Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, KipodYam כתב:

קצבת ילדים

אתה - יודע - על - איזה - סכום - אתה - מדבר ??

לפני 26 דקות, KipodYam כתב:

העירייה נותנת לו הנחה ואז דורשת כספים מהמדינה

וכבר טענתם שהרחובות החרדיים מלאים בזבל... גם כן כסף גדול.

לפני 27 דקות, KipodYam כתב:

אני פה, לא יכול לעבוד בחצי משרה, כי אין חיה כזאת כשכיר, ואני משלם מיסים בשביל מה שפעם היה מדינצ רווחה.

בארהב היה לי בית מרווח בפרבר נחמד ונחשב, רכב פנאי לסופש, איזה קרוואן בטח.

פה יש לי משכנתא.

וכל זה בגלל החרדים שמשלמים יותר משכנתא ממך בממוצע. רק תוריד את החרדים והכל יהיה "כמו באמריקע". באמת.

אתה רוצה לבטל חופשת לידה? תבטל! החרדים הכי רוצים את זה, והראיה שהם עובדים בחל"ד... סתם צוחק,

תכל'ס, כל אלה חוקים שלכם - לא שלי, רוצים תבטלו את כולם, אני אסתדר כבר. אם אתם לא רוצים מדינת רווחה - בבקשה תדאגו לעצמכם (בקלפי, לא באיילון), אבל אל תדרשו ממני לבטל אותם, בכל זאת.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

כל אלה חוקים שלכם

אין פואנטה לתגובה, רק ציטוט שמסכם הכל.

• לא הבנתי... 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, אליה כתב:

לומדי תורה מחזיקים את העולם.

אם יהיה שבריר שניה שבו אין איזה לומד תורה בפעולה, העולם יחרב.

כשיהודי מחלל שבת, או אוכל בייקון, או שוכב עם נשואה, וכיו"ב עבירות חביבות, כל עם ישראל נפגע מזה.

כל אלו אקסיומות מבחינת חרדי ממוצע.

אז צריך להבין שכל דיון כזה הוא דיון של חירשים בסופו של דבר, כי הגדרות הבסיס שונות..

באופן מעניין זו התגובה שזכתה ללייקים מכל צידי השרשור- פה טמון האוצר.

לפני שעתיים, Potato כתב:

לפני הצבא חילקתי פלאיירים והרווחתי 25 שקל לשעה.

אחרי הצבא עבדתי כמאבטח וקיבלתי 45 שקל לשעה.

אחרי זה במשך 4 שנים למדתי תואר ראשון בסופו השתכרתי ב100 שקל לשעה.

לא התעשרתי בשום שלב,אבל השכר עלה פי 4(עזוב מינימום שהשתנה), אולי לא אהיה מיליארדר אבל אני לגמרי אחראי לגורל של עצמי.

אני לגמרי יכול לבחור אם ללכת לעבוד בסטרטאפ בשביל 150 שקל לשעה במשך המון שעות או למלצר 4-5 שעות ביום בשביל 60.

שוב,לא עשיר אבל הבחירה בידי.

כל זה יפה אבל זה חלקיק מהתמונה השלמה.

אין לך בחירה כמה תצטרך להוציא 

אין לך בחירה כמה תפסיד

ואין לאף אחד ערובה לכך שהוא בכלל יקום בבוקר...

ועכשיו לטוב - יש לי חבר עני ותמים בכל קנה מידה שעסקת נדל"ן טיפשית ומפוקפקת בכל פרמטר שהוא עשה התגלתה כמכרה זהב הוא הרויח מעל 400000 ש"ח ב 3 שנים. 

בלי שהיה לו הון עצמי בכלל לרכוש דירה ששווה 700000 ש"ח.

ועכשיו נחשב יחד כמה זמן יקח לזוג בהייטקס עם 4 ילדים לחסוך  400000 ש"ח?

כבר אמר שלמה המלך - "לא לחכמים לחם" וכל מי שיתבונן קצת סביבו יראה כמה זה נכון.

