את הילודה? נאמר שהחרדים ייצאו לעבוד וכל משק בית ירוויח חמישים אלש"ח לחודש, סבבה.

עקרונית זה כבר קרה בעבר הלא רחוק. 

כדי להרוויח 50 אלף שקל בחודש למשק בית, כל זוג חרדי צריך לעבוד במשהו שמשלמים בו ככ הרבה. את זה הדור שלך (בהנחה שאתה בן 18+) וגם לא הדור של ההורים שלך לא יכול לעשות, כי בממוצע אין לכם את הכלים לזה. וכדי שזה יהיה ריאלי, צריך להתחיל מ0, עם לימודי ליבה, כמו אצל השאר. וגם אז, כמו שאצל חילונים השכר הממוצע הוא אזור ה-12 אלף שקל, אין סיבה שיהיה שונה אצלכם. ותרוויחו בממוצע 20-24 אלף שקל ברוטו למשק בית.

לפני 43 דקות, נקודה טובה כתב:

אתה חושב שהשיקולים שלי אם להביא עוד ילד וכל מה שכרוך בזה זה בגלל שכביכול אני מקבל עליו חל"ד מביטוח לאומי? אתה מבין כמה פתטי זה נשמע?

לא, הטענה היא לא שאתם מביאים יותר ילדים בשביל משהו מהביטוח הלאומי. הטענה היא שבלי מימון (שבא לידי ביטוי בכל תחום החיים ולא רק בקצבאות ישירות מסוג כזה או אחר) תביאו פחות ילדים, כי לא יהיה לכם במה ואיך אפילו להאכיל אותם. 

...

כמובן, יש פה גם פער תרבותי שאין לנו איך לפתור. ובגלל זה, כמו אור, אני לא מאמין שיש למדינה הזו עתיד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 12 דקות, arturkopit כתב:

לא הבנתי למה מתעלם מכל המילים היותר גרועות שכתבתי שמציינים אנטישמיות וגזענות.

זה בגלל שאתה משתמש בהן כל יום או בגלל שזה לא קשור לחברים שאתה מגן עלהיים?

השתמשתי בהן? הצדקתי מישהו שהשתמש בהן? אמרתי לרוסים לחזור לרוסיה?

אז מה אתה מבלבל את המוח כל היום?

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

כמובן, יש פה גם פער תרבותי שאין לנו איך לפתור. ובגלל זה, כמו אור, אני לא מאמין שיש למדינה הזו עתיד.

אם אני מוכן להצביע לגנץ, בידיעה שזה כנראה יכניס את רע"מ לממשלה רק כדי לא לראות יותר את ביבי וחבריו, מאמין שיש עוד הרבה כמוני.

בסדר, יהיו עוד שנה שנתיים קשות וייגמר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רק שהנזק שיעשו בשנתיים האלה לא ינשך אותנו בתחת גם אחרי 5 שנים...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

עזוב את כל זה. כמה עולה דירה חלופית לזו שמכר?
הרי הוא לא הולך לגור ברחוב אז אם כל השוק עלה אותו הדבר הוא לא עשה כלום.

ולחסוך 11,000 לחודש ממשכורת זוג הייטקיסטים זה לא בשמיים

לפניהם אין בעיה לעשות את זה.

אני מסתכל עליי. עם הכנסה של 35 נטו אנחנו 4 נפשות שחיים ואנחנו שמים 14 בצד כל חודש.

לפני שעתיים, sperial כתב:

@Night Driverלכך כיוונתי כשדיברתי על נומינלי וריאלי. אלה שונים אם מדובר בדירה למגורים (שאז הריאלי הוא מחירי הדיור) או דירה להשקעה (אז הריאלי הוא המחירים לצרכן, או, אם תרצה, השקעה חלופית). וכמובןנף שמה"רווח" צריך לנכות את עלויות המימון, מה שאנשים נוטים לשכוח.

עכשיו אתה מבין כמה חשוב לא ללמוד ליב"ה?

