Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לומדי תורה מחזיקים את העולם.

אם יהיה שבריר שניה שבו אין איזה לומד תורה בפעולה, העולם יחרב.

כשיהודי מחלל שבת, או אוכל בייקון, או שוכב עם נשואה, וכיו"ב עבירות חביבות, כל עם ישראל נפגע מזה.

כל אלו אקסיומות מבחינת חרדי ממוצע.

אז צריך להבין שכל דיון כזה הוא דיון של חירשים בסופו של דבר, כי הגדרות הבסיס שונות..

עריכה אחרונה על ידי אליה
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 29 דקות, yd b-4 כתב:

"כל ישראל ערבים זה לזה"

אז בחרת לך חרא של ערבים כי אני לא אפרע את הערבות הזו בדיוק כמו שאתה לא פורע את הערבות שאני מבקש ממך.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ועדיין עם כל התורה והלימודים וכו' הנטיה שלהם היא כן לאמץ את אורח החיים המודרני.

למה לא ללדת בבית,לחזור לתמותת ילדים של 3:1 כמו לפני 200 שנה ולהגיד שזה מה שאלוהים רוצה?אם הכל כמו שאלוהים רוצה אז אל תיגש לאבחן סרטן,אל תלד בבית חולים.

אם אפשר להתפלל במקום להתגייס לצבא למה אי אפשר להתפלל במקום להגיע לבית חולים? אולי כי פה זה קל?

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פתחת כאן נושא ענק ומסועף.

בגדול ממש- 

הגישה הרווחת ביהדות היא שהכל משמים ומצד שני מוטלת עלינו חובת ההשתדלות. 

ז"א בן אדם שנגזר עליו להיות עני לא יעזור לו שום דבר, הוא לעולם לא יהיה עשיר. ומהצד השני בן אדם שנגזר עליו להיות עשיר צריך לעשות משהו בשביל שזה יקרה. 

כמה "מאמץ" צריך לעשות . זה כבר תלוי בדרגת הבטחון של כל אחד.

אז כן עקרונית אדם בעל רמת בטחון גבוה יכול לא ללכת לבית חולים. מציאותית מעטים האנשים שנמצאים שם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, yd b-4 כתב:

עם הגישה הזאת המקסימום שתגיע אליה (אתה והציבור הכללי כמשל) היא חיזוק עצמי עם אור בקפה היכנשהו בארה"ב.

אוי לא. רק לא זה.

תיהיה ליבגני ולציבור הכללי רווחה כלכלית?

(אני אישית לא חובב של ארהב בלשון המעטה, אבל קשה להתעלם מזה שמי שמרוויח טוב בארץ, מרוויח יותר טוב שם.)

ועוד צחקת על אור שהוא מחפש חברים, שזה מצחיק, כי זה מראה שאתה לא מכיר את אור בכלל. אבל בסדר נו.

אני בכלל ממזמן טוען שיבגני צריך לברוח לאיזה דנמרק או משהו, אבל הטיפש (😉) הזה מאמין שהוא צריך לחיות בישראל.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

פתחת כאן נושא ענק ומסועף.

בגדול ממש- 

הגישה הרווחת ביהדות היא שהכל משמים ומצד שני מוטלת עלינו חובת ההשתדלות. 

ז"א בן אדם שנגזר עליו להיות עני לא יעזור לו שום דבר, הוא לעולם לא יהיה עשיר. ומהצד השני בן אדם שנגזר עליו להיות עשיר צריך לעשות משהו בשביל שזה יקרה. 

כמה "מאמץ" צריך לעשות . זה כבר תלוי בדרגת הבטחון של כל אחד.

אז כן עקרונית אדם בעל רמת בטחון גבוה יכול לא ללכת לבית חולים. מציאותית מעטים האנשים שנמצאים שם.

לפני הצבא חילקתי פלאיירים והרווחתי 25 שקל לשעה.

אחרי הצבא עבדתי כמאבטח וקיבלתי 45 שקל לשעה.

אחרי זה במשך 4 שנים למדתי תואר ראשון בסופו השתכרתי ב100 שקל לשעה.

לא התעשרתי בשום שלב,אבל השכר עלה פי 4(עזוב מינימום שהשתנה), אולי לא אהיה מיליארדר אבל אני לגמרי אחראי לגורל של עצמי.

אני לגמרי יכול לבחור אם ללכת לעבוד בסטרטאפ בשביל 150 שקל לשעה במשך המון שעות או למלצר 4-5 שעות ביום בשביל 60.