יש לי לקוחות עם מנת משכל נמוכה מאוד עם הכנסות חודשיות מטורפות. ומצד שני חכמים מאוד שלא מצליחים לסגור את החודש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, DareDevil כתב:

אין פואנטה לתגובה, רק ציטוט שמסכם הכל.

הוא לגמרי צודק.

ועד שמשפחת ישראל וישראלה ישראלי לא יפנימו שאין דבר כזה עץ כסף ושמימון אוכלוסיה נבערת מבחירה עם ילודה גבוהה מגיע בהגדרה מהכיס של האוכלוסיה שמממנת את הסיפור הזה עקב מיסוי אולטרה פרוגרסיבי - שום דבר לא ישתנה.

אבל משפחת ישראלי לא מבינים כלכלה וחושבים שכסף ממשלתי מגיע מהכיס של השרים ה״נדיבים״ שמחלקים אותו, אז הם תומכים במעין שעטנז סוציאלקומוניסטי בתוך אוכלוסיה סופר מעורבת ונטל בחלוקה הזויה ואז מתפלאים שזה לא עובד. מרוב ה״לא לצאת פראיירים״ הם יוצאים הכי שבעולם. ישראבלוף.

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור צודק לכל אורך הדרך, ואם הכתיבה שלי לא היתה מספיק ברורה אז אוסיף למשל שלו : בספינה הזו יש קבוצת פיראטים שמנסה לסתום את החורים, וקבוצה שקודחת עוד - והקפטן מוסר את מצאי המזון המוגבל לקודחים ומשליך לים את סותמי החורים. אבל העם המטומטם שלנו מעריץ את הקפטן המטורלל ולא זורק אותו לים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

ניכר ששלמה המלך לא למד ליבה.

בינתיים מי שדורש תלושי מזון בשביל הבוחרים העניים שלו,  זה הנציג המושחת שלך, דרעי.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

ועכשיו לטוב - יש לי חבר עני ותמים בכל קנה מידה שעסקת נדל"ן טיפשית ומפוקפקת בכל פרמטר שהוא עשה התגלתה כמכרה זהב הוא הרויח מעל 400000 ש"ח ב 3 שנים. 

מישהו יותר חכם משלמה אמר:

The plural of anecdote is not data.

החבר שלך גפני משתולל על הנגיד עם כל העלאת ריבית וזורק הצעות חוק דפוקות, לפטור חייבי משכנתא מעליית הריבית. כנראה שהוא יודע איפה כואב לציבור הבוחרים שלו, קצת יותר ממך.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אור, אתה צודק.

אותי ממש מעצבן שהתחילו תהליכים בציבור החרדי לכעוון הנכון, אולי עדיין לא בקצב הרצוי, אבל משהו התחיל לזוז.

ואז מגיעה הממשלה הזאת.

והכל יחזור שנים לאחור.

לא רק החרדים נהנים מהמיסוי האולטרא פורגריבי, גם קבוצות נוספות כמו בדואים, חלק מהערבים. רק שהחרדים לוקחים בהליכה מבחינת תקציבים ממשלתיים לראש.

אז אנחנו במילכוד - משלמים המון מיסים שהולכים למקומות נצלניים ולא פוריים.

תקציב בסופו של דבר זה ROI החזר ההשקעה, ההחזר לא רק בכסף ובמיידי (יכו להיות גם בשיפור מדד האושר ואיכות החיים והנוחות) אבל אמור להיות החזר.

אתם יודעים כמה בתי חולים מקבלים על כל לידה? למעשה זה אחד ממקורות הרווח הגדולים של בתי חולים, זה למה הם מתחרים אחד בשני ונחמדים אליך. זה לא קורה לדעתי בשום תחום אחר.