אם אתה לומד אז מיד הרווח שלך נחתך בחצי.

הלוו לחשב כסף וקצבאות אני יודע....

פיפסתם את השור השכתבתי על עסקת נדל"ן גרועה למראה שהוא עשה. זה כל כך הריח עוקץ שכל בן אדם נורמלי (כולל אני) ברח מזה כמו מאש. 

הוא היה תמים וסגר (הסיפור על קנייה במחיר מוזר מאוד בלי ערבות בנקאית- כצפוי הפרוייקט קרס- הקבלן שיכנע אותו שבמקום להחזיר לו את הכסף הוא יקבל דירה בפרוייקט 'הבא'- הפרוייקט 'הבא' בכלל היה על כרעי תרנגולת הבטיחו לאנשים דירות על סמך זה שישנו את אישורי הבניה למגרש ויוסיפו עוד 2 קומות לכל בניין!!! - החברה הקבלנית הקיקיונית כמעט פשטה רגל 20 פעם- לבסוף הוא קיבל דירה ששווה כעת -1.5 בערך שהוא שילם עליה לפני 4 שנים בערך 700 אם נכניס את עלויות מחירי הדיור באזור המדובר. הוא הרויח לפחות 300 אלף....

למעוניינים לבדוק בעצמם תבררו את מחירי הדיור בקרית גת לדירת  4 חדרים.

פורסם (נערך)

פעם חציתי כביש של 4 נתיבים לא במעבר חציה.

אני חי אבל זה היה מאוד מטופש ויש סיכוי שפעם הבאה יהיה לי פחות מזל.

אותו דבר עם עסקת הנדלן הזו,שיעשה אותה 4 פעמים שונות ואז אני אגיד שזה משמיים.

אני בן אדם של מספרים,ולכן סיפורים של בן אדם אחד לא מעניינים אותי כי הם חסרי משמעות.

והמספרים מראים קשר חזק מאוד בין הכנסה לילודה,רק שיחס הוא הפוך.

אנשים שמרוויחים יותר עושים פחות ילדים.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אגב עיה״ק בני ברק חווה מכת עכברים ועכברושים.

חסרי אמונה כמוני יגידו שמדובר בניהול לקוי, של עיר שהיא 100% חרדית.

אולי בעלי האמונה יראו בזה סימן משמיים?

הצחיק אותי הבחור בסרטון שאומר ״אנחנו משלמים ארנונה כמו בניו יורק״, כשתשלומי הארנונה מהונדסים כך שבעלי משפחות גדולות (מעניין למי יש אינטרס כזה) כמעט ולא משלמים ארנונה.

דוגמה קטנה למה יהיה פה אם כולם ינהלו אורח חיים חרדי.

לפני 9 דקות, yd b-4 כתב:

הוא היה תמים

אם אתה מביא את הסיפור שלו בתור דוגמה להתנהלות חכמה, אתה יותר תמים ויותר טיפש ממנו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 55 דקות, mikyl כתב:

היא מטילה את הביצים בקיני העורבים והערבים הם אלה שמהאכילים את גוזליה

אף פעם לא שמעתי על ערבי שעוברי בקיני העורבים ומאכיל גוזלים של קוקיה.

לפני שעה, נקודה טובה כתב:

בואו ננסה להניח לרגע את היריבות ביננו, אני באמת רוצה להבין.

אתם חוזרים שוב ושוב על הילודה הגבוהה והאיום הדמוגרפי וכו' וכו'

אתם חושבים שהפסקת "מדינת הרווחה" כהגדרתכם תצמצם את הילודה? נאמר שהחרדים ייצאו לעבוד וכל משק בית ירוויח חמישים אלש"ח לחודש, סבבה.

אתה יודע כמה אני מוכן להשקיע בשביל לקבל את הילד ה19 אחרי שיש לי כבר 18? זה הדבר הראשון שאני אעשה עם הכסף שלי, וכן, יש קשר בין כסף למספר הילדים האפשרי,

אתה חושב שהשיקולים שלי אם להביא עוד ילד וכל מה שכרוך בזה זה בגלל שכביכול אני מקבל עליו חל"ד מביטוח לאומי? אתה מבין כמה פתטי זה נשמע?