שוב,לא עשיר אבל הבחירה בידי.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

למה? כי בסופו של דבר , הם יודעים, כל מי שקצת חשוף החוצה, שהם טפילים.

כיף ונוח להיות טפיל.

גולדקנוף ממש לא מטומטם. הוא יודע שהוא חי על חשבון אחרים. וזה בסדר מבחינתו. כי אני המיניון שלו. ואני צריך לשלם לציבור הבטלן משלו שישבו בכולל וילמדו.

כי הם שבויים במבנה מסורתי של חצרות שפוחדות לאבד את הכח שלהן. אז מנסים לשמר. ולחסום.

איך כל יהודי אמריקאי חרדי צעיר חי שם?

הוא חרדי פחות מצעיר חרדי שחי בישראל?ההורים האמריקאים מממנים אותו? הוא חולם לעלות לישראל ולקבל כסף מהממשלה כדי שיוכל ללמוד יותר שעות?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אתה באמת למעלה בהונאת הפירמידה שנקראת מדיניות הרווחה בישראל, וברגע שכמות נכבדת ממי שנמצא תחתיך יחליט שנמאס לו ויצא, הפירמידה תתרסק לך על הראש.

מצחיק, אבל עם כל "החוכמה" שלו וההתנשאות שלו הוא לא מבין את זה.

בכלל, בא לי להקיא מהתגובות שלו. 

• אהבתי 3

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

ישעוד אופציה חוץ מלהגדיל את המשאבות וזה להוריד עומס.

כשספינת פיראטים טובעת, הקפטן מתחיל לזרוק את המשקל, כשנגמרת הסחורה לזריקה, מתחילים לזרוק לים את הפיראטים שלא אוהבים

פורסם
לפני 43 דקות, KipodYam כתב:

הוא חרדי פחות מצעיר חרדי שחי בישראל?

אהממ.. יתכן שיש שיאמרו שיש בזה משהו,

לפני 46 דקות, KipodYam כתב:

ההורים האמריקאים מממנים אותו?

גם זה במידה מסויימת נכון, יחס החרדים העובדים גבוה הרבה יותר.

לפני 47 דקות, KipodYam כתב:

הוא חולם לעלות לישראל ולקבל כסף מהממשלה כדי שיוכל ללמוד יותר שעות?

אם יותר כסף ייתן לו יותר שעות  - שם הוא יקבל הרבה יותר כסף מאשר פה, המושגים שם אחרים לגמרי גם אצל אברכים.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

לברוח לאיזה דנמרק

תוסיף 10 מעלות למזג אוויר שם ותרשום גם אותי.

נראה לי יותר נוח להיות חלק מהצד הכובש שם 😉

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אתה באופן שיטתי לא מסוגל להבדיל בין אמונה או דעות לעובדות

תחשוב שניה על המשפט הזה בהקשר של הדמות איתה אתה מדבר 😅

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

חמוד וירטואלי.

בדיונים כאלו הוירטואליות היא יתרון. באופן מוזר רוב האנשים שהתנהלתי איתם בשבוע האחרון היו חילוניים למהדרין. בניגוד למה שנראה כאן אני לא שש להפגין את דעותיי בכללית. לא כי אני פחדן, כי זה פשוט לא יעיל.

הדבר האחרון שבא לי להתעסק איתו עם אנשים בקשרי עבודה זה ויכוחים חסרי תכלית. 

כאן בשרשור נוגעים בנקודות כואבות בלי ככפות אז נחמד שזה וירטואלי.

לגבי התשובה הריקה מתוכן. קראת בכלל מה עניתי? אם כן אשמח להבהיר מה שלא הבנת.

חמוד אתה יכול לקרוא לרב שלך.

חוץ מלכתוב אוסף של מילים, יש פואנטה למה שכתבת?

אני צריך להזכיר לך שאנחנו לא בשיעור תורה ולפלוט גיבוב שטויות לא יקדם אותך לשום מקום?

• מצחיק 1
פורסם
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

אהממ.. יתכן שיש שיאמרו שיש בזה משהו,

גם זה במידה מסויימת נכון, יחס החרדים העובדים גבוה הרבה יותר.

אם יותר כסף ייתן לו יותר שעות  - שם הוא יקבל הרבה יותר כסף מאשר פה, המושגים שם אחרים לגמרי גם אצל אברכים.