לכו תקרא את מה שהרבנית עדינה בר שלום אמרה. אנשים שהאמת והיושרה היא נר לרגליהם, לא יכולים להצדיק גזל עי חבורת פושעים מורשעים במקרה הרע או שודדים פיראטים במקרה הטוב, או פאשיסטים משיחיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@KipodYam אם הזכרת ילודה הרי שיש למדינה סיבות טובות לעודד אותה. תראה מה קורה למדינות עם שיעור פוריות פחות מ-2.07 או כמה שנדרש על מנת לשמר את גודל האוכלוסיה. אלא מה - חלק גדול מהילודה ה"עודפת" היא, שוב, בקבוצות  הלא יצרניות. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

ניכר ששלמה המלך לא למד ליבה.

בינתיים מי שדורש תלושי מזון בשביל הבוחרים העניים שלו,  זה הנציג המושחת שלך, דרעי.

מישהו יותר חכם משלמה אמר:

The plural of anecdote is not data.

החבר שלך גפני משתולל על הנגיד עם כל העלאת ריבית וזורק הצעות חוק דפוקות, לפטור חייבי משכנתא מעליית הריבית. כנראה שהוא יודע איפה כואב לציבור הבוחרים שלו, קצת יותר ממך.

קראתי על זה קצת.

בציבור החרדי יש רצון חזק מאוד לקניית דירה בגיל מאוד צעיר.

הציבור החרדי לקח משכנתאות בשנים האחרונות עם הצמדה למדד ולפריים הרבה יותר גדולות. למעשה באותה נקודת זמן הן היו המשכנאות הכי זולות, ובגלל זה עכשיו ההחזר שלהם עלה הכי הרבה.

אז למה לעודד לצאת לעבוד? הגולד דיגר יסדר הוזלת משכנתא והרב המורשע דרעי יתן תלושי שוחד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

אין לך בחירה כמה תצטרך להוציא 

אין לך בחירה כמה תפסיד

ואין לאף אחד ערובה לכך שהוא בכלל יקום בבוקר...

אנחנו לא חיים לפי המצב הגרוע ביותר,אלא לפי המצב הסביר,לפעמים זה עובד טוב לפעמים זה עובד פחות טוב אבל לרוב זה עובד.

אתה לא יכול להביא ילדים לעולם כשהמחשבה המובילה היא לחכות שיהיה להם סרטן אלים שייקח אותם בגיל 5, למרות שזה עלול לקרות,אי אפשר לחיות ככה.

ואני לא חי ממשכורת למשכורת כי אולי אני אמות מדום לב או תדרוס אותי משאית ואז בשביל מה יש לי חסכונות ובכלל הלכתי לעבודה במקום לשחק מטקות בים.

להצמד למקרי קצה מטופשים זה מטופש,אז דיי עם הדמגוגיה בגרוש הזו.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

אם הם חוסכים ועובדים בעבודות טובות?

שנתיים שלוש.

דירה ב700 אלף שקל זה זבל שאף אחד לא רוצה לגור בו,מדד לעושר? לא בדיוק.

אוקיי אז יצא לו פוקס הוא הרוויח כמה שקלים,יש לי חבר שהפסיד אתמול 150 אלף, so what,הוא נשכב על הספה בבית ואמר שהוא לא קם כי "אלוהים שונא אותי" ,לא...הוא בעבודה.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

הסתכלתי מסביבי זה לא נכון.

האוכלוסיה החרדית ברובה עניה,אלוהים גזר עליהם להיות עניים? לא,הם הביאו את זה על עצמם.

נראה שיש יותר מזל לזוגות שעובדים בהייטק מאשר לזוגות שאוכלים תורה.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, sperial כתב:

אם הזכרת ילודה הרי שיש למדינה סיבות טובות לעודד אותה

לא, אין לה.

ישראל כבר כעת בעודף ילודה, ועוד על תא שטח קטן וצפוף, ואני אפילו לא מתייחס לכך שיש ליטרלי מגזרים שעושים מזה סטארטאפ. 

אם ישראל היתה על הגבול שציינת, או קרובה אליו - ניחא. אבל אם יש לך מגזר שלם שמתרבה בקצב של מדינת עולם 3 אז אולי החברים שם בממשלה צריכים להבין שלשלם על ילדים לא באמת מסייע לאף אחד - כולל לאותם ילדים עניים שנכנסים למלכודת העוני בחסות הריבון. 