תחנקו אותנו = נצא לעבוד = יותר כסף = יותר ילדים, עדיף לכם כבר שהמצב יישאר ככה. 

גם אם אתם לא מסכימים עם התאוריה - השאיפה להביא ילדים לעולם לא תעלם, להפך.

כשתהיה שווה חובות במדינה אני אפילו אשמח שיהיו לך 19 ילדים כי אם הם יגדלו בצמצום הם יילחמו להצליח יותר כדי שהילדים שלהם יחיו יותר טוב וזה אומר אנשים עובדים ברמות הגבוהות שמפתחים ומצמיחים את המדינה.

תבין, עד כמה שאני שמאלני ואתאיסט אין לי שום דבר נגד היהדות ונגד דתיים מכל הגוונים (גם אלה שבאים רק בשחור לבן). תחיו, תצליחו ותהיו מאושרים אבל רק אל תרמסו את האושר וההצלחה שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

אין לי שום דבר נגד היהדות ונגד דתיים מכל הגוונים (גם אלה שבאים רק בשחור לבן). תחיו, תצליחו ותהיו מאושרים אבל רק אל תרמסו את האושר וההצלחה שלי.

אבל אסור להגיד את זה,החל מעוד חודשיים תמצא את עצמך במעצר על תנאי

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

אבל אסור להגיד את זה,החל מעוד חודשיים תמצא את עצמך במעצר על תנאי

אם ירצו לתת לי על תנאי על דבר כזה עוד בבית המשפט אחזור על דבריי ושיפעילו את התנאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

אם ירצו לתת לי על תנאי על דבר כזה עוד בבית המשפט אחזור על דבריי ושיפעילו את התנאי.

הרפרנס שלי היה להצעת החוק שביקורת על המגזר החרדי תיחשב גזענות והעונש בגינה הוא....

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

בואו ננסה להניח לרגע את היריבות ביננו, אני באמת רוצה להבין.

אתם חוזרים שוב ושוב על הילודה הגבוהה והאיום הדמוגרפי וכו' וכו'

אתה יודע כמה אני מוכן להשקיע בשביל לקבל את הילד ה19 אחרי שיש לי כבר 18? זה הדבר הראשון שאני אעשה עם הכסף שלי, וכן, יש קשר בין כסף למספר הילדים האפשרי,

תחנקו אותנו = נצא לעבוד = יותר כסף = יותר ילדים, עדיף לכם כבר שהמצב יישאר ככה. 

גם אם אתם לא מסכימים עם התאוריה - השאיפה להביא ילדים לעולם לא תעלם, להפך.

תראה, את המתמטיקה הפשוטה של "כסף לא צומח על העצים" כבר הסברתי לך לפני איזה 50,000 עמודים בשרשור הזה. הבעיה פחות בצד של ההכנסות. אנשים שעובדים במקצועות פשוטים וחיים בצנעה יש בכל מדינה מתקדמת, זה בסדר.

הבעיה העיקרית בצד של ההוצאות. 8 ילדים במשפחה == אתם צורכים כמשפחה סד"ג 300K ש"ח בשנה מסים. אם אתם לא מגיעים לסכום כזה בשנה == מישהו אחר מסבסד אתכם. עכשיו, כשמדובר במשפחה אחת למאה, אפשר לספוג את זה. אבל כשיש מגזר שלם שכרגע גודלו כ-10% מאוכלוסיה ומגדל 7.7 ילדים בממוצע, אנחנו כבר בבעיה גדולה מאוד. העסקנים שלכם והמנהיגים שלכם יצרו עבורכם את הסיסטמה הזו, שבה אתם יכולים לחיות כך בלי לשלם את כל המחיר האמיתי, וזה בזכות תשלומי העברה מאסיביים מאוד שממנים את העסק הזה.