סבבה, אז חרדי בניו יורק שם יכול לעבוד, ועדיין להיות חרדי. כנקרה כמות החרדים שכלל לא עובדת קטנה הרבה יותר.

עובדים כנראה לא בשחור כי אפחד לא מסתבך עם הרשויות האמריקאיות,  ואולי במשרה חלקית ולממן מספיק את עצמו בהנחה שדי מאוד בצניעות.

שם זה בחירה שלו. פה הוא לא יכול ממש לעבוד לדעתי כי אז לא יחשב כאברך. הבנתי שיש איזה מלכוד עם זה. פה הוא מקבל קצבת ילדים. העירייה נותנת לו הנחה ואז דורשת כספים מהמדינה.

בארהב אין הנחות. יקר לך ארנונה או מיסים מקומיים? תשכור משהו קטן, תעבור עיר/מחוז/סטייט.

רוצה ללדת? נראה לי שגם זה עולה. אין חופשת לידה, תסגור עם המעסיק.

מניח שאם יתחתן, ויצטרך לקנות או לשכור, זה יקר.

יש לו ביטוח בריאות? הרבה כסף שם.

אני פה, לא יכול לעבוד בחצי משרה, כי אין חיה כזאת כשכיר, ואני משלם מיסים בשביל מה שפעם היה מדינצ רווחה.

בארהב היה לי בית מרווח בפרבר נחמד ונחשב, רכב פנאי לסופש, איזה קרוואן בטח.

פה יש לי משכנתא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אבל מה יש לי לעשות באופן אישי? ללכת להפגין (עושה זאת בנאמנות). להדהד איזה פוסט בפייסבוק? (יש לי איזה 12 חברים, 8 מהם משפחה). ולכתוב כאן.

למען הסר ספק ההודעה שלי לא נכתבה כביקורת קוטלת, ויותר כביקורת בונה: דיבורים כמו -

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

ישעוד אופציה חוץ מלהגדיל את המשאבות וזה להוריד עומס.

לפני 37 דקות, KipodYam כתב:

כשספינת פיראטים טובעת, הקפטן מתחיל לזרוק את המשקל, כשנגמרת הסחורה לזריקה, מתחילים לזרוק לים את הפיראטים שלא אוהבים

והציטוט שלך אליו התייחסתי במקור - ממסכים את הבעיה.

כשאתם כותבים את זה, מהבטן כאמור (ולגמרי מוצדק, לדעתי) - אתם משדרים פוזיציה במסגרתה הטענה המשתקפת היא ״אם תמשיכו ככה נראה לכם מה זה!״, רק שברור(?) שזו פוזיציה שקרית, לא כי אתם שקרנים חלילה אלא כי המציאות לא עובדת ככה. אין תרחיש ריאלי במסגרתו ״יראו לחרדים מה זה״ בפרק זמן בו יהיה לזה משמעות, ומכאן המשל עם הספינה.

אם אי פעם יתעוררו הפוליטיקאים הישראלים מהתרדמת ויבינו את האיום הקיומי על הכלכלה הישראלית (ספינה מחוררת), וזה ביג פאקינג אם, אז אולי זה יהיה מאוחר מדי (מסה קריטית של מים). אני רושם ״אולי״ מתוך נימוס, בפועל זה יותר ״כנראה״, כי תהליכי חינוך לוקחים פרק זמן גדול וזה אפילו לא התחיל + אין שום אינדיקציה שזה יתחיל אי פעם, כרגע. כמו כן, אם/כש זה יקרה, זה לא שיזרקו אותם לים כי מה לעשות אף אחד לא אוהב ילדים רעבים זה לגמרי poor PR, כאילו, כל עוד הם ילדים יהודים כשרים לולז.

אז אפשר לשתוק ולתת לכם to vent it out, ואפשר להצביע על זה בשביל שהשיח יהיה יותר ברמת ה״הולי שיט מה קורה כאן אנחנו חייבים לשים את זה בראש סדר העדיפויות״. צריך לשנות את סדרי העדיפויות, כי מי שמבין קצת מאקרו אמור לקלוט שהדמוגרפיה והשלכותיה בהינתן המדיניות היא ה-סכנה הכי גדולה למדינת ישראל.

חמאס איראן ושאר חבורת הנכשלים לא צריכים להתאמץ בשביל להשמיד את ישראל בנשק, כל שהם צריכים זו סבלנות, הפוליטיקאים כבר עושים את עבודת ה״קודש״ עבורם ע״י השמדת הכלכלה. 

עצוב, ממש.

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...