זוכר את משל הספינה? אז אתה מסתכל על אחד החברה שמחוררים ומסביר שחשוב לעשות את זה כי ראית פעם ספינה אטומה בלי אוויר שאנשים נחנקו בה. ובכן, כן, אבל זה לא המקרה פה אז למה אתה מעלה את זה בכלל..?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 שעות, arturkopit כתב:

לא שמעת ממני אף פעם מילות שנאה, כיוון שאנחנו לא מדברים אלא מתכתבים.

לצערי הרב, אני שומע ממך אך ורק מילות שנאה.

חבר?צר לי, אני לא חבר שלך. אבל חמוד שאתה אשכרה חושב שאנחנו חברים.

אתה אומר שלא שמעתי ממך מילות שנאה כי אנחנו מתכתבים, ואחר כך אומר ששומע ממני רק מילות שנאה?
איך זה מסתדר?
ואתה לא חבר שלי?
Y So Mad?

פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

בניגוד למה שנראה כאן אני לא שש להפגין את דעותיי בכללית. לא כי אני פחדן, כי זה פשוט לא יעיל.

זה כי בפורום אתה מתכתב עם אנשים מאחורי כינוי, ובמציאות במינימום תאבד קשרים, ובמקסימום שיניים. זה עד כדי כך פשוט, זאת היעילות שלך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אור, אתה מתחזה אלי? (אתה מכיר את הנטיה שלי לפספס קטעי הודעות). ראה את המשפט האחרון באותה פסקה. שוב בעיית הילודה אינה כל כך המספרים האבסולוטיים כמו מי התורם העיקרי, ואךה לא משפחות ספריאל או אוריו או עוד כמה מגיבים כאן.

@yd b-4 כמה שטויות בפוסט אחד.

נתחיל עם החבר שעשה את עסקת חייו עם דירה ב-700 אש"ח. מתי קנה? מתי מכר? כמה ריבית שילם על המשכנתא? בלי המידע הזה ועוד קצת אין למספרים שום משמעות. מי שקנה לפני 20 שנה דירה ב-700,000 ש"ח כנראה קנה דירה לא רעה, אבל אם מכר אותה לפני עשור ב-1.2 מיליון הוא "הרוויח" חצי מיליון נומינלי, במונחים ריאליים הפסיד את המכנסיים. 

עכשיו להייטקיסטים שהזכרת - קודם כל הנכנסות הדוטפות דלהם לא סותרות השקעות, כולל בנגל"ן. להפך, עם ההכנסות שלהם הם יצברו הון עצמי שיאפשר רכישת הדירה עם משכנתה יותר קטנה, כך שהוצאות המימון שלהם יהיו קטנות מאלה של החבר בר המזל (?) שלך, והם לא יסתמכו על הימורים אלא על תחשיבים.

שנית, בניגוד למחשבה שלך ש"הכל בידי שמים" יש לך השפעה עצומה על ההכנסות וההוצאות שלך אתה בוחר מקצוע, לומד אותו ומתפרנס ממנו. אתה יכול לבחור מקום עבודה. וגם בצד ההוצאות, אתה בונה סדרי עדיפות. אז יכולות להיות הוצאות  לא צפויות קטנות (נניח רכב שמתפגר) או גדולות (ילד "פמצ'ר"), אבל, בגדול, אתה תלוי בעיקר בתכנון שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

נתחיל עם החבר שעשה את עסקת חייו עם דירה ב-700 אש"ח. מתי קנה? מתי מכר? כמה ריבית שילם על המשכנתא? 

עזוב את כל זה. כמה עולה דירה חלופית לזו שמכר?
הרי הוא לא הולך לגור ברחוב אז אם כל השוק עלה אותו הדבר הוא לא עשה כלום.

ולחסוך 11,000 לחודש ממשכורת זוג הייטקיסטים זה לא בשמיים

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...