אתה בטח שואל את עצמך, מה אכפת לי? אז זהו, שעכשיו עם הממשלה הנוכחית, המחיר של תרמית הפירמידה הזו מתחיל להיות מורגש. הכסף הזה שהולך אליכם חסר אצלנו. כל השירותים הציבוריים לציבור החילוני נפגעים ומקוצצים בכל הרמות ומכל הכיוונים. רואים ומרגישים ואפשר אפילו למשש את זה. ואם זה יימשך (וכפי שאמר אוריאו, כמעט מובטח שזה יימשך) עוד כמה שנים נמצא את עצמנו במדינת עולם שני מצ'וקמקת ברמה של מדינות נחשלות בדרום אמריקה, וזאת מבלי שבחרנו בכך, ולמרות קפיצה קולקטיבית אדירה של המדינה קדימה בעשרות השנים האחרונות, שרובה המוחלט פרי עבודת הציבור החילוני, או יותר נכון הלא-חרדי.

אז בלית ברירה, הפתרון או חלק ממנו, הוא הקמת אוטונומיה חרדית וביטול מדינת הרווחה. באוטונומיה שלכם תולידו כמה ילדים שתרצו, אין בעיה. אבל זה ייצא מהכיס שלכם. לא יהיה לכם כסף למערכת בריאות מודרנית ולמערכת חינוך ולתשתיות נורמליות? בעיה שלכם. אני רוצה שמאיתנו לא תראה שקל אחד (ולהפך).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

אז בלית ברירה, הפתרון או חלק ממנו, הוא הקמת אוטונומיה חרדית וביטול מדינת הרווחה. באוטונומיה שלכם תולידו כמה ילדים שתרצו, אין בעיה. אבל זה ייצא מהכיס שלכם. לא יהיה לכם כסף למערכת בריאות מודרנית ולמערכת חינוך ולתשתיות נורמליות? בעיה שלכם. אני רוצה שמאיתנו לא תראה שקל אחד (ולהפך).

אמן, בעזרת השם, מהפה שלך לאלוהים, מהיום מתחיל לשמור שבת ולקיים מצוות. רק שיפרדו מאיתנו כבר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יותר סביר שהם יפרדו מאורח החיים התלותי ויתחילו לכלכל את עצמם בדיוק כמו הקרובים שלהם בארה"ב כי מה לעשות, צריך יהיה להסתגל למציאות חדשה.

גם אני בעד מדינה נפרדת לחרדים, רק שככל שמדברים על זה יותר זה נשמע כמו סרט מד"ב.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא חושב שצריך היפרדות או אוטונומיה.

צריך פוליטיקאים "חילונים" שלא עסוקים בפולחן אישיות ומשחקי אגו.

הכוח שיש לחרדים הוא הסירוב של גנץ לפיד לשבת עם הליכוד בממשלה.

ברגע שיש ממשלה של 80 מנדטים שמכתיבה מדיניות למפלגות סקטוריאליות קטנות נגמר הכוח.

השיט שואו שאנחנו עדים לו הבאנו על עצמנו עם הקמפייני בחירות הדביליים.

בין אם זה שר השיכון או שר הפיתות.

• אהבתי 1

פורסם

לגנץ (ולפיד) סיבות טובות לא לשבת תחת נתניהו. האיש משטה בכולם, ראינו מה עשה ב-5-6 מערכות הבחירות האחרונות. פעם תחמן את לפיד, פעם את גנץ, 3 פעמים שיחק משחקים כדי לגרום עוד מערכת בחירות ואז שיטה בבנט. גם אם נתעלם מהצד הפלילי - הרי הוא רק בגדר חשוד - עם איש כזה אף אחד לא עושה עסקים. אבל עם ישראל נגרר אחרי ה"שמאל - ימין" ואחרי ה"משילות" של בן גביר וה"בעזרת השם" של סמוץ', ואז קיבלנו את העונש הזה. ומה שעם ישראל לא מבין הוא שנתניהו שם פס על כל מי שאינו נתניהו, ואחריו המבול.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...